Няма единомислие за отпадане на класа за прослужено време

Депутати спориха трябва ли да отпадне класът за прослужено време, за което отдавна настояват бизнесът и министри от различни правителства.

Обратно в новината

Коментари - Няма единомислие за отпадане на класа за прослужено време | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като стажа не е аргумент и фактор за професионална квалификация ...,защо на всяко интервю за работа ..ми искат трудов стаж... по специалността ..,и нямам ли ..изобщо не ми гледат СВ-то...!?Защо тя още получава 1% за прослужено време ,като в Администрацията е премахнато ,защо не си плаща всички огромни ОСИГУ,РОВКИ за ДОО, а ние й ги плащаме /чрез данъците/...!?До кога тия ненаситни партии ще ми получат МИЛИОНИ ЛЕВА субсидии и ще си харчат за КЕФ...!?

Госпожата Стоянова и другите срещу класът за прослужено време..,да отговори ,защо още ДЕПУТАТИТЕ го получават и то 1 %,./болшинството са на минимума..-0,6%../като е премахнато в Д..А...!?..Кога тая тяхна армия от високо-платени чиновници ..,като всички РАБОТЕЩИ българи ще започнат да си плащат всички осигуровки...!?Кога ще актуализират всички пенсии на българските пенсионери ...!?Кога ще премахнат тия ПАРТИЙНИ СУБСИДИИ..да не ги харчат за кефа си и ЛУКСОЗНИЯ ЖИВОТ в парламента / и коли ,като Ц.Ц. за 200 бона..!?/До кога ще лъжат този Народ...!?Чашата ...преля...!!!

Ако Народното Събрание приеме тази Груба намеса в Кодекса на Труда , това означава че ни Управлява Мафията . Следващата стъпка ще е да се премахне Кодекса на Труда и Трудовите Договори .

Ама как да няма единомислие? Народът не го иска това отпадане!!! Едно признание за опита. Какво ,че някъде по света огромен го нямало. Спрете да си тормозите народа, политици и работодатели лоши.

Анахронизъм е да се плаща заплата. Това е одавна отхвърлена погрешна практика в развитите робовладелски общества. Ето, Горанката и Мента ще ви обяснят това.

кеша си е кеш разбиването му във фиша е нагодигин и пурногравска парлама

Да си оди на село да затвара брукани и трушии. Тие ше накарат ората да минат на друата страна и да гласуат за Пузитано дваесе ако се не освестат и озаптат!

Ми ода ма шафрантиьо.Ти си врътиш гевреко дека ти дадат повече паре, ама не видиш каква джофра си станала.А тоа опуления ВаРели що не оди да го пошляка селскио бик.А бе у.о, като махаш нещо си какво ще дадеш.То така си е арно,дай да вземем а после гласувайте за мене си.нормалните ора си онождат"перформъс репорт" или арактеристика.Убава ли е, задължително дават повече паре,а ако началнико се праи на гламав и умишлено не дава добра арактеристика, уйо бега и търси другио, а добър ли е, он глрда да го дрЪжи да работи.Ясно ли ти е ма гювендийо.

Борисов 3 да накара депутатите да се занимават с нещо съществено. Един работодател винаги може да даде каквато заплата си реши с клас и без клас. С това само изнервят хората. И да не забравят Президентските избори, и как Главчев оцеля.

Ако един работник взима 300лв и 100лв клас, нека да кажат на колко години е работника и има ли шанс той на достоен живот?

"Вицепремиерът Валери Симеонов се обяви вчера след среща с работодателски организации за премахване на класа за прослужено време..." Разбирай - Далавери Винкелов твърдоглаво е решил да стопи подкрепата за ОП(г) от 6-7% на 0,6-0,7%.От цялата работа ВолИен излезе на печалба - Вкара хАтака в НС и я продаде за няколко милиончета (заено с квотата за зам министри) на КОЙ и сега бавно се оттегля от сцената, акто лансира оня бившия ушев, който му го поставиха, като "регионален координатор". Йовов ли беше, Явчев ли...

