ГЕРБ: Полицаите без униформи да получат парите за тях

Полицаите, които е трябвало да получават униформено облекло, но такова не им е било осигурено, да получат левовата му равностойност.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ: Полицаите без униформи да получат парите за тях | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде бе. Банички "на промоция" могат да си искат, а работно облекло "на промоция" - не? Нашенските ченгета, дето даже ГО не си купуват, щото го заместват с картата? Не вярвам.

Хайде бОрци, дайте ми ПАРИ!!!

Господа, не става ясно от текста какво е затруднението на МВР да поръчва униформи - особено съоставено с МО. Не става ясно и защо щом МВР не успява да поръчва униформа за служител, този служител ще успее. Ако е така, то е редно най-успелият в това служител да заеме длъжността на неуспелия интендант. Всекиму своето, нали! Не става ясно и какви са заплатите на служителите в МВР съпоставени с тези в МО, та да се изясни дали пък исканията им за увеличение не са редни! Естествено е искане за по-голяма заплата, но искане е едно, а ред е друго. Та какъв е редът, определящ заплатите в МВР, нарушен ли е, неподходящ ли е - всичко това не става ясно. С тези неясноти авторите на текста дават основание да се предполага, че служителите на МВР с протестите си пособничат другиму или просъо искат още, а това и да изглежда така може и да не е така. Повече данни, г-да автори, а не общи приказки...

бай хой съвсем откачи но така ще е тиквите си избраха тиква.

държавата не можела да осигури работно облекло за полицаите и ще приема решение да ги компинсира с пари а те да си курят каквото си харесат....... та въпросът е - ще стигнат ли парите за маркови шорти, тениска и маратонки от Найки? и ако не - хайде пак на стачка. А, да , има и въпрос2 - кой ще зашие отличителните знаци върху марковото облекло? - все пак на гражданите трябва да е ясно дали някой е служител на държавата или случаен спортист.......

За Найки не знам... ама тука някъде споменаха че МВР дава 490 лева за кубинки а в магазина най-скъпите кубинки на Адидас струват 319 лева;)

България след 20 години, някъде около перник. Мургав полицай спира лъскав Голф N-тица, сваля шапката и с умолителен глас промълвява: - Бате, дай некой лев за униформи, бате!

Правя аналогия с гениалното хрумване на Столична община, която ще разрешава безплатно пътуване в Софийски градски транспорт, когато е въздухът е мръсен. Явно това е някакъв герберски полъх на мислене.

Не че съм много мнителен ама вчера споменаваха че полицаите не са получили униформи за 29 милиона лева, а днес ни разправят че униформите са били кът щото едни хора намирали повод за да оспорят търговете за държавната поръчка... в повечето такива случаи накрая излиза че едни други са правили далавери покрай заданието за държавните поръчки, но и вчера и днес никой не казва каква е съдбата на одумваните 29 милиона които МВР е заделило за униформи;)

шибан булгаристан

Баце, земи облечи и ония в съдебната система, щото много са им се скъсали джобовете бе! Оная лудата шоферка от Пловдив пак са я пуснали за пари!

Има ли някой българин от народа,който да е доволен от работата на полицията?Всички знаем,но не смеем да го кажем,че полицаите играят заедно с бандитите и затова не е открито някое по голямо престъпление свързано с много пари.То банкомати се крадеха,то банки се обираха и няма нито един разкрит случей.Те си взимат своето.Няма ли далавера и полицията не ходи на оглед,освен ако не ги принудят.Сигурно има и честни полицаи,но в обкръжението на другите или напускат работа или стават като тях.Затова по добре да нямаме полиция.Може да се направи анкета за ползата и вредата от полицаите.Полицията пази богатите и политиците,а ние сами.

Аз съм доволен от работата на 7-мо РПУ в София. Отзовават се бързо дори за дребни неща. 1 РПУ също бяха въвели голям ред в квартала. Наркоманите изчезнаха напълно. Виж 9 РПУ бяха и още са си накадърна работа. Всяко стадо си има мърша, но да не обезкуражаваме работещите полицаи.

какви са тези полицаи, които нямат униформа. С какво са били облечени до сега на работа? Или имат предвид тези, на които униформата е отесняла или са пуснали шкембета? Чиновниците по бюрата за какво им е униформа?

