Светът има само 3 г., за да намали парниковите емисии

Светът има само три години, за да намали емисиите на въглероден диоксид, преди да стане прекалено късно, подчертават експерти.

Обратно в новината

Коментари - Светът има само 3 г., за да намали парниковите емисии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

loyola

Когато се цитират "учени" е задължително да се каже кои са те, и кой им плаща заплатите. Защото знам, че който плаща сметката, той поръчва музиката.

Е, нали Тръмпито го денонсира това споразумение, то ако те продължат да пускат емисии, другите и да не пускат, пак ще се стигне до катастрофа.

Щяло да има катастрофа, затова ... "замърсяваш-плащаш". КАКВО ИЗЛИЗА? ЧЕ НЕ СЕ СТРЕМИМ ДА НЕ ЗАМЪРСЯВАМЕ, А ДА НИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ. ТОВА Е ОСНОВНОТО. Никой не мисли да спре замърсяването, а да го използва за печелене на пари.

му бръкнат в джоба спира да замърсява, ама къде толкова акъл у някои хора

Ами-и-и?! Нали преди гдини ореваха орталъка, че полигонът в Змеево замърсявал околната среда. Е - спряха почти всичко там, но замърсяванията продължават. Ясно е - от Мариците. И кво - понякога ги глобяват, те си калклират глобите в цените, ни плащаме.

Подписите на бизнесмените под този "документ" тежат най-много. Вече усещаме по джоба си.

кот такоа

никъде няма данни, колко тона въглероден диоксид (въглероден двуокис) "изхвърлят" годишно в атмосферата близо 8-те милиарда човечета по Земята? На тях няма ли да им наложим квоти-"по-бавно дишаш-по-малко данъци плащаш"...??

Истината е само една. Някой е решил пак да въвежда нови данъци или да тормози колонии като България с нов рекет. Иначе нищо намя да стане защото кой ще такара например най-големия замърсител Китай да спре да произвежда или да мамърсява.

Точно БГ едва ли ще попадне в радара, след като нямаме никаква икономика.

Но пък ако не се предприемат мерки, трудно е да се предвиди какви ще са последствията по региони, но впредвид, че сме между умерения и субтропичен климатичен пояс, ние ще сме един от най-потърпевшите.

е заровено кучето, както е приказката..."Замърсяваш-плащаш"...Всичко е пари, дори и климата е казал великият капиталистически мислител "нам-еди-кой -си"...

не им вярвам. Няма как ситуацията да е толкова наженжена и в същото време Германия да спира АЕЦ и да ги заменя с въглищни централи. Значи, акоситуацията е сериозна, то тогава въглищни централи не би трябвало да работят. Германия строи и в момента нови такива.

Работи се денонощно на двойна надница, обаче нищо не се прави.

В днешния XXI век екологичен живоот в по-голяма хармония с природата може да стане много лесно. Като се въведат индивидуални енергийни електронни разплащателни карти, так ще се знае всеки един конкретно, колко енергия потребява индивидуално респективно, колко замърсява. И в зависимост от това ще плаща и прогресивен енергиен данък. А не данъка да се размива на ниво държава. Нека да има прогресивни данъци върху енергията (електроенергия, горива...) за всеки индивидуален потребителите. Така тези с частните острови, самолети и яхти, като им се бръкне в джоба сериозно веднага ще станат екологично мислещи. Принципа да е най-замърсяващите да плащат повече. Примерно до годишно потребление на енергия на индивид до 2-3 тона нефтен еквивалент без данъци. От 3 до 5 тона нефтен еквивалент данъка да е 25%, а над 5 тона нефтен еквивалент примерно данъка да 50%. Може и още да се продължи с по-високи проценти. Защо не и 500% енергиен данък при енергийно годишно потребление над 30 или 50 тона нефтен еквивалент .

интересно, колко данък замърсяване ше плащат военните? дето тровът планетата с обеднен уран, горът колосални количества керосин у въздухъ и т.н. на изстрелян снаряд ше се плаща ли? или атомните централки. те колко? НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗАМЪРСИТЕЛИ СЕ ПОЛЗВАТ СЪС СТАТУТ НА НУЖиНИ И БОГОИЗБРАНИ. ЗАТВА ИМ КАЗВАМ НА УЧЕНИТЕ, ЧЕ СА ЛИЦЕМЕРИ И КРЪНКАТ ПАРИ! Индвивида после, първо екокатастрофчиците. АБЕ, ВУЛКАНИТЕ С КОЛКО ШЕ ГИ ОБЛОЖИМЕ?

