Обезщетяват над 30 000 МВР служители за униформите

Над 30 хиляди служители в МВР ще получат финансови обезщетения за униформи за периода от края на 2011 до края на 2015 година.

Обратно в новината

Коментари - Обезщетяват над 30 000 МВР служители за униформите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

най-полезно е да уволнят 30 000 чантаджии от МВР

Мен ме спряха в Карлово и един час ми губиха времето, за да ми напишат фиш,че съм шофирал без включени фарове,а докато търтеите пишеха, покрай тях профучаха поне десетина скъпи возила с над 100км/ч,при ограничение 60. Тояги,а не дрехи заслужават!

и аз искам много и сигурни парични потоци за мен и моите поколения !и аз съм българин човек! парите успокояват!

Много МВР служители, но КПД йок !

30 000 Хрантутници а голяма част от тия са си истински престъпници, бандити в униформа!

Търтеи,за нищо не стават, само знаят да лапат и да слугуват на управляващите!

Над 30 000 служители. И как при толкова служители има незаети щатни бройки? Какво толкова правят тези 30 000? Лапачи ниедни.

Я да видим как стоят нещата с тия пари. Мене ме заплашва глоба ако нямам касов бон за направен разход пред магазина. Тука се дават пари на калпак. Който докаже, че е похарчил лични пари за униформа да го компенсират. И къде по дяволите мога да си купя и аз една униформа със всички символи на властта. Ей така да си я сложа на бостанското плашило да ми опази дините и пъпешите макар, че по-скоро ще е покана за базнаказана кражба. В същото време народът и бизнесът харчат пари за частна охрана. Аз имам куче пазач и ми искат данък пакар, че не съм го взел за домашен любимец а да ме пази от братята цигани. Плащам му данък и този данък отива за помощи на същите тия цигани от които се пазя. Има лигока...

Това е заблудата, че парите ще се дават за това че са си купили униформи. Всъщност всяка година им си полага определен лимит за закопуване на дрехи. Нещо като ваучер, но със заявка. Тъй като няма униформи в склада, няма как да го изхарчат. Затова до 2015 година караха да взимат стари униформи, включително и камофлажи. Затова повечето са приключили година като се водят, че са взели униформи, макар и непотребни. Сега да сменят: за 5 години 30 000 полицаите прави за година 6 000 полицаи. Патрула е от 2-ма полицаите, значи 3 000 патрула. За да обхванат денонощието и почивката са нужна 4 смени. Остана по 750 патрула на смяна за цялата държава. Като се има в предвид, че в България има 28 области. Остават 26 патрула в област. Няма да смятам по общини. Е това много ли е? Въпроса е как се поднася информацията и какво цели?

Пожарникарски работи.

Ау какво трагедия. Възниква въпросът къде са парите? Всяка година МВР получава най-големия пай от бюджета - над милиарс, през много от тези години са получавали дарения отвън (един вид рекет) и като се има предвид ниското ниво на свършена работа и мизерията на повечето полицаи, то остава една огромна сума от около 500 милиона лева на година. Къде отиват тези пари?

боже,боже,дълбокопровинциални български тарикати са тези полицаи,аз като беден общ работник си купувам работно облекло,да не би българският полицаи да е по беден от мене?като им гледам имотите и личните автомобили(охранени са) които карат,от къде пари за луксозни имоти и коли а ревът за някакви си мизерни дрехи!какво да се прави -да това е днешна българия от диктаторският преход на бкп и дс под крилото на кпсс!баба меркел и макрон да потупват и окуражават нашият боико и да отпускат еврофондове на нашите момчета!

Вие сте абсолютно задръстен и милостиво лишен от терзанията на интелигентността...

най -добре да уволнят 45% щото са ненужни на държавата и без туй не работят много, да дадът по-високи заплати на останалите и това е.

тюфлеци!!! Боко го хвана страх от тия

ще обезщети пенсионерката, коя се скара на ...че хвърлят опаковки от ... на земята , вместо в кошче на метър. кой ще купи дреха на тази смела жена? ... после разбрах, че кошчето немало е дъно..... и нещо болно ми беши. дано ми мине болежката.

