52 нападения над медици от началото на годината

От началото на годината са регистрирани 52 случая на нападения над медицински екипи, половината са чиста физическа агресия, отчете здравният министър.

Обратно в новината

Коментари - 52 нападения над медици от началото на годината | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А колегите им от т.нар. МОН мълчат за битите учители, както винаги да се размине и отшуми там, не могат да мърдат до пенсия, сега и класовете прослужено време ще им вземат, та да си траят и да пазят последното кУстУмче за 15-ти, а след цветенцата на другия ден пак ще ги бият. Деца се млатят, таксиджии, цигани, какво ли не, и...нищо. Глас в пустиня. Ами добре тогава - нека бъде пустиня!

Цацаров колко години е главен прокурор,че днес се сети,че има недоглеждане в наказателният кодекс?Той не живее ли в България,чак тази година ли разбра,че нападат лекари?Този внушителен господин ,нали беше същият главен прокурор,дето каза,че всички в аферата с костинбродските бюлетине ще си получат заслуженото?:))))Да го попитам само разпредели ли им парите по справедливост:))))Защото не чух някой да е получил осъдитенла присъда

1.направете потребителската такса 50 лева ,така 50% от потенциалните биячи ще се ориентират към алтернативната медицина и хомеопатия 2.сот защо в лидл има сотаджя а в болниците няма

Когато лекарите започнат да си плащат образованието, могат да си слагат каквито искат цени. Пазарна икономика. Докато ние им плащаме образованието, длъжни са да се отнасят с уважение. Освен това им плащаме и заплатите. А отношението им е повече от отвратително.

На никого не съм длъжен. Влязох медицина и взех специалност с конкурс. Призовавам всички мои колеги да кандидатстват за работа в чужбина. Малко е трудно в началото, но се свиква... и няма да общуват с хора като автора, който репликирам. Хората в чужбина наистина уважават труда ни и аз определено работя с желание.

И защо не желаете да общувате с хората, които са платили образованието ви? Знаете ли, че в щатите един лекар плаща от собствения си джоб около 200-250 000 долара за обучение? Вие колко точно платихте, че се плюнчите във форума?

Преди двайсет години си мислех, че като заминат достатъчно колеги, на останалите в България ще им олекне в работата. България е парадоксална страна обаче. Вече нямат лекари и медицински сестри, но за сметка на това пребиват и мелкото, които имат. Ето това не ми побира акъла. Може би още не са стигнали тази точка, в която да се ходят по жиците в търсене на бяла лястовица поради липса на лекари и пълна невъзможност да си платят на тези в наличност. Погледнато през призмата на американското здравеопазване българските цени са просто смешни. Пълна кръвна картина 30 лева, скенер 100 лева, преглед двайсет лева. Това си е направо безплатно здравеопазване. Не спряха да пищят обаче. Имам предложение. Да се ореганизира по една екскурзия до Щатите на всички недоволни от цените на българското здравеопазване. Да си платят лечение на един синузит в спешното без да имат застраховка (около $1500) Позле обратно в България.

Уважаеми лекари. Единственият начин да се предпазите от насилие е протест и отпор. Това че гадните журналисти и безумните гадове наричащи се политици насъскват полуграмотното и скотясало население срещу медиците, не означава че ние трябва да стоим като жертвени животни на поста си в спешния център и да чакаме поредното получовек животно да дойде посреднощ и да ни атакува. Отказвайте лечение на всеки които е груб и пиян, на всеки невъзпитан и нагъл, не се примирявайте и не стоите като овце на заколение. Ако пък много ви притискат и заплашват, изпълнявайте минимума от лечебни дейности, заключвайте се на сигурно място и набирайте 112. От нас зависи съдбата ни и от никой друг. Аз на циганин медицински услуги не бих оказал ако съм лекар. Нали и лекаря може да си избира пациента, така като пациента си избира лекаря. Никой не може да ви задължи да лекувате агресивните идиоти.

