Менда Стоянова: КНСБ трябва да имат по-реалистични искания

Синдикатите поискаха в бюджет 2018 да се заложат 918 млн. лв повече, в сравнение с тази година, за заплати на заетите в бюджетната сфера.

Обратно в новината

Коментари - Менда Стоянова: КНСБ трябва да имат по-реалистични искания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"ПАРИ НЕМА,ДЕЙСТВАЙТЕ"!!!ДОКАТО НИ УПРАВЛЯВА ФЕОДАЛА,МУТРЕНСКОТО ВРЕМЕ НЯМА ДА ОТМИНЕ!!!

Мене ако питате заплатите трябва да са ниски Хората избраха ГЕРБ хората избраха Менда Борисов като обещаваше каза ли че ще вдига заплатите ? Твърдо НЕ ! И го избрахте ? Ей сега кво ревете? PS Сърбите живеели зле Налага се Борисов да им помогне с поне 100 милиона

Е..ти наглата маймуна! Е защо тогава има изобщо държава, след като всеки ще се оправя сам- кой както може? Защо сте ни вие там с тлъстите заплати, след като за нищо не ставате, освен да крадете и извършвате престъпления?!?

В държавната администрация големи заплати взимат основно тези в министерствата, където и щатът е раздут. Останалата по-голяма част от държ.служители в общини, области, агенции и пр. взимат доста ниски заплати, между 500 и 700 лв. В момента има конкурс в една администрация в София за длъжност Главен експерт със заплата 460-700 лв. и няма нито един кандидат. И това в София, където средната заплата е над 1000 лв. Така че от администрация до администрация има голяма разлика в заплащането и не могат всички да бъдат сложени под един знаменател. Трябва реформа, съкращаване на ненужните щатове и хора и увеличаване на заплатите на останалите, за да имат тези хора стимул да работят добре.

Дърпай ББ надолууууууууу!

Значи за да си увеличиш заплатата, тряба да си смениш специалността !? А стига бе ! Докато си работиш по специалността, докато трупаш опит и увеличаваш производителността си, докато увеличаваш печалбата на работодателя - никакво увеличение не може да има !? А стига бе !

Тая Менда звучи като Пенда. Говори празни приказки, които вече доста омръзнаха. Тя каква квалификация има, че е на този пост, сякаш не знаем как стават нещата. Като човек емного квалифициран сякаш ще получава повече пари. В цялата държава на хубавите длъжности са само парашутисти-връзкари, които са изключително некомпетентни.

Защо специалистите от това КНСБ не "натиснат " за реформа в администрацията и тогава без ново искане към бюджета ще има пари. Но не хем мноооооооого хора хем много пари. Ето пазара навън е свободен, заповядайте и си гласувайте големи пари, големи осигуровки и още по-големи отпуски.

Средно голям семеен хотел / двайсетина стаи / в Гърция - Работят собственика, жена му, децата му, и в краен случай един, двама наемни работници. Собственика кара двайсет годишно пикапче което използва и за лична кола. Същия хотел на нашето море - Собственика кара луксозен автомобил, жена му по цял ден е по кафета и фризьори, детето в чужбина. За персонала, десетина човека, остават жълти стотинки. / то и за това той много, много не се старае /. Навсякъде е така. Не само в туризма. За това заплатите у нас са ниски.

И това го има. Много от предприемачите имат неправилно отношение към капитала - считат, че им е за лично потребление. Залагат много висока норма на печалба и се получава висока норма на експлоатация. Като се има предвид цената на луксозен автомобил и разходите по него, като се има предвид производителността на труда и нормата на възвращаемост на капитала излиза, че "Туарег" може да кара само собственикът на предприятие с поне 800 работници. При това печелившо. Колко са такива у нас ?

Като са им ниски заплатите /не зная те какво разбират по ниски заплати/ нека дойдат в частния сектор на "по-високи" и абсолютно незащитени и често без осигуровки. А де холан все на дс да има увеличения .

Най-лошото /според мен/ в тази "държава" е това, че всеки си мисли ,че разбира от икономика! И всеки си я разбира по свой начин. И всеки българин знае как трябва да се направи ,но ако му се даде възможност да го направи ,то или не е така ,както трябва ,или не го прави така както е мислел ,а както му е ИЗГОДНО НА НЕГО! :-( А икономиката не е кой знае колко сложна ,но иска учене и разбиране / и съответно НЕ Е ЗА ВСЕКИ!/.

За вас реалистично е само вдигането на цени и данъци и геноцид на народа.

А на самата Менда каква е квалификацията? Тя е завършила 81-ва тогавашния икономически "Карл Маркс" и от тогава - само по държавни службички и участие във фирмички? Нещо да се е квалифицирала допълнително, език да е научила, специализация ? Ама иначе много я бива да дава акъл!!!

Най-много се е научила ...дава акъл.../макар .,че и нея не й стига.../,как Народа да е по-беден ,едва да оцелява..., а те да са ..-я в парламента , я на някоя държавна служба ...и да откраднат от тук..., от там...!?Не ги е ...срааааммм!?Народни представители...!?Не -изедници..!!!

На българсия пазар на труда най-активни са депутатите....при тях има постоянно увеличение на заплатите! Мам.ка ви и бокл.ци!

"Не се усещало увеличението 9,8% "защото базата била ниска"!! Че кой ви пречеше 2 мандата на власт " да вдигнете базата", а не да правите пътища, лошокачествени магистралки и тем подобни "лентички"??!!! Сигурно пак БСП ви е виновно и коалицията с Реформ. блок?? ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ВИ ПРЕЧИ!! НА КАЛПАВА РАКЕТА КОСМОСА И Е НЕДОСТИЖИМ!!!

Проблемът е, че много хора получават много ниски доходи. Българинът след толкова много години не се е научил, че няма кой да се грижи за него, че той трябва да се грижи сам за себе си, да бъде проактивен. Той има възможност да промени своята квалификация, заяви Менда Стоянова. ТРЯБВАШЕ ДА ГО КАЖЕ ТОВА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, ЧЕ ЩЕ СЪБИРА САМО ПАРИТЕ, А ВСЕКИ ДА СЕ ОПРАВЯ КОЙ КАКТО МОЖЕ!

Много по добре ще е да се направят реформи в надутата админиснрацшя и след разчистването на паразитите ще има пари за увеличаване на заплатите.

Аз ли да ти давам акъл,,СЪКРАТИ БАЛОНА КАЛИНКОВ ,,и ще има пари за всички.А защо си увеличихте вашите заплати??????Защо дадохте пари на фалиралото КТБ. И нищо няма да се върне,защо санирате само някой се възползват???????????Защо изтеглихте толкова голям заем,та и внуците да връщат за който не се знае къде е?????????За ваз последна грижа са доходите на народа.

Не я харесвам Менда, но в случая е права. Защо 1 млрд лева повече за заплати в бюджетната сфера? Аз не съм видял рязко подобряване на нито една обществена услуга, даже напротив. Дайте първо резултати и после искайте пари. И като начало и сега можете да получите по-големи заплати, като орежете доста ненужни (и дори вредни) хора от администрацията!!!

Какво ще ги скастри крадливата Мента - нали синдикатите са независими, а? - а щом ги кастри - май не са независими! Те си свършиха работата за тази година - вдигнаха шум за пенсии, заплати - сега цяла година могат да си почиват по станциите!