Половината образовани европейци напускат UK след Брекзит

Почти половината от високо квалифицираните работници от ЕС във Великобритания смятат да напуснат след Брекзит, сочи проучване на консултантската фирма „Делойт“.

Обратно в новината

Коментари - Половината образовани европейци напускат UK след Брекзит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност, статии като тази са много полезни. Всички тези катастрофически сценарии за превръщането на Англия в страна от третия свят ще накарат пришълците да се откажат да идват. Мигрантите в Кале много ще се зарадват на новия квартал в Париж, който го подготвяли за банките. Най-после ще си намерят работа и убежище, горките. Все пак ще има нужда и от помощен персонал, не само от "високо квалифицирани кадри"

Почти половината от високо квалифицираните работници от ЕС във Великобритания смятат да напуснат след Брекзит. Казано е - смятат . Значи има предположение . Най-много една четвърт да напуснат действително . Няма страшно . Има купища подобни с лопати да ги ринеш желаещи да работят за по-ниско заплащане на тяхно място . Англия ще спечели . Ще видите !

Великобритания и сега е рай за нискообразовани работници, съгласни да работят при нечовешки условия и радващи се на минимално заплащане, защото дори и то е добре дошло за тях.

при 600-900 паунда наем за стая с двоино легло на месец, ако си висококвалифициран специалист нямаш кой знае какво да губиш , освен ,че ще си чужденец на друго място, дори в бг ще си чужденец, малко или много

англичаните бяха по зле от нас , но в последните 10 години притока на източно европеици ги направи хубав аи приятна држава , спретната . сега пак са решили да вървя назад, ще бъдат по зле от това на което казваме зле в България.

Аз съм пияницата, който разпространява тези фалшиви новини.

Глупости, работа и пари има за всеки тук, идвай народе.

Да напуснат? И къде ще отидат, в Рассия? Или США? Може би България? Перфектно, ама ние имаме нужда от овчари само, така каза премиер министера преди време...пък може и да им е писнало, прегорели са и искат да стават овчерини...

Къде ще отидат ли? Още преди Брекзита четири от децата на мои близки се изнесоха в Швейцария, Германия и Щатите, където безспорно им е много по-добре - и не само заради заплащането, но най-вече заради техниката, с която работят.

Парижани се готвят да изместят лондонското сити и в момента подготвят цял квартал за тези високо-квалифицирани кадри.

Глупости. Ситито се мести във Франкфурт. Това се знаеше веднага след референдума.

Глупости. Ситито се мести във Франкфурт. Това се знаеше веднага след референдума.

Няма никакво решение още

Брех мама му стара.Това е добра новина за бг бизнеса, който е гладен за кадри и може да привлече висококвалифицираните.

българските голтаци - с наи-големи претенции. англия им се видя малка!

Скоро ще започне приравняването евро паунд. Успех на всички.

От начина, по който са го списали това а и от коментарите тука... Разбирам че се търси поредната сензация, "заговор"... Нищо ново! Няма масово, организирано, наказателно напускане. Има съвсем нормален пазар на труда. Тези които могат да се продават най-добре, са отишли там за повече пари. Като падне стойността на валутата, тези същите ще идат при този който им плаща най-добре. Никой няма да тропне с крак и да се прибере в България, щото напук на Англетата :)

Кои пък са тези "Делойт" и кого консултират, и за какво? Или и те са като нашенските агенции за проучване - усвояват едни пари и се опитват да създават едни нагласи (с ударение на "опитват се", та чак се напъват)?! Българите няма да се върнат - квалифицирани или не. Ако са без някаква професия и образование, на наша територия няма работа за тях. Ако са високо квалифицирани, може и да си намерят работа - за недостойно заплащане и с едни "бизнИсмени" за началници, които считат, че след като ти подхвърлят някакви пари, могат да си поръчват музиката и да те карат да се тресеш в такт!

