Пхенян няма скоро да има ракета за удари по САЩ

Северна Корея твърди, че след като е изстреляла междуконтинентална балистична ракета (МБР) може да поразява цели навсякъде, където поиска.

Обратно в новината

Коментари - Пхенян няма скоро да има ракета за удари по САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що не пробвате да ги нападнете и ще видите им или няма.

Разтворете бузите и го приемете.

Цитирам:Да не забравяме че до самия си разпад СССР така и не може да създаде самолет с който да порази САЩ. Даже така ширико рекламираната реплика на В1В, Ту-160 не беше в състояние да поразява цели в САЩ. Просто, когато достигнеше разстояние да може да изстреля ракета отдавна щеше да е свален. За бомби и дума не може да става. Абе KGB ...ти олигофрен ли си ве момче?!Кви бомби те гонят бре смешник! Ту-95 има същия обсег като Б-52 и е най-бързия турбовитлов самолет в света! И да те светна нещо момче..да не се излагаш като кифладжия! Краварските летящи щайги, дори няма да успеят да се приближат до Ту-95, защото той отдавна ще си е заминал, след като е пуснал свойте крилати ракети Кх-55 с далечина на полета 3500км, по времето на СССР или сегашните Х-101-5000км и Х-102 за които се говори че имат обсег 10 000 км!!!! Преди още лудите крави са са се вдигнали във въздуха, руснцаите ще са изстреляли ракетите си, и ще са се обърнали да се връщат да зареждат с още ракети...А за Ту-160 и Ту-22 изобщо не сери свойте малоумщини козяк!! И двата самолета са по-бързи и от краварските изтребители като Ф-16 и Ф-18,Ф-35..Ще им догонят опинците на руснаците! Със свойте жалки твърдения, си чист смешник козяк! Смешник!

че на всички ракетни системи основният проблем е надеждността и сигурността в работата на всички системи и конструктивни елементи. Това се отнася не само до северно корейските, но и за ракетите на руснаци, американци, французи, китайци, индийци и на всички други държави и това отлично го знаят и конструкторите и обслужващите и изстрелващите тези ракети хора. Конкретно за ракетата на снимката. Това е твърдотопливна ракета с дълъг факел и при публикуваните конструктивни данни едва ли може да достигне необходимата далекобойност от над 5700 км. Има и проблем в системата за управление, защото не може да се управлява далечината на полета чрез промяна ъгъла на изстрелването и времето за работа на двигателя или по друг начин, а си използва само промяна ъгъла на възвишение при пуска (съвсем опростенчески, нещо подобно на минохвъргачката, която стреля с постоянен заряд и далечината на стрелбата се управлява чрез промяна ъгъла на изстрелването на снаряда).

САЩ провокират Корея и вкарват несъществуващи неща в контекста за да се изяват като миротворци.

уж ала бала ма ривът на умряло в краваристан

Сачо лучпен пролетарият може да се радва но подобни новини и да се големее с чужди "постижения". Вместо целия свят да се труди, за разоръжаване, те се чудят кой как да подрънква оръжие и да демонстрира сила! Не искам да разбирам подобно нещо, не искам война, искам мир.

Ако килнатия перчем е решил да изпържи янките не му е необходима МБР. Няколко читави подводници и половината население на САЩ, което повечето живее по крайбрежието е отишло зян. Всичко е прах и пушек и топане на топка с идея кръглия да натрупа повече глави и да снабди с тях подводници или ако развие технологията да ги прати в космоса, но за там е доста далеч. Криво да си седим, право да си приказваме атома всява респект и за това не са го подпукали перчемлията. Има-съобразяват се. Като няма - свършва като Сирия.

Аз може да съм много неук в тази материя, но 2500км височина ми се струва абсурдно. МКС е на височина 400км...

Да не забравяме че експертите през 1952 казваха че ще трябват 40 години за да може СССР да направи самолет, който да порази САЩ. Следващата година имаха писукащ спътник нагласен че да може всяко американско радио да приеме и чуе сигнала. Когато на един един народ му опрат ножа до гушата, прави и невъзможното.

