Чудят се как да ограничат продажбата на земи на чужденци

Изискването чужди граждани да докажат поне 5 години уседналост в България преди да могат да купуват земеделска земя у нас трябва да отпадне.

Обратно в новината

Коментари - Чудят се как да ограничат продажбата на земи на чужденци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глобите са смешни. Плащайте глобите, не ни предавайте!

Току що прочетох, че има внесен законопроект за отпадане на Всички ограничения граждани на ЕС да купуват земи у нас. Глобите от ЕС са смешни, да се плащат! Предателите, които натискат да паднат ограниченията да се ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ВЛАСТТА. Трябва да се отвори уеб страница - Книга на предателите на България и да се вписват имената им, да се сложат снимките им, а също да се опишат и предателствата извършени от тях. После предателите трябва да си понесат наказанията. Не може предател да се разхожда по улиците из нашите градове като, че ли нищо не е станало. Не си мислете, че предателите ще се осъзнаят от само себе си, ще се разкаят и изправят! Възможно е само като изключения някои да се изправят. 99.99% ще предават и продават България до тогава докато имат възможност. Вижте Плевнелиев за пример, тоя няма изправяне, за хора като него трябва по друг начин да се постъпва, като към закоравели рецидивисти.

НЕ ПРОДАВАЙТЕ ЗЕМЯТА НАПОЕНА С КРЪВТА НА ПРЕДЦИТЕ НИ!!!

Продавам плодородна земя в Добпуджа също,на цена 500 ооо евро кв.см

никой няма право да продава Българска земя извоювана през вековете от Прабългарите . Земята не е продукт който е произведен от Човека и за това не може да бъде продавана.Много хитри са тези чифутчета.

граждани ,не продавайте земя на местните стиснати мошеници,чужденците ще ви платят по добра цена!!!

Огромни плодородни територии от земята пустеят и не се обработват защото са разпокъсани на дребни парченца от наследниците . Тече процес на непрекъснато изкупуване на безценица на тези земи от политическата мафията , която ни изпива кръвта от както се роди понятието бг демокрация ! Цените на земята в България с в пъти по-ниски от тези например в Гърция ! Държавната мафия се противопоставя на задължителното право на закупуване на земи от чужденци в ЕС без уседналост , защото това рязко ще качи цените на земята ! Като изкупи земята от дребните собственици , тунеядците ще продават на същите тези чужденци на десеторни цени !

ще повиши цената,ама нанай! глупак и(или) манипулатор. аман !

ще повиши, ще повиши ,от това се притесняват червени свине като теб ,че няма да могат вече да намират земя евтино,а глупак ще викаш на бащати дето те е направил талкав прост главоч!

Всъщност, доколкото ми е известно, за България и региона се предвижда засилване на ролята на биопроизводството. Е, може би вече без мощни финансови потоци от ЕС, но все пак- не става дума за ГМО.

Продавам земя в Добруджа , нека някой който се чувства патриот да я закупи , за да не я давам на чужденци Цена на декар 3000 евро ако се интересувате ще оставя координати

Тамън минах да напиша същото. Питам се защо тези толкова много патриоти, които жалят за земята на дедите им не я изкупят и да я запазят ? Продава се на безценица масово и чака държава, патриоти, внуци на деди пазили я с кръвта си да извадят и да я платят на хората, които не се нуждаят от нея.

С ядене момчето ми само не става?За това сме на този хал заради такива като теб и този 12.Келепира ви е все в ума.

В регулация ли е таз земя?И имаш ли натурален акт и ако имаш такъв как е придобита?

Един от Предателите на България Румен Порожанов, моли се да не стане като в Палестина.Арабите продават земята си на еврейте и според международните закони и помоща на ООН се образува Израел. Във фамилията ти е заложена Поражение - Порожанов!

Увеличете цените за чужденци.

Не я продавайте г-н Министър Оформете така сделката , че да получат земята за 99 години Чиста работа

щом и до земята ни опряха,значи само оковите ни остават!В земята да ги заровим дано!Проклети да са во веки веков!ГРОБ им е името,да се знае и да се помни кой затрива/закрива за последно БЪЛГАРИЯ!

