Обясниха защо фалшивите новини са толкова успешни

Учени обясниха защо фалшивите новини са толкова успешни. Това може да помогне против разпространението им.

Обратно в новината

Коментари - Обясниха защо фалшивите новини са толкова успешни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България , всички новини са ФАЛШИМЕНТО , във вестниците е вярна само датата и годината. НО , БЪЛГАРИНЪТ СЕ КЕФИ И ВЯРВА НА ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ , ЗАТОВА И БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БЕДНА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА...

Кои новини са ФАЛШИВИ? Да не би да са тия, които не са повторени над 100 пъти по Средствата за Масова Информация за да се приемат като истина. Набиваха в главите на избирателя, че няма по-добър от тюфлека от Банкя и че всичко ще е цветя и кебапчета, обаче "царят" се оказа гол.

има най-висока стойност на информация. Това е доказано от науката. Затова fake новините се изпращат под формата на сензация.

фалшивите новини са толкова успешни зашото идват от CNN, BBC и подобни.

"Може и да не е истина, но аз го чувства така и затова му вярвам." както каза една патка. Изобщо не им пука, че вярват и разпространяват фейкове. Все пак рептилите искат да вярваме на средствата за масова информация, нали? :))) Нищо, като дойде гражданската, пак същите ще вярват, че като се наплискат с изцеден лимон по пълнолуние ще са неуязвими до следващото пълнолуние. :)) Или, че патрон държан в пирамида, сам намира целта си без да се целиш. :)))

Най-фалшиви новини разбира се, са руските. Фалшива информация обаче се намира и на западните сайтове и тя напълно съвпада с руската. Ето и примери за фалшива информация и то не къде да е, ами на сайта на френския Сенат: "...Даеш разполага с истински военен трезор от $2млрда., огромни автономни приходи, несравними с онези, с които разполага Ал-Кайда. Даеш разполага с многобройно военно оборудване ... ние сме изправени пред истинска армия с професионални военни кадри. Кой е докторът Франкенщайн, който създаде това чудовище? Нека го заявим ясно, защото това си има последствия: това са САЩ..." Из аудиенцията на дивизионен генерал Венсен Депорт на 17 декември 2014г. пред Комисията по външните работи, отбраната и въоръжените сили към френския сенат, по време на дебата за продължаване на операцията Шамал в Ирак, която се намира лесно на сайта на сената като се пейстне в гугл: l'opération Chammal en Irak - Audition du Général de division (r) Vincent Desportes И на сайта на френското Народно събрание: "...Генерал Кристоф Гомар: ...НАТО бе съобщила, че Русия била нахлула в Украйна, докато според сведенията от DRM (Дирекция на военното разузнаване), нищо не потвърждава такава хипотеза..." Из аудиенцията на шефа на Дирекцията на военното разузнаване, ген. Кристоф Гомар, пред Комисията по националната отбрана и въоръжените сили към НС на Франция, чийто текст е се намира лесно, като се напише в гугл: GEN. GOMART PAS D'ARMEE RUSSE EN UKRAINE И сещате ли се как разбрах, че френските генерали лъжат? Ами щом западните официози казват точно обратното, а френските генерали говорят като руснаците, то е ясно!

Очевидно е, че някои са с твърде развинтена фантазия, щом могат да допуснат, че генерал Венсен Депорт би си позволил да лъже Комисията по външните работи, отбраната и въоръжените сили към френския сенат, а шефът на Дирекцията на военното разузнаване, ген. Кристоф Гомар, да лъже Комисията по националната отбрана и въоръжените сили към НС на Франция! Извод: Не всеки, който се е научл да чете, е способен да разбере написаното, което чете!

истината е относителна. всеки вярва в това което иска да вярва. ако на един атеист му се представи матерял доказващ че има бог това ще е феик за него. както и обратното на вярващ статия че няма бог.

Фалшивите новини са толкова успешни защото мейнстрийм медиите ги въртят денонощно. Освен това им пригласят водещи политици, продали и майка си за някой цент. Например шефа на нато Солинберг се кълнеше през ден, че Русия ще окупира Прибалтика до два месеца. Минаха години, Русия не се появи но в Европа започна Арабска пролет. Единствено решение е тези медии изобщо да не се гледат и това и правят хората.

И къде са тия клетви? Защо само на руски излизат? :))

Ами дежурни тролове серат фейк новини и им плащат, после дежурни чистачи замитат срното ... и те така. Движение на капитала да има и народа да се вдебилява.

в името на ,,истината,, се е зародила ,,цензурата,, при различни ,,диктатури,,...!!! да ,,отсяваш,, плявата от житото е наи -демократичното ,,право,,...??? ако други ти го ,,отсяват,, в твое име ,,тогава,, -се огледаи и ослушаи- диктатурата ,,идва,,...!!!

