Илон Мъск иска контрол на изкуствения интелект

Създателят на „Тесла“ и „Спейс Екс“ Илон Мъск и преди е определял изкуствения интелект като екзистенциална заплаха. Този път обаче той е по-конкретен.

Обратно в новината

Коментари - Илон Мъск иска контрол на изкуствения интелект | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Илон Мъск не поставя правилния въпрос. Той иска контрол над изкуствения интелект, но е ясно по дефиниция, че изкуственият интелект има контрол (от човек или група хора). Правилният въпрос е КОЙ (КОИ) ДА ОСЪЩЕСТВЯВАТ ТОЗИ КОНТРОЛ, ПРИ КАКВИ ПРАВИЛА И ПРИНЦИПИ И не на последно място КОЙ И КАК ЩЕ КОНТРОЛИРА КОНТРОЛИРАЩИТЕ!

Изкуствения интелект ще е опасен, ако няма морал. То и хората без такъв са също опасни. Поогледайте се около вас. Добре е, че има смърт и корозия!

Ясно ли е на някого от спорещите какво е изкуствен интелект. Как ще го познаете, ако го видите? Имате ли интелектометър? С приставка за изкуственост? И как компютърът ще притежава интелект? Още дядо Тюринг през 1936 г. дава простичък пример на нерешим алгоритмично проблем. От него се вижда, че такива са повечето от тях. И той не може да ги реши, защото не можем да му обясним как. А човек може да решава такива. Не е ли ясна разликата? И защо се възмущавате на ентусиазма, с който носим телефоните? Ние по същият начин ентусиазирано плащаме с пари. А това е най-готиното изобретение на дедо Амшел. Най-накрая, защо се дърлите за русофилство и русофобство? Ама, че дивотии. Други са генералните проблеми на нас, гоите.

Много просто: - Глобалният отбор на гениите трябва да направи едно единствено нещо: да дръпне спирачката рязко и силно и да отдалечи безкрайно напред, в безкрайното бъдеще на розовите илюзии, самоунищожението на човечеството, където отново ще светне от сив (дезактивиран) в ярък (активиран) цвят опцията "без самоунищожение на човечеството".

в последните 10 години поне 10 пъти съм изказвал подозренията си за тоталния контрол върху личността, описан от Джордж Оруел. Включително в коментарите на Дойче Веле. Е, радвам се че една известна техничарска личност казва същото и се надявам някой да го чуе. Илън Мъск, директор на Тесла: " Лудост е, че днес доста удобно живеем в свят, който Джордж Оруел е смятал за крайно безумен. Всички носим телефон с микрофон, който може да бъде включен буквално във всеки един момент, без да разберем, с джипиес, който знае местонахождението ни, с камера и с всичките ни лични данни. И правим това на драго сърце, има нещо налудничаво в това"

Направо ме съсипват коментарите на лишените от способността да бъдат обективни или поне по-широко скроени, русофили. На тях ако им кажеш, че някой американец е казал колко хубаво е синьото небе, пак ще намерят конспирация, ще го обвинят, че лъже и въобще ще го изкарат терорист, а и ще си вярват. Болни и ограничени мозъци.

тесногръдо е това изказване. Може да съм русофил, но съм отворен към света и технологиите. Така че смятам, че Илън Мъск просто е прав и изказва съмненията на доста хора, които са прогледнали за тоталния контрол на службите над личния живот на гражданите.

От статията разбирам, че Мъск иска да има контрол върху събирането на лична информация и ограничения във вграждането на шпионски устройства в битовата техника. Ако е така, подкрепям го!

Кибернетиката - наука на мракобесието! /М. Ярошевски, 1952/

Опасноста от изкуствен интелект не е толкова голяма, машината наистина е по-бърза от човека, но не е по-креативна. Може да замести човека само за хамалската работа.

Сега разбрахте ли, че Бог е изкуствен интелект създаден от човека?!

