Слатински: Загубили сме главната цел - европеизиране на BG

Разпиляна е енергията, жизнено необходима за постигането на главната Цел - европеизирането, демократизирането, модернизирането и нормализирането на България.

Обратно в новината

Коментари - Слатински: Загубили сме главната цел - европеизиране на BG | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Демокрация -" народовластието" има две основни компоненти равенство и свобода. В България никога след 1945 година не е имало основната компонента на демокрацията - равенство пред закона - който е живял през онова време (а аз съм, и то не-малко) знае тежестта на думата на обикновения човек съотнесена с тежестта на думата на партийния член. Оттам след промените Партията направи всичко възможно и досега държи правораздавателната система в хватката си - не случайно най- много критики отнася винаги тя. Нейното предназначение да създава у престъпниците чувство за безнаказаност, а у обикновения гражданин чувство за безсилие и обреченост. Втората компонента - свобода беше ликвидирана с превръщането на страната в подобие на концентрационен лагер оградена с три реда бодлива тел, направена с цел не някой да не влезе, а да не би някой да избяга. Наченки на известна свобода (на словото, на придвижване) се появиха след промените. От тази гледна точка демокрация в България не е имало, за да може да каже Нинова "демокрацията ни отне много", но това е идеята - да се натяква на хората -"искахте демокрация - ето ви я". Но пак казвам - демакрация в България не е измало!

Никаква цел не сте загубвали. Основната Божа заповед на демоКрадите - "Щом не са ме хванали, не съм крадец!", продължате да си я спазвате най-ревностно и до ден днешен. Просто лустрото ви се поизтърка и ви лъсна голия задник. Получава се все по-голям разнобой между демокраДско плямпане и реалност.(" войната на хладилника срещу телевизора") Оттам и проблемите, или поне това което вие описвате като "проблеми". Всъщност основните проблеми са ненситната ви алчност и въпиющата ви некадърност

Професорът пише доста добре. Прав е за тези неща, но трябва да не забравяме, че носители на обществената енергия са хората. Онези хора, които можеха и искаха да направят нещата по по-добър начин, бяха маргинализирани и една част се отдадоха на "течението", а други напуснаха държавата. Трети дори се лумпенизираха. Остава обаче фактът, че това, за което си мечтаеха ония диви орди от получовеци на кадрите от 1990-те, вече е налице. Нека не забравяме, че обществено непривилегированите през социализма у нас са имали точно такива мечти- да не им се натякват идеологеми, да не ги преследват за най-малкото, да могат да пътуват свободно поне до съседна Гърция, да могат ,като влязат в магазина, там да е един малък "кореком", да могат да слушат и гледат световните новини,музика и филми, и да носят дънки. Бананите вече отдавна надживяхме:). Единственото, което мнозинството от хората у нас не са си представяли е,че доходите им ще останат ниски. Ако сега се направи необходимото минималната пенсия да е 400 лв., а минималната заплата-800, всичко ще е на 6. Ваш: обикновен

Днес мечтите на хората са по- простички. Да се наяде, да се облече, да си отопли къщата зимата, да не го прегази нечие синче на пешеходна пътека и най-вече да не се разболява, че тогава е умрял от глад.

Е, забравих колите и автоматичните перални- дори и втора до десета ръка,западният автомобил си е супер придобивка. Само дето и те и пералните малко бързо се развалят, ама няма пълно щастие.

При таз' ЦИГАНИЗАЦИЯ ебем ти ЕВРОПИЗАЦИЯТА!!!

ПО-ВЪР-НАХ!

от комсомолско секретарче акъл не ща

Съгласен съм с тезата на автора, но бих заменил целта, която трябва да следва българина от европеизиране на цивилизоване. Европеизацията е частен и доста променлив случай на цивилизоваността и не винаги двете са тъждествени, особено някои процеси от последните години.

