802 000 пенсии ще бъдат увеличени

От 1 юли минималната пенсия ще се увеличи до 180 лева, а от 1 октомври – до 200 лева, реши на второ четене бюджетната комисия в парламента.

Обратно в новината

Коментари - 802 000 пенсии ще бъдат увеличени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Работиш, не работиш ни е все тая, важното е да си осигурим избирателите, за да можем ние да си осигурим пенсиите и заплатите"! Ваш ГРОБ

Минималната 300 трябва да бъде минимум . другите по коефициента 1,* според стаж и осигуровки

След ч0 години работа, пенсията ми стана минимална от 200 лева, както на циганите и инвалидите, които не са работили. Това трвбва да стане ясно на ЕС. В България дискриминират работилите хора, за сметка на паразитите. Трябва да съдим това престъпно правителство в Страсбург.

ПЪЛНА ДИСКРИМИНАЦИЯ на българските пенсионери!!! На първо място са циганите и чистачките а за другите, които имат над 40г. стаж, няма пари! "Браво" на управляващите.

ад ще ти кажа защо. Защото имаше ИНФЛАЦИЯ ПРИ ВАС КОМУНЕТА, няма пари и малкото които имаше в пенсионният фонд - фу-у се изпариха и защото нали знаете че пенсионерите днес над тавана са все яки комунисти - от първия ешалон - това са шефовете-комуняги. Нека се опитат да живеят с 800-900 лв, както ние с 300-400 лв. а ако не им хареса - път широк до Москва ха-ха.

това са почти един милион гласове за Боку ха-ха.

ПОРЕДНАТА ПОДИГРАВКА С НАРОДА, УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ ОТ 1 ви ЮЛИ, УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ВОДАТА И НА ТОКА.

Бих искал да задам, чрез вас, няколко въпроса на социалния министър г-н Бисер Петков: 1. Защо се пренебрегват и на практика се дискриминират хората, които са заработили пенсии над тавана? 2. За отпадане на тавана за тях не се говори? 3. Къде отива тази разлика от заработена пенсия и таван? Не приемам в този случай обяснение за солидарност. Това въобще не е никаква олидарност, а не- регламентиран вторичен данък върху суми за които той вече е платен веднъж!... 4. Защо държавата демотивира по този начин гражданите да внасят социални осигуровки? 5. Защо при социализма социалния договор беше 70%, а сега 35%...По този начин се появяват много носталгични чувства... Надявам се най-накрая по тези въпроси открито да започне да се говори, за което благодаря. Мисля, че не само аз съм заинтересован от решаването на този въпрос, а около 40 000човека.

социален договор с хората - не само с възрастните. Сега има една голяяяяма кражба. Осигуряваш се на 100% вноска върху доходите, получаваш 35%. Няма ниски, няма високи, няма тавански пенсии. Кой ти е казал, че тия с максималните пенсии имат различни права от останалите? Истината всъщност е, че всички пенсии ежегодно се намаляват.

Прав си. При комунизма беше така. Един работи и гърби като луд а 10 лежат на хълбок. И всички получават по равно. За това комунизма се спомина и вече комунизъм няма.

1. Защото няма достатъчно кинти. 2. Виж т.1. 3.Тази разлика отдавна е изплатена за пенсии на пенсионерите. Твоята пенсия сега се изплаща от отчисленията на работещите в момента. 4. Никого не демотивира. Можеш да внасяш пенсионни вноски в частни пенсионни фондове колкото си поискаш. 5. Именно защото "при социализма социалния договор беше 70%" сега социализъм няма.

намалените пенсии всички пенсионери да ви палнат на 1 юли , герберасти, дуписари и идиоти, по свещ мъртвите да ви не забравят. Тия мъртви дето избивате всяка година. Проклети да сте, душевадци!

