Магазинери лепят снимки на крадци по витрините

Снимки на крадци са разлепени на витрините на някои магазини в Благоевград.

Обратно в новината

Коментари - Магазинери лепят снимки на крадци по витрините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Млади - значи гладни и без работа., а и с ниско образование. Тогава? Тепърва ще крадат, трябва да се живее някакси, защото контейнерите вече не стигат за всички желаещи. Онзи ден си прочистих гардероба с не дотам лоши неща. Точно след пет минути минах и не открих нищичко! Всичко беше разграбено, а каруцари не бяха минавали. А вие продължавайте да умувате с колко и дали въобще да се увеличат заплати и пенсии и дали да се премахне класът квалификация. По-разумно би било да построите още един терминал /май/.

давайте ги и по телевизията, да си берат срама пред съседите. Това е повече от всякакво осъждане на нелепия съд, пробация, подписка, дрън дрън.

Когато правосъдието не работи, хората сами се защитават. Така е било в Дивия Запад. Но и там е имало нещо като Шериф. На нашата територия няма никой. Полицията пази престъпниците и те си работят спокойно, хората.

В късна нощ, веднаж отдавна уморен, четях аз бавно В книга странна и забавна стих, забравен вече тук Но, докле четех разсеян, в самота и сън обвеян, Чух сподавен, ненадеен, бавен, тих, неясен звук: Гост помислих аз разсеян, сепнат от внезапний звук, Някой гост и никой друг! Помня бе Декември леден; бе среднощ и огън бледен, Спрял на пода лъч последен, мреше бавно и без звук И отбягнал всички хора, сам, четех аз до умора, В скръб за скъпата Ленора, Бог която взе от тук И сега зовят Ленора в Рая ангели, а тук Само аз и никой друг! От пурпурните завеси звук неясен се разнесе И в сърцето ми разле се ужасът на тоя звук; И, обзет от трепет смутен, да смиря страха минутен, Казах: Някой безприютен, през нощта залутан тук, Дири подслон безприютен светлина съгледал тук, Някой гост и никой друг

Прозорецът тласнах бавно и през него гордо, плавно Вмиг влете, крила размахал със прокобно странен звук, Гарван черен стражът верен на погинал блен химерен Кръг изви в дома чемерен, сякаш подслон дири тук, И над бюста на Палада спря, намерил подслон тук Както още никой друг. Аз погледнах, изненадан тъй бе горд, тъй важно хладен, Че, макар и безотраден, смех у мен избликна пак: Нямаш шлем! И ти си странник. Но си горд като избранник! Как е, рицарьо, изгнанник от брега на Вечний Мрак, Твойто име на избранник в Царството на Вечний Мрак? Той отвърна: Нивга пак! Удивен, че той говори, вперих скръбно в него взори, Ако и да ми се стори най-безсмислен тоя грак. Но в дома, де сам оплаках дел за всички не еднакъв И надежди в скръб не чаках, пръв, единствен в скръб и мрак, Да ме навести дочаках пратен с бури в нощний мрак Гарван с име Нивга пак! Но след първий грак, отново той замлъкна тъй сурово, Сякаш сам изле в туй слово своя дух с едничък грак.

И смутен, очуден странно, промълвих едва разбрано: Той ще хвръкне утре рано с първий лъч от моя праг! Както всичко рано! рано! навсегда от моя праг! Той отвърна: Нивга пак! О, туй слово бе самичко отговор умел на всичко Сякаш само туй едничко бе научил от бедняк, Който в орис на печали, горест не една узнал е И над всичко са му пяли скърбите припев недраг, И над всичко сам той пял е техния припев недраг И той беше Нивга пак! И в креслото пак аз седнах. Пак към гарвана погледнах Мисли смътни стотни път ме вестиха в нощний мрак. Скръбен, исках да разгадам туй, което безпощаден Той изрече горд и хладен в своя тъй печален грак, Туй, което безпощаден той предсказва в своя грак С туй печално Нивга пак. А на бюста, от високо, той в душата ми дълбоко Огнен взор бе впил жестоко секаш смъртен, вечен враг. Болно моят взор отстъпи; тънех нежно в мисли скъпи, Спомнях невга тя пристъпи с радост моя беден праг! Но тя няма да пристъпи вече моя скръбен праг! Както нявга нивга пак! И тогаз крила повяха сякаш ангели летяха И вестяха те утеха, тихо слезли в нощний мрак То извиках, о, несретний! в твойте скърби неприветни Бог забвение, най-сетне, праща с ангели Всеблаг! Пий забвение и чакай светла вест на Бог Всеблаг! Грак простена: Нивга пак! Ти си вещ пророк стихия! викнах аз. Към теб вопия! Щом те запокити Злият с буря върху този бряг, Свят балзам за скръб и спомен нявга в Галаад псаломен, Ще намеря ли бездомен предскажи ми в своя грак! О, кажи на мен, бездомен, в своя вероломен грак! Той отвърна: Нивга пак!