затварянето на очи требе са плаща.. от кои..въпрос с проста трудност.

Кажете каква сума ще изплатите ПАК и ПАК от нашите данъци, откъснати от оскъдните ни залъци за да задоволявате алчността на тези мързеливи некадърници които по цял ден нищо не работят а само мислят от къде да докопат я рушвет, я келепир, я далаверка без да ди мръднат малкото пръстче. Срам и позор, раздут щат, некадърност, корупция, арогантност - това олицетворява МВР в очите на обикновените хора.

29 млн. За НЕПОЛУЧАВАНИ униформи за период от 3- 4г. Пари, които е трябвало да бъдат раздадени. Нещо против? Лимита за полицай е 400 лв. на година- зимен костюм струва 444 лв. без обувки (около 100 лв.) шапка (36 лв.), емблема- (3лв.), пагони (2 лв.), ако си офицер- между 0.55 ст. и 0,7 за ЗВЕЗДА- зависи от размера. Други въпроси!?

Прави сме, защото усилията на профсъюзите на МВР трябва да бъдат насочени към изчистване на излишните в системата за да се освободят средства в рамките на този бюджет. Нима не могат да инициират едно анонимно социологическо проучване? Нима не разбраха, че освен тях с още по-малки заплати са учителите, учените а за ровещите по кофите пенсионери да не говорим. Защо искайки от всички нас пари настройват народа срещу себе си а в същото време търпят разхищения в системата?

Който се крепи на щиковете----требе и да ги лъска!:)))))

Ако 30 хиляди ще получат пари,колко са получили униформи?

НИКОЙ, ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОД. НИКОЙ НЕ Е ПОЛУЧАВАЛ ВЕЩЕВО ДОВОЛСТВИЕ, ОРГАНИЗИРАЛИ СА СЕ ПО СЕКТОРИ, САМИ СА СИ КУПУВАЛИ ПЛАТОВЕ И СА СИ НАМИРАЛИ ФИРМИ ДА ИМ ШИЯТ - С ЛИЧНИ СРЕДСТВА!

нещо шегичката не ти се е получила, щото като ти чета написаното..."вещево....незнамквоси" и ти си от тях. Ей сега ще повярвам, че сами се си плащали униформите. Глупости! Милиционерите голи ще тръгнат, но в джоба си няма да бръкнат- те са свикнали да бъркат в чуждите джобове!

кажи де да купим плат и шивач, че не ми става вечи костума на корема.. часно и лично скапо ли е?

ВСЯКА ГОДИНА В БЮДЖЕТА ЗА МВР СА ЗАЛОЖЕНИ ПАРИ ЗА УНИФОРМИ НА ПЛИЦАИТЕ, ПАРИ ЗА КОИТО НИКОЙ НЕ ДАДЕ ОТЧЕТ КЪДЕ ПОТЪНАХА /10-ТИЛЕТИЕ И ПОВЕЧЕ/! ДНЕС ПАРЛАМЕНТА ПРИЕ ПОПРАВКА В ЗАКОНА ЗА МВР, КАТО С ТОВА КАЗАХА ПРОБЛЕМА ДА БЪДЕ РЕШЕН ОТ МИН. НА ФИНАНСИТЕ, Т.Е. ОТНОВО ДА БЪДАТ ПРЕВЕДЕНИ ПАРИ НА МВР ЗА УНИФОРМИ. КОЙ ОТКРАДНА ПАРИТЕ ЗА УНИФОРМИ НА ПОЛИЦАИТЕ, ТА ОТНОВО ДА БЪДАТ ПРЕВЕДЕНИ ОТ МФ, ДО КОГА В ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЕ КРАДЕ БЕЗ ДА ИМА НАКАЗАНИ-СЪДЕНИ? ТОВА БЕШЕ ПОРЕДНАТА ПИРАМИДА! КОЙ НАЙ-ПОСЛЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ СЕ АНГАЖИРА, ДА РАЗСЛЕДВА КРАЖБИТЕ, КОРУПЦИЯТА? КЪДЕ Е ДАНС, ПРОКУРАТУРАТА, СТАВА ВЪПРОС ЗА МНОГО ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ, ЩО ЗА СВИНЩИНА Е ТОВА, ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ПЛАЩА НА ПОЛИЦАИТЕ ЗА 4 ГОД. ПАРИ ЗА ДРЕХИ, А ЗА ДРУГИТЕ ГОДИНИ ПРЕДИ 31.12.2011 Г., С КАКВО ПРАВО ГИ ЛИШАВАТ, КАТО НЕ СА ПОЛУЧАВАЛИ УНИФОРМИ, А ПО ЗАКАН ИМ СЕ ПОЛАГА? ЩО ЗА МЕРЗОСТ Е ТОВА? КОЙ ОТКРАДНА ПАРИТЕ ЗА ВЕЩЕВО ДОВОЛСТВИЕ ОТ МВР, КОЙ?

