Горбачов: Време е за импулс от лидерите

Конструктивното взаимодействие на Русия и САЩ е необходимо на целия свят, който е уморен от напрежение и не иска нова студена война, заяви Михаил Горбачов.

Обратно в новината

Коментари - Горбачов: Време е за импулс от лидерите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

даже и тези, на които продаде империята не ти симпатизират

няма ли някой "вежлив" да му подари един пълнител на АК47 7.62 30 броя

Бо Бо

Този продажник обърна с краката нагоре целия свят. Банкрутира СССР и целия соц лагер и има наглостта да дава съвети.

Още ли си жив, бе изчадие адово?! И дявола не те иска при себе си!

дкми

Тоя продажник що не си мълчи? Всичко, което се случи е Европа е по негова вина!

Тоя що се обажда от коневръза?

ПРЕДАТЕЛ, ПРЕДАТЕЛ И ПАК ПРЕДАТЕЛ! Още ли е жив тоя? На какво прилича само, на човек загубил смисъл в живота, да се гръмне!

За този има едно определени - ПРЕДАТЕЛ !!!!

Бедният стар рептил. Като остаря съвсем си замяза на влечуго :)

на Дарт Вейдър без каска.

AbuTalib

Като деца ни учеха, че било правилно да даваме пример с поведението си.тази максима, ако мога така да я нарека, беше забравена от горби.Преди да отиде в Рейкявик, беше редно да дадат пример с едностранно съкръщаване на своя си ядрен потенциал, после да договорят с Китай същата мярка и така да пристъпят към договорености от Рейкявик.Но не в Рейкявик, тъй като там ядоха бой -спомнете си мача мужда Спаски и Фишер.А в Хелзинки беще най-удачното място за среща горби Рейгън. Не си научиха урока , беше редното, иначе нямаше да се вайкат, защо дадоха съгласието си след 11.09.От друга страна, това понятие студена война е нелогично прилагане на съображения, които в основата си се базират именно на опита от горещата война?! Всеки има нещо против политиката на другия и не се вижда края на това противопоставяне, освен при една ситуация - Израел да изчезне от картата на света и там се появи най-сетне държавата Палестина с обещаните от Господ на Исмаил и майка му Агар земи.

Как не се намери един мужик да вземе пистолет и да застреля този като куче на улицата!

И да се намери и да - не , белата вече е отдавна свършена!!Този американски агент продаде собствената си Родина , народ и още половин Европа за шепа стотинки!!!Хубаво се беше скрил от много години... сега какво пак се размърда?! - Вероятно така го изкомандваха господарите му от краваристан.

Ако има класация за най-големите предатели в историята на човечеството този на снимката ще я оглави без никаква конкуренция! Да предадеш не само собствената си велика страна, но и цял един източен блок и да обречеш на геноцид 170 млн. души е недостигнато постижение досега!

И да се намери и да - не , бялата вече е отдавна свършена!!Този американски агент продаде собствената си Родина , народ и още половин Европа за шепа стотинки!!!Хубаво се беше скрил от много години... сега какво пак се размърда?! - Вероятно така го изкомандваха господарите му от краваристан.

А нещо за Крим да кажеш, другарю дървен филосов, таварищ Горбачов???!!!

НЕ той разпадна СССР,опита се да го преустрои...,,На 8 декември 1991 г. в Белорусия, в правителствения санаториум Вискули Борис Елцин, Станислав Шушкевич и Леонид Кравчук подписват договор за създаването на Съюза на Независимите Държави и ликвидирането на СССР.,,

А този известен с перестройката и продажбата на собствената си родина избяга в Америка, щото е абсолютно невинен. Горкия!

Не знам доколко е удачно да говориш от името на целия свят какво му се прави.Горбачов със извинение може да иска да мастурбира това не означава че другите го искат.

За новата студена война е виновен единствено фашиста Путлер. Той окупира и убива в други държави.

Този психопат трябва да бъде обесен с главата на долу, докато го изкълват гаргите жив ! Успя да унищожи една велика страна , която беше реален противник и балансьор на еврейската клика , чийто слуга са САЩ и ЕС ! Сега му сърбаме попарата ! На ви демокрация !

Най-сетне да чуя един умен човек! Браво ! Тчоно казано!

Успя от разлагащия се труп на СССР да направи Русия. Не е Русия времето на Николай II, но все пак я върна в цивилизования свят - донякъде. За съжаление, след началото на 2014 г. уляновите и сталиновите комплексари отново се опитват да я направят "велика".

Горби пак изтърси сума ти глупости! Кво е Русия, едно нищо и половина! Русия - 0.75% от световния БВП! Г-7 - 65% от световния БВП! Кой ще се съобразява с една въшка произвеждата 87 пъти по-малко от световния гигант!

Тъпако , тази " въшка " е в състояние с едно натискане на бутона да унищожи САЩ и целия свят , барабар с него !

Ми вирусите са невидими и опасни! А иначе на Тръмп да не са му сакати пръстите да натисне копчето!