Вярно е, че който плаща той поръчва музиката. Ама нашите "плащачи" и политици се самозабравиха. Прави се всичко, което бизнеса иска. А нашият българския бизнес е ненаситен. Няма друга държава в коята предприемачите да имат тъкава висока норма на печалба. За някакви си двайсетина година нашите капиталисти спечелиха толкова, колкота в Западна Европа не могат да спечелят за 100. Но проблема е в тези, които им разрешават всичко това. Независимо от това как ще бъдат избрани /говоря за референдума на Слави/, щом няма ефективна действаща система за отчетност и контрол на техните действия, то резултата винаги ще е един и същ. Затова считам, че сегашният модел на управление към настоящия момент е неудачен. Бих продължил и бих написал за това какво трябва да се направи, но за съжаление е възможно да бъда обвинен в опит за преврат. Но запомнете ми думите. Трябва да се промени робския манталитет. Трябва незабавно и масово да се реагира срещу всички нередности извършване от управляващите. /Тук говоря и за местните органи на управление. Нима общините с техните решения, които почти винаги са в разрез с интересите на хората не са едни "монополисти"/. Хора, престанете да вярвате на всички, които са свързани с партии и управление - независимо дали са леви или десни. Не излизайте да гласувате а излизайте на протест при всяка несправедливост.

Остаряла практика е и да се плаща на работника, гласувайте за спирането на заплащането на труда ,а само хонорарите за" консултантска дейност" и то няма да мирише на лични финансови корпоративни интереси .Срам ме е че гласувах за теб.Теб не те ли е срам?

Този път, ако това стане, "патриотите" са пътници!

И в тая градина пълно с тикви

"Валери Симеонов: Това (класът ) е остатък от миналото". Всъщност, остатък от миналото е самият Валери Симеонов!

Когато си нагазил в собствения си "тезек" няма как да кажеш "кой ми сра в гащите". Това се случа сега с ГЕРБ-арите и Техните "коалиционни шутове". Да продължават ... и ние имаме Търпение.

Целта на мероприятието е да се изпробва нивото на търпимост...Такава беше и целта при случая с Асеновград.Какво е нивото на търпимост и как да продължават по нататък.И разбра ли някой как и с колко вдигнаха тока от 01.07.

най важните хора на държавна работа в училища,детски градини и ясли -лели,готвачки ,хигиенистки и поддръжка се държат на минимална заплата и разчитат на увеличение чрез т. н. клас поне 0,6% годишно! тези нещастници гледат децата ни!! гробарите и пътриотите са пътници!!!

По - добре първо в бюджетни предприятия да няма работещи пенсионери. Щом се е пенсионирал значи е изморен и не може да работи . Защото кацата се точи от 2 тръби...

Искахте ГЕРБ - на ви ГЕРБ. Управление в интерес на олигархията. Обикновените хора не ги интересуват. Осем години без реално увеличение на доходите - друго запомнящо се няма.

Никой не е искал ГЕРБ. Това е последствие от т.н. "избори",където се извършват най-чудовищните манипулации (мъртви души,оплескани списъци,купени гласове и каквото още се сещате).В тази материя екипа на ЦЦ е изключително вещ с голям опит.

Ням нормален българин който да не е против утайката на обществото , българските политици ! Там са събрани хора без душа , на които двигателя е само един - ПАРИ ! За тах понятието Родина , патриотизъм , нация са отживелица ! Докато не се измете ЦЯЛАТА тази паплач от лицето на Родината няма да има спасение за народа !

Какви са тия заблуждения и манипулиране на обществото, че видите ли падне ли класа и щели да се увеличат заплатите и да се изравнят с частния сектор??? Тия депутати имат ли си на хабер как са нещата в частния сектор най-вече в провинцията. Масово всички работници са на минимални заплати и единствено класът им вдига малко заплатите. Ако го премахнат никой частен бизнесмен няма да си направи труда да преназначава работниците на сегашната заплата, а всички заплати ще се намалят. Това е поредното ограбване на българския народ, че то друго не му остана посягат и на класа за прослужено време. Депутатите да си премахнат техния клас, че той като е 1% значи пак е повече от всички останали чийто клас е 0,6%. Не стига че увеличиха всички цени и отново обедняваме, сега решиха да преминат към нова стъпка на обедняване с разни техни философии колко било редно. Ей, търсите си белята, че народа измъчен май повече не може да ви търпи. Май никой няма да остане да ви работи ще видим тогава от къде ще смучите и кой ще бъде солидарен да плаща за цигани, полиция и депутати. Много станахте на клона че не се издържа повече.

Това е целта-да ви държим с ниски заплати и гладни,а ако не ви харесва ще вкараме афро-азиатци

Падне ли клас прослужено време ще паднат героите: Винету, Цвинокио, монголеца от СКАТ и другите корумпирани чиновници от БКП.