на фокус винаги е някоя антибългарска статия, давайте, продайте земите, европа ша си ги купи без пари и ще си направи там лагерите за бежанци, първо ще изядат нас и останалите прости тикви наоколо, с продажни политици като нас, елита не му пука, той ще си живее царски.

не трябва да се допуска продажба .Когато сме били по турско робство сме се заравяли в земята и сме преживявали.Новото робство както го нариат е по страшно и от турското .Вземат препитанието и показват да се маха.Кой знае за какво биха я използвали и дали само за сеене или за опита генномодифицирани изпитания строежи .Ще натиснат и ще вкарат предназначението.Да си покрием глобата .

нека решим на референдум кратуни продажни .Антибълари управляват затова затъваме все по надълбоко .Не ги еня за България чиновници алчни.

бре колко пестеливци имаме .Същото като в поговорката брашното е евтино триците скъпи .Такива золуми нанстя о ремонтче струва милиони на канцелариите .

"ЧУДЯТ СЕ КАК .." Че какво има да се чудите???? Казвате НЕ и точка. До тук сме. Наказания, мъмрения.. изключване, всичко от това ще е ПО-ДОБРЕ в сравнение да ни ОТКРАДНАТ земята. Загубим ли я нея, ГУБИМ ВСИЧКО. ВЪН НА ВСЕКИ КОЙТО ПОСЕГНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ. Колко удобно!!! Без нито една пушка, без нито една жертва от ТЯХНА (кои са те не знам, но тези в НС ги знаят) искат всички българи и бъдещите им поколения да бъдат жертвани ДА ИЗЧЕЗНАТ само срещу един подпис.

Платете ЕС наказанието с няколко грама злато от това, което беше дадено на концесия. От него имаме тонове под земята. Що става с него???? Ни се чуе ни се види!!!!! По цели месеци дискутирате за Буздлужа, на не знам си кой конгрес как да се справяте с бедността.... Тази глобичка, спрямо златото ни, ще да е като да се плати една стотна от чашка кафе за лефче. Няма как да се измъкне изведнъж... Може би и за него има вече подготвен купувач за земята му отгоре. А ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ, че спред експерти геолози, че върху две трети от българската земя, отдолу се намират най-най-богатите златни, сребърни и не знам си още колко по-скъпи находища ОТ ЦЕЛА ЕВРОПА. Българи ние трябва да си опазим земята. Друг няма.

Евреите изкупиха палестинската земя и си създадоха еврейска държава. А палестинците- къде им е отиде държавата? Сега изкупуват български земи и какво следва?

"По думите му вече е изработен законопроект, който ще позволи на чуждестранни граждани да купуват земя у нас. Разпоредбите на ЕС изискват той да важи и за граждани от страни извън общността например от Турция или Русия."НО,доколкото разбрах ЕС изисква тази забрана да отпадне САМО ЗА ГРАЖДАНИ ОТ ЕС,а за граждани на други държави извън ЕС просто си съществува забраната за продажба на земеделска земя.Публикувайте по-точни статии.

Дадахме - атомната енергетика, газопренесната мрежа, подзените богатства за жълти стотинки. Следват тецовете, после следва земята. Останахме с един гол задник. Още нещо - вечни роби на наши или на чужди. Търпете българи, търпение му е цаката, това го можем - тренирани сме 500 години.

образ да отиде да си купи земя в Турция.

Казано е-цялото Тракийско поле ще бъде турски чифлици и водата за напояване и пиене ще стане много скъпа.Искаме ли това да се случи или ще намерим вратичка за спиране на този процес?

