В Русия обмислят забрана на алкохола в почивните дни

Руското здравно министерство обмисля да включи в Стратегията за формиране на здравословен начин на живот забрана върху продажбите на алкохол в почивни дни.

Обратно в новината

Коментари - В Русия обмислят забрана на алкохола в почивните дни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След забраните през осемдесетте години СССР се разпадна. Сега и Русия ли е наред?

се едно да забраниш на Бг мъж да не пие ракия а шербет ??? И тия се подлъгаха под давление на еурогейовете. Ама тия еурогейове кат додат в БГ пият кат смокове.

Бай йордане, бай йордане, кой къде те хване... на таквизе като теб все цивилизования свят им е виновен дето самите руснаци се чупят и чудят как да живеят там... Сега моят коментар... Горките руску упавници, това решение ще повиши смъртността, защото серьожките ще почнат да се запасяват в петък, а когато има повече алкохол... се получава свръх доза

А защо аз не съм слушал нищо.И сега съм на сайта на здравохранение а инф-я ЙОК

къде си се запил ? Бегай на опашката, че днес е първия работен ден и да се запасиш за почивните дни или ти и до това не си дорасъл да разбереш, че са те прецакали за съботата !

Не е важно за какво,важното е да се споменава Русия,от сутрин до вечер,тихо и напоително утвърждаване на руското присъствие.

Насила хубост не става. Справка - сухият режим в САЩ от 30-те, който се провали с гръм и трясък. Северните народи си пийват и това при тях е традиция, обусловена от суровия и студен климат. Руснаци, финландци, скандинавци, поляци са царе на водката. Тези с малко по умерен климат пък се прехласват по бирата - чехи, немци, холандци. Алкохолици по островите из Тихия океан едва ли ще намерите.

Ако руснаците имат достъп до снимката и видят как апетитно изглеждат кашоните с водка, ще се удавят от слюноотделяне - хахахахах

Тъй като Русия е 100г назад от САЩ върви към създаване на руски Ал Капоне...ха.ха.хаОще в първите месеци рязко намаляват и престъпления обикновено извършвани след употреба на алкохол. Но постепенно през годините процъфтява организираната престъпност, създават се банди, тайни заведения. Появява се истинска епидемия от корупция в полицията, общините и политиката. Става по-опасно пиенето на алкохол, заради нискокачествени и примитивно произведени напитки. Нуждата от алкохол създава гангстерски синдикати с т. нар. вертикални монополи. Те управляват едновременно производството, вноса, разпространението и тайните места, където се продава алкохол. Приходите за тази организирана престъпност са огромни, започват истински малки войни в градовете, най-известната от които е между гангстерите Диън ОБаниън и Ал Капоне в Чикаго. Ал Капоне е роден 1899 г. в Бруклин, Ню Йорк, но се премества в Чикаго като 20-годишен по покана на местен гангстер Джони Торио, който ръководи банда от предимно италианци. Капоне става негова дясна ръка, и след като Торио е прострелян при атентат, отстъпва ръководството на Капоне. За по-малко от 3 години Капоне вече ръководи 700 души и разчиства конкурентите. За по-малко от десетина години сух режим неговата организация постига печалба от около 60 милиона долара годишно (еквивалент на около 2 млрд. днес), синдикатът му управлява и снабдява над 10 000 тайни места за продажба на алкохол, отделно контролира вноса на алкохол от Канада към Флорида.

Вие ли ги измисляте тези новини?

Сорос, Обама и Меркел. И Плевнелиев. И Лозан Панов. И Христо Иванов.

Голям кеф! От понеделник до петък никой да не се е мярнал трезвен на работа! В събота и неделя активно изтрезняване за да са на ниво в понеделник да зацепят с начале.

Първо Андропов въведе "сух" режим, после Човекът с белега се опита и той и накрая СССР се разпадна. Та да внимават със забраната на пиенето ми е думата де!

пиене става във Матушка Русия,щом се мъчат да вкарат закон за забрана на пиенето и то през...почивните дни.Сигурно вече е национално бедствие с пиенето на огромни количества сурогатен алкохол.Сега като им скрият и одеколона и препаратите за вана и баня,рускинете ще мирищат като умрели катерички.

Отдавна не бях се смял така от сърце.Ще забранявали алкохола в Русия и то.... през почивните дни.Ха,Ха,Ха.... .

