Хиляди протестираха в Полша против съдебната реформа

Хиляди хора протестираха вчера в Полша срещу спорните реформи в съдебната система, провеждани от управляващите консерватори, предадоха Франс прес и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди протестираха в Полша против съдебната реформа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хрантутниците на дъртата гнусна жаба -сорос ,протестират за по 100 евро на ден,чакам с нетърпение да пукне гнидата на отровното общество и хелзинския комитет и ще дам банкет на моите заблудени приятели

Протести, обединяване, диалог - това е по света, който наричаме бял. А при нас тези неща са подходящо заменени: 1. Дълбок зимен сън с някакво мрънкане зад кадър, вместо протести. 2. Вечно разцепление, вместо обединение. По телевизора русата журналистка каза, че протестът на лекарите не бил голям и го изкара нещо безобидно. За нейната глава трябва цялата нация да е завършила медицина! Всички - за да са много. Жената се интересува само от количество. Не от качество... 3. А това с диалога е нашето най-слабо място! И във форумите също се вижда. Един ако си изкаже мнението, другите веднага ще го обругаят, обидят и дори биха искали да го ударят по главата. За да не мисли различно! Дори още по-добре - въобще да не мисли... И така всеки с акъла си разбира, че спори с идиоти и си млъква. Познайте кой печели от цялата работа? Никой българин не е...

Ние с гайдите , .... НЕ ВИЖДАМЕ ВЪОБЩЕ НАЧАЛО , НА КАКВАТО И ДА Е РЕФОРМА в Бг .

За Варшава демонстрация от 4 500 или дори 10 000 души е нищо. Сто, двеста хиляди - това е масова демонстрация. Четири - пет хиляди са хора на хранилка при Сорос и др. подобни благодетели! рАЗХОДИЛИ СЕ В ТОПЛИЯ ЛЕТЕН ДЕН ГРУПА ПРАЗНОСКИТАЕЩИ ....

Простотията не ходи по гората, а по "мненията" на позитаноидни производни...

закъснели, радикална дерашофикация и декомунизация, които не бяха извършени в нито една соц страна, та плямпанията за разни соросоиди и др.п. нямат нищо общо с действителността.

Що не си погледнеш в гащите, може някой руснак да изскочи :)). Русофобията е класически еврейски бизнес. За първи път е разигран 50-те години в САЩ. Така евреите се пласират в американското общество и превръщат тази психоза в доходен бизнес. Сега се води такава пропаганда, за да бъдат зомбирани хората, за да се хвърлят на война срещу Русия и да сме готови да поемем американски газ на тройна цена. за това четем коментари като този, написани от един човек, използвал различни никове. А що се отнася до еврейския и соросоиден произход на тези инициативи, то това е очеизбождащо, източниците и инициаторите на такива инициативи са винаги едни и същи. И са известни на всички ни. Тъй като сме те хванали нас.ан, няма нужда да питаш другите, Кой ти е сал в гащите. То ясно кой. Знае се, че това е организирана кампания против съдебните системи, знае се кой е организатор. И цялата схема е стандартна "цветна революция", но провеждана срещу институция. Схемата е изцяло същата и добре позната. А представяш ли си какво ви очаква, когато вече целокупния български и не само народи ви научат какви ги вършите. Дали на тоя континент ще си намерите място.

Качински се е оказа недостатъчно далновиден като остави разните НПО-та да съществуват. Поради това ще си има неприятности. Първо активираш вътрешното контраразузнаване, след това размазмаш НПО-тата и накрая си провеждаш реформите. Качински е объркал последователността.

Не, пропусна една стъпка: активираш вътрешното контраразузнаване, неутрализираш нпо-тата, гепиш парите и после- я реформи, я не...

Прави впечатление, че мнозина от тук коментиращите свързват недоволството на хората от половинчатите постсоциалистически промени с влиянието единствено и само на сорос. Един вид, ако не е той, всички ще са доволни. Да, ама не.