българия се превърна в най- малоумната държава в света, в която само един шопар-мафиот--садист има пари и то от данъците и еврофондовете да плюсака като прасе...всичко друго е ръба на жизнения минимум, младите хора се изпариха от страната като дим. Останаха концлагеристи с т.нар. 200-250 евро заплати и 90 евро пенсия. Всички, дето си мислите че с некъв бизнес сте малко по-добре, се замислете добре ще имате ли въобще лиенти за вашия бизнес или и вие ще потънете в мизерията без платежоспособни граждани около вас. индивида борисов е психопат с тежки умствени разстройства...хитлер пасти да яде пред тоя садист, който буквално изсмука живота от българите и българия.

Мамка им и пенсионери. Аз съм сирак и си счупвам гръбнака от работа за половината пари от максималната пенсия за тия полицаи и военни. И от тия пари ми взимат да им ги дават тия пенсии без да работят, а аз се чудя как да свържа двата края. Полицията не пази от циганите, а после и те ще взимат голямата пенсия като сегашните хрантутници. Няма спасение. Дано умра по скоро да се свършва вече.

Е ми ела в големият град и ще вземаш по-голяма заплата,кой те кара да споиш в малък град?

Къде да ида там? Кой ще вземе на рабита жена с основно образование, с какво ще си платя наема и храната, докато ме вземат? Да не мислиш че не искам, ама на кого да рачитам? роднини нямам, пари нямам, приятелите ми и те нямат да ми дадат да започна.

защо се пенявиш толкова на пенсионерите,парите които получаваме като пенсия са си наши. Работил съм,получавам..всичките ми осигуровки са внесени до стотинка на реална заплата...какво искаш повече,да се откажа от пенсия в твоя полза ли????

Ти ако си внасял осигуровки, добре! Аз говоря за полицаите, виждам колко са техни. По-миналата зима като се прибирах циганите ме обраха а аз като казах на полицая, нищо не можел да направи и свива раменете! утре и той ще вика, че парите са негови, а те идват от моята заплата, а аз после се чудех какво да ям и събирах боклуци да си запаля печката да не умра от студ. 900 лева пенсия, а моята заплата е 460 и нямам сили след работа да си вдигна главата. Моята пенсия колко ще бъде ако доживея?

Червени пенции с по три апартамента и по две къщи на село с пачки в дюшека реват за пари. Защо ли не се учудвам...

Kakви пенсии очаквате от Менда Стоянова и Борисов! Станишев увеличи пенсиите с 10%. Следващите избори мислете като пускате бюлетината.

през целия си трудов стаж не са внасяли и стотинка/държавни служители/ или са внесли общо 3 хиляди лева:)а сега искат 20 години да вьемат по 1000 лева на месец:)))))марш у кочината бе мурзилаж червен!

смотаняк,пенсионната система е от разходо-покривен тип. За такива като теб ще поясня,аз на родителите ти,ти на мен....капиш??? От пет години се радвам на 750 лв.пенсия....втора категория която я няма в администрацията. А сега бегом на работа че искам увеличение,няма да ми висиш цял ден във форума:))

за "комунистическите пенсционери", Грухчо, те се плащали и надплащали с ниските си заплати и 30% ДОД, цял живот са работили, жилави са, оправят се! Мисли какво ще правите меките китки, като изплюскахте всичко от соца и сега ще трябва да наново да го създавате ако не искате да измрете от глад. Мисил какво ще првите като ви изхвърлят на 50 г. от работа, а трябва да работите до 65 и никога няма да се пенсионирате, мисли какво ви чака като еврогейско ви спре финансирането и ви прогони преди да се разпадне. Грухкай си в герберастката кочина и не си показвай зурлата, щото ти е бедна фантазията каква трагедия те чака!

Преведено на Български Език - Увеличават се Пенсиите на хора , които никога не са работили и участвали в Осигурителната Система на България . Няма лошо , да ги направят 1000 . Но не е справедливо , за Хората Плащали и Плащащи в Момента . Държавата трябва да реши един път за 50 години напред , да се приемат Закони .Най-доброто е да се направи еднаква пенсия за всички , Частните Фондове да върнат парите и да се махнат Данъците за Осигуровки .Всеки да си прави сметка.