Да премахнат на депутатите.защото и без това имат слаба индивидуална оценка

Ако отнемат клас прослужено време, от което неминуемо ще се намалят работните заплати, правителството ще бъде принудено да подаде оставка. Ще им повсеместни бунтове, защото предизборните обещения бяха да се увеличават заплатите , а се цели точно обратното. Следва дестабилизация на страната, независимо че ще председателства ЕС. Това хората не ги интересува,важни са приходите. Ако се посегне на този минимален процент от 0,6 % всички на барикадите.

правилно е да отпадне, но също така и народът да започне да се учи да си иска заплатите от работодателите. А работодателите да се научат, че не могат да застопоряват заплатите на работниците и служители те си. В трудовият договор да влезе клауза че работникът може да иска увеличение на заплатата си след договорка със работодателя. Както е в САЩ.

Не знам за вас, но за мен доста годинки това ми беше единственото увеличение...

Ти въобще в коя държава живееш!!?

В България няма работодателски организации. Има робовладелчески организации. Защото само робите са по-ниско платени от българските наемни работници!

"За Менда Стоянова класът прослужено време е остарял подход и нарастването на трудовите доходи трябва да бъде обвързано с оценка на професионализма и ефективността на работника." ----------------------------------------- е моментът да кажа, че същата тази Менда Стоянова, а и не само тя, заслужава минимална работна заплата, но кой ще ме чуе!

Каква е тази тъпа истерия? От 5 години НЯМА КЛАС ако не сте забелязали! Жена ми работи в държавната администрация и няма клас в заплатата ѝ от 2012 год. Моя работодател (голяма фирма) изчислява класа обратно, след като определи заплатата на база 0,6 % на година (6 лв. на 1000). Журналистите пак си избраха за какво да вдигат шум и ние се вързахме!

Значи няма да има обяви от типа - търся специалист със стаж по специалността.

на практика е ЗАМРАЗЯВАНЕ на работната заплата

нарастване на заплатите са СТЪПАЛОВИДНИТЕ СКАЛИ НА ЗАПЛАЩАНЕ ,при което всяка година заплатата расте,но пак стъпаловидно -повишаване квалификацията с курс всяка година е задължително за индивидуално човешко развитие,и ако не бъде осигурено,то в някои държави има санкции спрямо работодателя напр в ЮАР -по-висок вторичен данък,който се определя в зависимост от това за какво са изразходени средства останали след първично данъчно облагане ,преди вторичното...ВСЕ ПАК ,НОРМАЛНО Е ВСЯКА ГОДИНА ТРУДОВ СТАЖ ДА ДОБАВЯ УМЕНИЯ И ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ ,ДОРИ БЕЗ ФОРМАЛНИ КУРСОВЕ...,нали,иначе вероятно става дума за фалшив трудов стаж.....Във великобритания има не само ПРОФЕСИОНАЛНИ СТЪПАЛОВИДНИ СКАЛИ ЗА ЗАПЛАТИ,но дори и за минималното почасово заплащане има СКАЛА ПО ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ ЗА МИН ЗАПЛАЩАНЕ ,като за под 18 г възраст е 3.50 паунда на час,а над 25г възраст е 7.5 паунда на час -вижте minimum wage UK

Това според мене е много важен проблем за решаване в държавата един от най-важните. Друг по-важен е тоя за гей браковете. Разрухата е пълна - имаме си хора които не знаят (всъщност знаят много добре) защо са там. Свине безподобни. Не се наядоха и не се напиха. А всъщност ще си останат едни слуги, но за съжаление не на народа. Слуги му трябват на народа не господари Пурко!

Ами новобранците много пушат бе. Как така изведнъж се оказаха, че знаели колкото мен.

Ами почни и ти да пушиш бре :)

Какво се случи в държавната администрация след премахване на класа - новоназначени сополанковци получават равна заплата с експерти с дългогодишен опит. В резултат на това, тия с опита спряха да си го предават и започнаха да работят на нивото на сополанковците. Прослуженото време трябва да бъде обвързано към константна величина например получаваш заплата, но класът ти се смята върху минималната работна заплата. Така за равно прослужено време, независимо от сектора хората ще получават равно възнаграждение. Освен това, с премахване на класа реално ще се замрази работната заплата, защото сега макар и с 0.6% , но все пак се увеличава всяка година. Освен това не е вярно, че в държавната администрация няма клас. Клас нямат държавните служители, т.е. работещите по служебно правоотношение, но работещите по трудово правоотношение получават такъв. Като го премахнат ще напуснат доста хора особено работещи по извънсписъчен състав.

