Рисунки на 14 000 години откриха в испанска пещера

Скални рисунки на 14 хиляди години бяха открити в една от пещерите на испанската провинция Гипускоа в автономната област Страна на баските, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Рисунки на 14 000 години откриха в испанска пещера | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най обикновенна ловна засада,нищо интересно освен коня и лъка.

Това е дело на чистокръвни македонци, покорили полуострова преди 14000 години. Скоро край Скопие ще се разкрият още по-стари рисунки на 40000 години.

Извивката на лъка е като у така наречения рефлексен лък! Нека спецовете кажат, преди 14 К години имало ли е такива лъкове? Много съмнително?!

виждам, че си експерт по лъковете, а знаеш ли нещо за източника на снимката Shutterstock? ;)

Това е очеваден фалшификат! Тези нескопосани копия на съществуващи пешерни рисунки са правени преди месец- два. Затова са така запазени. Аман от фалшиви новини!

Ората още тогиз са имали фейс и са се тагнали просто.

и селфи...

Да не са от 14 милионннннна години :) след като земята е само на 6000 години и това е невъзможно да са на 14 000, поредните лъжи

Ма верно ли Земята е на 6000 години :)

Не е вярно. Другарето с каскетае бил черпен и е пропуснал. Според другарите, Даидоич,Пасиконов, Левиджобов в инструкциите километража е на около 5000 лета. А който не в наЩа тайфа и не верва е лош и требе да умирга. Според църквата също земята е плоска кат тепсия, а свето е стар както рекли прУроците на божо народ

В Европа, никога не е имало БИЗОНИ? Имало е ЗУБРИ и ТУРОВЕ.

Мъ сириозну ли? Зубърът или още Bison bonasus е един от двата съществуващи днес вида бизони. Щеше да ти отнеме 1 минута да го намериш, ама нейсе. Четете бе, хора!

Новина от октомври-2016 година. Рисувани са с камък и са на животни. Няма коне и конекрадци.

Пътечката до статията специално за глупака с минуса! Рисунки на зубри и елени. Махнете празните полета за да работи. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Името на гана, и магарицата с която там, си е поживял, са се появили: Боила, и, Катила!

На Лили детската градина е била на това ми място.

Язвителен глупак, това си ти, пич!

Еми редки ще са пещерните рисунки. Ако извадиш спрея да направиш малко пещерно изкуство в Леденика например и ще ти праснат здрава глоба.

Никъде не е казано, че на снимката са точно тези рисунки за които пише в статията.

В Дир снимките никога не са!

Хм, наистина може да не е.

Вдясно се вижда конник- много интересен факт! Тези рисунки пренаписват историята за опитомяването на коня. Досега се смяташе, че коня е опитомен преди 5-6 хиляди години, и то не в Европа....

Вгледайте се по-внимателно. Това не е кон и човекът е зад животното, а не върху него.

Вгледах се, пак си мисля- конник е. Само това животно е с заоблена муцуна, а останалите са с остри. Но в крайна сметка не е важно, картината най-вероятно е илюстративна.