Близо 500 работни места стоят незаети по 3 месеца

Средно по 474 работни места остават незаети по три месеца у нас.

Обратно в новината

Коментари - Близо 500 работни места стоят незаети по 3 месеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"най-търсени са... автомонтьорите." Лоши пътища и много коли втора употреба. На главна улицата водеща към централния плаж в Кранево, една шахта от канализацията беше с липсващ капак. Имаше някакви поставени клонки там за да предупреждават. С което общината си е свършила работата - шофьорите са предупредени надлежно. Една седмица по късно видях килнат VW с едното колело в шахтата. Е как автомонтьорите няма да имат работа? Дано шофьорът да се сети и да осъди общината.

Работещи бедни ?????????

цените в БГ почти достигнаха европейските, а заплатите десет пъти по-ниски. Като не могат да плащат нормални заплати собствениците да закриват фирмите си и да спрат да си играят на работоДАТЕЛИ.

И безработните ще изядат главата на онзи, който е дал идеята.

В ИТ-то търсят хора за по 3000 лв. и пак една част от местата стоят по 3 месеца и по повече.

ами като са наблъскали 99% от раб. места за ИТ само в София, да им стоят незаети

Стоят защото това не са реални места :) Това са места ако случайни някой наистина кадърен реши да напуска от едно място другите да могат веднага да го лапнат.Стратегия :)

3евзек

Реални места са, защото ако някой кадърен напусне, мястото му остава незаето. Или и на това казваш "нереално"?

Стоят защото ИТ специалистите могат да работят като "изнесени работни места" за фирми в чужбина без да напущат България.

баш така се получава, а един меринджей във холандия който е работодател на 10 програмиста взима по една шапка пара на калпак, а на девелоперчетата дават 1/4 от тая цифра ако не и по малко за меринджея дето знае къде се пуска компа и как се работи със Спайки... взима 3/4 от парата.... туй Булгарите сме много ларж хорица.... най големите благотворителни работници..

Близо 500 работни места стоят незаети по 3 месеца Е кой ще се хване да бачка за без пари. Пишете също, че заплатите за тези работни места са 400-600 лева месечно!

Работодателите да не чакат да им се явят в бюрата по труда. А ЛИЧНО да се позавъртят в циганските гета, щом търсят предимно кадри без квалификация.

Защо да мета български боклуци за 300 лева, след като мога да мета гермаски боклуци за 2300 евро.ха..ха

Защото първо няма кой да му даде 2300 в Немско, пък и с тези пари там едва ща преживява примерно. Пък и цигари, и алкохол доста по-скъпи, пък и гадните немци искат да бачкаш яко!!!

Аве те у Германия тебе чирака на друга работа няма и да те вземат, и едвали некои германец ша ти даде 2300 евра. Размечтало се гладното чалгочираче за паница бобена чорба! Гладен чирак чорбаджииско кИфте сънува!мбухахаха

Е, значи българските работодатели трябва най-сетне да престанат да циврят,че липсва работна ръка и да сменят реакцията си към тези, които им изкарват скъпите почивки, луксозните коли и доволния начин на съществуване. Принципа " Тъкмо научих магарето да не яде и то взе ,че умре!" не е точният драги български робовладелци! Извинете ,....български работодатели!

Трябва при отказ да заемаш работа, отговаряща на образованието ти, да губиш право на обезщетение. Не може при 10 000 безработни цигани да няма кой да изчисти улици, корита на реки и пр.

Да, ама Бей Се Пето си ги кътка и се грижи за тях /римляните / нали те гласуват за майката на партиите, е срещу заплащате но гласуват!!!

При тези условия и мизерни заплатки по-добре човек да си седи безработен и да си пази нервите и здравето, които бизнесът съсипва. :-)

Роби. Роби се търсят. Може и аргати.

А мама и тати ,като спрат да дават пари???

Ниски заплати и робски труд без право на почивка ( за отпуска не говорим). След 3 месеца те уволняват без заплата с претекст, че има липси, които трябва да покриеш.

Това не са работни, а робски места.

А с какво заплащане? Защото не е проблемът само да има работни места. Хората не ходят на работа, за да не скучаят. А искат и някой лев да изкарат. При липсата на заплащане - за какво да се захваща?

Цитирам: "Почти всички свободни позиции, заявени от работодателите в бюрата по труда, са за персонал без квалификация" ........ И СЪЩЕВРЕМЕННО РЕВЪТ, ЧЕ НЕ ИМ ДОСТИГАТ ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНИ КАДРИ .... ЧИСТ ЦИНИЗЪМ !!!!

И да не забравяме, че университетите ни имат 55000 места за студенти при 60+ хил. абитуриенти. Всичкото висшист, а после - аз имам кетап, как ще се хвана продавач - ами прав е.

Отче явно скоро не си стъпвал в БП :) Щеше да знаеш , че там не се обявяват висококвалифицирани места :)

Какво ли предлагат та стоят години оня ден ми предлага охрана само че не знаела в коя фирма е смех

Ми оставете заплащането ниско и не през следващите 3 месеца а през 3 години пак ще си останат незаети, гарантирам ви го. Правилно казваха навремето-капитализма бил като мушмулата-колкото по-гнил, толкова по сладък,ама само за някои