63% от обвиняемите се измъкват с условна присъда или глоба

Над 63% от обвиняемите не влизат в затвора, а получават условни присъди или са освобождавани от наказателна отговорност, сочат данните на НСИ за миналата година

Обратно в новината

Коментари - 63% от обвиняемите се измъкват с условна присъда или глоба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това дава представа за правосъдието,а не както вчера ни даваха за пример Кристиян Таков/RIP/,който беше тежко изключение.

При тази статистика можем само да занемеем пред наглостта чиновническа...Докато не се събудим и не вземем нещата в свои ръце.

А така. Правосъдие видно няма. После Държава нямало. Подиграват се с нас. Гаврят се с нас. С тези,които ги издържаме.

Гарантирано от ГЕРБСП с любезната подкрепа на ОПДПС.

АКО СЕ ИЗБИЯТ 15-20 000 МУТРИ И БЕЙОВЕ ПРЕСТЪПНОСТТА РЯЗКО ЩЕ ПААДНЕ :)))

Което е поредното доказателство за успешната работа на независимата цацаратура. На тази база давам ясна заявка за втори пълен и още по-успешен мандат.

Нормално, държавата пести от разходи за затвори. Така просто е по-изгодно...

Нека да направим сравнение с Германия? / МОЛЯ - и сравнителният анализ на този индикатор да влезе като ЦЕЛ в характеристиките и оценките на съдиите, прокурорите и дознанието?

Добре, но обвиняеми за какво на се казва. За много престъпления затвор не се предвижда, когато е за пръв път и така трябва да бъде. Освен това в днешно време са в сила едни такива европейски норми за затворите, където на всеки трябва да бъде осугурена минимална площ от 6 кв.м., храната трябва да съдържа определени минимални килокалории дневно, в помещенията трябва да се осигурява минимална температура зимата и други подобни. Така че затворите излизат скъпо и това трябва да се има предвид. Ако не се спазват нормите следват дела в Страсбург и затворници се оказват на далавера от по над 1000 лева на месец за престоя им затвора от обезщетения за неспазване на нормите.

Истината е, че така сътворените закони в Парламента на България са тотално неадекватни и вината е само и едиснтвено в депутатите ни. Присъдите и наказанията видимо поощряват и присъединяват нови към редиците на престъпниците, вместо да оредяват и служат за назидание. Никой и не споменава за промени - толкова ли неадекватни са политиците или толкова пристрастни към престъпниците и деянията им.

Грешиш колега,защото депутатите са следствие на безнаказаната съдебна система.Две тикви от 240 да вкарат в затвора и всичко ще се промени.

бас лова че циганите са основните причинители на престъпленията от 18-24 г. както се забелязва и при 17г също има големи проблясъци! просто няма какво друго да е! защо не кажете от кой етнос са тея дето ги пускате и не ги осъждате?

"Над 63% от обвиняемите не влизат в затвора, а получават условни присъди или са освобождавани от наказателна отговорност, сочат данните на НСИ за миналата година." Докато това е факт, ще продължаваме да четем за "бум" на кражби, грабежи, каналджийство, трафик, ало-измами, корупция, убийства и т.н.!

У нас няма правосъдие! Има празно говорене и лъжи! Разпасана държава, командвана от мутри и бандити!

Ми то ако имаше щеше ли да остане политик свободен ?

Съдебната система и най-вече прокуратурата трябва да е приоритет номер 1 на държавата. Ако има свястна съдебна система няма да има толкова много престъпления вкл и кражби от държавата. Тогава ще има пари за образования, полицейски заплати и пр.

Ако има свястна съдебна система, ще трябва да се потърси сметка и на много от заможните хора в България (били те политици или не). Естествено това не ги устройва и очевидно е, че намират политическите лостове съдебната система да остане такава каквато е - неработеща.

Какво очаквате от женска съдебна система - съдийка да осъди сериозно престъпник ли? Ще има да чакаме много, но едва ли ще дочакаме такова нещо!

Имаш 2000 лева - имаш условна присъда.

И неприкосновена частна собственост.

Ами цвъки да го бяхте питали за това бе нали толкова години е ''законотворец'' защото при нас отдавна изпълнитяля т.е. в случая съдебната власт е пак на топа на устата ама тия дето ''творят законите'' са отново зад общата БЕЗотговорност..Ако закона е точен и ясен и изключва поне 50% от престъпленията за които може да се налага условно съдиите ще го прилагат..а не като нашите ''закони'' с примерно 300члена и 600 врати да се избегнат

Най-много престъпления се вършат от младите хора на възраст между 18 и 24 години, сочи статистиката. В тази възрастова група осъдените са 1250 на 100 хил. души. Това е статистика как се наказват престъпленията на едни мургави "берачи", с една дума държавата се прави, че нищо не е станало!

М даа , глоба или тежка условна присъда .Тях обикновено ги получаваха ултравиолетовите и финансово възможните ,но напоследък стана масова практика . Държавата изостави своите функции на 90% . Полиция ,прокуратура и съд са едни от най- корумпираните държавни служители.