ЮНЕСКО: Историческият център на Виена е застрашен

Комитетът на ЮНЕСКО по световното наследство, който заседава във Варшава, включи историческия център на Виена в списъка на застрашени обекти, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - ЮНЕСКО: Историческият център на Виена е застрашен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искат да събарят къщата на Хитлер!

ЮНЕСКО и Виена да вземат пример от София, България. Частната инициатива трябва да се насърчава, а не да се спира. Една висока сграда (минимум 77 метра, жилища, бизнес център и хотелска част) означава оживление, работни места, търговия, просперитет. Тия дворци са некво мъртвило. Събаряй! Разкъртвай! Бутай! Руши!

Добре ли си? Това, че небостъргачите носят просперитет е в болната ти глава. Отиди да си видиш диагнозата.

loyola

Можем да им пратим Божо, и тогава ще им замени всички паметници със картонени но ще ги таксува като за автентични. А можем и да им пратим оня, дето взриви мавзолея, да им повзривява и техните паметници....

Там комунистите не са окупирали никого, така че няма паметници на освободители. Не се притеснявай. Там нещата са красиви, не като при окупаторите.

лъжеш в интерентет е смешно и жалко: Паметникът на Съветската армия е открит на 19 август 1945г в памет на 18 000 съветски войници, които са загинали за освобождаването на Виена. Преди неговото построяване на това място е бил поставен боядисан в златно първият съветски танк, влязъл в австрийската столица. 12-метровата бронзова статуя на съветски войник, държащ съветското знаме се издига на висок 20 метра мраморен постамент.

Виена ако беше София, сега всичките хубави сгради щяха да бъдат оставени да се саморазрушат, за да може някоя мутра да построи някакво грозилище. Или пък някой небостъргач. Важното е да е грозно и без вкус. Но те хората са го казали - Парите не могат да ти купят класа. У нас парите са в мутри и комунисти, които не са забогатели, защото са много предприемчиви, ами защото са окрали народа.

По-точно не може да се каже.

Около Виена има предостатъчно място, но явно и там селските баровци искат да задоволят суетата си. Нищо изненадващо! Интересно е дали общинските съветници ще се снишат пред наглите предприемачи, както у нас?

Виена открай време е свърталище на източно-европейски комундели. Какви ли крадени пари се перат там, само те си знаят.

виената требе да се разруши, изгори и опуши! австрията - да се разтури, щото е основен терорист на балканите! а на здраве за края на австрията и виената! ще ги дадем, ма алаху акбарците!