искаме ви земята понеже ние не можем да произвеждаме земя. Тя половината е вече купена от евреите и турците, ама половината стои. Българите аргати ще я обработват. Ухааа

Ако държават няма 900 000 + 660 на ден, което е по-малко от 1.2млн. за година, то по-добре да я затваряме тая държава! Простотия е да се продава земя на чужденци! Боли ме фара за ЕС. Богатите евреи и турци от кога чакат за това? Земята е национален интерес! И? към всички "знаещи": пустеещи земеделски земи в България НЯМА! Напишете в гугъл "бели петна земедели" и цъкнете върху първия линк. С две думи: Ако имате земеделска земя и не я обработвате, държавата я разпределя друг да я обработва, за което получавате пари. Тези пари се пазят 10г. назад да си ги потърсите. Толкова за пустеещи земеделски земи. Преди да пишете глупости - прочетете малко. Няма да ви навреди.

да няма бели петна защото крадливите арендатори опоскаха всичко и знаете ли какъв наем предлагат, 9 лв. за декар без да питат собственика иска или не иска ,директно ти се настаняват в земята като бейове,даже и по турско не е било така,без дори да те уведомят ,Мизерни Нагли Крадци!!!!!!!!

педпочитам да ме крадат чужденци ,поне работата е ясна ,ама като почнат такива като теб да се правят на патриоти и да говорят за национални интересни и в същото време да ме крадат,вие сте гнусна папалач крадете от братята си ,няма по долни от вас!!!!!

Много си тъп. Като не искаш бели петна, подай си декларация по чл.37Б и нокий няма да има право да ти я вземе. А ти като не я работиш и 9лв. са ти много. Ако си я дал под аренда си взимаш рента и толкоз. Ти какво искаш? Без да я работиш да ти дават по 1000лв на декар ли? Мързелив смърдел! Хем не знаеш, хем се периш като пуяк!

който има земя ,да продава на добра цена на купувачи отвън,а не на нашите мизерни шопари дето им се иска земя даром!

Дедите ми са проливали кръвта си за да мога да правя каквото си искам със собствеността си, а някакви се чудят как да ми забраняват. Което си е мое, ще го продавам и на извънземните ако искам. Вие си гледайте вашето.

Ти не са българин. Не знам кои са дедите ти и за какво са проливали кръв?

Вие знаете ли че тоя изрод ,заедно с други крадци измислиха закон който е в сила и дава право на алчните арендатори да ползват земята на всеки балгарски гражданин без знанието му и без съгласието му, нещо което в нормалните държави се нарича кражба!!!!

"Крадоха народа си , както чужденец не го е крал."

нека влезнат купувачи отван , зада получи балгарскя гражданина достаоина цена за земята си ,че тя алчни селяндури арендаторите искат да взема земята на българските граждани без пари . бг е в свободна пазарна икономика и е крайно време мизерните арендатори да свикнат да плащат земята ,а не само да си пълнат дебелите гуши!!!!

Абе Има нещо такова, Колега... - ама кат Знае Човек #Кой ги 'твори' 'законите' у Нас - ... Отма Вижда #Кой ще Е 'купувача' и Как ще 'купува' .

"кат Знае Човек", че Господ българина е АРЕНДАТОРЪТ, нека си купува земя който иска, "пуйки", "пияндурници"-ватници, пиндоси, еврогейци ... Това което идва ... (до Коледа 2017), ще преобърне всичко за ЕДНА НОЩ, по волята на Божествените Закони.

абе кой ти дава пари,да лобираш за тоя закон..аман от предатели в тая държава...

е как кой-султана!

Никой не може да ни задължи да си продаваме родината. Това са манипулации на предатели и безродници, които искат да ни затрият. Народе български, се избивайте един друг, а трепете тези безродници.

Не се избивайте един друг, а трепете тези безродници.

За Протокола : а. Всички Знаем че тов. Поражанув - Е доНадУшите ИменноВ Кражбите/Схемите из 'земеделието' на 'наште' - засичането с куркулумШита-му (биографията) - 'обяснява' Откъде идат тез негови 'капацитети' б. Няма ВоистинеБизнес който да Има необходимост от Собственост върху Земята , когато Оперира в Друга страна/държава ....и Имайки предвид че : - Земите-Ни извън големите нас.места и то НЕвсичките - СА де-факто Пусти...и - Фактът че т.нар. 'нови' 'собственици' на апарти/вили/къщи у Нас - в Огромната-им част СА Само Руснаци/кини => Очевидно 'наште' Подготвят Окончателното 'продаване' на Всичко у Нас на ТяхнатаМатерна . ------- Но пасаран ! ---> ВЪН !, просто - всички ВЪН !! Двустъпковата, Хора !!!