Правилно, трябва да им възстановят парите.Опасявам се, че това са 15-20 човека в цялата страна. Не за друго, тези хора не правят изваждане. Предлагам и друго- да върнат парите на баничарите за безплатните закуски всяка сутрин , кафета и питиетата от кръчмите , безплатния обществен транспорт,парите от частмаците когато по 2 дни ползват компенсации...това са единствените неучили хора с възвишени претенции

По-добре да има униформи. Представяте ли си примерно, ако има (а сигурно има) транссексуални полицаи и вместо униформи си вземат вечерни рокли и обувки с 10 сантиметров ток. В този вид ли ще респектират престъпността.

да бяха дали парите на китайчетата, щеше да имат и зимни и летни и пролетни, ама 8 години не му стигнаха на БХ поне този въпрос да реши - хахахахахах

що за идиотско ха-ха-ха? В България се шият униформи. Или на тебе толкова ти е хоризонта - до китайчетата като производители на боклуци И не са им дадени униформи, защото не са имали пари, или не са искали да им дадат, а не защото не могат да намерят униформи ХА-ХА-ХА

Абе хо хо. Теб не те ли е срам, че този казус не може да се реши независимо от причините. Жалко и смешно е при 35 градусови температури полицаите да нямат летни униформи. Обяснителят ми той - хахаххаах

Само пари смучат родните милиционери, само привилегии, само плачене, а РАБОТА НИКАКВА! Кога ще протестирате за нещо различно от ПАРИ? Не ви стигат рушветит, скатаването, ранното пенсиониране... И само не ми се правете, че си залагате живота и здравето за обикновените хора. Всички знаем, че играете заедно с мафиотите, наркодилърите и прочее. И да има някой свестен, честен полицай, вие изроди го смазвате и изгонвате от системата! Всичко друго е демагогия!

Абе вие не разбрахте ли, че милиционерите хленчат за увеличение на заплатите, другите им искания са само за благозвучие. Нито ги интересуват униформите, нито лимита на горивото, нито поддръжката на патрулките, всичкия този цирк е да им се вдигнат заплатите. И най- жалкото е, че чиновниците в МВР са няколко пъти повече от редовите полицаи. Ако наистина се извършва реформа, първо трябва да се съкрати армията от чантаджии- около 25хиляди човека и после да се хленчи за пари.

Ами да им увеличат бе... Да им увеличат..., възрастта за пенсиониране да им увеличат...!

Ако не беше жалко, щеше да е смешно!

Само да попитам: Ами тези, дето ще вземат пари, те пижами с пагони ли ще облекат?

Е, що пък пижами;)) Да почерпят от опита на бившия военен министър Ненчев - той се беше обърнал за случая към фирма, която шиела нещо си с пайети;)) Дали могат да ги окичат и ченгетата като кючекчийки... да им връчат по едно дайре и да замятат гюбеци пред НС!

Въпроса е като им дадат парите за униформи,на другия ден трябва да са спретнати с новите дрехи,а не с парите да запушват дупки в семейния бюджет и да си карат с овехтелите мундири.

Само униформата не стига за външния вид на един полицай. Трябват и физически качества. Кога ще се проведат физически тестове за всички полицаи и колко от тях ще могат да ги покрият????? Аман от плужаци!!!

Не става само с униформи, трябва и акъл...

Това заплащане със задна дата си е жива корупция отвсякъде. Откъде накъде ще им дават пари? Те за какво ще ги похарчат? Нали цял живот получават отделно пари за " дрехи", отделно" порцион". отделно безплатни карти за градския транспорт. И пенсиите са им "отделно" - получават ги от нашите вноски и удръжки, защото никога не са плащали осигуряване. А за нас 180лв

Много правилно е, да се дадат пари на полицаите без униформи, за да се премахне една несправедливост. СЕГА ТРЯБВА ДА ДАДАТ ПАРИ И НА ТЕЗИ БЕЗ СТОП-ПАЛКИ, ПОНЕЖЕ И ТЕ СА В НЕРАВНОПРАВНО ПОЛОЖЕНИЕ, СПРЯМО ТЕЗИ, КОИТО СПИРАТ НА ПЪТЯ.

Тия глупави ли са, или нас имат за глупави. Като дадат пари на полицаите, откъде ще си купят униформи. Това не е облекло за строителни работници, или месари, а полицейски униформи. Срамна и нагла история.

Така абсолютно всеки може да си купи една унформа и да почне да си спира коли на Витиня. Един вид, лятна работа.