Когато някой казва нещо, да обърнем внимание кой говори. В този случай, както и в много други - една политическа въртиопашка се вайка каква боклучава държава сме. А не погледне себе си - избран от листата на СДС и прибран от Гоце за съветник. Да не би да не е знаел какво представлява Гоце, как пращаше писма до Милошевич и се бореше срещу НАТО? Вместо като други наглеци - например Софиянски - да си харчи заработеното, се опитва да изпере биографията си.

Добре сме си и в Ориента !

Нека уважаемия професор си обясни защо нямаме наш Мозес-след 48 г. комунистите избиха цвета на нацията и поставиха простаци на чело на държавата. От къде да дойдат тия лидери? Да не обсъждам носталгичната нотка по миналите времена -разбирай как сме вървели бодро и единно към комунизъм-така ли да ве разбирам професоре ? Ами напънете се и дайте свежа идея как да стане по-розово, а не да мрънкате-а то поетът е казал-не пей ми серне блей ми се-знаете продължението и автора

Говедо мръсно, червей мазен. Скору ши тъ шибът мънафите. А те многе лошу шибът Слънински

"Дискредитирани са ценностите" Това е двустранно! 1. Как няма да са ерозирани след като само комуноиди са на власт от 1944 г та до ден днешен! 2. Ерозирани са ценностите и на самата Европа!

Не смятам, че мнението ми е меродавно но за мен професора е абсолютно прав.

Този Европейски съюз е измама. Замислен е като конфедерация на държави. За да бъдат подмамени страните. Заложените ценности в началото са съвсем други. От няколко години вече идеята е изцяло подменена и вече се превръща в диктатура. И човешките ценности са значително подменени. И тотално деградирали. Единствената стойност това са еврофондовете и парите. Приключат ли, съюзът ще се разпадне.

тоя съюз съществува още от времето на Римската империя, през франките на Карл Велики, кръстоносните походи и господството на Папата над всички крале, та чак и до ден днешен, ... Булгаристан разбира се, географски и по манталитет, е част от гнусната Османска империя

професорът е прав 1. липсват лидери дотолкова индивидуалистини че да раждат идеи и да хващат посока и до толкова колективистични че да поставят бг на първо место , но не на думи , а с реална реализация и промени в системите липсват и условията за инициатива при създалата се ситуация не можем да очакваме нито растеж над европейския нито някакво сплотяване на нацията пътят е мажоритарен избор политическите партии дескредитират смисъла му и пренебрегват волята на повече от половината живеещи в бг хора няма шанс за такава страна няма шанс за такава нация която е игнорирана от бездарни управляващи не зачитащи мнението и и която послушно пее песента по зададения тон жалко май ще е най добре да се спасяваме навън тук е блато от непрофесионални политици и народ с робска премиреност

Ами, професорът всъщност е описал точно липсата на ГРАЖДАНСКО общество у нас... Но на мен ми се струва, че основната причина за това се крие в генезиса на историческото ни минало, както и "маята", от която сме замесени...

господин професора доста се е отнесъл. И е изключително повърхностен типаж, От тези, продажните, винаги готови да целуват чужд г.з само и само да получи келепир. Мнението на този човек ни=яма сериозност и тежест за страната ни.

А ти глупако, от позицията на КАКЪВ даваш мнения за човек, който явно не познаваш и който очевидно, за разлика от теб, има и образование и акъл?!

На база глупостите, които са казани в статията. Мисля че е очевидно, дори човек да има няколко грама мозък. И си пише какъв си, г-н Слатински. А ти от къде знаеш кой съм и кокло съм образован, та успяваш да ме клалифицираш.

на кой му пука за шибания булгаристан? аре да изчезва и да става нормална държава тука. Гърция, Турция, Сърбия даже, все ще е по-добре.