Да. А Бог знае ли?

по страшно е генното инжинерство, което би създало свръх човеци. тези индивиди няма как да бъдат контролирани и ние обикновените хора със сравнително малките си възможности и нисък интелек в сравнение с тяхния ще сме животни, домашни любимци, а защо не и добра храна за тях.

Все още са далеч от създаването на свръх човеци, но виж заплахата от създаване на супер бактерии и вируси е по-голяма, апаратурата за това е все по-достъпна, и едва ли не всеки с нормални доходи може да се сдобие с такова техника.

Статията е заблуждаваща.

Всичкото зло, което човечеството познава е дело на безмозъчните изроди, които печатат парите и купуват продуктите на интелекта за да ги ползват за да са на власт! Трябваше ли Айнщайн да не прави атомната електроцентрала защото изродите ще ползват технологията за да убиват масово с бомби, а и сега да продължават да убиват още по-масово чрез енергиен глад и зависимост!? Трябваше ли Братя Райт да не правят самолети защото изродите ще ги ползват за пускане на бомби..!? Този самовлюбен боклук нищо, ама нищо не е изобретил! Всичко за което го бутат пред прожекторите е затова, че макар и несъзнателно, служи най-всеотдайно на изродите, които му внушават колко е велик.

ОТ 1 СЕДМИЦА ВЪРВИ ПРОМОЦИЯ НА ИЛОН МЪСК И ЦУКЪРБЪРГЪРА В ДИР БГ .... ГОЛЯМ МЕРАК СА ИМ НА ГЕЙОВЕТЕ В ДИР-БГ :))))

Аман от тоя филм Терминаторът. Няма ли кой да му каже, че сме гледали филма преди доста години?! То бива да се разчита на забравата, но чак пък толкова...

Да им имаме проблемите. Пък при нас става обратното на еволюцията. Нараства броят на малоумните ман-гали, които не могат да четат и пишат. Които вече убиват човек за една цигара. А вие ми говорите за роботи.

много си досаден с глупостта си, и нахалството да се натрапваш отекчителните ти бръщолевици за щяло и нещяло

Манго, пише се отегчен! За това говоря.

А паметта на водата /водните кристали на Емото/ към кое спада-естествен или изкуствен интелект?

Ти не си ли следял новините. Емото е организирал всичко с цел печалба. От неговата т.нар. "пречистена" вода. Изследванията му са пълна спекулация и няма никаква наука в тях.

Не е верно-това е поръчкова дезинформация, защото иначе много печалба ще отиде на кино-водата има памет, това е ясно. Но науката няма отговор дали това е изкуствен или естествен интелект. как да го класифицираш-нали цялата ти теоретична структура ще отиде на кино?

На другарят Мъск трябва да спрат да му дават пари от държавни и частни фондове, защото вече се чуди какво да измисли. Да се пенсионира с парите от Пей Пал и да остави развитието на електрическите коли, и космическата програма на хора които наистина разбират.

Истината е следната: когато се създаваха роботите (питай за това робопсихолозите) всички твърдяха, че роботите ще работят, а хората ще се излежават. нещо се обърка в схемата. и стана така, че богатите притежатели на роботи станаха още по-богати, а дори и робите си загубиха работата и потънаха в човешкото си злободневие и жалка, неграмотна нищета. на практика няма изкуствен интелект. всеки ден наблюдавам млади, многодетни родители, които няма какво свестно да предадат на следващите ги. светът деволюира, въпреки еволюцията на технологиите и това е нормално. няма маймуна, която да е станала човек напоследък, но много хора се превърнаха в маймуни, и това точно пред очите ни. много ми е жал за стив х., който иска да спаси тази прогресивно- деградираща сган в посока космоса.

мнението ти е глупаво, понеже подценяваш ценноста на биологичното размножаване - ще те питам след 20 години кои ще командва в европа.