Оня ден ме спират в Дружба, че карам без фарове. След като надълго и нашироко ми обясняват колко е фиша и каква разправия е да го плащам, единия полицай леко се навежда и казва: - Абе, виж к'во, дай нЕкой лев за униформи и бЕгай :)

И така, полицаите, които са по-грамотни ще си поръчат с парите американски униформи през интернет (Е-бай, Амзон); а тези, които не владеят операцията с мишка "double click", ще си купят китайски такива (от Илиянци). ГъРБъвите избиха рибата.

Както и предполагах , протест НЯМА ДА ИМА. Затвориха им устата , с еднократна ''помощ'',....ама българският униформен , лапа мухите яко .

,....а ''резултати'',.....ЙОК !

Нашите жени с/у мизерно заплащане шият на ишлеме полицейски униформи за почти всички западни държави в Европа, а на нашите им дават пари за да се облекат някак си???? Е па, да ви е.а п....ката май.....

и кво..ще обърнат парите на двулевки и ще ходят облепени с тях ли?!?

Отиват да си вземат униформа от битака, няма такава смешна държва , дето полицаите да й ходят с галоши и да просят за двайсе лева

И като получат левовата им равностойност, те сами ли ще си ги ушият??????

Цецка днес прочетох прави МЕГАЗВЕНО за борба с корупцията ... Е това не е ли МЕГАкорупционна сделка с раздаване на пари за нещо което не е получено ... и ще бъдат ИЗХАРЧЕНИ от компенсираните за нещо друго ... и то ДЪРЖАВНИ ПАРИ .... е това ако НЕ Е КОРУПЦИЯ НА ВИСОКО ДЪРЖАВНО НИВО НЕ ЗНАМ КАКВО Е ?! Да припомня от вчера какво каза самият "премиер" Борисов: "... имаш 10 млн ... виж там законова форма раздай им ги ..." ?! ПРЕМИЕРЪТ ГО КАЗА НЕ АЗ .... е днеска ХОП готово - КОМПЕНСИРАНИ /раздадени/?!

значи ще е с МЕГА ЗАПЛАТИ, значи ще е за "наще хора", дет ще играят джобен тенис срещу мега пари.

видях в тези жеги полицаи по топла униформа. Абсурдистан в действие както винаги! Ми тогава да ходят по дънки и фланелки, щом министърът не им е осигурил лятната униформа. некадърници нещастни!!!

това е готино! взимаш парите, ходиш си цивилен, с бадж на ревера" аз съм полицай"! този иновационен почин може да се въведе и за армията! само не е ясно, като нямат униформи, що като се пенсионират следващите 20 години все в униформени дрехи си копат на лозето??

писаха, че нещо не отговаряла на закона. Ами те законите са за това - да се променят когато трябва. Но т.нар. законотворци /депутатите в мнозинство/ спазват законите когато им изнася и ги променят също когато им изнася.

що за някои полицаи няма униформи? телесните им форми не влизат в тях ли?

"Със законовата промяна, предложена от депутатите от ГЕРБ, държавата ще компенсира униформените служители заради невъзможността да им бъдат осигурени униформи."?!?!?! УНИФОРМЕН СЛУЖИТЕЛ без УНИФОРМА ?!?!?!?!?.... НО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - КОМПЕНСИРАН !!!!!! И ТО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - КОМПЕНСИРАНИ с 10 МЛН и то от къде ... от БЮДЖЕТА /от всички ни/ .... Това е първата държава в света с КОМПЕНСИРАНИ УНИФОРМЕНИ СЛУЖИТЕЛИ БЕЗ УНИФОРМА!

А бе Боко, плати на този и онзи млрд. и нещо. уплаши се от полицаите веднага намери 15мил. А за ямболската болница 5г. не можете да намерите 8-10мил. да я довършите. 40г. чака построена и недовършена!

униформите? Разпада продължава с пълни сили

И къде ги подреждат сутрин че не разбрах за пореден път глупостта на боко???Сега ще да им купят летните та да им е 'топло'' през зимата с тях и да има какво боко да им отговаря ' нали ви дадОХ'' 10 милиона....та и да не скачат срещу ''стабилността'' МУ

Явно Закона за обществените поръчки не е съвършен... Но сигурно с пари би могло да се купи от някъде униформа за бг полицай.

И после с чиста съвест да се твърди от властващите ''преоблечени полицаи'' са престъпниците....защото от всякъде могат да се купят униформи заради мангизите дадени за униформи на цените за ДВЕ срещу една получена...