Как ще стане това в Китай и Индия? Като европееца си сменя смартфона таблета и компютърът през ден, купува си нова кола и всичко това се произвежда с изгаряне на милиарди тона въглища, колко струва само една "Тесла" в енергийно изражение? колко струва строителството? Всички свърши остават приказките.

Вчера се изпърдях 5 пъти. Колко ВИ дължа моля?

Твоето е метан не е въглеродна емисия така че пърди спокойно. Като решат че метана е вреден тогава ще те таксуват.

И какво, понеже остава малко време, да приемем всички навлеци, те да се въдят като бълхите, да ми вземат половината доход-виж Европа, да ми вдигат възрастта за пенсия, за да има да хранят навлеците които никога не са работили и не искат да работят, да ме унищожават унижавайки ме ежесекундно с толерантност, език на омразата и всякакви измислени ценности, но задължителни само за мен и не за навлеците....абе вижте последното в Асеновград...май всеки мисли за някой с мустачки.

На богатите не им пука ! та на нас ли??? Ще мрем приемете го !И нашият ред идва като на динозаврите ! Само че едва ли някой ще се рови да ни слага в музей и тн.

Разпространяващи фалшиви новини. FAKE NEWS!!!

да им забранят да си ходят на именията с личните си частни самолети ...да карат колелета като нас бедните

ще бъде, щом като сульо си е купил таратайка на старо и ходи на пазар до кварталния магазин с кола!

Отивам да си купя компютър, обявена цена 100 лв. И изведнъж ми вземат още 20 лв. такса за рециклиране.

Каквото и да си говорим, става дума за пари...., имаше такъв лаф...

Не само за пари, тук съвсем очевидно се обръща внимание на вредни изпарения от машини и комини.

Да де, и повечето тия изпарения са от фабриките, които бълват електронните джаджи, за огромните пазари по цял свят, където всяка година се въртят трилиони долари. Ерго - става дума за пари. Много пари. Друга голяма част от изпаренията са от автомобилите, използвани от хората за да ходят на работа, за да изкарват пари за тия джаджи.

Постът ти е като напълнена до половината чаша. Може и да е пълна, може и да е празна - зависи от гледната точка... Хем си прав за конспирациите на масонската мафия, хем нямаш право да си затваряш очите за разрастването на индустриалното замърсяване на планетата. Мерки трябва да се вземат, обаче параноята е дотам тотална вече и у политическата върхушка, и у гражданите, че ще се спъваме параноично един в друг и в крайна сметка ще почнем да действаме едва когато окончателно ни се подпали планетарната черга.

Да, ама кемтрейлс как се вписват в тази картинка???.....

Като да четеш в Бегемама как работи трансформаторът.

Трябва да бъде съден всеки индивидуално, а не държавата. Колективната вина размазва отговорноста и невинни плащат наравно с най-виновните.

Нека почнем от малкото. Да забраним формула 1 и наскар

Значи е време да си купим по един V8 HEMI.

Не ми се диша въздуха на Русе не ми се пие водата с уран ! Глоби и съд на всички които цапат

Във Вселената нищо не е вечно, да се надяваме , че и с ХОМО сапиенс е така,инак тежко и горко на останалите.

Климата се променя. Ние сме виновни. За съжаление всички "радетели" за климата яхнали вълната не им оука, освен това че ще изкарат кинти от това. Зелените в БГ ползват държавата и частния бизнес за хранилка и всички го знаем. Какво стана с един известен шеф на замените като го снимаха да иска подкуп ?! Нищо ! Някой накара медиите да замълчат ...

Добре бе, защо априори изключвате антропогеннния фактор за промяната на природната среда? Ами тия неща много лесно се проверяват като изсечеш умишлено например няколко десетки хектара гора. После идете и наблюдавайте какви драстични изменения стават с тамошния микроклимат. В магазина 1 бонбон си има цена от 1 лв, а какво остава за цената, от която никой не е луд да ни освободи като човешки род - безконтролното замърсяване на въздуха, водите, почвите. За всичко се плаща на тоя свят, а това, че има тарикати, и повечето от тях са невежи, това не оправдава никого и нищо.

"Намерението е да се стигне до международен договор, който утвърждава основни принципи за околната среда като "замърсяваш-плащаш""- това обяснява всичко!

Важно е на кого трябва да се плати да се сещаме ли ?

Ниски сметки за парно и 5 месеца сезон за море, има ли някой който да е против, освен платените от лобитата "учени"?

Откога пък като е топло, сметките за парно са ниски?

Поредната фалшива новина

Дали тези учени въобще съществуват, или някой чиновник си ги измисля, по поръчка на бизнеса.