Като не те интересува, напускай и не пиши по български сатове. Пиши си в западните. България изобщо не трява да се интересува, какви глупости дрънкат западняците, все едно са някакви фанатици, викащи Аллах е велик, пардон Либерализацията е велика. ;)

Какво значи европеизиране на България? Че ние сме били европейска държава много преди повечето западни. Имало някакви франки. Може би трябва да направим тях като нас, че да ги европеизираме. ;) Да не говорим, че Европа започва от Урал. Над 38% от Европа е към Русия. ЕС не е Европа. Европа се нарича и спътник на Юпитер и богиня. А демокрация е народоуправление, а не каквото каже Сорос, Юнкер или Меркел. Налагането на мнението им, не е демокрация. Тяхната либерализация прилича на унищожение. Вече разни водещи се французи и белгици правят атентати - толкова добре са ги интегрирали. Но разни като Меркел слушат бизнес интереса - трябва ни евтина работна ръка. Те не слушат народа дори там. От тази неестевна позиция на либерализация, махалоте ще се махне в другата посока и изведнъж ще настъпи фашизъм. В момента либералите реално го изграждат в глупостта си. Немците например са на крайности, за тях сиво не съществува. От Хайл Меркел, като нищо ще скочат на Хайл Хитлер. Нещата трябва да се нормализират. Целта на България трябва да е нормализация. Махалото да не е в крайности.

тия лайняри дето лаят срещу демокрацията трябва да им навлекат уиформи и да ги пратят да умират в окопите на фронта, та да им просвенте как е било преди демокрацията да се наложи като обществен строй в Европа

Научи първо какво е демокрация. В превод "народоуправление".

Муахахаха! През ПВС Англия и Франция бяха демокрации, а през ВСВ- всички участници бяха демокрации. Ама да не оставяме фактите да пречат на хубавата демагогия...

Точно това са причините! Самите българи не могат да преценят обективно, че изброените от вас неща са в основата на жалкото ни битие! Аз не бих се изразил така крайно като Вас, но Вие изцяло имате право!

от стар турчин-ходжа не става,,...!!! ,,от стара-мутра -европеец...???

чалгалгарско племе не са народ а мърша, с покварено от комунистите съзнание, вулгарни материалисти с възвишени чувства единствено в червата, по покварени от турците на които сме били роби, и несравнимо по жалки от руснаците които поне имат широка и богата душа ... в Западна Европа никога не са били роби и хората имат чест и доблест, понятия несъществуващи в мирогледа на ганьовеца

+1. Комунизмът създаде едно общество от недоносчета, алчни, крадливи с култ към кражбата и далаверата, които официално не съществуваха по Татово време, но всеки крадеше от Държавното. Коренът на злото е заровен след 9.9.1944, когато разгромяват старата система и въвеждат съветските социални системи навсякъде.

Ако прочетеш пиесата големанов или нещо за гешефтите преди 100 години ще установиш, че преблема си е от преди това и всъщност е генетичен.

Точно това са причините! Самите българи не могат да преценят обективно, че изброените от Вас неща са в основата на жалкото ни битие! Аз не бих се изразил така крайно като Вас, но Вие изцяло имате право!

отдавна ползвам тия цифри и ти защо ги ползваш сега гадно е това

Какво европеизиране с Боце Простаков начело, с дебелата Лайн*на и цялата полуграмотна ,крадлива гербарска сган? За европеизиране са нужни ръководители образовани, с европейски манталитет, а не местния бай Ганьо, дето вика "конграчулейшън" вместо добър ден.

Вече всеки кръгъл или квадратен идиот ръси "велики" мисли в клоаката наречена лицева книга !

