Китай издига град-гора срещу замърсяването

Първият град-гора на Китай, проектиран от миланския архитект Стефано Боери, може да помогне на страната да се справи с проблема със замърсяването на въздуха.

Обратно в новината

Коментари - Китай издига град-гора срещу замърсяването | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДОКАТО ЗАПАДНАЛИТЕ СЕ ПРЕПЪНАХА НА ПРАГА НА ДВАДЕСЕТ И ПЪРВОТО СТОЛЕТИЕ,ТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ КИТАЙ ВЛЕЗНА В ДВАДЕСЕТ И ВТОРОТО!!!

Ние предвиждаме бетониране на Черно море, Рила, Пирин, Витоша, Стара планина, Осогово и 200 км наоколо. Борим се срещу зелената мафия - дървета, птички, кокиченца, катерички, тревички и прочее измислици на зелените рекетьори! Всичко трябва да спретнат бетон, асфалт, бариери, камери, сергии, гащи, платен паркинг и 50 лв за сянка - запазена марка БГ.

имаше един подобен опит който се провали с гръм и трясък, та ще следя тоя

ще се превърне в реалност за някои - Дай Боже за повече. Ужасява ме безогледната сеч в България! Унищожителите на родната природа си мислят, че ще живеят комфортно в огромните си имения, но много се лъжат! Общата промяна на климата няма да ги подмине и няма да живеят в изкуствения си зелен рай, защото такъв ще бъде невъзможен! Ще им остане възможността да емигрират, но дали ще ги приемат?! Климатичната имиграция ще надхвърля многократно икономическата! А за нашите безотговорни, безхаберни управници и съсипващи природата бизнесмени място няма да се намери - много са малки на фона на другите!

Поднебесната империя, ще се оправи , ние едва ли започваме строежи на небостъргачи, и сечем дървета- както винаги сме наопаки!!!!

Искам да живея там.

ЛюЧжоу е името на града.

ЛюЧжоу е името на града.

ако трябва да сме точни.

Не китайците, ами както сме тръгнали и албанците ще ги гоним.

е тва го четохме преди дни но няма лошо да повторим. сетиха се китайските другари, ама по-добре късно, откоркото никога- грешки на постмаоисткия растеж, така да се каже. и добре, че са италианците- дали да не си внесем най-сетне и ние няколко за благоустрояването на софия?

Китай издига град-гора срещу замърсяването Да си унищожиш зорлем природата, и след това да хвърляш милиарди за да създаваш зелени зони.

Да вземат по-добре да издирят и арестуват онзи техен злосторник, който отваря пратките и им надупчва с игличка кондомите!

В Булгаристан борим замърсяването с небостъргачи на всеки километър. От тук до края на Булгаристан. Кога ще ни стигнат китайците?

когато забележат, че съществуваме а за да ни забележат, трябва да направим наистина нещо забележително и в това се състои целия проблем...

Не могът като нас.НИЕ РЕЖЕМ ДЪРВЕТАТА МЕЖДУ БЛОКОВЕТЕ И СТРОЙМ ДРУГИ БЛОКОВЕ.ЗА ПАРРИ ПРОМЕНЯТ КАДАСТРАЛНИЯ ПЛАН И ,,УЖ,,ЧАСТНИ ИМОТИ И СЕ СТРОИ БЕЗ КОНТРОЛ,ЗАЩОТО ПРЕДИ ТОВА ИМ Е РАЗРЕШИЛ

Добра идея, но ако изчиските всички параметри и ги сравните с броя на населението, ще се окаже, че единственият печеливш е архитекта.

Не, единствените печеливши ще са тези, които вместо да си дадат парите за луксозни коли и прочие удоволствия пълнейки дробовете ни с катран, ще ги вложат в един апартамент потънал в зеленина и свежест.

Дърветата са пожароопасни, и този "град" много лесно може да се превърне в една португалска трагедия

А санирането не е пожароопасно нали?

Тъпото е , че мокрото живо дърво не гори и е нужна суша и високи- ама наистина много високи температури,за да се подпали една гора. Тъпо е и че хората не разсъждават, преди да седнат да пишат

ще се чувстват комфортно сред зеленина и свеж въздух. А какво правим ние????Това което ни е дала щедро природата го унищожаваме...от алчност и от простотия. Не може да изсичаш безнаказано градските паркове или да ги застрояваш и населението да не потърси сметка на властта в града. Това е равносилно да посегнеш на бъдещето.