Възпоменание за убитите евреи при парижките арести през 1942

Френският президент Еманюел Макрон припомни цялата отговорност на Франция за масовите арести на евреи в столицата и околността през 1942 година.

Обратно в новината

Коментари - Възпоменание за убитите евреи при парижките арести през 1942 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Почитам евреите малко почит дали са Законите на света от Библията

Почитам евреите малко почит дали са Законите на света от Библията

Цял свят ли трябва да реве и да ги съжалява вече 75год евреите аман от тях и от тяхното реване и искане все едно всички сме им длъжни с нещо на тях с нещо

Ние ,България,сме спасили 50000 евреи,никъде по света няма такъв случай.А не ни го признават -почти. Трябва да ни боготворят евреите,да ни почитат."Великите",развитите европейски държави са ги унищожавали,сега се извиняват и им е простено.На нас,въпреки нечувания подвиг,който сме направили ,казват ни -половинчато,не съвсем.Това е заговор с/у България.Иначе ,аз уважавам евреите.Те са умен народ и естествено си гледат интресите.Не са като нас с нефелните ни така наречени "лидери"-продажници.

НАЙ -голямата еврейско масонска светиня, лл Храм на Соломон е РАЗРУШЕН опожарен разграбен през 6бгод сл.Хр от наемници ОДРИСИ тракийци от отряд Македонико-Х съставляващи ударния отряд на РИМския император ТИТ Наследници на одрисите са днешните старозагорци ямболци хасковлии бургазлии.Другия отряд са били римски легионери от Л'Акила отряд Фертензис V.Този факт вбесява Си дуриона Масонство чиятто иделогия и степени33 на брой нап освещение са изградени изцяло на идеята за Соломон 2храм

Възпоминание за евреите. А за останалите жертви кога? Или те таквоз нещо като възпоминание йок, нищо че са 10-торно повече!!!

света се управлява от евреи

всеки си прави каквото иска в своя полза

и накрая всички дружно духаме кафето

Заводите "Тисен" строят като компенсация от германските данъкоплатци-виновници 3 (ТРИ) ядрени подводници за € 1,5 милиарда безплатно на Израел. Франция, въпреки че е победителка във войната, от днес започва да плаща репарации. Ницше е пророкувал: Проклет да е онзи, който напоява пустинята! Ницше е имал в предвид изключително духовната същност на "човека".

"Макрон изтъкна, че "организатор наистина бе Франция" и режимът във Виши - това "безспорно не са били всички французи, но това е било правителството и администрацията на Франция" ================ ...това "безспорно не са били всички французи, но това е било правителството и администрацията на Франция ================= ""организатор наистина бе ... режимът във Виши - това е било правителството и администрацията на Франция!" ================== "...това е било правителството на Франция!!!!!!!" ==================

По-добре късно, отколкото никога! ТОВА Е ИСТИНАТА, МАКАР И КАЗАНА И ПРИЗНАТА СЛЕД ПОЛОВИН ВЕК НА ГЛАС ПРЕД ОБЩЕСТВОТО! ХОРА, ПОМНЕТЕ!

Ето кой управлява света,:Путин по майка каза рим ШАЛОМович прадядо тая и Шломо.Барак Осама на иврит Барак -Светкавица Обама на иврит Брачен договор.Ердоган майка арменска горска еврейка ТЕНЗИЛЕ на иврит Използвала.КАДАФИ либийски сефарид на иврит КАД-пламтящ разпален АФИ гняв.ОРБАН на иврит ОР илюминация БАН -момче син.

Дай за Баце !

Не Хитлер, а Елцин и Горбачов са най- големите гадове щото разпаднаха Съветския СЪюз, който преди това, целия се наричаше Русия- Руска Империя.. Елцин и Горбачов, разрушиха това за което руските императори и царе са водили стотици войни- Да направят Русия най- голямата и силна държава на земята... Елцин и Горбачов са гадовете, а не Хитлер, щото той не можа да вземе никаква тертория от Русия.

Нем, болшевишката революция е разрушила това, което руските царе са създавали. Тя е обърнала наопаки цялата държава, донесла е много кръвопролития, скъсала е предишната връзка м/у народ и власт. Имперските домогвания на царете са част от причината за това, разбира се- такива домогвания винаги отслабват една държава, понеже разгръщат територията й на места с чуждо, нееднородно население с това от основните територии Другата причина са марксистките залитания на тогавашната руска интелигенция и част от обеднялото поради разгул дворянство. А сега основният проблем на Русия е тази непризната, неизплатена вина на свързания с болшевизма елит спрямо останалото, минало през толкова мъки заради тоя социален експеримент население. Така че- или се приема, че евреите са дали нещо положително на Русия, щом тя е приела тяхната идеология, или се приема, че това е било лошо за нея и всички, свързани с тази идеология, се покайват и искат прошка. Среден път няма.