Комунягите трябва да подхвърлят за пред собствените олигофрени обяснение защо след тях навсякъде и винаги идва все съсипия и грабеж . Повтарят им едно име, което да замества злото , като обяснение. Каскетът обаче не може да разкаже и една история за Сорос, камо ли да знае нещо реално за него, само го кълне. Повелителите на червените глави ги нямат дори за изостанали, а направо за аборигени /та те точно такива са ги създали/ и не са си направили труда дори да съчинят някакъв мит с истории за Сорос за пред тях. Каскетът е примитив на нивото на абориген и е достатъчно да му повтаряш някво име на злото и той хорово повтаря. Нивото му е дори под това на ислямските примитиви , за които фундаменталистите имат по-високо мнение и им пускат и обясняват нещата с митове, а не само с голо повтаряне и дамгосване и проклинане. Иначе Сорос има десетократно по-малко авоари, отколкото са окраднали местните червени гниди, при това ги е спечелил с главата си , а не с прост червен грабеж, и се занимава с благотворителност, а от червените крадци благодеяние не се е чуло.

Същите промени искат както в България. отново инициаторите са външни, Евросъюз и Сорос. Целта е една и съща, да се постави съдебната власт под политическа зависимост. Която е контролирана и послушна. Това не е нищо по-различно от установяване на диктатура и ликвидиране разделението на властите. Имам усещането, че европейският съюз вече действа по установяването на единна европейска диктатура, основана на еврогейските ценности. Ивентите и лозунгите са едни и същи. Явно искат пълно послъшание и подчинение. Прилича на доброволно робство, срещу пари. Само дето парите, във вид на еврофондове ще спрат, а робството ще се затегне. Става все по-актуален въпроса, как България да се измъкне от това ново робство. Нужен е друг съюз, достатъчно силен и конкурентен. Появили се, България, Унгария, Чехия, Балканите веднага ще се изнесат от "единнито сплотено европейско семейство", дето прецаканите винаги се оказват дребните и бедните.

Щото нашата съдебна система е много независима...

Това което става в Полша много ми прилича на това което е в България, само че тука нищо не става.

Айде моля ви се ние отдавна само на хартия водим ''независима'' съдебна власт където политическото настъпление е голям приоритет ама боко го потупват по рамо а сега като искат и в полша да направят същото ''щели да ги критикуват''...

Щом съдебната реформа дразни евролиберастите от ЕС, значи е добра. Не е трудно да се досетим, че протестиращите са организирани от сороските НПО-та и най-вероятно са "умни и красиви" тъпаци, които се продават. Уви, сред интелигенцията в бившите соц. страни има достатъчно продажници, които са готови за жълти центове да служат на онези, които желаят пълно разграждане на националните държави. Кога ще прогледнат тези лумпен-интелигенти, че работят СРЕЩУ СЕБЕ СИ ?!?

Мери, няма да прогледнат. Те ще си вършат слугинажа до последно и после ще искат да избягат! Аз съм си говорил с такива хора, те са ми го казвали директно. Те смятат "че не ставаме", това са им думите и че трябва да правим каквото ни кажат грантовете защото "ние не можем". С такива хора какво точно можеш да говориш или да проведеш дебат? Те са загрижени единствено за себе си и не ги интересува АБСОЛЮТНО нищо, освен да се наядат! Всичко е прикрито зад "най-добри" намерения.

ГНУСНАТА ЖАБА СОРОС ,ПАК СЕ Е ОХАРЧИЛ ЗА ПРОТЕСТЪРИ

А платените драскачи във форумите от къде черпат средства? Хубаво е да ни светнеш по въпроса.

С други думи полските социалисти правят протести ПРОТИВ съдебните реформи.

трябва да си сляп,за да не видиш сянката на сорос .в полша има прекалено много алчни евреи ,които много си обичат корупцията ,а качински ми се струва не е от тях ...

