2017-а е. Щом се дерем за паметници, не ни пука за утре

Централната алея на Южния парк в София, близо до северния вход към Южния парк сряда, 5 юли, около 20 часа, още е светло.

Обратно в новината

Коментари - 2017-а е. Щом се дерем за паметници, не ни пука за утре | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А няма нужда - то само се разпада ха-ха.

била съм във Виена 70-те години и не съм виждала този паметник, може би признателните виенчани са го сътворили после. Но те не са яли всички "ЕКСТРИ" КОИТО НИ ДОКАРА ВЕЛИКАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ. Нямахме право да мръднем не само в чужбина, изключая братския съветски съюз, но дори и от един град в друг да се местим. Живеехме като в кафез, който дори не беше златен.

тази епична борба за или против паметниците нямаше да напишеге г-не тази статия и да вземете някои лев.

Много правилно, тези боклуци Рейгън и Вьорнер да не са допринесли нещо за България, че да са в Южния парк!

Народ, който не оценява миналото си няма бъдеще. Не може да с едопусне една пасмина от национални предатели да ни решава бъдещето. щото, ако го оставим на БСП-то като нищо ще ни направят 16-та република на СССР. Ах, пардон, то пък СССР вече го няма. Разпадна се преди 25 години. Фалира и се разкапа. Като лайно на дъжд. Но родните комундета така и не разбраха че да душиш пръднята на Москва си е загубена кауза. както да лижеш гъза на Путьо и путьовците в Кремъл. паметници - да, но на тези които ги заслужават. На Ботев, на Левски, На Кирил и Методий. и на още много други заслужили българи. Може и на засслужили чужденцидали нещо на България - като се започне от Владислав Варненчик мине се през паметниците на руските, украинските, румънските, финландските воини и се свърши с Братя Шкорпил. И още може. Но да вдигаш паметник на окупаторите или на тираните на собствения си народ ми се вижда доста перверзно. В другите държави паметниците са си ги вдигали съветските другари. Само у нас - родните комуняги-национални предатели.

Но не паметници на Рейгън и Вьорнер, че кои са те и какво тези лайнари са направили за България!

в центъра на Виена има паметник на Съветската армия по-голям от нашия, чист, лъскав с много цветя. Може да го разгледате в Google.

Да, ине само във Виена!Има и в Щокерау-Ниедеростерайх.А със сигурност и в други части на Автрия!

ЗАЩО 1989 БЕШЕ ПРЕВРАТ , А НЕ РЕВОЛЮЦИЯ ??? ... АМИ ЗАЩОТО НИЕ КОМУНИСТИТЕ СЛЕД 9-ТИ СЕПТЕМВРИ ПОНЕ НАРОДЕН СЪ Д НАПРАВИХМЕ , ... А СДС СЕ ОКАЗАХА МЕКИ КИТКИ ... И ЗА КАПАК ТЕ ВИ ПРОБУТАХА РАТАЯ НА ТОДОР ЖИВКОВ ДА ВИ УПРАВЛЯВА :))

28 години не можем да се похвалим само с един стойностен паметник на Тодор Живков.За това път разрушиха посторени от него автентични и духовно важни за просперитета паметници.

афтора счупи тъпомера! нямало нужда да се празнува 1300 годинина на България? да сложат сега паметник на Талибан българан!!! -ама мноо тъп!!!

ФАКТ е,че този грозен скапан "паметник" беше направен 81 г. от изпълнители натегачи прости комунисти.От членчета на БКП работници клеветници. казвам прости във професионален план и други планове. Знам един от тези изпълнители беше от завод "Средец" бившия завод 12 или Инженерната. Затова бързо се скапа. Изхвърлете това циментово бунище!!!!!!!!!!

Факт е ,че този паметник беше уникален и бих се гордяла ,ако се възстанови !

боклуци български след десетина години на цигански и руск ше говорите в бг два брацки народa

Протестъри, сър.

умно, точно и преди всичко трезвомислещо написан текст. нещо редко-срещано в днешни времена. ""...приживе много подиграван, макар далеч по-прозорлив и съобразителен от Джордж Буш-младши."- така си е. ""те отидоха всичките за "ба-а-а-акър"; казвам това демократично и толерантно, без да се заяждам с нито един етнос и нито една полиция.". до къде ни доведоха евроатлантическите цензури, вечната сянка на "езика на омразата" тегнеща като ятаган над всеки пишещ врат и в тъмата, блясък от нечии неолибераст-фашистки очилца дебнярещи иззад всеки ъгъл. но и джурналята-"независими" трябва да се оправдават за някаква си дума, като бакър. от страх, да не бъдат преследвани. демокрация, викате, а? направете един паметник и на демокрацията. поне за нея се знае със сигурност, че отдавна е мъртва. ако и рейгън се е борил с "комунизъма" за това, което дойде може да се каже, че напълно напразно си е (из)гърмял патроните.