мдам... ама не им стиска да го забранят през работно време, че работата съвсем ще замре... смях!

Но пък за сметка на това можем да си бием жените без последствия. Пукнете се.

работното време ли ще пият или след работно време.Ма то отдавна в Русия голяма част от населението не пият нормален алкохол,а сурогати. Това най-новия руски виц ли е?

1. Това на по чашка ли го решиха? 2. За абсолютно всички ли се отнася? 3. За нашите хора как да направим изключение? Спокойно, всичко е в руски стил!

Забраната се отнася за тези, които не са членове на пкофсъюза.

Путин да не би да иска да загуби изборите? Че и по-лошо може да стане! На руснака му вземи пиенето и следва ... РЕВОЛЮЦИЯ!

ха ха ха да забранят и шампоана за баня.

От лични наблюдения: Море, жега, той дръпва 2х500мл водки в процес на 2 часа и после плува до шамандурата и обратно без проблеми. После колата жената и децата и в къщи..без проблеми. Москва, сутрин 7:30, на спирката хора най различни, военен, костюмиран и други. Повечето държат кутия бира в ръката а не кафе...не се майтапя! Далече на юг в друга държава...ставам в 6 и 6:30 съм на плажа. Там го вижам НЕГО....с него се засичам всяка сутрин точно в 6:30 до плажа. Той е руснак, по сандали, шорти и фаналка а в ръката...бира! Всяка сутрин ходи 6км за здраве... Далече зад Урал, село, ферма (а не колхоз) най големия разбирач по комбайни и трактори вече 2 седмици не е идвал на работа. Шеф го открива в къщи МЪРТВО ПИЯН заедно с жена си. Шут по корема, пада на земята и полу-умрел обещава утре да дойде на работа... Той и тя на бара. Той е нищо а тя красавица. След 2 часа той спи на бара а тя танцува с мене...Чудото не в това че пият...а че пият и функционират достатъчно добре Русия да е сила. И монтьора накрая идва и оправят трактора, и биреният спортист изглежда по добре от повечето мъже на негова възраст и мацката после си се връща при мъжа :-) По официални данни на руското правителство близо 20 милиона в РСФ имат проблем с алкохола. Но...пият и пак ги има! Това са пияните майстори на света. Представете си ако не пиеха...дупе да ни е яко тогава ;-)

просълзих се...особенно за оня мътво пияният майстор дото му се молят да ходи на работа. Моладци!

въййй възхитих са! Пиенье от сутрин до към 40-50 годинки... после развалина.

Изтръпнала ситуация! Дано не ти се налага да разчиташ на пияници! Алкохолът не прощава! И чудото е, че не подбира - от ядрен физик, през учител, до военен и чистачка - всички са равни!

а защо шведи , финдланци се спукват от пиене у нас ... ? просто вдигаш цената на алкохола ... канада 35 $ 750мл твърдо гориво ...

някой да ми каже как аджеба ще стане тая работа

тия луди ли са.. са ше почнат да пият нафта и съвсем ще изтрещят ушанките

Айдеее,започва нов сух режим.....преди години едно ченге андропов за няма и 2 год. реши да ги излекува като забрани алкохола през деня(а тук нашите селски комуноиди за да не останат назад от началниците си започнаха да изкореняват лозя) но не им се получи....като не им дават през празниците ще се напиват през делниците:))))))))))

Ето ги сладурите в youtube. "Микс подборка драк бомжей и алкашей"

Канибали да бяха, нямаше да са толкова зле. Отдавна не бях получавал културен шок.

за сметка на това вдигат цените горивата в Мада Раша. Причината, споделил Вожд Путлер, е във понижението на цената на петрола на международните пазари!? Ха хаха

Интересно за какво руснаците дават повече пари - за превъоръжаване или за алкохол ?

А не ми се мисли, к'во би станало, ако някой светне ватниците визуално един Су35 (например) на колко вагона водка се равнява. Ще станат най-големите борци за мир.

то затова от последното поколение Су-35 има произведени само 5 прототипа. :)

Това ще е краят за злобното джудже. Как е успял да забрави, че руснака можеш да го тъпчеш, да го биеш и разстрелваш и номера ти все ще минава. Ама спреш ли му алкохола - край - ще му резнат на Джуджи главата на Красная Площадь, на Лобное Место и това ще е краят на путинизма!

Ми той още Горбачов се опита да направи нещо подобно, и го свалиха. Сега е ред на Путин, да видим дали ще посмее...