Ние, г-н професор, не сме изгубили европейската си ориентация, изгубиха я ВОДАЧИТЕ на Европейския съюз! Тези водачи-продажници правят ОЧЕВИДЕН опит да ислямизират Европа, вкарвайки безчет мигранти, без документи, с неизвестна самоличност, мнозина от тях - джихадисти от ИДИЛ - в Стария континент! Харесва ли ви това, г-н професор?!? Водачите-продажници, на които и ВИЕ пригласяте (!) говорят за ОБЩЕСТВА, а не за НАЦИИ. Водачите-продажници, чийто рупор и вероятно храненик сте и вие, г-н професор, се опитват да заличават историята на националните държави и да отварят границите им за де що има паплач от света. За щастие народите се събуждат и осъзнават какъв либерал-фашизъм ще ни докарат водачите на ЕС и гнусните им помагачи, като вас, г-н професор! Предстои да ви представим сметката! Скоро!!

Мери, а кой избира водачите??? Кой гласува за тези водачо маниашки, перманентно вече 28 години??? КОй? Кой? КОй?

Евродебилите.

Слатински е много прав с логичните си изводи и формулировки. Това го доказват и коментарите ви - обвинявате демокрацията, която установена успешно е най-добрата политико-обществена организация досега. Докатон обвинявате Слатински, че говори само думи без никакъв смисъл, докате не проумеете какво иска да ви каже, докато не разкусате омагьосания кръг,в който се въртим, промяна и европеизация няма да има. Явно българското племе няма необходимия ресурс, (опит, манталитет, характер, светоглед, ясна личностна или групова цел) за това. Демокрацията е форма за интелигентни индивиди.

Нещастнико, брой си центовете от Отровено общество и не ни учи как да казваме "бяло", когато виждаме, че е "черно"!

Простотия до шия е твоето. Но пък си с претенции.

Напротив - доказателство са развитите страни от ЕС - Германия, Франция, Холандия, Дания и т.н. Хората мислят по друг начин, имат друг манталитет и цели. За да се разбере как функционира общесвото там, би трябвало да се живее в това общество минимум 10 години! Иначе сме директно за евразийския или ориенталския съюз!

Как да не сме европеизитани,Тиквата малко ли се целува с Меркел и другите евролидери.Нека някой да се похвали с толкова много целувки подаване на за...к.

човекът написал умни неща а в коментарите група тролове идиоти се опитват да се изкарат по-умни от него :)))) простотията взима връх това е проблемът вие сте проблемът простите тъпаци които не слушат а непрекъснато дрънкат глупости ;)

"Умни", за идиоти.

И кой определя тази главна цел? ;) Едва ли е народа. На запад да не са цъфнали и вързали?

важното е че циганизирането и ислямизирането на България върви успешно!

България винаги е била в Европа. Европейските общества не са общности, т.е. сбирщина от емигранти. А с рушене модернизиране и нормализиране никога не се постигат. Историята не започва от вас!

jingiby

Главните ни цели са: циганизация, чалгаризация, далаверизация, отглеждане на кучета, котки и циганчета, както и емиграция, пауперизация и простотия до шия...

... като я видя тази шушумига, веднага ми се опрява настроенито за целия ден, има терапевтичен ефект.

Ми хубаво, това го знаем. Но я кажи какво да направим. Говоря за истински план, а не "повече пари за образование"...

Не бе, добре се справяте - до 2030г. трябва да се постигне окончателно решение на българския въпрос.

има само един работещ план!ЯКШАН БЕ! БОЙ СЪС КРАВ И КУРШУМИ. Накрая, победилата клика налага своята идея за днешниа ден на обществото. ше има право, дори да е моментално прасалване на марс. а така: управлеващите вчара комунисти, оня ден дсебари, по оня ден царисти, днеска гербери, утре комониста, ама едни и същи ДА НАПРАВЛЕВАТ И ДА РЪСЪТ ЪКЪЛ И ЗАПОВЕДИ - НЕМА ДА СТАНЕ. ИЗМИРАМИ, АМА НЕ СЕ ПОДЧИНЯВАМЕ. И В РЕЗУЛТАТ: ТЕРИТОРИА.

Поначало, т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Това се има предвид под "меритокрация". А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

Аха, значи демокрацията ни е виновна, че Съдебната система работи по Съветски образец - корумпирано и неправилно.

