Съдът: Холандия е частично отговорна за клането в Сребреница

Хагски съд потвърди предишна присъда за отговорността на Холандия за смъртта на над 300 мюсюлмани, убити от босненските сръбски сили през 1995 г. в Сребреница.

Обратно в новината

Коментари - Съдът: Холандия е частично отговорна за клането в Сребреница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никъде никой не потвърди, че въпросните мюсюлмани, предадени от холандския батальон и в последствие убити, са коренни жители на Босна. "Който сее вятър, ще пожъне буря." Подобни елементи са и "демократичните опозиционери" в Сирия. Басирам се, че някъде вече комплектуват съдебни състави и за "режима на Асад", ама там май няма да се получи. Там хванаха доста "демократизатори - инструктори" из мазетата на Алепо и се надявам един ден сирийците да ги изправят пред света да обяснят кой ги прати там и защо.

Убийствата в Сребреница са извършени от бандите на Хашим Тачи, а не от сърбите. Това е организирана от САЩ и НАТО провокация, аналогична с онази на Майдана в Киев и убийствата, извършени от обучените в Полша снайперисти. До 2013г. година в нета се намираха свидетелствата на ген. Майкъл Роуз за ръководените от Хашим Тачи убийци в Сребреница, но сега не успях да ги открия. Затова пък във френските алтернативни медии през 2015г. беше излязла публикация под заглавието "Операция под фалшив флаг: Майданът е наша операция, призна един от кандидатите за президент на Полша, относно убийствените стрелби" (False flag: Maïdan, c'est notre opération, a reconnu un candidat à la présidence de Pologne à propos des tirs meurtriers", 22 avril 2015, Médias-Presse-Info), която все още се намира в нета, където четем: "...Депутатът от Европейския парламент и кандидат на полските президентски избори от 11 май, Януш Корвин-Миккэ, заяви пред Вядомосчи, че снайперистите от преврата в Киев през февруари 2014 са били подготвени в Полша..."

краино време е да има толерантност и от двете страни.вина има всеки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Т.н. "клане в Сребреница" е фейк. Подобно нс "клането в Рачак". Това отдавна е известно на всички, но беше измислено и раздухвано изуствено, за да може под обвинението/оправданието за "лошите" сърбите да бъде разбита Югославия...

Милошевич беше оправдан от трибунала в Хага по всички точки. За военните си престъпления в Ирак и Сирия, Буш, Блеър и Тръмп трябва да лежат по 25 години в килията в Хага, в която лежа и Милошевич.

Си е.бало майката и бързо правосъдие в Хага. Пък и много компетентно - всички сме виновни, само горките мюсюлмани са невинни. Както навремето горките албанци. Но скоро и на к.урвите от Хага ще им дойде редът.

Еврейските източници на Дира, изнамериха нова народност, мюсюлмани!!!:)))))))))))) На какъв език говорят в Сребреница и цяла Босна. Дреме им на вагината. И едните и другите са сърби, но тези с мюсюлманска религия под нашепване на "имамите" с арабски протекции и контролирани от Израел започнаха да избиват православните, но не и католиците! И защото САЩ цитаделата на евреите трябваше да има огромна военна база в Европа. Но, който сее бури, жъне урагани. Този ураган ще помете и Еврейския съюз, включително и педерастка Холандия и САЩ.

Уж мюсюлманите избивали сърбите, а накрая 90% от избитите - мюсюлмани - предимно жени и деца. Това руската пропаганда е бати и наглото нещо.

И това е измислена истина. В последно време се доказа че всъщност бошняците са избити от западни войници, дали са холандци или французи и въпрос на тълкуване на фактите. Основната цел е сърбите да са виновни за да ги бомбардират. И сега така се получава. Отново сърбите са ги избили, но холандците не са ги спасили, т.е. не са съвсем виновни.

Сорос ги е избил 100%.

значииииии.... холандците виновни за клането а сърбите не.....

Лично Путин ги е клал. Как си пропуснала да го напишеш

тоя анус за путлер ли си го отворила

Съдът: Холандия е частично отговорна за клането в Сребреница Да ,ама тези не са частично заклани.

Защо не пише, че въпросният холандски батальон е бил със специално назначение и сформиран от хомосексуалисти - типичните носители на евроценностите. И да очакваш от гейове и наркомани да те пазят? Ха ха, въпросните холандци изцапаха гащите си от шубе и предпочетоха да предадат подло мюсюлманите на сърбите за да не пострадат самите те. Чакайте Европа на еврогейовете да ви опазят.