Първо се научи да четеш и после пиши.С тази новина се върви точно към такъв модел,а и това е правилната посока.Държавната пенсия трябва да е еднаква за всички,а частните фондове не трябва да се закриват,който иска да внася и след време да взима допълнителна пенсия толкова колкото е внесъл!

осигуровки от заплатата колкото на мургавите и получавай колкото тях. Но не си познал на мен да удъжат по 300 лв. всеки месец, а да получавам колкото теб. С колкото се осигуряваш, толкова ще получаваш.

Група от еленчета, роми и баджанаци (ГЕРБ) е казал на Банкова Структурна Полиция (БСП), че пенсиите идват от бедния резен от баницата!

При всяка новина за увеличение на пенсиите с няколко стотинки бай ганьо почва да пише гневно глупости колко незаслужено било това,а заслужено ли е да работиш 40г. и да получаваш 180лв.?Не ама за това не му стига акъла на Ганьо,а мисли само с гъ.а си и че той ще взема повече защото се осигурява на 800 или 1000лв.Да ама не,по сегашният пенсионен модел всички ще вземат минимална или близка до минимална пенсия,а по-високи вземат само приравнени пенсии на полицаи и военни,а също и преференциални пенсии на депутати,министри,управляващи и олимпийските ни шампиони.Ето къде отиват парите от пенс.фонд,така,че не пишете глупости кой колко работил защото няма значение всички обикновенни хора вземат минимални пенсии независимо на колко се осигуряват.

Това е по голяма кражба и от КТБ. Гавра със работилите 35-40 год.

Докато хвърлят пенсионерите през балконите по 40.000лв на мнимите полицай за залавяне на ало измамници,Бойко не вярва че сте зле.

хвърлят през балконите си по 40 бона, а. Тъп си като Тиквата или повече, а?

У нас ренегатите от БКП в съюз с остатъци от продажните политически партии от преди 9.9.44 г политизираха пенсионната система! Като чета постингите ме е срам от невежеството по тези въпроси! Препоръчам на обективните хора, да се поровят в интернет и да разберат, как няколко години след Втората Световна Война, когато почти всички валути на Западна Европа бяха ужасяващо обезценени и пенсионните им фондове всичките бяха занулени, само две-трио години след войната дадоха на възрастните много високи пенсии, въпреки, че бяха работили за китлеристкият режим и нему подобни в останалите страни!

Това твърдение е интересно,но май не отговаря на истината - Фердинад Порше и Хермут Грьотруп напр- са останали без пенсии и на Грьотруп се наложила да смени професията /той е пакетен специалист/и да работи...и така изобретил магнитната карта ,автоматизираната пощенска система за сортиране и заедно с друг -банкомата.А Порше доста години по-късно получил някаква пенсия,но не от Volkswagen и военното министерство!?

осигурявани са били само държавните чиновници, полицаи и военни. Никой друг. Та за какви пенсии ни разправяш от царщината, глупчо?

Браво на патриотите. На следващите избори всички циганина ще гласуваха за тях.

А защо никой не споменава, че освен пенсиите от началото на юли ще се вдигнат и някои цени, при това - с доста повече ?!...

Разделяй и владей... Некой дето няма и 10 години стаж ще се сравнява с този с 40 ... И по равно, бравоссссссссссссс

Некой дето няма и 10г.стаж не може да получава никаква пенсия дори социална защото за нея се изисква 15г. трудов стаж и възраст от 67 години,а иначе тези 18лв. и няколко стотинки върху мин.пенсия си е едно абсолютно нищо.

Юхуууу! 800 000 увличени пенсии. 790 000 от тях с 50 стотинки! Юхуууу!