Евреи в Полша няма. Изобщо през втората световна поляците използват момента и правят моноетническа държава. В Полша релно малцинства няма. Никакви. Поляците обичат да говорят за големите жертви дет са дали през войната, но даже от свободните данни в интернет лесно се вижда, че намалението на населението през войната, е равно на броя немци и евреи живеещи в Полша до войната.

прорашистката номенклатура, която дори в една Полша остана недокосната и тя сега се опитва да жили ??????????? Качински намали високите пенсии на комуноидната номенклатура и кадесарите, започна чистка в държавния апарат, медиите, магистратурата, полицията, армията, които са препълнени с комуноиди или техни отрочета. За първи път в бившия соц конц лагер се прави истинска декомунизация и де рашофикация !!!

А ти ядеш ли ябълки против Путин? Като го изедеш, изсери ги и пак ги изяш, да хване декиш!

AbuTalib

Изглежда, че Моисей не е измислил съда от 12-те военни вождове, от всяко коляно. Негови се числят първите пет книги от Стария Завет.СЪДИИИ не влиза в това число. У нас набързо копираха старозаветната стрктура от 12 съдии за Конституционния съд. Той навсякъде носи различни имена. В СССР беше Комитет за конституционен надзор. И никой автор не може да го вмести в тройната система на власт. А това означава, че е ненужен орган или че учените ни са недоучени учени.

"Не съдете, за да не бъдете съдени." "Мое е отмъщението и мъздовъздаянието."

Богата и силна Полша иска зорлем да се превърне в недъгава България. Е, наистина не го разбирам.

Браво на поляците! Ние да се засрамим с нашето овчедушие- циганите ни бият, убиват, ядат ни наготово парите, а ние какво- местни бунтове, равни на буря в чаша. За нас гърците казват, че сме овце, които не блеят даже когато ги колят.

ЧЕТЕТЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ БЕ,ХОРА! "Протестират" платени соросоиди! Да се засрамим, че не сме платени протестъри ли???

17000 ?!? Брей, мого пари за "соросоиди" получават тези поляци. :)

а булгаристанските овчици са с наведени главици...

"4500 души са участвали в протеста, организиран от Комитета за защита на демокрацията...."

Само да попитам - ние сега за кого да викаме - за г-н Качински или за протестиращите? Кои са нашите?

Абе казва ли ти някой? Баща му-ветеран -антифашист, ама той самият пък писал с/у ссср. После пък станал консерватор...Извод: Полските комунисти са бамбашка. Трай си и тва е.

ПиС гризат дървото до Коледа!

И ПИС КАТО ГЕРБ!!

Сорос е в атака. Очаквам и в Унгария да се вдигнат тамошните "красиви и образовани". Завладяни сме от изключително подъл и гаден враг, пред който комунизма е детска смешка. Докато не вдигнат джамии и не въдворят брадати навсякъде, няма да мирясат.

Абе, като гледам, джихадита има само на ония бивши територии на османската империя, където са се сблъсквали русия и запада. в тоя сблъсък е проблема.- местните ту с едните се хващат, ту с другите, докато накрая стане пълна каша.

Вълната на истинската промяна върви непрестанно-от Запад на Изток. След 12-13 години Полша и цяла Центр. Европа ще е това, което ние ще сме след 27-28 г. ...

Баси мамата тук при нас либералите-толерасти искат съдебна рИформа подкрепят ги и еврозелките, а там стачкуват против нея не я подкрепят и еврозелките баси мамата ! Какво стааа бре ?

Когато загина брат му, плачеха и се репчеха. Сега - лош бил. Пусти славяне, и те не знаят какво искат. Може би като нас - каквото дадат.

Какви ти славяни бе, това са преди всичко католици, голяма част от тях понемчени, най-мръсната част от "славянството"!

не славяни, а католици, a? :D

сега ше видът ялови протести срещу правилните закони.........