В тази война, Русия( СЪветския съюз) се защитава... Нищо смислено няма в тая война. Русия за да стане Огромна Империя е водила стотици войни срещу- турци, араби, китайци, японци, англичани, германци... Комунистите, при управлението на БЪлгария и в СЪветския Съюз, от 1945 до 1989 г приказваха че Великобритания, Франция и САЩ били Империалисти.... Нормално и е да искат да са Империя.... Великобритания дори станаха по- голяма империя от Русия през 1920 г.... Комунистите плюят срещу Царска Русия и империите... Обаче да попитам- Щеше ли да се освободи България от Турско робство, ако Русия не беше Империя ??? ... Империя която да победи Османската империя ??? Отговор- Още щяхме да сме под Турско робство... Важното е царят( Президента) да прави разлика между хората в страната си и всички врагове да бъдат убивани и изгонвани, а не както Идиотката- Предателка Меркел КРАДЕ от германците, а дава пари и къщи на враговете- араби.

И ко йе тоя простак да ти сложи минуси, като си казал истината ,че Руската империя ни е освободила, а Дзверкел куманягата иска да ни пороби с ислам?

Винаги ще сме благодарни на руския и наетия войник, участвал в руско-турската война, каквито и цели по-различни от официално обявените да са имали руския двор и дипломация. Но не забравяй възхода на българите във Възраждането и тяхната бъдеща роля, която са можели да имат в една разпадаща се феодална империя като Османската. Освен това светът и Европа са се променяли, както и техните интереси, цели и развитие. Не е възможно една западнала империя да удържи на стремглавото развитие на научно-техническия прогрес и развиването на капитализма. Прибавено към това и религията на населението ѝ, което спира развитието на образоваността му. Така че, НЯМАШЕ СЕГА да сме под турско робство.

Е така си е-твърди се, че 50г. след 1878 г. и сме щели да получим свобода по мирен път- от естествения разпад на Осм. империя. Разбира се, това не променя подвига на руските и остналите войничета или пък на тяхното командване.

С изключение на окупираната Дания и съюзника на хитлеристка Германия България, навсякъде в Европа населението е съдействало активно на нацистите за залавянето и депортирането на съседите си евреи. Естествено с користна цел.

дрън-дрън...

Четейки коментарите на някои съграждани се питам, колко от тях са имали контакт с евреи? Как някои от Вас решиха, че евреите са подли мерзавци? С оглед на факта, на нашата еврейска общност в България е много малка - повечето български евреи не живеят в България - мога да предположа, че по-голямата част от хората, пишещи в този форум, нямат пряк контакт с евреи. Грозно е да се пишат хули. Ние сме една нация!

Една нация с еврейте ?!!!!! Древните Българи ?!!!!! Госпожо , или си изпийте хапчетата незабавно или спрете пиенето и коза . Също незабавно !

задкулисно или не управл.евреи в Бг принудиха милиони българи да напуснат страната ,изгубили надеждата ,че Родината им може да бъде отново велика и нормална европейска държава .познавам доста евреи ,но извън България .евреите не признават неевреите ,считат ги некачествен мат'рял,от който трябва да се извлече макс. полза ,след което да бъде унищожен .това е и религията и политиката им .само 3 % от всички евреи се опитват да живеят според правилата от светите им завещания ,почти всички мразят арабите ,но сигурно е реципрочно от двете страни ,което е добре да се знае !евреите лъжат и манипулират ,оправдавайки се ,че и другите го правели ...

Точно щото сме имали контакти с "евреите", та от такъв опит го казвам, че това е едно коварно и лъжливо племе.

Хората са били масово луди през първата половина на 20 в. -няма как да си обясниш всичките тия касапници по друг начин.

Имам много приятели евреи.Страхотни хора.

е ,щом обичаш фалша и лицемерието ...

Чудесно е, че го отбелязват и ни го напомнят за да сме благодарни като хора на милионите загинали еврейски войни за победата над нацизма и фашизма в Европа, а и по света. ДОРИ И ПРЕДИ ДА НАПИША КОМЕНТАРЪТ ГЛЕДАХ СЪС СЪЛЗИ НА ОЧИ КАК СЕРЖАНТ БЕНДЖЕМИН БЕРОХ И НАТАЛ БЕРНЩАЙН ЗАБИВАТ ЗНАМЕТО С ДАВИДОВАТА ЗВЕЗДА НАД РАЙХСТАГА. Трогателно е...

демонизацията е зло

Явно някой е умрял, все-пак, ама не разбрах кой и кога - тъп съм.

това, което става в момента в германия е отмъщението на евреите за холокоста.

не в германия ,а в европа .

В книгата си Практически Идеализъм, Калерги показва, че жителите на бъдещите Съединени европейски щати, няма да бъдат хората на Стария континент, а продуктите от смесването на расите. Той ясно заявява, че народите на Европа трябва да се размножават с азиатци и цветнокожи, създавайки по този начин мултинационалнао стадо без качества и лесно контролирано от управляващия елит.