Трябва да си пълен олигофрен, за да останеш да те мачкат с отношение, по-лошо заплащане и високи цени тези дебили! Защо си продаваме труда и егото за стотинки на такива бездарници? Мен питайте, добре ги познавам, често се налага да им обяснявам в какво се състои един виц дори докато си свиват ръчна евтина цигарка от кутийката. Няма ли вече кой да извика, че не царят, а царицата е гола и да върне стотиците хиляди млади специалисти и студенти у нас, че да се вдигнем и да ги натирим на едно заслужено място по моето куче?

Абе тия бездарници все пак правят танкове и бентлита...

разликата от "замисля" до изпълняване на замисъла е от земята до небето.

Лъжи, измами и манипулации. И зяплахи.

Нищо не им пречи да напуснат веднага ама само си приказват.

Защо да се връщат в Швеция? Защо напускане на Острова да означава връщане в родината ?

Това е нищо. Я да напуснат нискообразованите - всички чужденци, отишли да им работят мръсната и тежка работа. Тогава да ги видим.

тогава ще е по чисто и няма да има толкова боклуци

Страхотен анализ. Открихте топлата вода... Това се знае и очакваше още преди референдума. На всички бе ясно, че напускане на ЕС значи слаб паунд. Хората са отишли да работят за пари. По същия начин ще идат при този който плаща най-добре. Това е защото не са РОБИ, както соц сганта се опитва да ги опише тука. Робите си седят да бачкат за 200 евро на месец.

А всяко второ новородено в Лондон се казва Мохамед! Скоро белите хора ще станат рядкост в рептилското кралство.

По принцип си прав, ама не точно! :)) Ако всяко ВТОРО новородено е Мохамед, то тогава 100% от момчетата ще са Мохамед. НАли се сещаш, че има по някой Асан, Хасан, Али... Е, макар и рядко се среща и името Джон... :))

да и аис,меи и фurion са лондонски имена.

Лондон, не е Англия за разлика от София, която е България. освен това % на мюсюлмани там е много по малък от този в България.

Така е, процентcт на мюсюлманите у нас е два пъти по-висок, отколкото в UK

Нека всичките българи да напуснат.това не трогва Британия. Достатъчно има да идват от Африка индия, Пакистан От цял свят.и никой няма да се трогне че българите си махнали

Както се радвате на шарени поли, така ще приемате и на гърбав хой.

Само преди дни се върнах от там, имам и близки с бизнес там и ще Ви река : бизнесът "плющи" и парите "текат" , за тези, които могат да го правят, а за брекзит изобщо не им пука, защото са едно ниво над европейското и няма да го загубят!! Тези, които напуснат острова ще загубят !!

подсмали манго

Оч де, голям бизнесмен се извъди в нета. Ейй ама и между софиянците имало лъжци и серсеми.

Да, знам, че ние българчетата освен, че сме недодялани и "лаладжии", сме и заистливи и злобнички, та затова не се учудвам на написаното след мен !

Всеки бизнесмен с реален и честен бизнес едва ли би мислил така. Много зависи от условията, договорени при излизането, обаче така или иначе то ще ограничи достъпа до най-големия и близък пазар. Досега нямаше ограничения в движението на стоки и услуги, след Брекзита все някакви ще има. Това би затруднило и ограничило всеки бизнес и ще намали или стопи изобщо печалбите. Това винаги са казвали всички сериозни специалисти. Освен това и евентуалното и мечано от всички хейтъри разпадане на ЕС няма да донесе нищо добро на никого на запад от Русия. Самата Русия се надява така да засили влиянието си и да стане велика, от което добро ще видят някои олигарси в Русия, за други не се сещам.

Напълно подкрепям. В Лондон са големите пари стига да си умен. В момента само там живеят около 300 000 Българи. Много е яко. Имам приятели, които си живеят все едно в БГ. Гледат си Бг телевизия с Булсатком, закусват банички с боза, пазаруват си от бг магазини в които има всичко, ходят в бг ресторанти и кафета. Има бг барове. Може дори да не знаеш английски. Бачкат ел. инсталации или в и к със собствени фирми. Клиентите им са българи.