Тези хора имат бюджет 6 лв. дневно! Това са 3 евро! Коментарите са безсмислени! Голяма част в селата и градовете зад панелните стени, много, много хора живеят по-зле от животни! Оправданието на Управляващите от ГЕРБ, към тези хора е! Добре, че управляваме ние! Ако властта е в БСП ще живеете още по-зле! Може да звучи странно, но тази пропаганда се котира високо и хората обедняват ежегодно все повече, обаче с удоволствие, защото може и да е повече! Пък някои твърдят, че българина не е сбъркан в главата!

"котира" високо, но от прасетата. Хората не мислят така.

Срамна работа! Всеки, който НЕ е работил ще взима толкова пари, колкото човек с 40 години стаж на къра. Когато вдигаш пенсиите, трябва да вдигнеш на ВСИЧКИ, пропорционално на парите, които е внасял в системата! И не става дума за "честност" или "справедливост", а до това хората да имат желание и мотивация да си плащат данъците и внасят пенсионните осигуровки, с което ще има и повече пари в осигурителната система, повече пари за пенсии.

Срамно,е че малоумни хора или платени от някоя партийна централа и на всяка новина,че се вдигат пенсиите с няколко стотинки пишете глупости от рода на как едните ще оядат,а другите ще умрат от глад.И със сто лева да повишат мин.пенсия това е едно нищо,така,че постъпи умно и замълчи вместо да си изсир.ш л.йната тук.

Може да са 5 стотинки, но трябва да са разпределени според заслугите. Това което масово се случва е хора на 5000лв заплата да се осигуряват на минимална, плащайки няколко десетолевки за данъци, вместо данъка им да е 1000лв. Само че тези хора няма да си платят осигуровките на пълната заплата, защото знаят че утре и да са внасяли и да не са внасяли, ще получава мизерна пенсия! Много от тях ще предпочитат всеки месец да слагат тези 1000лв в някакъв фонд/инвестиция и когато се пенсионират ще имат многократно повече от трохите които се хвърлят и няма да им пука за другите, дето са внасяли за пенсия и разчитат на тях!

И ние бяхме като вас и вие ще станете като нас. Надпис на входа на гробищата.

Хора не се палете,скоро проблемите ще ви свършат,като гушнете букета:)

Тук е мястото и времето да напомним на четящите положението с пенсиите и пенсионерите в България: - Пернсионерите са около 2.5 милиона от под 7 население. - При бюджет от 21 милиарда миналата година 10.5 милиарда са отишли за пенции и социални плащания. Или около 50%! - Хората получаващи ивалидни пенсии и добавки в държавата са 945 000 ( при под 7 милиона население) и сумата за това е около 1.7 милиарда лева. Това е Минке, дереджето. И като чуя поредният пенсионер да иска увеличение, ми се изправят косите от нерви. Апропо, аз си имам 3-ма пенсионера на главата, и те искат увеличение и всеки път кротичко им обявнявам че не е добре д аима, по добре аз да им помагам а държавата да дава за дечицата и армията,примерно....децата и образованието най вече Да, но пенсионерите гласуват, а децата не...пък и те не са 2.5 милиона.

Минке ама Не. Къде са парите Минке на пенсионерите? И какво са виновни Минке хората , че някой ги е откраднал. Ари бегай се факай някъде.

Да не сте от либералите, те така леко послъгват и накрая всичко е наопъки. Ето какво пише в бюджета за 2016 г: 1.2. Държавното обществено осигуряване 5 065 887,1 (хил. лв.) Така че не са 10 милиарда, а 5 - от бюджета.

И бюджета не е 21 милиарда,а почти 100млрд. и инвалидните пенсии не са 945хил.,а 508хил.Сиреч без никакъв проблем може да се удвоят пенсии,но нали трябва да има за крадене от саниране,от БДЖ,от болниците,от закупуване на стара военна техника за милиарди,от строителство на пътища и магистрали общо 40млрд. всяка година се крадат по официален докалад на ЕК,който се изготвяше 9 месеца и струваше на ЕК няколко милиона евро.