Голяма част от мюсюлманите скрили се в холандската баз в Сребреница бяха военопрестъпници, участвали в кланета над сърби в околните райони. Те сърбите затова ги търсиха и ги намериха. Естествено това никъде не бе написано.

Как смееш да обвиняваш муслютата?!? Те НИКОГА не са виновни, винаги са онеправдани жертви! Такива са директивите отгоре

Тези мюсюлмани са били същите хрисими хорица, като тези в ИД!! Главорези и убийци!!!

Видя се колко Русия опази Сърбия.

Като гледам как се е развихрила русопутинската пропаганда тука, в най-скоро време очаквам, русофилите да отричат СръбскоБългарската война от 1885.

В целия регион на Сребреница и съседните му не са живяли 8 000 мюсюлмани. И това ако не са фалшиви новини и откровени провокации на службите. Прилича цялата работа на "румънската телевизионна революция, когато вадеха трупове от моргите и гробищата. "

а колко са живели?

Мюсюлманите са били много малко в този район, около 20 процента и са се ползвали с всички предимства на нашите турци при социализма, навсякъде включително да се заселват където си искат. Накрая за благодарност почват да колят съседите си християни.

Истина е, че в Сребреница бяха намерени около осем хиляди трупа. Истина е и че според криминални полицаи от Германия, участвали в разследването, труповете са докарани там от различни други места и по различно време. Истина е и че западните политици редовно тематизират случилото се, срещу народите със славянски произход и източно православна религия. Истина е и че тези политици имат перверзно мислене, след като искат да набият в главите на източните православни, че те са им виновни за всичко!

Викаш сърбите не са изклали ни един босненец, а?

Викаш тва арабите са свестни хора и не са избивали(избиват) християни.

Много ги защитаваш босненците Мохамед. Очевидно е какъв си

Най-жестокото клане в Европа след ВСВ е това в Донбас!

Няма таквоз нещо бе! Там само се защитават Европейските и задокеански интереси ! То , навремето и на Хитлер му трябваше Lebensraum - територии , суровини и бели, православни роби ! Те , американците сами си признаха , че Клинтаница е наляла 50 мил долара за да се разгори Украинския пожар , а ние още се правим на олигофрени и се дрънкаме един друг кой бил виновен за това и онова . Да сте чували нещо за " балканизация на Източна Европа и Близкия Изток " т.е Северна Африка и Мала Азия ?? Е, този термин е създаден и много добре приложен тук на балканите от Берлинския конгрес 1978 г. след Руско-Турската бойна Благодарение на същите тези доброжелатели и миротворци . Да се раздробят страните на малки и слаби държавици по етнически и географски признаци за да не може никога на балканите да има мир и разбирателство . Е, тази цел сега се прерследва и в източна Европа - да се насъскват славянските народи един срещу друг -Сърби, Българи, Македонци, Босненци, Хървати, Украинци, Руси , Поляци и т.н. , както и в близкия изток - да се раздробят големите страни от Османското наследство за да се контролират, управляват и ограбват по-лесно от световните жандарми и кърлежи .. Вярвам , че интелигентната и непредубедена , родолюбива аудитория в този сайт ще разбере за какво иде реч !

Реално си е така - Холандия носи около 30% вина. Останалите 60% си делят САЩ и Великобритания.

P.S. 10% остават твърдо за Русия, че не си защити бившата губерния.

И коя е бившата губерния? Всеки случай не е Югославия на Тито и наследниците му. То бива кухота, но отдавна си прехвърлила нивото си на компетентност и най-малкото се смешна, да не казвам грозната дума тъпа.

те гони? Или ти сега викаш занякаква там губерния, а инак ще викаш за "имперски интереси". Баси хлъзгаво племе лекьосано

Всеки, който се докосне до Холандия май се лишава от право на оцеляване.

Ами Руанда...

Така и арменците при бръснене са се порязали

Какъв геноцит,какви 5 лева?Беше доказано, че не е извършван геноцит срещу мюсюлманското население в сребреница.Намерените тела са вадени от гробовете им за целта на пропагандата, а много от хората, за които пише че са загинали в следствие на геноцида, след войната са регистрирани по местожителство и даже са участвали в първите следвоенни избори в Босна.До ден днешен помня кадрите от бежански лагери със слабите и изпити от глад и мизерия лица, а след това дадоха запис на странична камера, която показва че всичко е постановка, за да изкарат сърбите виновни и да имат повод да съсипят Югославия.Във времена в които ЕС тепърва се е развивал, Югославия е била пример за това как хора от различни етноси могат да живеят мирно в една държава и това не се понрави на запада - не може ЕС и САЩ да са на по-задно място.Интеграцията в Юго държавите беше факт още от 60-те години на миналия век, а в ЕС още няма такава!