Вчера имаше статия търси се опасен рецидив избягал от ареста . Награда получиха ли пазачите му

Питай съдебна охрана. Следствените арести са към тях! Колегите от МВР сега го търсят, и навярно ще го хванат и спукат от бой! То и т'ва ще му остане, след като някой съдия му даде 3 г. условно за 8- пореден път! Пък после пак НИЕ (МВР и гражданите) да му мислим.

Аз се надявах да ги УВОЛНЯВАТ, а те ги обезщетяват... Дупе да ни е яко...

Ако полицаите сами не си подредят къщичката няма кой да им помогне по простата причина, че държавата няма пари. Нека направят едно анонимно социологическо проучване в системата на МВР да видят излишните чантаджии и дублиращи се структури, както и работещите пенсионери. Да ги изметат и да увеличат драстично заплатите на действащите полицаи. Друго решение няма и всяко забавяне е фатално. Решението е в техните ръце и не са прави да тормозят останалите трудови хора със стачки и претенции за повече пари след като могат прекрасно да се оправят в рамките на сегашния си бюджет. Т.н. им синдикални лидери да насочат усилията си в тази посока а не да искат народа да плаща за излишни синекурни длъжности и дейности.

ЗАЩО ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ЗНАЕТЕ, ЧЕ НЕ Е ТАКА! И ПОЛИЦАИТЕ СА СЛУЖЕЩИ, КАКТО ВСЕКИ СЛУЖИТЕЛ ВЪВ ЧАСТНА ИЛИ ДЪРЖАВНА ФИРМА. КОЙ ДАВА ПРАВО НА СЛУЖИТЕЛЯ, ДА ДАВА МНЕНИЕ КАКЪВ ДА БЪДЕ ЩАТА ВЪВ ФИРМАТА - НИКОЙ?

Милиционерското съсловие е най-стачкуващото. Мисля че не са пропуснали година да не ги чуем , че ще излизат да искат още пари.

Може да ги чуваш всяка година, но те казват че заплатите им не са овеличавани от 10 година.

УУУУУУУУУУвеличавави, къде беше в 1-ви клас бе мильо ??????

Извинявам се техническа грешка, както се виждам от другата ми реплика.

Жертвите на бездействието на МВР те кога ще получат справедливост !!!

Жертвите на бездействие, ще се увеличават. Имаше един виц: Те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем че работим. Сега въпроса е като яцето и кокошката. Първо полицаите ли ще започна да работят, или първо ще им увеличат заплатите?

дано им стигнат да си скрият срамотиите.

НЕ СА ГИ ВЪРШИЛИ ПО-ГОЛЯМИ ОТ ТВОИТЕ! СЕКТИР!

коя беши и то толкова паметлива такава... 1. стриктни глоби за замърсяване. 2. яки глоби за музики след 23 00. 3. по леко с пийване по кръчми и псуване на студентки. 4. алоджиите не са ви мамам. 5. ... ........... правилото за всеки е да изкара печалба по правила наричани закони. а не с тяхното престъпване. т.е - пълниш бюджета, намаляваш разходи за престъпления..ядеш от спечеленото за всички. справедлива държава- един народ. и не пиши на ближния си сектир щото може да ти се върне..многократно. сам си го виждаш.

Пише се с "и" бе, милиционер тъп недоучил.