Четох новина отнесен Успоредно четох стих Ех живота не е лесен Май се също и напих Пускам странни коментари Жертва съм на юлския пек Слънчев удар ме удари Кво ми е не знам чуек

Кога и кой ще измени на старата любов? На миналите златни дни и старата любов? За старата любов докрай! За миналите дни! Ти чаша нежност ми подай за миналите дни! Със тебе пихме от дъха на тия равнини. И с тебе двама към върха вървяхме дълги дни. Преминахме ний длан във длан реки и планини. И раздели ни океан след тия златни дни. Но пак сме днес със теб ведно. Ръката ми хвани. Налей от старото вино за миналите дни. Налей и чашите не брой. Догоре ги пълни. Да пием с тебе, друже мой. за миналите дни. За старата любов докрай! За миналите дни! Ти чаша нежност ми подай за миналите дни!

Как всички знаят кои са крадците, само полицията не знае. А скоро ще стачкуват и за по-високи заплати, щото то само с приходите от едната закрила на престъпници живее ли се?

Много добре казано!

че не знаете стихотворение. криви сте че не ползвате търсачки.

че не знаете стихотворение. криви сте че не ползвате търсачки.

с куче. с котка труднои невъможно дори.. ша требе да спа с птица май. дано стопанина и да е жив и здрав. определено не е гълъб. поне три пати е по голям. черно и червенко по шийката. вероятно гарван. айде лека ви нощ и дано не кълве мен а семенца които съм и ги оставил. гарван е .да го .. но само той не е е. не е по нагъл.

TIREX

в територията на крадците това е направо гордост да ти сложат кадрото и да се хвалят с теб...

А къде да полицайчетата? Спинкат, а заплатките искат да си увеличават. Те много бе ама само наманифестация. А на работа се крият зад храстите, защото ги е страх от циганите.

се казва гарвана. не знам каква птица ми окупира кухнята. и потроши некви неща. но и благодаря.

Пука ин ба крадците, че им слагат снимките на витрината. Какво като ги хванат, пускат ги след 24 часа, а пък няма да плати откраднатото щото просто няма пари. Ама нали знаете приказката за зелника...виновен е който му го дава....

Ех, що не дойде некой у Перник да ми краде от стоката... Винкела

Кражбата е криминален акт. А-а-аммм, в развитите западни страни, така да се каже. За в България - не зная.

Много са ви идеализирани представите за т.нар. "развити западни държави". Там е същият хаос - възможностите престъпниците да получат заслуженото наказание са силно ограничени.

Добре, Имам магазим, поставил съм камери. Чрез тях виждам един тип ми краде от стоката. Наблюдавам го чрез камерите ми вече 1 месец. Нямам съмнение, че е крадец. Зная, че кражбата е криминален акт. Защо сега някой ще ми каже, че трябва да ДОКАЖА, че този тип е крадец ? Защо не мога да му сложа снимката, след като ми окраде магазина. Записано на камерите ми. Защо ?

Глад мори добитъка.ха..ха

май е гарван. некой можи ли да ми припомни стихотворение.

па ся и туй пернато. нормален човек би требало да го покаже по тубата. а аз не разбирам защо иска да живее с нас. нищо лошо не съм направил на животинчето. още не знам ко потроши в кухнята. разбирам да спя с куче. ма с пернато..

Трябва да слагат такива снимки и на Корумпирани Съдии, Данъчни и Митничари... Например на оня СЪдия- Петър Сантиров, Галин Костов...

Всеки краде!Размера и начина зависят от бранша и позицията,която се заема.Лапкането на ДДС кражба ли е?На големите не им лепят снимките по магазините,защото ги гледаме по ТВ.Много поздрави и чиста съвест!

Аз бих си залепил снимка на Баце, на фона на черна Г класа и бухалчица. Некои празноглави избиратели са вечно обречени да живеят в свинщина...

БХК обръща внимание, че подобни практики са в грубо нарушение на европейските закони за защита на личното пространство и подлежат на наказателно преследване. За да се обяви един човек за престъпник е необходимо съответно решение на съда. А никой няма право да разпространява снимки, телефонни номера, адресна и друга лична информация без изричното съгласие на засегнатото лице!

