Ще има ли ”гръцки” наводнения и у нас?

Със затоплянето на климата, общото количество вода в атмосферата под формата на водна пара неминуемо расте - това са фундаментални физични закони.

Обратно в новината

Коментари - Ще има ли ”гръцки” наводнения и у нас? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вервам само на дедо

стига с тия гърци. Комотини/Гюмюрджина е била българско, земята е българска, предатели български депутати от онова време, добре, че не е жив Капитан Петко Войвода щеше да ви каже той на вас. от християни, а не както вече мюсюлманите ни наричат помаци, не сме помаци, а сме чистокръвни българи-християни, анадънму тюрк, от овчаря иван или драган

топсиноптичка е само НИКОЛ !!! Топсиноптичката Никол още нищо не ни е казала, не вярвайте на другите синоптици! Чак когато Никол размята изнервено ръчичките си пред картата, тогава ще стане ясно какво ще е времето в България. Чакаме... А дотогава - Ангелкова НЕЗАБАВНО на турската граница! Да плаши с ангелското си личице пришълците. Така, най-сетне ще направи нещо смислено за Родината ни! ГАРАНЦИЯ, че пришълците ще заобикалят ОТДАЛЕЧ БГ-ТУРСКАТА граница и ще пращат зловещи снимки и СМС-и на роднини и близки да избягват България...

Дори всички да са си свършили перфектно рабатата ,пак няма гаранция ,че такова бедствие няма да ни сполети с големи негативни последици. Просто много градове не са проектирани за такива водни стихии, каквито виждаме напоследък. Никакви чисти шахти, канали и речни корита не спасяват положението, ако ведния стълб е по-голям от капацитета на възможностите които имат отточните съоражения.Точно това виждаме напоследък на много места по света. Наскоро беше и в образцова Япония.

EEEE, няма да са Гръцки, ще са мизерни нашенски, причинени от Боко, или понеже някой не си е свършил работата. Наводненията в Гърция нямат нищо общо с тези в България. Моля, моля. Необиждайте гърците, че имали наводнения като нашите, това е грехота.

Българинът трябва да се научи да се застрахова, защото животът е непредвидим. По света се застраховат за какво ли не. Добър застраховател ще ви предложи поносима цена, прилично покритие на риска и така хем ще сте спокойни, хем ще спечелите от вложението си. Не са много тука такива застрахователи, но ето един читав - БГ ИНС ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН БРОКЕР

Читав застраховател !?! Иди на сянка овреме.

Българинът първо трябва да се научи да си гледа съвестно работата. След това / а и заедно с това/ да се научи да взисква ВСИЧКИ ПО ВЕРИГАТА да си гледат съвестно работата . А застраховането НАИСТИНА не е без значение!

Същите са събирателно дружество за застраховки, но не и да изплатят обезщетения при събитие

Боли ме .... я че си кадим с дизело с махнат катализатор ;)

Точно така, Българино! Главата мека, ръката твърда, давай само с оная ти работа напред! Сори за останалите, които четат! Да се надяваме, че са по-различни...

хахахахааааа

Представете си само, над северния сколон на Витоша и София да се излее един ''потоп'' за 3-4 часа например?! Педставете си какво би станало с голяма част от столицата ?!

С малка част в ниското може и да стане нещо ....То в София се види че и при роса може да се наводнят улиците така че няма да е нищо ново с тези повсеместно запушени шахти дето все ги ''отпушват'' и все такива си стоят...

аааааа , представяш ли си ако баба ти беше мъжка че щеше да ти бъде дядо???? А? Хайде с тези АКО.... тресеня и паники СМЕШНИ СТАВА ТЕ !!!!!!

Помниш ли градушката в София пред 3 години? Това смешно ли беше, или Ад?! Помни ми думата, че София ще си пати от потоп, рано-или късно. Такова е местоположението просто. Не говоря от паника, а допускам голяма вероятност;)

И защо трябва да са ''гръцки'' сякаш ние не сме се наглеадли на наши????Защо ли все природата ни е виновна за нашето безхаберие??? По добре ще бъде да има гръцка адекватна реакция защото се вижда че за дни нещата са много възобновени а у нас с години при наводнения от безхаберие се виждат погромите.