Ако махнете класа за прослужено време се гответе за "кабинет Борисов 4". Предсрочни избори...

Пак ли ще има "борисов" кабинет - осъзнайте се ей, време е борисов и подобните му да изчезнат!

Господа управляващи, моля Ви, изненадайте ни поне веднъж с нещо умно! Как е възможно, да раждате само безумия?!?

Напъвам се,ама все тъпотии излизат

Чудя се, на кого да се ядосвам и кого да мразя повече - некадърните управници за безумните идеи и решения, или себе си, че гласувах за тях. Толкова безидейни, безпътни, ограничени всезнайковци - направо отчайващо.

Всичко хубаво, но да го направят за всички , включително за депутати, полицаи , военни, съдии и прокурори. То и досега не се увеличаваха заплатите, а това ставаше с класа, а сега и него ако го няма как ще става. Затова първо да приемат законодателно правило, което да регламентира тези неща.

Мендо, оти лАжеш ма :( "И даде пример - ако един работник взема 100 лв. клас и 300 лв. основна заплата, когато прослуженото време се включи в нея, ще получава 400 лв. и няма да бъде ощетен" След 5 години ако имаше клас работникът щеше да взема не 400 а 450 лева. ОТИ ЛАЖЕШ МА МЕНДО?

Разходите по социалните помощи на "събратята" ни от ромските махали са се увеличили, а повече приходи няма. Ако клъцнат класът за прослужено време ще запушат дупката... След това обаче в бюджетната сфера ще подадат оставки и последните кадърни и закриваме територията...

няма да го гласуват, защото точно те взимат "клас прослужено време". Хем си вдигат заплатите на няколко месеца, а после автоматично им се вдигат и парите за клас, защото той е процент от заплатата. И така без никаква свършена работа се (а някои даже и не ходят на работа) се награждават два пъти. В нормалните частни компании няма класове, всеки получава колкото може да допринесе за печалбата. Чиновниците обаче, хем нищо не допринасят за икономиката на страната, а само крадат, ама и това не им е достатъчно, та искат и заплатата им да се увеличава непрекъснато. Ама като сте ги избрали, ще си ги дундуркате.

Мендо, пардон, Менто, за каква равнопоставеност дуднеш.... Имайте малко срам пред хората, които ви хрантутят дебелите заaдници.

Държавата ни угнетява, Законите са срещу нас, Богатий днеска управлява, Беднякът няма равен глас. Но стига толкова търпение, Ний нов закон ще сътворим! Вси равни са без изключение, С борба ще се освободим. До днес надменни богаташи Труда ограбваха без срам, Така върху костите наши Градиха своя кървав храм! Но ние сметка вече дирим, Ще вземем своето от тях, Негодниците ще натирим, Възмездие за сторен грях!

Работници защитете си правата! Идват времена, в които вместо заплати, ще плащате на работодателите, че сте им работили.

Малко бой и безредици пред Народното събрание ще възвърнат здравия разум на управляващите и ще охладят мераците на българските работодатели.

то се цели да се изпробва нивото на търпимост...Такава беше и целта при случая с Асеновград.Какво е нивото на търпимост и как да продължават по нататък.И разбра ли някой как и с колко вдигнаха тока от 01.07.

При нас отпадна предо години!

Направете заплатите като в нормалните държави и може да махнете класа за прослужено време .

деер

Уважаемата г-жа Менда Стоянова е права!!!! Лошото е, че 240-те проститутки на мафията ще трябва да връщат пари, защото качеството и производителността на труда им не е и 1 лв.........

Това Борисов 3 знае ли го ?

В краткосрочен план промяна няма да има,НО в ДЪЛГОСРОЧЕН?.Работника се лишава от ГАРАНТИРАНО законово увеличаване на заплатата всяка година, колкото и мижаво да е.И остава на милостта на работодателя.

г-н Борисов,кога и на кой обещахте това безобразие! Ако съм възрастен ,но неспособен работник то нека работодателя договори с мен заплата,която с класа да е по ниска от тази на младия кадърен колега! Защо Вие поемате инициативата служебно да режете заплати!? Аз не съм Ви чул да го обещавате!?