Защото като видят хората, че ги пускат по СНН и се цитират говорителите на Белия дом, повечето хора ги смятат за истина :)

Тази статия е илюстрация на прилагането на Прозореца на Овертон. Как популацията трябва да поеме тоталната Цензура, която се заформя в Интернет и в медиите. Целта е стандартна - поляризация на европейските народи, насаждане на русофобия и хвърляне на Европа срещу Русия. Съвсем същото, както е било преди ВСВ.

Гледайте канали без новини :) Вече има достатъчно такива канали :) По тях няма сълзливи турски,индийски и т.н сериали и безсмислени реалитита :) Оцелява се и без тях :)

Знаех си , че селяндурите(минусджиите) не могат без Слави , турски сериали и тъпи реалитита :) Жалка паплач !

веднага ги различавам по псевдонима дори и в този форум

А. ЕРМОЛИН: Вот тут есть один из вопросов про гибридную войну. О. МАКАРЕВИЧ: Вот и этот опыт мы также изучаем. Как без одного выстрела выполнить соответствующую задачу. Поэтому то, что касается нашего противника они очень тщательно это все изучают, уже проведена не одна конференция, как и непосредственно в НАТО, так и в Соединенных Штатах Америки почему у нас получилось, а у них не получается.

Ахъм, американското правителство дава над 700 милиона долара за телевизионна и радио пропаганда, а генерал Джеф Джарвис ръководи програма с бюджет от 200 милиона за интернет тролове... и накрая някакви си руснаци ги слагат в малкото джобче, е как да не седнеш да се поизучиш от тия дето без пари успяват да бъдат по-ефективни от Цвета на Истината;)

Малко са чедата на българо-американската дружба. Затова. Боклуците на българо-съветската дружба с лопата да ги ринеш.

Бургас НАЙ-добър град а жиеене

Китайци инвестират МИЛИОНИ във Бургаския технологичен парк .Или 6.5 Милиона туристи ще посетят Сл.Бряг това лято според минстър Ангелакова.Бойко Борисов подписва за пренос а втечнен газ с кораби газовози от Катар.МОСВминистрката Ивелина Василева има диплома отШведския У-тЕриксон(такъв просто НЯМА)

Искате да се предпазите от фалшиви новини? Искате да спрете да се чувствате подтиснати? Ето ви лекарството. Първо ползвайте компютрите само за да си свършите работа или да изгледате някой филм безплатно. Слушането на музика която харесвате също е добра идея. Новини и игри....даже не си и помисляйте. Когато гледате телевизия избирайте документални филми за природата и някой забавен филм за отпускане. Днешните технологии предразполагат към избор. Давайте си сметка че всъщност избора е много е голям. И ако не ви харесва нещо това значи че капризничете. Тогава просто хванете една хубава книга или пък си направете седянка в къщи със семейството. От последното ще се почуствате най-щастливи. Ходенето по заведения и безкрайните пътувания а натам а на сам освен че ви натоварват и празнят джобовете ви ...друга полза няма. Най-хубавата почивка е у дома с цялото семейство на лавче или пешачката някъде в природата. Без излишни натоварвания.

Отивам да поиграя...

Аз имам един метод - различавам фалшивите новини по неграмотността (писмена и устна). То не че и оригиналните не ги пишат полуграмотници...

Защото са непрофесионални и без журналистическа етика. Няма нищо общо със социалните онлайн лични дневници за споделяне на измишльотини.

Още през 2012 година група руски учени математически доказаха, че в 82 процента от случаите, пропагандата се обръща срещу този който я разпространява.

Либерализация и диверсификация на истината. Нали с подобни ценности ни залъгвате бе. Да не сме по-тъпи от вас та трябва някой да ни представя смляна истина , такова нещо няма. Фактите имат различно тълкувание и зависят от ред обстоятелства.

На фалшивите новини вярва само стадото. Те са създадени за него.

Фалшивите новини са успешни, защото са по стереотипа на примитивната маса, следват злото, и правят пари.

Единствено промитите мозъци се ловят на това "изследване" на уж учени...те вече гонят полицаите,журналята и докторчетата по продажност!

Защо ли най-много фалшиви новини тръгват от лицевата книга и други подобни медии които се водят "социални" мрежи ?! Проблема се решава лесно , но това значи лицевата книга и подобните да се окажат , че при тях 2/3 от профилите са фалшиви което хич не е добре за рейтинга им пред рекламодателите ;)

Просто човек трябва да е достатъчно образован, да познава добре история, география, култура, религия и т.н., както на България, така и на света. Когато човек има достатъчно знание, той може да пресява новините през това знание, и така да разпознава по-лесно коя новина е фалшива и коя не. Проблема е, че много хора са невежи, и още по-лошо, доста хора всъщност ОБИЧАТ фалшивите новини, ако им пасват на предпочитанията и страстите...