Мисля,че андропов беше а не горбачов

Ха ха ха, Горби на времето забрани пиячката и СССР се разпадна. Ну, здорово Владимир Владимирович!

и у нас идиотите начело с Бай Тошо бяха започнали да масите с лозя, добре, че фалирахме преди да изорат цялата страна.

Е, че как?! Каквато идиотия сътвори ''големият брат'', нашенските идиоти гледаха да направят още по-голяма...Да покажат колко са усърдни

Спрат ли им алкохола през почивните дни, все едно им отнемат кислорода - хахахаххаха

Алкохола ще забранят, ама бояришника ще е разрешен! ХАХАХАХА

Мистър Мусколо и Каналин нали не ги спират?

Местното диктаторче да прочете в историята, близката, какво се случи след обявяване на сухия режим през 80 -е!!! Да не му се случи същото с държавицата и управленицето му!!!

Да те светна, понеже си явно невежа и НЕ информиран, в някои щати на САЩ е ЗАБРАНЕНО да се продава алкохол през почивните дни (Събота и Неделя).

В момента не става въпрос за САЩ, Канада, Мексико, Австралия, Франция, Германия или други западащи страни!!! става въпрос за Магучии СССР, извините той се разпадна след предния сух режим. Ставало въпрос за Русия, която след поредния сух режим може да остане още по- малка!!! Казвам,че е малка защото СССР беше под диктата на Русия , пък загуби 14 субекта на предната федерация!!!

Руснака пие, за да забрави къде се намира.

Чини ми се, че броят на апартаментите продадени на руски граждани по северното Черноморие ще достигне исторически ръст! Да му мислят варненци, като вземат да ги намират натряскани по тротоарите и градинките ....

После ще спретнат едно референдумче. Знаеш как стават нещата там...

Да ама трябва да са български граждани!!! Пък и тук не загубеният бивш СССР, тук е ЕС!!!

В почивни дни ?

ЗВУЧИ АБСУРДНО

Поредния политически анекдот(виц).

Това само за класическия алкохол, но не и заместващите го продукти, които май го конкурират...

Това няма да стане, защото Путин ще го размажат на Червения площад и ще стане наистина Червен площад! Разбира се един ден, когато мюсюлманите станат мнозинство и в Москва - ще забранят алкохола и ще въведат Шарията. ;)

Животът в "кочината" очевидно става все по-тъжен, всеки следващ ден!

Ако видиш голяма опaшка в чукотка - значи е понеделник сутрин и продават алкохол . . .

значи здравното миснистерство ще са катализаторът на революцията от 2017г?! там са десиденти явно този път няма да е залп от аврора а от бутилка нискокачествено газирано вино

Е, споко, де - не пише, че и "Бояришник"-а ще забраняват;)

е са стана революция... алоуу по-леко с пиячката.. друго може ама това не..

А нам все равно- нету водки?- есть вино! :)

Този народ луд го направиха ! Къде са им учените да обяснят ня Путя какво е абстинентна криза !?

дир са много адекватни! много ме интересуваше какво продават магазините в това село в чукотка! руснаците ги знаем ако не е водка ще е тройной ако не е одеколон ще е лосион за вана там е безвремие и безсилие няма оправия хората пият поради някакви причини а причините няма да се оправят защото путлер е забранил да има криза и да се говори за проблемите

Ето ги сладурите в youtube. "Микс подборка драк бомжей и алкашей"

Според мен рационалното решение е да се забрани алкохолът в работни дни, ама явно за ватниците ходенето на работа трезвен е прекалено екстремно занимание, та затова искат да дадат на черния дроб почивка уикенда.

За много оборотен ли се имаш, протестъре? Защо им викаш ватници? Едва ли знаеш точно ти, който вода потен не си пил, паразитиращо грантаджийче, как хората с ватенките навремето спяха, за да градят! Градиха, за да има какво шефовете ти да крадат, а ти- да плюеш.

Градиха градиха и съградиха МОЧА. Айде у лево!

"хората с ватенките навремето спяха, за да градят"......явно така са градили на времето ВАТНИЦИТЕ,спейки и резултата е виден:))))))))

В Русия се задава революция през уикендите

Май се задава нова революция.

Ами да, ще пият само през работни дни. Мъдро ! Така ще произвеждат по-качествени коли..Както едно време..Качество, че чудо