Да излезе някой от ГЕРБ или ПФ и да обясни какво може да се купи с 180 лв. Тези хора срам нямат, мразят собствените си майки и бащи, ако е за тях пари за БМВ или Мерцедеси пари винаги ще има, има и за почивни бази и кюфтета за стотинки. Лицемери долни и лъжливи.

Всички останали пенсии ще бъдат увеличени с 2.4% от 1 юли еднократно, без тези над тавана от 910 лева....За пореден път, тъпите дираджийски журналя се показаха като пълни тъпанари!!И тези, над 910 лв. ще бъдат увеличени, но на книга, хората реално нищо няма да получат над тавана от 910лв.!! Браво, бащице наш, увеличи ми пенсията с 8,64 лв., огромна сума, цели 7 броя хляб, 1 кг. сирене или 1 кило месо!!Сполай ти, мизернико долен, банкянско недоразумение, бял ден да не видиш, желая ти със сумата, с която ми увеличи пенсията, да си купиш свещи и в най-скоро време да ти потрябват, да ти ги запалят и поставят отдолу, в пясъка!!

Няма да кълнеш, комунистическа пенсио. Крил си доходи и заслужаваш беднотия. Вие сте проклятието на България. Внасяли са ти 20 лв. осигуровки а сега искате 800 лв. пенсия.

С 20 лева преди 40 години е можело да си купиш доста повече околкото с 180 лева сега. Индексирането на доходите спрямо покупателната способност на хората така и не се случи в България! Не случайно сме най-бедните!!

Пенсионерите са в тежест на България.

когато аз съм работил /допреди година/, с моите пари е плащана пенсията на моите родители, а с твоите пари/младеж/ се плаща пенсията на твоите родители, да видим твоите деца колко ще изкарват, за да се пълни хазната за твоята пенсия. И да знаеш, времето много бързо минава, чак не е за вярване, че съм вече пенсионер

ДАНО ДА НЕ ДОЖИВЕЕШ ДО ПЕНСИЯ,ЗА ДА НЕ СИ В ТЕЖЕСТ НА БЪЛГАРИЯ!

избийте ги тогава, за да не тежат! Значи цял живот работиш и плащаш социални, данъци и де що й скимне да ти вземе държавата, а сега тежат! Ами изтрепете си родителите и да се свършва! А, като ви дойдат годините, пък се изтрепете сами, защото знаете какво ще бъдете за младите!

Много от тези с малките пенсии се осигуряваха на 4 часа и вземаха пари под масата?

Първо работодателя е този който осигурява!!!! Второ НЯМА. След като работодателя не осигурява - значи проблема е в него и в цялата скапана система която го позволява! И не забравяй, че преди 40 години заплатите са били около 200 лева!!! Те хората са се осигурявали на двеста ама някой сети ли се да ги индексира тея пари спрямо покупателната способност?!?!?!? Като си отоворите на тези два въпроса ще разберете колко сме назад от Европа!!!! Спрете да обвинявате пенсионерите!

Работодателя и работника съгласил се на 4 часов договор са еднакво виновни. В случая и двамата крадат.

Добре е да има такива новини.

И кое му е доброто,бе дебил прост, че минималната пенсия става 180 лв., а в смешната Македония е 400 лв.?!Много си тъп, наистина!!

Май вдигат пенсиите само на ЕЛЕКТОРАТА,които не е внесъл и ЕДНА стотинка в осигурителната система,а сега взема пари без никаква заслуга за НОИ.ЗАЩО ЛИ? А тези с 40-45 години осигуровки- да духат супата= увеличението за тях е средно 7-8 лв. на месец.

Сори, тая държава не ми харесва. Моите осигуровки няма да се внасят тук.

ок. Само после да не мрънкаш, че ти била малка пенсията. Тия повечето с пенсия 180лв са такива, като млади ахуиху, сега що ми е малка пенцията.