Има филм. Видео точно от предаването на босненците на сърбите. Май Радован Караджич беше водачът на сърбите. Холандците ги предават без да им мигне окото, защото сърбите идват с оръжия и са повече от холанците. Потресаващо е. Гледайте го. Потресаващо е как всичко изглежда толкова нормално и малко след това тези хора са разстреляни. И как определят кои момчета са достатъчно големи, за да ги вземат и кои са деца. Проверяват по списъци. Във филма говореше един оцелял босненец, чието име е оцветено и той е оставен при холандците, защото им трябва като преводач, а брат му и приятелите му ги взимат и разстрелват. Той се е опитал да убеди отговорния командир на холандците да ги спаси и той е казал, че не може нищо да направи. Старци на по 80 години, момчета на по 14 години, всички... И ги снимат как напускат базата и вървят в колона, все едно, че отиват в плен, а веднага след това ги разстрелват. Намират им общите гробове и ги идентифицират. Не е измислица. Войната е много лошо нещо и за Европа е срам, че е допуснала в края на 20-ти век на нейната територия да има такива масови убийства. И да, ясно е, че и другата страна е убивала всички сърби подред. Но в този случай холандците просто се "предават" без бой и преговори, защото знаят, че скоро няма да получат подкрепление, а хората от околните села са си мислели, че там най-накрая са на сигурно място.

Иван Петров

аз пък гледах Седморката на Блейк

в Сирия видя ли какви видеа скалъпва? Дето ги снима в Египет и плаща на децата, изцапани с червена боя? А видеа, които са заснети от холивудски оператори, дето режат главите и тече червена от кръв река? А стъпки на Луна, как се вее знаменцето, американско... а инак там няма никакъв вятър и никога не е имало...

"истина" - ти си 100% ЛЪЖА

Няма защо да си измислям.Потърсете в интернет.Влезте в българския сай на дойче веле и четете за войната в Югославия.Влезте в Wikipedia.Всичко, което съм написал е прочетено от там, а не е измислица!

В ония години бях много време в Сърбия. При тях нямаше расизъм или омраза към различни. Никога не съм вярвала в толкова безмислени убийства. Нямаше в ония години по-нерасистки народ от сърбите.

И СЕГА ЩЕ ИМА ЛИ САНКЦИИ ЗА ХОЛАНДИЯ ??????????? ДВОЕН СТАНДАРТ!!!!!!!!!!!

Много моля да се има предвид, че държава, сдружение, юридическо лице не носят наказателна отговорност. Наказателната отговорност е лична и винаги се носи от конкретен виновник. Има конкретни холандци, които носят вина, а не държавата Холандия. Неадекватно е да се заклеймява цяла държава. Дир.бг поправете си заглавието, че е срамота! дори съд така да е написал статията ви трябва да е стила, който ви отбелязвам.

Г-н Гума, не сте прав! Държавата, в лицето на нейните институции носи наказателна отговорност. Пример: Съдът за правата на човека в Страсбург. Но иначе съм съгласен, че в случая държавата Холандия не трябва да носи отговорност.

Защо никой не казва колко сърби бяха заклани преди това от шиптърите за органи? Защото тези органи се продавах именно в западна Европа!

Това, което бе предизвикано в бивша Югославия никога не съм си и помислял, че може да се случи в Европа. Хора, които си живееха като съседи започнаха да се избиват като зверове, по принципа око за око. Ясно е кой е виновен - САЩ, НАТО, най-големите европейски "демократи", за какво - за влияние срещу Русия, за да се обслужи турската и албанска кауза. Невероятният филм на Стоун "Спасителя" - един филм, за който Оскарите не стигат, но естествено бе подминат от сервилната академия.

Намерили, кой да слагат за мироопазване. ХОЛАНДЦИТЕ, те са избили половин Африка, та с некакви 200 Шиптара, ще се занимават.

В Сребреница не са шиптъри бе глупендър прост.

за всичко случващо се в федералните републики, за всички зверства главен виновник е САЩ, те са тези които с военна сила разбутаха държавата, тяхна е вината за случващото се там, а и на много места по света

Режисиран от Америка и запада!Рано или късно ще си получат заплащането.Бог бави,но не забравя!

Първо да видим сърбите да си получат заслуженото ! !

Преди сърбите да си получат заслуженото, предатели като теб ще го получат

всичко тайно ще стане явно. И ще дойде Видовден, тогава само ще викат "Защо, Господи?!"

значи холандците ще плащат, нали за туй са тез трибунали?