""Илън Мъск, директор на Тесла: Лудост е, че днес доста удобно живеем в свят, който Джордж Оруел е смятал за крайно безумен.". Оруел е бил боец. Той е написал още за днешния свят: "ВОЙНАТА Е МИР. СВОБОДАТА Е РОБСТВО. НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА." Ако бях суеверен, щях да кажа, че Оруел е Пророк. Но между суеверен и с партийно промит мозък, каква е разликата в интелекта? Изкуственият интелект все пак няма спирачки, които днес са отпаднали и у човешкия интелект, като Съвест. Какво ще кажете за изкуствен интелект, програмиран от джихадист? Помислете върху това, ако обичате.

Оруел е имал Съвест, която му е проговорила и е очертала бъдещето на това загубено общество, което няма и една единствена Ценност! която поне да ги надживее. Всеки се стреми да стане супергерой, независимо дали се обезобразява до безумие с тази своя цел. Окей- видяхме те, видяхме ви! И? А сега накъде? а актьори на Шекспировата Сцена на живота?

Илон Мъск без съмнение е Визионер. Хората си го почитат. Само в България визионерите си ги мразят. Особено, като казват истината в очите на "интиликтуалнити". Някои "хора" се нуждаят от повече доказателства за това, че не струват и пукнат грош. Ама то не става само с копиране на опорки.

чети по форумите на запад че тоя никой не го бръсне за слива защото е поставено лице

Нима има други лица, освен подставени в тази вакханалия на новия световен ред на "богоизбраните" глобаллизатори? които се кълнат в майките си, че уважават И чуждото мнение?

Политиците, които харчат парите на данъкоплатците си, като да са техни собствени и данъкоплатците им плащат заплатите в десеторен размер от своите имат нужда от някакъв интелект, бил той и изкуствен.

започвам да го харесвам този... жалко, че малцина го разбират...

Тоя пак с неговите филми... Вече съм почти сигурен, че е просто поставено лице, инструктиран да плаши населението с високо-технологичните си фантазии.

дали Мъск има сведения, дали изкуствен интелект може да се налее в човешки мозък. Очевидно е, че голяма част от човечеството се нуждаят от подобна интервенция, но не чрез медиите на евреите, които полират мозъци, като версайски паркет.

е тука кой разбира език да го види това в Тубата да му просветне, щото тука само пълни глупости има изпонаписани -------- Sir Roger Penrose The quantum nature of consciousness

да де, колко пъти да те питам да ни кажеш какво доказа с това?

първо що реши че трябва да съм педерас, и второ това доказва че с днешните технологий не може да се създаде квантов компютър който да взима комплексни решения на основа на неограничен брой неизвестни подобно на чоешкия мозък, тоест характеристики като интуиция, изобретателност , убеденост не могат да се имитират от днешните компютри

Пенроуз с/у Мински... Аз съм за Пенроуз- човешката мисъл не е базирана на нито един от познатите ни научи принципи...тъй като съзнанието превъзхожда формалната логика. Брилянтно, дам. Духът, съзнанието, душата са енигма.

Никакъв контрол принципно не може да има в света на пазара и свободната конкуренция. Пример: коя ракета е по-добра? -управляваната от човек (умен но бавен) -управляваната от авт. алгоритъм (бърз но тъп) -управляваната от изкуствен интелект (умен и бърз) Каква ракета ще бъде приета на въоръжение???

тука стана мазало, има повече изтрити, отколкото оцелелите

това е от липсата на какъвто и да е интелект у цензурата на либерастите и толерастите с фалшивите новини.

и да не философствате, все ще се намери някой зъл гений, който да финансира и разработи в тайна нещо подобно, което както спина да плъзне по нищо неподозиращата ЗЕМЯ!

глупи,има много хора за които тайни няма

глупи,има много хора за които тайни няма

Изкуствен интелект все още не е създаден. Някои го отъждествяват с роботи и компютърни програми.