На теб, специално, учителката ти е виновна, че не те е научила да четеш с разбиране. Но може да има и нещо генетично...

доколкото знаем тези съдии ходят често до ,,щатите,, на разни ,,семинари,,...??? при ,,сорос,,...ли...???

Не бе демокрацията не ни е виновна Виновни са ни тези който ни управляват и точно тази съвецка съдебна както казваш система е буферът За да бъдат те недосегаемите А сега ти си подреди мислите в главата и ще разбереш що е било време оно и днешно време И защо Съвецката комунистическа и корумпирана съдебна система е в защита на сегашните дерибей капиталисти,монополисти и с другите му там подвидове егойсти

Всяко европеизиране в България, среща яростен отпор от силите на злото и миналото. Биологични причини обаче, правят този отпор все по-слаб.

"Преход" в кавички, а по същество хибриден геноцид.

Само факта, че вярваш за Ран и Ът е достатъчно доказателство за мисловното ниво. Много е удобно Ран и Ът да се виновни за некадърните червени другари Луканов, Виденов, Беров...и прочие хора, заради които България фалираше и буксуваше през 90-те.

думи без секъв смисъл. нема действиа! ейтака, крайно изнурените роби у плантациите, вместо да им пъдфърлат леб и ром, че и почивен ден - са им чели сказки за свободата и как се почестваме горди и щастливи у утрешниа ден. "тонове таория не струват, колкото грам практика".

ЕвроГейзиране на бг е целта и циганизиране.

цигани сте си по рождение, завистливи и крадливи чалгари

А, вие какви сте по рождение? Не се срамувай, кажи си ще те разберем. Ние, българите сме толерантен народ.

"Слатински: Загубили сме главната цел - европеизиране на BG"?!?! Ало, пофесорът, ние си бяхме в Европа и то в центъра на най-древните цивилизации! Ама главна цел на ръководните демокрадците - циганизация на БГ, какво очакваш!?

на мутро-циганската кочина местото и е в Ориента

Защо сме я загубили? Явно на политиците това не им е ГЛАВНАТА ЦЕЛ или европеизирането, демократизирането, модернизирането и нормализирането на България.

AbuTalib

обезверено...малко пресилено. Я вижте как след 10.11. другарите се юрнаха в църквата да палят свещи.То небе пребоядисване, то не бяха преименувания и винаги с една цел-властта?!

Много добър анализ, професоре! С удоволствие чета стойностни анализи. Но това, което истински ми липсва, е рецептата как да се излезе от ситуацията. И конкретните действия. Защото сме станали световни експерти в анализи, намиране на маани, мрачни прогнози, даване на акъл и подобни. Ама един няма, който да бие камшика на стадото в правилната посока. И да го направи за общото благо, безкористно. Въпреки съзнанието, че именно стадото ще му изяде главата и даже едно мерси няма да му каже.

Какво стадо бе, кравар? Нищо не си разбрал от прочетеното. Не разбра ли, че ти се говори за свобода на индивида и лична отговорност?

Свободата не е за говеда, дето от 1300 години, близо 800 са живяли под чуждо владичество. Пуснаха ни 27 години на свобода и се видя какво направихме.

Не е нужно да съм професор, анализатор, за ти кажа рецептата. Очевидно не сме загубили оная цел за която говори професора, щото нема нищо за губене, а просто се осъзнахме. Осъзнахме и че целта е фалшива. А е нужна истинска цел. Те това е. Просто е.

Да имаш цел без точен план е нищо! И аз имам цел да стана милионерка, ама кво от това, като нямам идея как да го постигна.

Изключително точен и верен анализ, според мен.

Както се казва "Късно е чадо", циганите са навсички нива

Мноо ценно наблюдение. А, що така стана? И кво праим?

Тоя професор трябва да е гений! Най-после нещо разбрал, па го написал и във фейсбук да го чете простия народ!!