Къде е този БХК да му отидем на гости и да го оберем докато си търсим защитата на правата ни?

да снимаш в твоя собственост. но нямаш право да си съд. за съжаление май не важат за нашия съд..доказателтсва не снимани а продължаващо престъпление срещу собственост върху имот. дано съм жив за да повервам на бойко. ма надали. не стига че плащма наем..плащам и вода и данък на имот де не съм го ползвал. лесно е да псуваш. трудно е да пишеш в дир. и е гадно да си борчлия за кубици вода... когато и дира знае че айпито ми с месеци е било у друг град. държавата не е бойко или радев. ние сме държавата. а те са просто табела на матриала. не казвам че им е лестно. работата им им е да се оправят с други и чужди. ние трябва да си изчистм двора. не за нас а за тези след нас. без плата и бонуси за петилетки за 3 години. няма нищо хубаво за дете в чужбина. не го спасявате като го гоните. не спасявате и вас от неизбежна раздяла. мразили сте потискани сте и се опитвате да го умножите. немали сте избор..преди. днес имате. избор. среща с дете който да ви прости

Смешно е, НО нали "родната полиция ни "пази""??!????ЗАЩО в системата на МВР битуват олигофрени , а не нормални и ОБУЧЕНИ служители??????Над 80%от настоящите полицаи са МНОГО под средното да страната интелектуално ниво, а за висше стоящите--не ми се коментира!!!1При тях професионализма е сведен до възможното НАЙ-НИСКО ниво!!!ЗАЩО при всяка "смяна" на правителства, възможно добрите първи са аут от системата????Това ли е "държавната " политика за ред и сигурност в държавата/на борците/?????Тъжна му майка на електората!!!!!!1

Като чета твоето "творение" и ти не си твърде интелигентен. Не ставаш за полицай.

Клиентите са овце "Клиентите пък разказаха, че са доволни от разлепените снимки: "Стига всеки да си получи заслуженото, като бъде хванат". Никой нищо не получава. Просто ги регистрират и ги пускат. СЛед време четем "Рецидивист с 256 регистрации закла жена, за да вземе чантата ѝ" и др. подобни, за съжаление +1 за магазинерите

Живея в центъра на София, до автобусна спирка, на която всички спиращи автобуси оттук нататък са по един и същ маршрут. Днес от автобус на спирката слязоха три красавици, прекрасно облечени (но, ако се вгледа човек, от един силно толериран етнос) и останаха на спирката да чакат следващия автобус. Те си казаха нещо и се разделиха, все едно че не се познават. Сещате ли се, какво си помислих?

пари имаш жена немаш. не знаеш какво е жена. 90 те некав одеше с червен кабриолет по чаршята на софията. нищо не можеш да спечелиш в живота си освен желанието на жена. например на сензорката... много е трудно не да получиш а да го запазиш. братчед що да правя с таз птица. да я снимам некак. телефони ни ща. вин 10 ни ще камера на атеч.. другите са часни. имам некаде един пентакс. мисля че не е гълъб. мъжка сврака как се казва.

Вие, които говорите против кражбите-купихте ли си уиндоуса, офис пакета, музиката, филмите? Или паратстването не е кражба? Компютрите ви пълни със "теглен" софтуеър , филми и музика за хиляди левове, а коментирате някой, откраднал 1 шоколад за 60 ст.

Ами статията има за предмет кражби на хранителни стоки. Не те ли устройва? Смяташ че е същото като да си свалиш ОС? Много се лъжеш, няма подобна аналогия. Та затова и не коментираме интелектуалната собственост и как тя вреди на икономическото развитие.

продава видосв. ми сви снимки от сватба на роднини и съграждани де не са днес живи. виндовса съм си го купил, ако че мога и с линух. програмите колко мога да ги разбера си тегля от сайта на Ашраф. моля не обиждайте потребители на нет. наред. признавам че съм гледал порно. това стига ли за ес ес. единствената мярка за филм все още се казва торент. ако требе и Чарли Чаплин ша гледаме. пак и пак. у краен случай ша научиме чужди езици. понял... ползал съм много програми и хакнати но никога с търговска цел. не заради закони а от уважение към труда на програмисти. на мен тази възможност беше открадната. за мен свободата е да нямам борч. сиреч .избор. надявам се че нема да ми требат фасове в ушите за да гледам тъп филм на 3де. аз мога да гледам и чувам филм на 5 езика. без македонски и србски ти можеш ли.