Образованите британци и те ли ще напускат? Щото и те са европейци!

Ма да напуснат бее, да дойдат у нас, да видят къде зимуват раците. Те щото английските бизнесмени си бъркат в носа и ей така ще си пуснат ценните кадри. За какво изобщо ни заливате с треторазрядната си помия, дира?

Това са глупости. Човек може да търси само едно в Англия - парите. А парите ще си останат същите. Затова и робите ще останат. Нормалните хора, които се уважават, никога не биха живели в тази държава. Храната е гадна, времето е гадно, жените са грозни, а мъжете са тъпи. Пълен отврат.

Човек е назовал всичко с имената им. Евалла!

глупости. ПО големи глупсоти скоро не бях чел. Нито храната е гадна,нито времето ,нито жените са грози , нито мъжете тъпи. На запад същите стоки в магазините са по високо качество от тези в БГ. Имат разннобразни неща от цял свят. Неща , които ти даже не предполагаш , че ги има в някоя кухня. Времето е перфектно на фона на 40 те градуса в БГ лятото и -25 зимата. Там е много по постоянно и здравословно за организма. За жените кво да кажа. мит е ,че българките са хубави ..виж си виповете Моника Валериев и Никололета Лозанова и виж британките. А как разбра,че мъжете са тъпи ми е чудно... те са дали на света много полезни неща а ти какво си дал?

Аман от чуждопоклонни гъзолизци! Стой си там и не се връщай! Когато всички плъхове като теб напуснат България, тя щеспре да потъва!

Глупости. Това е една от многото държави в която съм бил на екскурзия и май единстевната в която не бих стъпил. Като започнем от чернилките на Хитроу, продължим с наистина отвратителната местна кухня, задръстванията в Лондон, пияниците в пъбовете, и наистина грозните жени и т.н и т.н., и приключим с доста неподържаните архитектурни паметници Или не си стъпил ва Лондон или си ....

С една "малка" подробност. Парите няма да си останат същоте.

Абсолютно си прав. Храната е отврат. Никъде не сым опитвал по отвратна храна. Най най постижението им е Fish and Chips, кошмар. Жените им са рухнали, щом излезнат от училищна възраст. А мъжете предимно араби, негри, индуси и др. Английски физиогномии рядко се срещат, може би само на Даунинг Стриит.

са построени огромни градове, които сега стоят празни, те са създадени за да посрещнат европейците, които ще избягат от потъналите си территории. Всичко е предвидено, всичко е направено предварително, не се бойте, огромни аналитични институти работят и разработват всякакви ситуации...

като пораснеш малко ше разбереш че си живял в заблуда.

Тъкмо ще освободят места за високообразованите източноевропейци.

150 000 българи и техните семейства се прибират от Англия, защото са адски недоволни от Брекзита. Много съ биле ядосале.

В статията пише за образованите европейци, не за берачите на ягоди и миячите на чинии.

То същото бе

..след Брексит напускат ? Не казвай хоп преди да си скочил, а и много е важно върху, какво ще скочиш !

Държава на лявата резба и десния волан. НЕ, мерси.

Каква стана тя, образованите в UK започнаха да я напускат както негри напускат бързо горящ жилищен блок. Тоя ибрикзит нещо ни подпали чергата/кочината. Но не бойте се! Обещавам ако изгорим, вече да си провим поне движението по пътищата, да ни бъде като хората. Ще бъдем с десен волан!

Искрено се надявам шотландците да напуснат кралството и да станат независима държава и да вместо кралския химн God Save the Queen/King да изпеем траурния марш.

но те не са толкова луди самоубийци !отделно колко ще са независими ? Колкото БГ ли или дори по малко щото са още по малка държавица!

Значи не си осведомен колко залежи на петрол имат, развиват също вятърна енергия, имат също богат риболов и си продават и уиски. Англичаните ще втасат без тях, шотландците са си добре.