Народ от изроди, които бият лечителите си и учителите си е обречен да мре. Ако си мислите че докторите няма да ви го върнат с некачествено лечение и много много умрели и осакатени много се лъжете глупаци! До там докараха нещата тези прости управници в България да се самоизтребваме без война.

Както казва Цветанка Ризова, редовно си ги бият.

колко е хубаво една "държава" без територия да има такива статистици, като майор цацаров.

малко са! да се мине на прокурори, съдии и подобните им! фсички у панделата!

Колко е лесно да си главен прокурор у нас. Трябва да имаш понятие само от алгебра. Събираш броя на жертвите от вчера с с броя на днешните и така до края на месеца, годината и т.н. У нас май никой не търси сметка главния прокурор за нещо повече от това да брои жертвите на престъпността.

Една надежда остава, че Цацата като се пукне от плюскане линейката няма да стигне до него поне 2 часа...

да ги бият. Момчето починало в Бяла е освидетелствано от докторята със средна телесна!!! Бой а си им доде акълаа!!!

Като ходя при доктор пари иска аз съм осигурен. Моя позната роди плати 700 лева. Бабичка с инсулт и иска сестрата 30 лв. На ден. Въпрос към доктор 20 лв. Ами боя им е малко нали

Че какво като си осигурен! Плащаш по лв мес.а искаш да те лекуват все едно плащаш по 300 евро.Няма да стане,тъпанар комунистически!

за потребителска такса 50 лева от з1.12.2017г ,алтернативната медицина и хомеопатия са по ефтини

Ти сера фостата нещастна!

Колеги, навсякъде другаде извън тая червено-мангасарска кочина ще сте по-добре! Говоря за компетентни и работливи хора.

От двайсет години съм в САЩ. Работя като лекар. Преглеждам освен нормални пациенти и наркомани, затворници, психично болни. Досега нито веднъж не ми е посегнато от пациент. Само да добавя. Полицията е в кабинета ми за три минути ако се наложи. Те са професионалисти в обезвреждането, озаптяването и изолирането. Съдиите работят нон стоп. Затворите са пълни. Обществото е спокойно.

От началото на годината 52 нападениа = 104 нападения на година. От последните 3 година само един е осъден ефективно а другите условно или глоба. Общо за последните 3 години има 16 човека осъдени. Значи в България, който пребие лекар има 0.3% шанс да влезе в затвора и 0.5% шанс да бъде съден. Проблеме не е в прокуратурата! Каква хумореска!

Само да добавя. При тези цифри следващата логична стъпка на прокуратурата по въпроса за борбата с насилието над лекари изглежда е да дава държавни отличия на насилниците или да ги стимулира парично.

Или да земе да вкара някой алчен некадърник от съсловието ви в затвора например.

Има различни случаи: - едно е да нападнат служител от Спешна помощ - не е същото когато са те накарали да си платиш "доброволно" ИЗБОР НА ЕКИП .

Aми като искаш да те оперира професорът-светило ще си платиш като поп.Ако не искаш или не можеш да си платиш ще те оперира стажантът! Което не значи ,че ще те оперира зле!

Някои може да смятат , че който плаща той поръчва музиката.

Нападенията не само над медици. Защо се сепарира обществото?

А хората защо нямат усешането, че ги лекуват адекватно? Имаме разни светила, които никде другаде не ги искат и недоучили докторчета, но пък е пълно с частни кликиники??? Колко осъдени доктори за допуснати грешки има или нашите са безгрешни? Само парите ги интересуват, не се притесняват, че като уморят пациент някой ще ги осъди .... е тогава какво се чудят, че хората понякога взимат нещата в свои ръце? Не ги оправдавам, но резултата от всичките "реформи" е такъв!

Голям т..пак си!

Защото не плащате адекватно!

В страната Тиквония , циганите са на почит ! Българина не гласува за ГЕРБ и за това е избиван , унижаван и убиван от Електората на Герб -циганите !

Да притеснявате така тиквунчо. ТамЪн се е наканил да спечели още някоя тиквена тенис купа, тичайки в свински тръс подир ракетата.