не чакай пенсия и медобслужване в тая държава.

И така - увеличаваме пенсиите на Невнасялите и на внасялите малко. А какво правим с тези, които са плащали много и са се надявали на прилична пенсия - НИЩО! Затова , г-да управници, ще има доста хора, които елегантно ще си крият доходите си. И повярвайте - взимат високи заплати, защото са умни и знаят как да си скрият доходите. Г- да управници - вие сте прости завистници !

а доходите от личен труд ли са им... или от тотоманията.

Едно голямо добро направи Станишев за възрастните хора - вдигна пенсиите не с 2%, а така че да се усети.Ако не беше той малко живи пенсионери щяхме да сме днес.Всъщност,дали точно това не цели Борисов?

Правителството на Борисов плаща тези пенсии с нашите данъци...Та какво казахте за Станишев?

В Украйна депутат от управляващата партия предлага да не се плащат пенсии с мотив,че за тях в Украйна нямало пари,а пенсиите и без това не стигали за нищо!Умно,нали !!

не ни греят. По-важно е , че без война сме назад от фалирала Гърция.

считат, че внасялите осигуровки за пансии до 200 лева са ощетени в коефициентите, а други над 200 лева трябва да си посипят главите с пепел и да съжаляват, че са работили достойно! Вместо сиромахомилството би следвало да се увеличават пенсиите пропорционално.

Тази колосална простотия "солидарност" не работи. Изобщо не разбирам защо не е забранена със заплаха от обесване. Работиш, мислиш за бъдещето си, натрупваш капитал, изкарваш спокойно старините си. Или имаш средства за медицински грижи. Ама си размахвал знамето цял живот? Ми, мри! Какво да направя аз ?! Най разумното решение е - да се заличат всякакви пенсионни и здравни фондове.

МОЯТА КОГА БЕ?43 ГОДИНИ СТАЖ САМО НА ДЪРЖАВНА РАБОТА-НАЦИОНАЛНИ ОБЕКТИ И НЕ МОГА ДА ВЗЕМА-300 ЛЕВА!

Какво си правил на тези национални обекти бе??? Сигурно си бил профпредседател и си развявал байряка на съревнованието!

Питай "патриотите", за които навярно си гласувал, ама те се "продадоха за паница леща"....

9 годишно управление и "благоденствие" на ГЕРБ, след всички унижения и ограничения, породени от членството ни в ЕС, след 2 увеличения на минималната пенсия, минилната ни пенсия ще бъде 1/2 от минималната пенсия в македония. Браво тикво!!!

от ЕС дойде време да видим, че тук, у нас сме гола вода и никой не виновен, че пенсионният фонд е изнасян от страната в посока на изток.

17 милиарда е печалбата на западните корпорации в България, то друг едър бизнес няма. От тях плащат мизерните 10% данък, всичко останало се изнася - 15 милиарда. А всичко пенсиите са 5 милиарда. 3 пъти повече за германските и белгийските пенсионери,отколкото за нашите родители отиват. Пари, изработени до последната стотинка от българския народ ! Окупирана, колониална, зависима страна.

Станков го припомни на Сидеров,Симеонов и Каракачанов дето крепят.......

stan_posta@

И какво ме интересуват споменатите лица ? Мен ме интересува страната ми.

Свенливо да попитам - а кой разреши това? Я, да не са сегашните пенсии? Те омазали нещата, пък сега седнали пред компютрите да квичат за пари.

stan_posta@

И какво ме интресува кой го е разрешил ? Мен ме интересува да се оправи тази чудовищна несправедливост, да се спре това ограбване. Корпоративният данък да стане колкото е в другите страни - 26% в Гърция, 27% в Германия, 29% в Швеция, 30% във Франция, 35% в САЩ. Нали сме една държава уж, нали уж "хармонизация на законодателството", нали уж "свободно движение на капитали" ? Направили си, видите ли, германските корпорации един данъчен рай на Балканите, една Панама си организирали и скубят, скубят народа ...