ами купи ги ти бе или извикай любимите ти говедари! ама те са свикнали да ползуват без пари...ХАХАХАХАХА

Къде ВидяхтеАджеба макарЕдин Американец ил Турчин да Е Купил макарНещичко Недвижимо у Нас, Колега ?! - та Дори И онез-там 'собственици' из Банско и по Балкана - изпоокапаха в 'легендите'-им ! ...т.е. Се Доказа че СА или Подставени на 'наште' или СА с патламъш/фейк папири.

абе идиоти,когато и да се катурнете от власт,воглаве с бб и цц все ще е късно,гадове и безродници сте вие.....мръсни мекерета,за тая земя хора са отдавали живота си,а сега вие гадове ще я разпродавате....какво или с какво сте допринесли изобщо за тази държава наречена България,за да може с лека ръка да я продавате,долни и корумпирани подлоги. санкции сме щели да понесем,ами се...м му тогава на ЕС,ако за всяко несъгласие с тяхната политика ще ни глобяват. А и защо не се проведе референдум по въпроса. Натрапихте този еврогейски съюз,също както ни натресоха и комунизма,без съгласието на хората!

АКО НЕ СМЕ В ЕС .... ПРОДАЖБАТА НА ЗЕМИ НА ЧУЖДЕНЦИ ОТПАДА АВТОМАТИЧНО :)))

и какво?? ти имаш ли мозак ,по добре ли ще ти е да ти я вземе земята без пари нагъл български арендатор,всичките са алчни селяци и мутри!!!!!!

Земята никой не може да ти я вземе. Може да ти я обработва, ако си тъп и не знаеш какво е декларация по чл.37Б, но пак не може да ти я вземе. А когато дойдат алчни турчоля и евреи и я изкупят, тогава ще ми ядеш чичовия.

Ахаха същата финансово конкурентна способност- абе човек, теб не те ли дразни, че местните феодали цъфнаха от нищото и имат твърде различна от тоята и моята финансово-конкурентна способност...кое е по-гадно- да те крадат свои или чужди?м?

идиот прост нещастен, чуждите няма само да те крадат, те ще те заробят, проста куха лейко!

идиот сложен щастлив, нашите отдавна ни заробиха, сложна пълна лейко без тия евтини номера

да щото нашенските крадци вече не са те заробили и ти го слагат отзад всеки ден ама ти не се усещаш щото май ти е станала много голяма халката!

Модерно икономическо поробване.

по-добре икономическо отколкото насилствено както направиха комунистите!!!

ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ не трябва да се докосва или да став предмет на обсъждане ДОКАТО паричните възможности на българите в България не се изравнят с тези на хората от Дания, Испания, Франция... така, че и ние да можем да купуваме там със същата финансова конкурентно способност. СТАВА ДУМА ЗА ЧОВЕШКИ ПРАВА. Ако ЕС пренебрегва това е ВРАГ на българите. Дайте ги в Страсбург. И този земеделски министър е ДЛЪЖЕН да мисли ПЪРВО ЗА СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВА И ХОРА. Иначе сте предатели, от мащаб какъвто България никога не е имала.

Да ,но аз на този Предател бих му бутнала една бутилка в г..а и да не ми ми прави такива сериозни изражения ...лизач мръсен е този с очилата

"ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ не трябва да се докосва или да став предмет на обсъждане ДОКАТО паричните възможности на българите в България не се изравнят с тези на хората от Дания, Испания, Франция... " Като става дума за парични възможности и Испания , си спомням , че един българин се хвалеше че в Испания, той като арендатоор, печелел повече от собственика. Това ни кара да се замислим : на кого принадлежи земята на Бълагарите в България и защо те търсят и намират щастие в чужди земи без да имат и декар земя. Паричните възможности могат изобщо да не се изравнят и ни остава трудолюбието и предприемчивост , ако ги имаме.