Г-7 или още известни като клуба на фалиралите куци пилета гей-7 чиито дългове и дефифиците превишават в пъти измисленият като метод на изчисление БВП .И досега, както се вижда руснаците направа си умират то ....смях от този гей7.и неговият нагласен бВП представвлящ спукан балон вече без въздух.

ПЕЧАТНАТА МАШИНКА-ФЕД Е В ТЕХНИ РЪЦЕ! ПЕЧАТАТ ЛИ,ПЕЧАТАТ ХАРТИЙКИ,РАЗИГРАВАТ БОРСОВИ СПЕКУЛАЦИИ,ОТ КОИТО СЕ НАДУВАТ ЕДНИ ЦИФРИ,А ПАРИТЕ ОСТАВАТ БЕЗ МИНИМАЛНО ЗЛАТНО ПОКРИТИЕ...ОБЕЗЦЕНЯВАТ СЕ АКТИВИТЕ НА СТОТИЦИ ПРЕДПРИЯТИЯ,БАНКИ И ФИРМИ,ЧРЕЗ ОРГАНИЗИРАНИ И ДИРИЖИРАНИ ОТ ФЕД КРИЗИ! А ПОСЛЕ СЪЩИТЕ СЕ ИЗКУПУВАТ НА БЕЗЦЕНИЦА ОТ ОПРЕДЕЛЕНИ БАНКИ-ГОЛДМАН САКС ПРИМЕРНО! ЗВУЧИ ЛИ ВИ ПОЗНАТО?!

На този нещастник никога не му искайте мнението!

В Русия още помнят неговия"импулс".

Този е безсмъртен. Тежко и горко на бъдещите поколения....................

Най-глупавата тиква ... рече Господ...ще я бележя!

Твърде рано е за това, което говори Горбачов. Просто с това руско ръководство няма как да се случи. Ще трябва да изчакаме новите руски лидери...За сега изглежда, че това няма да е преди 2024. Но кой знае. Руската вътрешна политика в последните 100 години(от 1917) винаги е изглеждала непредвидима. Помните как се появи Путин на сцената и как си промени Конституцията.

Някой нов Елцин...?

някой пияндурник?

тоя още ли е жив? Не са лимо още светили маслото?

Този човек спаси тогава страната си и комунистическата върхушка. Ако не беше направил тогава сделката, кой знае накъде щяха да поемат нещата. Някой, ако си мисли, че Горбачов сам е взел решенията, които подписа тогава...

на този човек му се падна "честта" да съобщи на Рейгън разпускането на източният блок-нещо пралинаро и реалиризаро 10-15 години по рано от правилната върхушка +КГБ в СССР.Ако това не беше Горбачова , а някой др/например Путин/можеше да не сеогъне пред вътрешните си опоненти в ссср и спокойно да остави формиралата се вече "рейгъномика" в практически фалит поради звездните програми и превъоръжаване да се срути.

На Горбачов му се наложи да повярва на "честната дума" на западните демократи и демокрации, но той нямаше друг полезен ход, освен да вярва, след като системата на "комунизъма" на практика бе вече колабирала. Това се знаеше много добре и всичко бе подготвено за бързия преход от колхозен партиен секретар към честен частник. Най-големият исторически фарс в случая е, че най-великите шамани на неолиберализма и най- върли глобалисти разпалиха и ескалираха по всякакъв възможен начин новата студена война. Очевидно на глобал-либерастите им липсва не само фантазия за да се самоунижат до там, че да повторят историята, като фарс.

Нищо не беше подготвено. Колохнизкът Горбачов опиянен от одобрителните подвиквания на ненаялите се синове на няколко партийни величия се набута при бандитите и беше излъган, изигран и ограбен. Заедно с него и няколко стотици милиони хора от Русия, СССР, централна и източна Европа ! Китайците видяха какво направиха каубоите с глупака Горбачов и Русия и сега 30 г. по-късно са икономическа и производствена! сила номер 1 в Света. Щото "запада" се разложи чрез преяждане. А Русия е пак велика сила ... на всякъде където присъства ... без нея този Свят го няма !

ПОДПИСА ДОГОВОР С РЕЙГАН, НА САМОЛЕТОНОСАЧА НА МЕСТОТО НА БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ХАЗАРИЯ, А БЪЛГАРИТЕ ДА БЪДАТ РАЗГОНЕНИ ПО СВЕТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! МАМИЦАТА, ЩЕ РАЗПЛАЧА НА КОЛХОЗНИТЕ СВИНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ей заради тоя сега света е на такъв хал. Иначе добре го нагушиха с награди, пари и слава.

За съжаление Горбачов си остана това, което си е бил винаги - партиен секретар от Ставрополския край! Липса на визия, "теоретик" и наивник - може, но си стой "дома", но не и когато си начело на ИМПЕРИЯ! Всъщност в изявите си по нещо прилича на Плевнелиев - и Тя се изказва компетентно по всички въпроси!