Шотландия получава огромна държавна субсидия от Англия и нямат сметка да излязат от кралството.

Защото искат да им приберат петрола за това. Ако шотландците се отделят ингилизите ще закъсат.

на 70% е построена с ръцете на андалусийци и се поддържа с бюджетни пари на Испания, ама рИват да се отделят и викат на андалусийци, че били глупаци...нека да се отделят, топосле ще се види - кой колко може и знае!

нека се случи първо и тогава го пишете за новина... то на вас ви се искаше и резултата от референдума за брекзита да е друга ама нЦ Искаше ви се и килърито да президент ама и там греда....

Пропагандата е голяма работа!

а фактите??

Кои факти? Дори заглавието на самата тази статия е с въпросителен знак! Предполага се, евентуално, очаква се... Така се прави пропаганда, а не новина базирана на факти!

Само кръгъл идиот може да се натиска в Европейски Пакистан!

Каквото и да правят Англичаните, по-зле от Българите не могат да станат

Мърльо, що си написал англичани и българи с големи букви?

Щото така ми се ще

Така е като се оставя простолюдието и деденцета от провинцията да вземат решения по важни политически въпроси. Всички негативи да си ги поемат сега. Освен това и много световни компании ще преместят местоположението в държави от ЕС, защото до сега Лондон се смяташе за световен център. Нека пият една студена вода заради английското високомерие.

Ама разбира се, как не се сетихме, че само вие от сложнолюдието имате права да вземате решения от името на всички по важни въпроси! Каквото ида си пишете времето на вашите т. нар. "елити" и на такива като теб, дето безмозъчно им служат, безмилостно отиват на бунището на историята!

И к'ви, берачите на ягоди идват да управляват или стават мениджъри? ВОСР 2.0? Айде у лево!

И като напуснат къде си мислят че ще намерят работа???Явно образовани ама тъпички по душа след като не са проумели че работа няма как да си намерят другаде като тази дето сега имат..

нещо на чужд гроб плачеш май?

Май дирниците и такива като вас плачат на чужд гроб без да са видели ''мъртвеца'' а и той самия не е разбрал че е такъв. Умните хора са казали ''кажи хоп като скочиш а не преди това''...

Колелото се завъртя наобратно за Англия и САЩ. Няма да е утре, но двете страни губят малко по малко значението си. А ние - българите, въпреки че сме уникално неадекватни, сме най-големите късметлии, че сме член на ЕС

Ти удари дори ингилизина Шейкспеаров в асфалто! По-голяма траги-комична мъдрост скоро не бях чел!

А ти какво си мислиш, че като си анал лизатор и можеш да четеш, си голямата работа ли?

На кого му пука за тая кочина ??

Да бе със салове и корита тръгват през Ламанша, дето на острова му викат Бритиш чанъл. Медийни пиратки. Лондон си е Лондон.

И Париж ли е Лондон?

Ех ех... от толкова злоба и негативи на някои им е трудно да си отворят очите. "Образован" съм. Преди няколко месеца една финландска фирма ми предложи работа в друга държава членка на ЕС и... стегнах си багажа, семейството и заминахме. Двама бивши колеги ми пишат и питат дали фирмата не търси персонал с техните квалификации.

После къде ще отидат? Щото явно и в ЕС не им се стои, за да избягат на ОстровЪ

Беше в ЕС. И още е.

Защо не си седят в Германия и Франция? На островЪ, ще е по-добре и след Брекзита. Затова никой няма да бяга от там, а НАТАМ

Еее скъсахте се да лъжите хората, това вица на деня ли е? Кой ще се прибере??? Берачите на ягоди със сигурност, защотото финансово няма как да се справят, а образованите ще си бачкат и ще си пеят.

Месиш си хляба и си пееш. Миеш чиниите, целият си мокър, но си пееш. Чистиш тоалетните за да може да си платиш кочината при негрите, за да живееш и утре в Англия, но си пееш. И въобще там не работят, само си пеят... дрън дрън!

Това не е верно. Фалшива новина!