Пак си мислил до някъде и после си спрял. 1/Как се става арендатор в Испания??? Трябва да имаш начален капитал. (С честна българска заплата ще го имаш след 150 години а и тогава не,защото стандарта се мени.) Или той и фамилията му са работили усилено няколко години на запад ИЛИ е отишъл с крадени пари от България. А защо арендува там а не в България, много ясно. Условията на пазара и транспортът и т.н. са фкатори, които са му дали предимство. В СРАВНЕНИЕ с тези в България. И не бъркай думите:арендатор и собственик е едно и също, освен ако не става дума за пре-арендатор. Така или иначе, всчики те в Испания печелят десетки пъти в повече отколкото в България. 2/ А субсидиите идващи от ЕС към Испания и тези от ЕС към България да не говорим. 3/И последно, това относно българите са единици. Накратко, примерът ти ЗАЩИТАВА казаото по-горе, че докато не се изравнят доходите между българи и тези от запада ДА НЯМА ПРОДАЖБА НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ - не на чужденци.

"Разпоредбите на ЕС изискват той да важи и за граждани от страни извън общността например от Турция или Русия" Ура, нека позволим на Хуйло да изкупи територия за ордата- нали са ни освободили.

знам те аз теб щерка! гот ти е да те шибат отзад манафите на султана!

смучат милиарди еврофондове, карат бентли и летят с чесни, а никой туземен патриотар дума не обелва ???

И сега я изкупуват чрез подставени лица и на безценица. А българските крадци са още по-гадни, че не плащат и малкото, а просто крадат от собствениците.

Не бе човек, важното е да крещим с пълно гърло: Долу ЕС! Долу УСА! безродници!и т.н.

То скоро няма да има българи по тези земи... Изобщо безмислено се кахърите колеги. Какво ни пука, кой ще гепи тази земя съвсем скоро (след 50-100г)? А след милиарди години пък, тази планета ще падне върху Слънцето.... А, преди това то ще изгасне и ще се реши и проблема с глобалното затопляне.

Тази земя си е отколе на коренното население- циганското. Та не се кахъри кой ще я притежава.

коренът ти е в Индия бе, манго, тук си неканен гост. И пак към индия ще бъдеш натирен.

Абе това еврогейците мира няма да имат докато не затрият и разпродадат България на своите господари...

вж. обясненията по-долу тук

Ей, голем рев. Обаче, всички си мълчат за големите наши батковци с неправомерно придобитите големи масиви земя. Но, Ханс, Франсоа и Йорген с по 1-2 дка ще са ни проблема. Що така дрогаре?

Мен Ханс и Йорген ме притеснява по-малко от Мусаб, Мумбае и Джамал. Или ти нямаш нищо против?

Мусаб и Джамал отдавна са купили, квото си искат- омански фонд и т.н. Моамбе нема пари. Остават Ханс и Йорген. Но пешо големото и гошо дебелото надали ще им пуснат бадива от тва, дето с толкоз зор са откраднали от нас през тия години...най-много да се навият на некой ванюша, ма той иска хотели, не иска ткзс-та...

Именно тези големи "батковци"след като си поделиха.земята на българина и видяха че ТЯ иска мотика сега решиха да я разпродават! Същото като заводите от соца! Тези момченца в Парламента да не се оправдават с ЕС и да се чудят как да разпродават земята на руските олигарси и турските паши ,а да вземат пример от Кипър и съседна Гърция!

Руснаците и българските им мекерета от БСПДПС се противопоставят за да може да ограбват земите ни и да получават субсидии от ЕС! Ако дойдат чужденци с модерно ноу хау и решат са огласяват случаите когато държавни служители си искат ,,тяхното" и рекета за ,,чадър" ,,да н'ги крадът циган'ти на разни охранители и шкембелии полицаи които обикновено ,,нищу ни могът да напраят"!