Да не забравяме че до самия си разпад СССР така и не може да създаде самолет с който да порази САЩ. Даже така ширико рекламираната реплика на В1В, Ту-160 не беше в състояние да поразява цели в САЩ. Просто, когато достигнеше разстояние да може да изстреля ракета отдавна щеше да е свален. За бомби и дума не може да става. СССР изстрелва Спутник 1 през октомври 1957, т.е. 5 години след въпросната случка. Тка че лъжата за едната година е много плитка. Това е демонстрация че има балистични ракети, които могат да достигнат САЩ. Но какво от това? САЩ имат толкова много ракети със среден обсег че няколко балистични ракети едва ли биха могли да променят нещо. още повече че следващата година САЩ вече имат сериозно ракетно въоръжение. То добре че немците измислиха балистичните ракети, иначе колхозниците и досега да стрелят само с "катюши". Когато един цял народ го вката по лагери ГУЛАГ той прави и невъзможното да покаже че колкото и да с еработи, ефективността е нулева. Китай е най-яркия пример. Докато я караше по съветския модел, Китай беше една изостанала държава. Когато тръгна да се развива по японско-американския модел Китай достигна сегашното си развитие. А В Русия едни ножчета за бръснене не се научиха да правят. Ама то не става само с пиене - трябва и акъл. Сев. Корея върви по пътя на СССР. И ги чака същото.

Ама ти наистила ли си вярваш на написаните малоумия от тебе?

Тя и ,,легендарната Катюша"си и немско изобретение избило навярно милиони атакуващи фронтално безащитни червеноармейци и ,,легендарният Шпагин" и руската космическа програма и ядрената им програма и реактивните им самолети все немски инженери са ги правили!

Те и американските постижения от онея години всичките са откраднати от немците. Кво искаш да кажеш?

След Втората Световна война благодарение на братския Съветски съюз имаме - две Кореи. Северна индустриално развита с фабрики и много по-богата от Южна Корея - селска и много бедна. 70 години по-късно имаме супер бедна и изостанала Северна Корея и супер богата и много развита Южна Корея. Каква е разликата? Едните се учат от руснаците, а другите от американците.

Бил ли си в Северна Корея та дрънкаш така уверено? По-добре са от нас. И то доста.

Няма да търгуваме с вас защото учите на лошо другите хора че има и по-справедлив строй. Така е и с Куба. така беше и преди 1989г. Двойне стандарт, капиталиста не обича конкуренция!

лили пък на демосратична кравария зер

Нека някой грамотен обясни, защо ракета вдигната на сериозната височина от 2500км (МКС е на 300км), да не може да падне практически навсякъде по линията на орбитата й? Не трябва ли просто управление на двигателите да я върне обратно в атмосферата на нужното място?

да построят медждуконтинентална ракета, която лети в близкия космос и достигайки целта пада от космоса вертикално върху нея. С това се пести много гориво, тъй като в Космса практически няма съпротивление и загуби

Абе хора 2500км си е баш космоса, те много сателити са по-близо, както казах МКС е на около 300км, Хабъл май беше на 600км, така че 2500 си е баш бая космос. Просто вкарват ракетата в нужния момент обратно в атмосферата и готово. Точността няма да е коментираме...

проблема е после дали ще издържи при навлизане в земната атмосфера. Щото тогава губи и връзка с центъра за управление заради плазмата която се образува.

журналистите са скарани с мерните единици - или не е 2500 км, а най-много 250 или изобщо е 25000 м

2500km са, освен ако всички журналисти са в грешка. Световните агенции, вкл. американските и японски го твърдят

на военните и научни постижения на братския северокорейски народ. ТРози народ устоя на разложението и краха на комунизма и сега е обграден от всички страни от вражески империалистически държави, които искат да го унищожат или смелят чрез розова революция. Но героичния корейски народ не отстъпва на попълзновенията на американския империалзъм. С всеки изминал ден севрнокорейските учени напредват в разработването на ракетно оръжие, което да достигне бреговете на Америка и да бъде съответния удар в сърцето на империализма. Северокорейците отстояват своята независимост и демо9крацията която са извоювали с много кръв, дадена във войните със завоеватели като японците, китайците и амреканската военщина. Затова нека да подкрепим поне морално стремежа на корейския народ към свобода и независимост в неговата борба със световния фашистки империализъм на световния колонизатор - САЩ.

Как пък никой от вас се не сети да пита севернокорейския народ дали иска комунизъма и дали им харесва?

На американците трябва винаги да се казва че са най-великите.

Още ли има такива недоразумения в тая държава. Заслужаваме си съдбата. Калпав народ ! "батския севернокорейски народ" :))) Брат ми е чист българин, говедо.

Разтворете бузите и го приемете. Е, малко дзиган пада.

Аз викам да проверим, как стоят нещата. Има ли, нема ли

страх лозе пази са казали старите хора,нещо май на краварите им увиснаха цифките напоследък

Деньги нету напоследък ;) Ну вы там держитесь :D

Ние българите им казваме пари,а вие руские щом сте на денги

С две думи -въздух под налягане за сплотяване на редиците

с научния потенциал и дисциплината с която се славят северно кореиците, им трябва едно рамо от рашаните, за да отидат 20 години напред

С. Корея отдавно има тази ракета.