След наводненията в България някой от коритата на реките бяха почистени,но не напълно,а просто се отби номера! Коритата на реките трябва да се почистват ежегодно,а те се почистиха само тогава и след това нищо,чакаме следващата катастрофа!!! Пари се отпускат на общините всяка година да почистват коритата на реките,но парите отиват явно някъде другаде...

и да се награждава селянията, която си изхвърля боклуците с цели каруци по речните корита.

Абсолютно сте прав! Някога се правеха и диги покрай реките. И сега нищо не пречи да се направят ! И нищо не пречи да се изчистят поречията / Къде със техника ,къде на ръка/. НАПРИМЕР: Помощи за трайно безработни- след положен труд на дигите. На хората ,почиствали коритата- по - евтини дърва /от изсечените върбалаци/ ... и така нататък. Може ! Само дето някой трябва да започне да мисли с главата си и за това ,за което му плащаме ,а НЕ само за това колко и откъде да ... УСВОИ!

Абсолютно сте прав! Ама оня ден, по една телевизия, един умен човек каза, че управляващите нямат мозъчен капацитет. А иначе парите ги "усвояват".

Автора да не е журналист-климатолог? Вчера писа за "истинските горещници" през лятото,днес за "гръцки наводнения",утре като падне снега за студовете.

Това е статия на Иво Некитов, климатологът на дир. има доста задълбочени и интересни анализи в секция weather точка dir точка bg

Затопляне или захлаждане- все едно. Важното е, че идва Голямото разтопяване. Оня ледник от Антарктида си пътува, пък ние нека се караме. А цената на лодките и гумените ботуши в приморските центрове ще расте....

Всичко това за озоновия слой, парниковия ефект и тем подобни врели-некипели СА ПЪЛЕН БУЛШИТ! НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТЕЗИ ПРОСТОТИИ!!

Ъхъ, като не вярваш и не можеш да се удавиш. Проверено!

"Климатгейт" - най-големият гешефт в историята на човечеството !

Точно така - затова 3/4 ти от Африка е вече гол камънак нали старшинка

На (на)учените най-после им светна, че парниковия ефект и повишаването количеството водна пара във въздуха ще доведат реално до застудяване :) Хората го казаха още през 1980те години.

Вронг)

Мисля ,че след като водата се изпари в атмосферата ,облаците ще отразяват повече от слънчевата енергия ,от което температурата на Земята ще се нормализира. Освен това ще има /за известно време/ повече валежи ,които към полюсите ще натрупат повече сняг и лед ,и...всичко ще си дойде на мястото. :-))) А глобалното затопляне ще спре веднага ,щом хората ,които ни проглушиха ушите с тази страхотия ,спрат да получават финансиране.

Посочената гледна точка е отхвърлена. Оказва се, че високите облаци, които имат парников ефект, надцакват ниските, които правят туй, за което Вие говорите. А нощем дори ниските имат силен парников ефект, с много малки изключения.

Не съм специалист ,но мисля ,че повече ни плашат . И през шестдесетте години река Скът след дълги валежи вдигна нивото до такава степен ,че стигна до къщата на дядо ми и стареца ходеше при стоката до гърди във водата., а после смени мястото и на кошарата ,и на курника. Водата беше се вдигнала с около три метра ,но за няколко дни се оттече. Ако се ПОЧИСТВАТ РЕДОВНО РЕЧНИТЕ КОРИТА ,това до голяма степен ще помогне за намаляването степента на опасност.

Ивчо, в момента температурата на водата в средиземноморския район е под средното и няколко градуса под максимума. Така ,че това което си написал е вярно само по принцип. Неприложимо към актуалното лято.

ивчо ша си го премести у другия крачол след експертното ти мнение, гишгишчо.

Глобално затопляне няма! ..само последици от него ;)) Хубавото е, че това е само началото. Лошото е, че началото ще е съвсем кратко.

ще налетят тъпоумните конспиратори, само стой та гледай. Статията е интересна, но коментарите на илитератите, невярващи в кацане на Луната, физиката, но вярващи в анунаки кемтрейлс и хаарп, са много по-забавни;)