Да го складират у нас ли? Нали зорът тук е за разкриване на работни места. На който му изнася да бачка. Който иска повече да търси свой бизнес или път навън. Ние бяхме отличници в рекламата - имаме квалифицирана и евтина работна ръка!

Намазаха земеделските пенсии... От по 50-60 лв стават 200лв. Другите.....майната им,а?

На вниманието на всички гербери на вниманието на всички "демократично" настроени българи и най вече тия на чужда ясла-Та я да видим как и какви пенсии вземат на Балканате и по света та я да видим че май и ГАБОН ни изпреварва ???link А къде е трола който се пънеше като магаре на мост и си измисляше той "доходи" къде си кухавелчо ???

Кой е осигуряван на фул осигуровки? Я да се сетим?! Политици, военни, полицаи, държавни чиновници. Които не са извадили и стотинка от джоба си за осигуровки! Не са завили едно винтче през живота си! А бай Иван, дето 30 години е копал въглища под земята, сега изнемогва с мизерна пенсия! Прав е онзи "тарикат" по-долу. Никакви осигуровки! Парите в сметка или инвестиция в недвижим имот!

И колко е доходността по сметките в банка ? А от недвижимите имоти ? Нищо по-добро не е измислено от пенсионния фонд. Лошото е обаче, че са все в западни банки. И сме зависими от тях.

Май трябва бавно да обясня ефекта на натрупването. Като му свърши жизнения път на човек, той остава инвестициите си на децата си. А не някъде в небитието. Като съм инвестирал в недвижими имоти, то децата ми не стартират от нулата. Техните деца ще стартират по закона на геометричната прогресия. Пенсионната система е възможно най тъпото нещо измисляно някога!

Пенсионното дело в България въобще не се управлява във всяко едно отношение- законово, логично и т.н. Елиминира се това, което е водещо във всички страни при определяне размера на пенсиите- как си се осигурявал през времето на трудовия ти стаж. Говори се за "таван" на пенсийте. Правилното име е държавно ограбване на способните и съвестно осигурявали се люде. С тази вулгарна кражба от страна на държавата на ход е Европейския съд. По този повод тече подписка под петиция по този срамен проблем. И новия социален министър е един обикновен среден земеделец- без мнение и позиция по това, което ти се вменява, че ръководиш. Срам за това правителство!!!

на ход е Европейския съд. По този повод тече подписка под петиция по този срамен проблем КЪДЕ Е тази подписка та да се подпишем?

Една от най-големите несправедливости в 1300 год. история на България. Били хора и те. Ами ние блъскахме по 35-38 год. вземаха ни здравето. Сега парите за лекарства. Някои си вяха байряка, тарикатстваха, мързелуваха, сега на нашето ниво. За 60 % от инвалидите не ми се говори. Докторска престъпна мафия. Гавра с хората дали желанието, вдъхновението и труда за тази държава.

Само да попитам, като сте "блъскали", нещо подредена и просперираща държава без дългове ли ми оставихте? Крали сте като за световно. Всеки мижав работник с вила на по три етажа. Аре пич, стига лакомия за моите пари. Щото нали се сещаш, че ядеш от моите пари! Твоите, идея си нямам къде са.

Момко 1989 год, по доклад на бЪЛГАРОМРАЗЕЦА Костов пред ЦК на БКП, бЪЛГАРИЯ е 1,3 ПЪТИ по енерго наситена от англия. И като го качиха КОМУНИСТИТЕ да управлява чрез него си разпредилиха общонародното, като бащино наследство. 5%комунистически некадърници взеха заводите и превърнаха желязото в тях в скраб защото организацията на производството е тънка работа. ПРОБЛЕМЪТ дойде от това, че кадърните и можещите през деведесетте години се оттеглиха и оставиха лудите( НЕРЕАЛИЗИРАНИ КОМУНИСТИ, станали седесари) да се налудуват.