Няма гуша, няма корем, едва, си отваря, устата ! Мнного тъжна, картина, и то в разгара на сезона

че доведохте това населения до психическата му нестабилност, до физическото му унищожаване и духовно пълно пропадане с този мизерен, скотски живот???

По време на лошия социализъм, посегателството срещу държавен служител се възприемаше като посегателство срещу държавата и подобни боклуци отиваха за по няколко петилетки в затворите и лагерите. Днес посегателствата се възприемат като лудории под влиянието на различни фактори и рядко биват ефективно осъждани.

така е-комунистическата държава си пазеше робите от посегателства,за да й работят весели и щастливи.Сега на капиталистите-комунисти не им пука за робите-могат да си докарат нови от цял свят,както се гласят и с новите закони за наемане на чужденци.

ЕвроГейско бъдеще на бълХария. Гарантирано от ГроП.

хареса ми написаното и го повтарям !!! Къде е големият тиквен баща на нацията? Досега защо не се е обадил никакъв, а се е скрил като плужек? Къде е великият патриотин - Винкела? Нали беше много коравият пич дето се сбори с няколко плажни бараки. Къде е оня бидон със сланина и л..на, дето срами името ВМРО. Къде е белоглавия дебил от АхТака дето геройски скача на стюардеси? Къде е оня олигофрен с апартаментите, дето се кичи с потури и елече на всеки празник, та белким някой му обърне внимание. Къде е тапета на демокрацията, дето от спане по пейките станал строителен предприемач, та даже и президент? Къде са леворезбените умни и красиви студенти и протестъри, юнашки да посвирят с вувузелките и тъпаните в маалата. Къде са тъпите джурналя и джурналки дето само мятат краченца и се пулят дълбокомислено. Къде е Радка дълбоката и великият корифей пишман правосъден министер? Къде сте бе соросоидни продажници на България, дето отровихте народа с вашата демокрация и го водите като добиче на заколение? Защо се изпокрихте като хлебарки из дупките си? А ти затъпял народи докога ще търпиш?

Цигания до шия! Електоратът на ГЕРБ се е развихрил!

нападенията над медици,и стари хора по селата са основно от цигани,това е е истината....

чудя се, как още има желаещи да учат и практикуват тази професия в бг...

след интензивен курс по немски, с нови дипломи за медици, заминават за Германия. В България сама се харчат пари за тяхното обучаване.

Къде е големият тиквен баща на нацията? Досега защо не се е обадил никакъв, а се е скрил като плужек? Къде е великият патриотин - Винкела? Нали беше много коравият пич дето се сбори с няколко плажни бараки. Къде е оня бидон със сланина и л..на, дето срами името ВМРО. Къде е белоглавия дебил от АхТака дето геройски скача на стюардеси? Къде е оня олигофрен с апартаментите, дето се кичи с потури и елече на всеки празник, та белким някой му обърне внимание. Къде е тапета на демокрацията, дето от спане по пейките станал строителен предприемач, та даже и президент? Къде са леворезбените умни и красиви студенти и протестъри, юнашки да посвирят с вувузелките и тъпаните в маалата. Къде са тъпите джурналя и джурналки дето само мятат краченца и се пулят дълбокомислено. Къде е Радка дълбоката и великият корифей пишман правосъден министер? Къде сте бе соросоидни продажници на България, дето отровихте народа с вашата демокрация и го водите като добиче на заколение? Защо се изпокрихте като хлебарки из дупките си? А ти затъпял народи докога ще търпиш?

По-ефективно е да се дадат оръжия на медиците. Както и на възрастните хора по селата

колко са били нападнати, пребити, изнасилени, ограбени, обрани обикновени хора, които са икономисти, счетоводители, продавачки, инженери, компютърджии, ватмани, шофьори, пощаджии, сервитьорки, фризьорки, пенсионери...

Сигурно са много.Обаче тези хора не ти дават здраве и живот,при това безплатно При тях си плащаш,не че не са важни.Обаче лекарят е посредник между теб и Бог.Затова трябва да му плащаш и да го почиташ като Бог.Иначе се лекувай при гореспоменатите от теб професии!