Тая шепа "учени" пееха същата песен и преди 10, 15 и 20 г. Помня Ал Гор, който направи филм, в който категорично заявяваше, че вече ще сме изчезнали, ако не спрем да дишаме. Айде стига вече! Това не е грижа за планетата, природата, човека. Това е начин едни ненаситни задници да си пълнят джобовете. Нищо повече. Първо беше глобалното затопляне, но видяха, че всъщност хич го няма и сега се смени с "промени в климата". За всеки, който има способността да разсъждава и на който паметта му работи, е ясно, че това е просто схема за точене на пари. Най-големите радетели, ревящи с пълни гърла, ние да си налагаме ограничения хвърчат с частните си самолети до магазина и обратно. Преди същите 7-8 "спеца" по климата даваха 20 години, после станаха 10, но и те като минаха и апокалипсиса не се случи, сега вече са 3. Пълни глупости. Пореден опит да се свири на струната на вината, че сме живи. Вече не минава.

когато тия лицемери слязат от частните си джетове и лимузини и се качат на велосипеди и когато си дарят поне половината от милионите от пропаганда които са им платили евреите .....плачат за намалени емисии ама ние с нашите данъци да сме им плащали за фалшивите програми

Знаем, знаем! Всички тези екотакси ги плаща крайният потребител. Нещо като допълнителен данък.

Тези т.нар. учени при кого са на хранилка?!

Лео ди Каприо един от знаковите лица на това движение за намалени емисии ходи да си пие кафето до Париж от Калифорния с личният си частен самолет ,другият Ричард Брансън джитка всеки ден и разпива с обама на частния си остров а ние да се чувстваме виновни че си караме колите и не им плащаме повече данъци....от тия загрижените лицемери от списъка няма нито един да не е милионер и пет пари не дават за емисиите на въглероден диоксид а всичко е само за пари ...същото нещо както евреина Максим Ставийски беше реклама за Не на пияни шофйори по пътищата а пищн като гъз затри невинните хора ,че и тия

Глобалистки мантри за апокалиптични щуротии. Единственото, което трябва да намалим за три години преди да е станало късно са вредните емисии от евреи- лихвари и рептили ционисти. Тогава иклимата и света и човечеството щесе оправят като с магическа пръчка!

Много точно казано!

С тази и още някоя публикация ще подработятобщественото мнение за това колко необходимо и належащо е слагането на катализатори на трошките в Бг.Но...тъй като това е трудно изпълнимо,на границата на невъзможното поради ред причини "се налага увеличаване на данъците върху МПС".Сценария е ясен вече и на бабите в Джигурово.

Ако щатите продължават да се държат като кравари, а европейците като дебили, след три години промените в климата ще са ни най-малкия проблем.

Като видя някъде, някаква анонимна, но очевидно извънредно компетентна "група" от климатолози и учени, които нещо са "открили" направо ми се доспива...

Поредната голяма измама на англосаксонците.Щели да свалят с два градуса световния климат ма след незнам колко си години ха ха !!!

учените, стига с това крънкане на пари от бюджетъ! И банкерите имаха врама да отравът финансомата криза, ама вкараха хората още повече у килеча. така действа човешката психика. индивидъ кат цело е готов и за глобалното затопляне и за ледниковиа период. само богоизброните от върха на пирамидата НЕ СА. ВИЕ КРЪНКАТЕ ПАРИ ОТ ТЕХ, КАТО ИГРАЕТЕ НА СТРАХОВЕТЕ ИМ. МИ ГОВОРЕТЕ СИ ИМ НА ТЕХ, С ТЕХНИА ЕЗИК. На нас, това мрънкане и заплахи по медиите ни ПИСНА. ШЪТ БЕ.

Нарочно ли пишеш така или си тотално неграмотен ?

Екологията е само поводът, а истинския замисъл е оказване на политически натиск върху индустриално развитите и изостанали технологично държави. Оказваш натиск и елиминираш конкуренцията, това е оръжието на западноевропейските бюрократи.

Какви три години!?! То отдавна вече е късно. Климатичните промени вече настъпват и няма връщане. Единствено можем да стискаме палци и да се надяваме да не се развият най-песимистичните сценарии.

Айде, не го вземай толкова насериозно. Дотогава ще са ни изтровили с вредни храни или ще сме измрели от мизерия.

Абсолютно е така, ама като гледам дотук изказалите се десетима мозъчни донора, масата хора все заговори на еколозите им се привиждат. За съжаление не смятам, че човечеството навреме ще реагира и следва доста осезаем мор по сапиенсите. От гледна точка на оцелелите, обаче, така е по-добре... Хората станаха твърде материалистично зависими и няма да се лишат от благинките си заради някакво си оцеляване