С възхода на фашизма в Европа, проектът е бил задържан, но след края на Втората световна война, благодарение на подкрепата на Уинстън Чърчил, еврейската масонска ложа Бней Брит и големите вестници като New York Times, планът е бил приет от правителството на Съединените щати. По-късно ЦРУ предприема действия за завършването на проекта.

,,демонизацията,, ,,хуманизма,, т.е. издигане в култ мъжа човека и оная работа мъжа атеисти зло

А, бе някой помни ли, кога беше възпоминанието за убитите французи?

спорта, и от любов към към колоезденето.....

Много шум се дига - да не е умрял някой ?

Tози Нетаняху какъв Eвреин е с това азиатско днк (Y-haplogroup-R1a)?! P.S. Династията основателката на "Oсманската империя" е била със същото днк(Y-haplogroup-R1a) като на Нетаняху.

Явно съм накърнил нежните чувства на собственика на дира и слугинажа ме отсвири :))))) Истината за холокоста е леко преиначена в частта с броя на жертвите . Само с около 90% ; 00000 Иначе всички знаем какви мили , миролюбиви , честни , трудолюбиви ,умни и симпатични люде са еврейте . Само по-далече от България :))) И от управлението на страната !

Защо плачем вечно на чужди гробища.Кога ще има възпоменание на убитите БЪЛГАРИ от ЦИГАНСКИЯ терор

Е това е то карма класик.- Толкова жертви, толкова проблеми и старадания,пък после възпоменания ит.н., щото преди 2000г. едни свещеници са имали сливи в устата да кажат на народа си ясно и категорично- Той е.

А кога ще има възпоминание на хилядите жертви на монархо-фашисткия режим в България до 09.09.1944?

На власт в момента са Евреите и от време на време трябва да изваждат скелета от гардероба, за да не ги забравят, а и да подклаждат чувството на вина в другите, нищо, че те не са най-потърпевшите във ВСВ.

Вероятно, когато седнете на една маса с потомците на жертвите на Народния съд и се разберете най-накрая кой какво кога защо и как...

пурво възспоменание на жертвите на комунизма и да то припомниа ,че монархо-фашистите спасиха евреите.в бг не е имало фашистки режим,такъв е бил режима в италua,ама това сигурно си го чел в учебника по марксизъм или аонсото

Някога да си чел, чувал, познавал роднини на убитите по фашистки начин достойни образовани българи-идеалисти или просто борци за човешки права - като напр. премахване на детски труд, равно заплащане на женския с мъжкия труд, борба за сваляне от 18-часов на 12-часов работен ден? Да си чул, чел.... на какви изтезания са били подлагани, успоредно с развитието и примера на фашизма в Европа? Или викаш, това си е бг-патент, няма общо с фашизма.

Интересен е чалъмът на Израел да удари Ирак.ядр. реактор. Когато пътнически лайнер преминава по трасе /коридор над Израел /Ирак в кабината на самолета нахлуват изр. командоси и заставят екипажа да мълчи. В същото време 4 Ф-16 се нагласяват да летят над "Пасажера" с еднаква скорост и посока.На радара Отметката на пасажера покрива Ф-вете и те остават скрити за иракчаните, докато наближат реактора и връхлетят като орел на мърша. Загинаха 29 души невинни работници и реактора. Британците, също се опитаха да ползват чалъма в морски вариант- тази година голям търговски кораб тамън да премине през Гиблартар и под него се присламчва Британска подводница с намерение незабелязано да влезе в Средиз море и да следи руския кораб Кузнецов. По някакви причини горната част на подводницата задира в кила на търговския кораб и в подводницата нахлува вода. Няколко подводничари загиват, избегната е на косъм и страшна катастрофа.Няма как да се скрие инцидента. Друга британска подводница чака без да мърда на гюме около Крит. Около нея предупредително са взривени няколко протоволодъчни бомби, с което и е показано, че е разкрита и е най-добре да стои далеч от руснаците, което и тя прави. В медиите бе съобщено, че е прогонена и се е отказала да наблюдава.

Като са подкарали със спомените ами да вземат да си спомнят и за това как Израел подпомогна Франция да си направи първата атомна бомба, или за това как израелската армия осигуряваше оръжие за ОАС учеше довчерашните военни как се правят атентантати, или пък как израелските моряци "откраднаха" катери под ембарго от френските корабостроителници, а накрая може да си спомнят как Франция продаде три реактора Озирак на Ирак, пък израелски командоси унищожиха два от тях още във Франция, а третия израелските ВВС го избомбиха малко след като беше монтиран в Ирак... Абе и на тия историята на отношенията им е пълна с куриози съпътствуващи политическото танго играно по случай възпоминанията на подбрани дати;)

Стига с тези евреи. Циганите в България избиват децата и старците ни СЕГА В МОМЕНТА. Не ме интересува 1942 г.

Ние нашите за разлика от французите сме ги спасили...подали сме им ръка в момент на най гляма нужда...но не виждам израел (една от най богатите страни в света) да се е счупила да инвестира у нас в момент когато ние сме в голяма нужда...

нетаняхчу си лъже и си вярва сам

Е вече ми идват в повече