Драги Горби, промяната не може да става отвън-навътре. В този красив, жив свят, всичко расте отвътре-навън. Промяна в съзнанието е първа необходимост. И съзнанието на хората е най-голямата жертва на отминалите 100 г. за вас и 73 г. за нас. Имат ли сега вашите лидери, а и тези на Америка, необходимото съзнание за промяна?

СЛУГИНЯТА НА АНДРОПОВ - ФИЛКЕНЩЕЙН СЕ СТРАХУВА ЧЕ РУСКИЯ НАРОД НЯМА ДА ПОЗВОЛИ ДА ГО ПОГРЕБАТ В РУСИЯ :))

Горби, за САЩ всичко е бизнес интереси. За съжаление не са по изпълнения на обещанията, даже и на договорите...

Още един такъв импулс и край с империята на злото . ДАНО ! Каквото стана след Рейкявик , да се довърши !

Брех, ватенките изпълзели рано рано. Чак замириса на отработен Тройной.

Чудя се защо Путин не му организира среща с Господ на тоя. С други като Литвиненко го направи за къде по малко предателство, но за тоя мехур дето предаде стотици милиони човешки съдби без да се договори - в ПИСМЕН формат - за нещо насреща, нищо не му прави.

Защото ще го превърне в мъченик. Да живее там и да се мъчи, ако изобщо се мъчи. Не знам как се живее с мисълта, че си предал род и родина, но явно някои хора нямат съвест. Защо ли Филип Димитров не ни съветва от Америка какво да правим? Явно е малко по-умен да си гушка пачките и да не ни се набива на очи.

спаси неблагодарните ватници от глад. Рейгън каза, че ще ги накара да ядът ракети и го направи!

да пийнеш хапче...

И СЕГА НАИСТИНА СИ ЯДАТ РАКЕТИТЕ И САНКЦИИТЕ . ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК . ДОВОЛНИ СМЕ МНОГО !

дано да ти изсъхне езика, че се представяш за руснак и лъжеш като циганин

Този се много се е оджаба дахатил, бре! На този катил в Брюксел паметник да му направят и да го цункат всеки ден като серевернокорейците вожда си!!!

Голямо БЛАГОДАРЯ на Горби.Освободи милиарди хора по целия свят,отърва хората от мизерията наречена комунизъм(социализъм)

НЕ ВИЖДАШ ЛИ,ЧЕ СИ САМ?! ДОРИ КАТО ПИШЕШ ПОД МНОГО ИМЕНА...

трилиони по цялата Вселена... май още те гони махмурлук?

По онова време бяхме преди Китай. Ние се освободихмеот лошия комунизъм, но не и Китай. Къде е сега Китай, къде сме ние?

Ти на това в китай комунизъм ли викаш. Много си зле. Това там си е див тоталитарен капитализъм.

Това е най-мразения човек от руснаците. Основателно или не, те си знаят. Най-вероятната причина обаче са неговите "конструктивни предложения" към Рейгън. И те така .................... !!!

ТАЗИ БЕЛЯЗАНА ПОДЛОГА СЪСИПА ЦЕЛИЯТ СВЯТ!!!!! НА СЪВЕСТТА ЩЕ МУ ТЕЖАТ МИЛИОНИ ПОГУБЕНИ ЧОВЕШКИ ДУШИ!!!!!!!!

Този не трябва да си отиде без смъртна присъда приживе, за която да го питат до последния му дъх - ти чу ли присъдата си, ти чу ли присъдата си, ти чу ли присъдата си, ти чу ли..., ти чу ли ..........За това чучело трябва да се променят всички терминологични речници в света.....

Не, Сталин зграби много страни и уби милиони. Горбачов избра по-добрият вариант, да не върви по неговия път и на другте след него ивместо това, даде свобода на хората. СССР беше голям и силен, с много ракети, а спомня ли си някой празните магазини в Москва и огромните опашки за елемнтарни неща, сега така ли е. Германия и Япония след ВСВ тръгнаха по пътя на величието създадено със с труд и добросъвестност, това е по-добрия път, а не тоталитарни военизирани режими като този на СССР. Според мен Горбачов даде възможност на Русия да тръгне по този път.

ТЕ НЕ СА ЖИВЕЛИ ВЪВ ВОЕНЕН СОЦКОМУНИЗЪМ И НИЩО НЕ ЗНАЯТ . ТРЯБВА ДА ПОВТОРЯТ ИСТОРИЯТА НО НА СВОЙ ГРЪБ ! НЕ НА НАШ ! ДА ХОДЯТ В СИБИР , ТАМ ДА СИ ПРАВЯТ КОМУНИЗЪМ С РАКЕТИ И ДА НЕ СА ПОГЛЕДНАЛИ НАСАМ !

Достатъчно е да прочетете мнението на видни руски писатели за руският народ и неговата власт. Особено интересни са мненията на тези, които еднопосочно са напуснали тази така велика русия... водка без сельодка.

Русия е държава-терорист, а с терористи не се преговаря.