итересен е факта, че всички чужди паметници се пазят ... а събориха единственя изцяло български. може да е грозен, може да е строен от придворни на тоцата, но беше изцяло посветен на бг. продажен народ, продажна държава

построено по времето на комунизма не само паметника пред НДК, а и самата НДК, резиденциите, магистралите, АЕЦ, Тецовете, кварталите на София, нефтената рафинерия в Бургас и всичко построено по времето на комунизма. Ако ви стиска, ТЪПИ СОРОСОИДИ!!!

а колко още можеше да се построи... когато всичко беше евтино. между другото, бкп е бъхтяла от евреи... и соросидизирането начело с берия и сие започва още 1944

Шило

Умно!

народния фолкор е направил някои паметници дискусионни още от едно време. Кръстили го паметник на освободителите, обаче всеки му вика МОЧА -монумент на окупацинната ЧА, или паметник на незнайния воин - а те му викат Альошата, ми шеги ли си правите нали е незнаен какъв е тоя альоша, все едно момчето дето носи вестниците....1300 години също са под въпрос, щото може да са повече и т.н. откриваш, че нещо не е наред с някои паметници според градските легенди и това което се говори....ако си и достатъчно умен ще знаеш какво не е наред с някои от паметниците....

Това ли значело МОЧА... аз си мислех, че идва от руското "моча" - пикня :))) Нещо като централен софийски писоар - МОЧА.

че то дърлянето не е за паметници. Секи си избира страна и ше има война, скоро. Кат масовка и зрелище, щот нема леб. а и за по-интересно.

ДНЕС и УТРЕ са функция на ВЧЕРА... нищо чудно, че се горещим.

Вчера няма как да се промени а утре не се знае какво ще е за това умните живеят днес...

Рейгън остава в историята като унищожителя на СССР, социализЪма и Източния военен блок! Милиони българи чакаха този момент!

А па аз го помня като едно плямпало и че играеше треторазредни роли

си го отнесе целият свят.

Колелото на историята се върти. Видяхме, че има и по-лошо - кой през комунизма си е мислел, че на Запад всичко може да се купи и продаде - включително и съвест,... и органи...

Я стига с тези тъпотии. Докато има паметници на терористи-ще се занимаваме...Германците също са имали проблеми след войната, но са се позанимали с паметниците на нацистите....И в Полша се занимават, Унгария..

Занимавай се, но на пиянските седенки с други мазнокоси безделници и не досаждай на нормалните хора с глупости.

Сите ненормалници се мислите за нормални..

Че за това си пазят някои концлагери , дали че скоро може да им потрябват или са история от която не можеш да избягаш?

България няма нужда от паметници , живота не е поклонение пред мъртви ,а мир,любов, радост, правда .Това са излишни пари и ресурси хвърлени на вятъра.

но благодарение на някои мъртви те има и теб, и къщата ти, и града ти, и държавата ти. Неблагодарността е голям порок! И грях, както е в твой стил!

Е,да , напиши си името, защо се криеш. Аз съм благодарен на моя жив Бог и на моя жив Спасител и Изкупител Исус Христос , който ми е дал живот на тази земя и ми е дарил също и вечен живот. Старая се да спазвам и Божията заповед Второзаконие 5:16 Почитай баща си и майка си, според както ти заповяда Господ твоят Бог, за да се продължат дните ти и да благоденствуваш на земята, която Господ твоят Бог ти дава. И Бог ме благославя изобилно на земята . Но Господ също е казал ,не си правете идоли и не идолопоклонствайте ,защото......(страшно е следствието ,не искам да го пиша). Покай се за греховете си и приеми Исус Христос за личен Спасител и ще имаш вечен живот, и не позволявай някой друг да те лъже с други мисли и думи.

Щом като 'една единствена причина'' за вас е че някой ''не е казал на Живков'' значи 1300 години България за вас е само че някой казал че сме на толкова...Докато все нещо друго вие виновно за това че надеждите ви се сринаха колкото и да скачахте под командата на тия дето сега си броят милионите и имотите няма да мръднем напред защото реалността не ви вълнува..а само някакви си ''спомени'' дето си мислите че само вие ги имате..

Най-после адекватно мнение. Но все пак е факт, че от червените носталгици в България единствените по-неадекватни са яростните антикомунисти...повечето неживели при социализма или пък бивши комсомолци.

докато ни управляват наследниците на терористи и ченгета така ще е комунистите са си агенти на чужда империя

А защо тези наследници се кланят на така мразените от тях краварски щати та чак до гъзолузене стигат,айде обясни ми го тоя феномен а тролче

от тези страни платиха на болшевиките да съсипят Русия, а после - другите и те са платени агенти - гледат само парите

Всъщност не си прав. Те се разделиха на две, по-носталгичните станаха русофили, а по-меркантилните кравофили, само нормалните хора гледат от страни и си спомнят Йовковите думи Боже, колко мъка има на този. свят, боже! . Предаделите, винаги си остават предатели, дали се предлагат на руснаци или американци, все тая.Малко истински българи останаха, които мислят първо за България, след това за децата си, семейството и приятелите си ....

На нас ни отиват паметници на кози, крави и сърп и чук! Това е истината.