дейност, която трябва да е основна за полицията е приложена от магазинерите!А иначе полицията само регистрира кражбите...!

и протестира, малки им били заплатите ами за люпене на семки и това им е много

и защо е при мен. нищо не ми се привижда защото сере. и строши две чаши на мивката. защо животните ми вярват. седи си на вратата към терасата и чака. при вас идват ли с доверие животни. не питам българи. питам японци. ... туй говедо мисли че съм гугудка. пробах да говоря по гугдски. май съм успял. требе да познавате животните. за да ги различите от дронове.

БРАВО! Като нема чесни съдии мъдии само така!

Ей много предприемчив цървулин открил топлата вода.Тъкмо да се събират всички бабички на Благоевград пред витрината да гледат кои са крадците о градо.И като ги показа какво стана, сигурно автографи взеха да раздават?

По-възрастните си спомнят, че при социализма имаше специални табла с фотографии на крадци, джебчии и пр. "петна в нашето ежедневие".

Това със снимките било незаконно??? А законно ли е да се краде? Законно ли е престъпниците да си слагат качулки когато ги водят в съда???

никоя фирма и човек няма право да бъде съд върху когото и да е било. избирате кой е прав и справедлив и точка по въпроса.

супер е само така!

И как се доказва кражба с такава снимка? Това може да е просто клиент, не е влязъл в чужд дом. Такива снимки не са никакво доказателство. Да не говорим пък, че и самият магазинер може да е допуснал грешка и да уличава погрешен човек.

иди и надзиравай в магазина как се краде ,аз съм ги виждал и не на камера ,а пред очите ми .

Снимката е кадър от видео, бре каунь...

Това със снимките е екстра. Не трябва обаче да ги слагат в магазина. Може да загазят. Това което могат да направят е да направят повечко копия и нощно време да ги разлепят из квартала. Това е по добре.

Като няма съд, а зацаров си пие кафето в ЦУМ народът така се оправя.

Това го правят и софийски магазини, напр. CBA в кв. Свобода. Друг е въпросът, че това е незаконно и е въпрос на време някой тарикат да се усети и да ги осъди за снимка на някой апаш, с когото има визуална прилика.

която рекламираш продава на различни цени по обектите но пък с удължено работно време. качество и цена май са по вкус на клиент. имат любезен персонал. нема да забравя че детето ми припадна в кауфланд и немаха камери да видят, камо ли служители. страда от анемия която я имат много повече жени на югозапада на България отколкото си мислите. затова. не е чесно да храним хора които обичаме ..с боклуци. също така не трябва да съдим жестоко човек кой краднал е за да яде. защото ..не можем да го съдим. камо ли фото некъде да му сложим. ако некой ми крадне храната от хладилника ми.. простено да му е. че не ме е питал.

Виж сега, това са тарикати, това не са принудени от неволята да крадат, за да ядат. Просто наглеци.

А на нинова и боко що не лепят снимки?

за сажаление - противзаконно. от делно че е спомен по соца. у бспето май само идиоти са останали. по родство. хора..може да сте съдени за клевета. умната...

просто се опитвам да кажа на хора че има разделение на власти. и отговорности. и че не живеем в дивия запад. некога. по времето на некога ние сме имали завети на Левски.

Нищо противозаконно няма - превантивна мярка срещу крадци.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ,много добра практика.Само да не се усетят полицаите ,че им тормозят контингента ,че да стане както във Варна с джебчийките.Мисля ,че всеки квартален трябва да е задължен на определено видно място в района си да поставя и актуализира редовно такива снимки с имена и престъпен профил.Друго си е да знаеш какви боклуци се въртят около жилището ,децата ти ,колата ти.Анонимноста подхранва престъпноста а осветляването и я намалява.

Сакън!!! НЕДЕЙТЕ !!! МАХАЙТЕ ВЕДНАГА ТЕЗИ СНИМКИ !!! ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДОКАТО НЕ БЪДЕ ОСЪДЕН ОТ СЪДА !!! Нарушавате поне сто закона и един куп евродирективи !!! И разпалвате етническо напрежение !!! (Надявам се иронията да си личи, но все пак да напиша - това е ирония)

Пич, то по магазините за облекла крадците са си все българи. Основно жени, добре облечени. Крадат както дрехи, така и портмонета от чантите на клиентките.

Добре де, съгласен съм. Но по този начин се нарушават стари традиции и се лишават от поминък хиляди циг... (опа, ромски) семейства.