Морето изхвърли тялото на удавено момиченце

Тялото на 11-годишното момиченце, което се удави на 12 юли на плажа до бар "Какао бийч" в Слънчев бряг, е било изхвърлено от морето вчера.

Обратно в новината

Коментари - Морето изхвърли тялото на удавено момиченце | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спасители няма от години. Има пазванти, които избиват комплекси и сякаш са част от духов оркестър. Нито имат оборудване, нито имат умения, за да спасяват. Концесионерът наема и хора, които не могат да плуват, само и само на хартия да си е изпълнил задълженията. Казвам и от собствен опит, защото точно там ми се е случвало да вадя давещи се. После не можеш да откриеш и спасител , който да те насочи къде има мед. пункт (беше маскиран перфектно).

Никога не подценявай морето! А когато трябва да се грижиш и за деца трябва да си 10 пъти по-предпазлив! Също трябва да има по-строги санкции за неспазване на флаговете ако ще и полиция да обикаля по плажовете. ... Човешкия живот е безценен!!! Да почиват в мир !

Никога не подценявай морето! А когато трябва да се грижиш и за деца трябва да си 10 пъти по-предпазлив! Също трябва да има по-строги санкции за неспазване на флаговете ако ще и полиция да обикаля по плажовете. ... Човешкия живот е безценен!!! Да почиват в мир !

Влизането в морето е въпрос на личен избор, а не на комплексарщината, която идва от т.нар. "спасители". В края на краищата не можеш да спасиш човек от самия него.

"Около 3.34 ч." Айде малко по-точно, какво е това "около".

TIREX

в Гърция при 99% охраняеми плажове не съм чул от години за удавен. в булгаристан се давят и н а асфалта...

TIREX

Не охраняеми плажове. никога в булгаристан на море! варна и бургас най отвратителните поселища на море- смрад и дивни тъпанари.

То от бабите пред блока няма как да чуеш за удавени в Гърция. Освен това не случайно се казва Черно море а не спокойно море например!

Това море освен ,че е мръсно е и опасно ,постоянно се давят хора ,има опасни течения и вълнения ,спасителите рядко могат да помогнат ,в Гърция от Кавала до Урануполи няма и един спасител на сигурно сто плажа и не съм чул за удавници ,дори и шамандури почти няма ,въобще черноморието не е за почивка ,ако не се натровиш и разболееш от гнусната храна и мръсната вода ,ще ти остане приятният спомен от цените на чадърите и шезлонгите ,чалгата и пияните британци и скандинавци ,както и дрането за паркинг ,а между впрочем в Гърция платен паркинг по морето няма ,поне в този участък за който говоря.

Мир на праха й на малката душичка!! Виждам, че повечето от вас обвиняват спасителите. Не сме били там да знаем. Моят опит по черноморието ни, ми показва все сцени при които спасителите се опитват да спасят/предпазят плажуващите. На местата, на които съм бил - безхаберни спасители не съм виждал. Винаги обратното - пияни, нагли и твърдоглави туристи.

Понякога , дори влезнал до кръста, особено при по-бурно течение се усеща как морето дърпа, ама дърпа! Аз където съм 95 кг го усещам и тръгвам да излизам. А какво остава за малки хлапета.

При плуване не се усеща как те "дърпа, дърпа". Опитай да плуваш следващия път и ще видиш. Ако можеш, всъщност.

Шилo

Спасителите на колко бири са били?

Попадал съм в мъртво вълнение ! Дърпа те все по-навътре в морето като живо !

надали знаеш дори какво е "мъртво вълнение"

Какво е мъртвото вълнение Това е вид течение, което не се образува под напора на ветровете, а в резултат от процеси, които текат под повърхността - приливи или термални течения. Това е перпендикулярно на брега течение, образуващо се в следствие отдръпването на потока приливна вода в посока навътре в морето или океана. Мъртвото вълнение е най-опасно в плитки морета с полегат бряг, който е обкръжен от пясъчни плитчини, коси и островчета. В тези места по време на отлив пясъчните коси пречат на водата да се връща обратно в морето. Налягането на водата в тесния пролив, съединяващ морето с лимана, нараства многократно. В резултат на това се образува бърз поток, по който водата се движи със скорост 2,53,0 м/с.

Трагедия! Внимавайте хора, особено, по времето, когато вече няма спасители и сте с деца ... по добре на брега, топваш краката и толкоз!

на плажовете без концесионери такива неща не стават. и спасители не са ни нужни. хайде стига вече! крадци...

Спасители нещо не е ли имало!?! Или просто това е Слънчев бряг, меката на идиотите.

Станало е вечерта след 20 ч. Поне така прочетох преди дни в новините. По това време логично няма спасители....

След като има плажуващи, не трябва ли да има и спасители? Или логично е след 17.30 пожарната и бърза помощ да не работят ???

Какви спасители да има вечерта?

Сама жена с две малки деца в бурно море !

Спасителите на плажа са си гледали сеира....

Дано намери покой чистата душица...ужасна трагедия.

не разбрах къде е бил спасителят, след като строителен работник тръгва да вади жена и 2 момичета и успява с две, макар че възрастната жена е починала ?!

Вечер спасители няма и отговорността е на къпещите се.

Въпросът е,какво прави възрастна жена с две малки деца в бурно море,вечер,когато,нормално,няма спасители....