То ако може в абсолютно всяка област да си експерт ще е най-добре ама...

Като зададеш въпрос кои канали гледа и сам ще си отговориш дали може да отсее новините от "новините".

Неолибералните фошизоиди искат тотално да подчинят хората и да ги превърнат в зомбита !

Човек трябва да обича Русия в душата си. Дори и да няма какво да яде.

Зомби с теб са постигнали пълен успех ! За каквото и да се говори тук ..на теб все Путин и Русия са ти виновни !?

Ох колко са се загрижили за фалшивите новини мамини сладки!

Изследването е на Американските учени, всепак. Дори разработвали ваксина против фалшивите новини. Като ти боцнат една спринцовка с LCD и нема да гледаш нищо друго освен CNN

Лицемеро-мошениците от Запада за истина да ми неговорят.

Едно време на "фалшивите новини" им викаха идеологическа диверсия на Запада и САЩ". Сега същите хора им викат "фалшиви новини" и ни казват, че ги произвеждат в Москва. Основното по което може да разпознаете "фалшивите" новини е, че те противоречат на курса на държавата и партията в лицето на генералния секретар и неговите приятели. Лоши, ама много лоши "фалшиви новини"!

И същите казваха на инакомислещите фашисти. Сега ако не си съгласен с официалната линия за същите си комунист...

Фалшивите новини имат такъв успех защото се разпространяват и от официалните медии. Пуснете някой RSS канал или се абонирайте за новините по е-мейл от няколко издания... и ще видите че всички препечатват едно и също, та чак до граматичните грешки допуснати от първоизточника, ерго никой не си прави труда да провери елементарни неща, а това води и до комични ситуации например като тази при която цялото информационно войнство цял ден спореше дали дестилираната вода е електропроводима, представете си какво се получава за малко по-сложни новини обвързани и с други събития. Айретен че дори журналистите не обичат да пускат опровержение когато ги изловят в информационна издънка, а да не говорим за тези които се хранят от създаването на фалшиви новини;)

И как няма да са успешни като се разпространяват свише? Помните ли Колин Пауъл? Размахва едно пакетчепрах за пране пред ООН, СНН и другите медии 10 пъти поториха че това неопровержимо е иракски антракс и ей го вна...същото и със зарина последно време. Да не говорим за тия фронтове в Сирия и Ирак! Днес е АЛ Нустра, утре е СДС, в други ден се оказват ИДИЛЦИ,и пак от същите СНН и сие. Та, дет се вика демократично е да има фалш...пък и винаги може да обвиним руските хакери, разбира се Путин лично, Северна Кореа или Иран...в краен случай Китай

Фалшивите новини хич не вървят. Само по разните хибридни сайтове като този, им помпат мускули разни отрочета на българо-съветската дружба, които продават и майките си за литър водка. Нещастници.

Гъзляци , много ви се ще единна , централна , ваша истина , ама не не става. Европедалската истина никога няма шанс да стане моя истина.

Точно тези които превърнаха журналистите в проститутки за манипулиране на хората и разпространение на фалшиви новини ,сега са платили и на "учените" да работят за тях ! Тези влечуги определят ,кое е "фалшива новина" и кое "истина" и нищо чудно в идните години на започнат да вкарват чипове в главите на хората и от централния им компютър да ги програмират как да мислят !? Когато настъпи това време ,ще може да се каже ,че неолибералния фашизъм е победил !

е виновен.Путин: враг на клошарите от Берлин -Чикаго -Столипиново.

Всяко нещо се прави с определена цел. Срещу някого.

като слуша човек, и ще си помисли че фалшивите новини са измислени от Путин миналата година! Да припомням ли вестниците и от двете страни на 'Желязната завеса' които си публикуваха удобната на тях пропаганда и въобще не ги беше грижа за обективност? Да споменавам ли 'иракските оръжия за масово поразяване', които Блеър и Буш ни убеждаваха, че садам имал? Но сега когато фалшивите новини взеха да бъркат работата на кукловодите и евро-гаулайтерите, изведнъж зареваха сякаш за първи път виждат такова нещо!

От Генерал-лейтенант Олег Макаревич - създателя на хибридните войски на руската армия.

съгласен съм напълно с теб ,но аз мисля че влечугите се плашат от истината ,а не от някаква пропаганда която лесно може да бъде оборена независимо от къде идва !

У нас няма фалшиви новини. У нас има добре режисирани новини. Те отклоняват вниманието на обикновения българин към дребните и незначителни проблеми, за да може политическата шайка /и бивши и настоящи/ да си върти далаверите незабелязано.