Не може да се ограничава продажбата на земя на граждани на ЕС. А най-тъпото е, че не са се и втурнали да купуват. И сега какво - трябва да продам нивата на местния феодал , защото това е патроитично, а да взема няколко пъти повече от немец е непатриотично. Я ги виж ти. ТО е ясно, че това изключителен лобизъм в интерес на тези, които искат да купуват земеделски земи - елиминират сериозна конкуренция и така могат да диктуват цените на земеделските земи. Ще ги поизкупят и тогава ще махнат ограниченията за да се нагушат.

Ти си поредният чел, недочел. Отпада забраната за продажба на ВСЯКАКВИ граждани, не само от ЕС. Узбеки, казахи, турци, афганистанци, нигерийци... каквито ти хрумне.

купува земя бугария! колко иска? ако знае- приготви пара и доде!

Разрешете купуването но до 5 декара. Така няма да има забрана за притежаване от чужденци. И е време за данък върху земята. До 100 дка без данък. До 500 дка по 50лв. над 100дка До 1000 дка по 100 лв над 500 дка До 10000 дка по 200 лв. над 1000дка Над 50 000 дка по 500 дко над 10 000 дка

Едно време селските стопани притежаващи до 100 декара земя не са плащали данъци. Но колко и какви данъци са плащали тези притежаващи над 100 дк не се пише. Само се казва , че колективизацията била извършена за да се обработва земята с машини. Та сега дребните собственици дават земята си на крупни арендатори и в плодородни земи като Добруджа рентата стигала до 100 лева за декар. Е ако един чужд фермер прибира 1000 кг от декар , той би могъл да плаща и по добра рента , ако арендоването на земя е безплатно от дребни собственици до 100 декара и се плащат данъци за арендоването на по - големи площи. Също и за добиви от земи над не сто декара , а примерно 250. Една добра данъчна таблица би могла да повиши арендата на дребните арендатори и да стимулира семейни ферми до 500 и дори 1000 декара , които ще se обработват с машини. А ако закъсала за земя страна иска да обработва много големи масиви ,защо не , стига да си плаща едни данъци които да напълнт хазната. Това би било по силите на тези които получават по 800, 900 и дори 1000 кг от декат пшеница или 1200 от царевица.

Интересно какво не харесва на троловете, та пишат минуси. Експлоатирането на идеологеми не носи щастие на хората, които вярват в илюзии , или просто слушат, защото нямат мисловен капацитет.

Това което предлагам , зашитава собствеността и интересите на дребния собственик - рентата му расте и той не продава земята си в това време на ниски лихви . Привличането на повече способни арендатори е в интерес на всички собственици , защото способните арендатори правят земеделието печелившо и стойността на земята скача. По този начин и български арендатори постигнали успех в чужбина , могат да се върнат Ако инвеститори от някоя страна, където земята е кът и имат проблеми с изхранването на хората си, купят земя тук , те биха работили и без печалба или минималнa само и само да изхранят хората си и данъците които плащат биха били по големи , от един евентуален български износ там.

Трябва да се забрани на едно лице да има повече от 500 до 1000 декара земя, като за ограничение под наем не трябва да има!

А Израел да фигурира, нали евреино? Като че не ви знаем какво искате, да се преселвате в България и да ни подготвите съдбата на палестинците.

лицимерие. След 1989 г. прокламираха,че хората не си искали земите,а по време на СДС по време на Ликвидацията и червено-синята мъгла,всички партийни активисти по градове и села и от СДС и БСП си направиха по една червена и една синя зем.кооперация и като се уредиха себе си и близки и роднини със апетитните зем.земи,ощетиха милионите собственици и наследници на бащините им земи и ги пратиха по пущинаци и слабообработваеми земи.А от къде са сега няколкото големи землевладелци в България и "арендатори" Ами тези хишни кулаци са от БСП и ДПС.Сега ще реват и са против това да се въведат някакви правила в земеделието,както в белите държави в Европа.