Самолетоносачът ”Кралица Елизабет” излезе в открито море

Британският самолетоносач "Кралица Елизабет" за пръв път отплава в понеделник за изпитания в открити води.

Обратно в новината

Коментари - Самолетоносачът ”Кралица Елизабет” излезе в открито море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За русофилите, всяко нещо което не пуши, не цапа, след него не се стелят мазни петна и нечистотии, не се оправя с удар от минимум 5 килограмов чук не става за експлоатация!!! Някой беше писал за някакви руски ракети, които щели да унищожават самолетоносачи сами с едно попадение, ама щели!!! Обяснява как щели да летят обвити в плазма, но не е наясно, че самата плазма ще унищожи първо ракетата, която се намира в нея. А бе , кажи им путинофили и това е достатъчно, простотията им е безгранична!!!

Типичния форумен 'русофил' е със следните езикови възможности: 15% английски (де стъпил Добри..) 30% руски (по славянска линия) 70% български (толкова успяло да му набие в чутурата родното образование). Това обаче ни най-малко не му пречи на самочувствието да прави авторитетни изцепки по всичко - от геополитика до ИТ и военни технологии.

Това за плазмата е за ядрени глави в атмосферна среда. За тях са разработвани нови материали. И изказването за материалите е включително лично на Путин в интервю! Освен това за ядрени ракети изобщо не е необходимо голяма точност. Те и без това се взривяват във въздуха над целта. Така има по-голям ефект и вероятно обхват. Странно защо и по-малка радиация, сравнено с удар в земята. Разработваните глави са по проект Обект 4202. Главите са Ю-71 и Ю-74. Те са като управляеми слайдери - самолетчета. За разлика от САЩ и въпреки много повече съкращавани ядрени оръжия, Русия не е спирала развитието им. Американците са оценили, че една ракета от старите Сатана/Войвода е достатъчно за пълното унищожение на Ню Йорк. Макар голямата мощ в точка да е неефективна и сега правят много глави на по-малки мощности. За разработваната сега Сармат (май гласяли тест), че ще носи минимум 15 глави. Ако са по-малки някъде чух за 23 глави. Старата Сатана/Войвода носи 10 средни глави (750-800 килотона кротилов еквивалент) и имала 4 отсека за фалшиви. За да си търсищ, готвените ядрени торпеда се наричат Статус-6, а готвените ракети срещу кораби Циркон. Ядрените торпеда са за военни пристанища - да видят сметката на цяло пристанище с всичките кораби там едновременно. Тестваната преди Цар Бомба на която са махнали урановата обвивка и заменили с оловна (примерно са намалили силата 5 пъти) е била с мощност 58.5 мегатона тротилов еквивалент. Около 1500 пъти по-мощни от сумарната мощ на пуснатите в Япония от САЩ. Ударната вълна е обиколила 3 пъти Земята измерено с уреди като за земетресение.

Соросоидчетата побързаха да прескочат параметрите на този "самолетоносач" и да се отдадат на сладки спомени за Адмирал Кузнецов. През ВСВ немците са имали особен клас кораби, наричани "джобни линкори". Хем уж линейни кораби, хем не съвсем, защото като размери са били доста по малки. Явно британците сега въвеждат класа "джобен самолетоносач". По тонаж тази гемийка е едва колкото Титаник, а броят на моряците е по малък от обслужващия персонал в един туристически кораб.

Леко си в грешка колега! Германските джобни линкори са резултат от ограниченията нa Версайския договор, а не щото германците решили да се правят на интересни! Титаник е с водоизместване 50 хил. тона, а самолетоносачът е 72 хиляди тона! Малка разлика, само 50%, нали? А идеята за максимално автоматизиране на процесите и намаляване на екипажа да 1000 човека е доста разумна от гледна точка на разходи! Ама това съждение не ти го побира главата май ...

Ghost_--напълно си прав.

Разликата в тонажа между разрушител и фрегата е само 2-3000 тона, но във възможностите- ДВОЙНА. Тъжната реалност за руското корабостроене е, че боен кораб над 5000 тона не им е по силите. Обаче хей, узбекския плужек Усманов има 15 000 тонна яхта. Строена в Германия.

Заглавие на вечерния в. "Уинкелова правда"

Съвременните средства за унищожение на кораби нямат нищо общо с тротиловите торпеда от втората световна. Никакъв проблем не е потапянето на кораб. Затова и коментарите на самите британци са "пари на вятъра".

Уникалният руски самолетоносач веднага трябва да се насочи към британския! Не е нужно да открива огън - щом видят димящото корито,моряците на Нейно Величество сами ще изпопадат от смях. А еколозите от Гринпийс ще получат сърдечен удар.

главен огняр на "Адмирал Кузнецов" разсъждава: "Свършат ли запасите от водка,ще избягам със спасителната лодка!"

Руският Северен флот изстреля междуконтинентална учебна ракета 26.06.2017 19:30:44 Подводницата на Северния флот "Юрий Долгорукий" успешно изстреля междуконтинентална балистична ракета "Булава", съобщи РИА Новости. Ракетната подводница със стратегическо назначение по проекта 955 "Борей" - "Юрий Долгорукий" успешно изстреля междуконтинентална балистична ракета (МБР) "Булава" от района в акваторията на Баренцово море по полигона "Кура" на Камчатка. Пускът е според плана на бойната подготовка. Параметрите на траекторията на полета на МБР "Булава" е отработен в щатния режим. По данни на обективния контролиращ на ракетата, е изпълнен целия цикъл на програмата на полета и успешно е поразено заданието на целите на полигона. Серията на атомните подводници от четвърто поколение по проекта "Борей" и "Борей-А", въоръжени с балистични ракети от комплекса "Булава", е определена да стане основа на морските стратегически ядрени сили на Русия в близкото десетилетие. До 2020 се планира да бъдат приети на въоръжение осем подводни проекта на "Борей". Дълги са 170 м, широки - 13,5 м, а водоизместимост -24 хил. тона. Съоръженията по проекта "Борей" могат да носят до 16 междуконтинентални балистични ракети за морско базиране Р-30 "Булава-30".

-Да ви се похваля - нашите ракети стават все по-точни!Доскоро правехме изчисленията с дървени сметала,но сега вече работим със сметачни линийки.Обещаха да ни оборудват и с руски компютри,но докато това стане вероятно ще се пенсионирам.

маалка поправка. една история от преди...почти 30 години(началото на демокрацията де). група български студенти прави програма която да контролира артилерийски огън. на тестовете присъстват и руски военни. след като десет поредни изстрела попадат в зададената зона, руснаците правят на студентите оферта - да отидат и да работят в СССР(все още по онова време). до този момент се е смятало че вероятноста два снаряда да попаднат на едно и също място е приблизително нула. една от"истините" дето учеха войниците тогава бе че най безопасното място на бойното поле е точно кратера на някой снаряд... до тоя момент не е имало начин да се вземат в предвид всички ония фактори оказващи влияние на полета на снаряд - вятър, влажност на въздуха, износване на цевта на оръдието след секи изстрел, разликите в заряда на снарядите... аз поне повече не съм чувал за тези хора от тогава...

Размерите на стратегическата подводница не са предимство, умньо, а недостатък. А Борей са толкова големи, защото са били оригинално проектирани за други ракети а не за жалката Булава. Успешен пуск - голяма работа. Да направят 200 такива като Трайдънт и тогава да се хвалят.

Ти си пълен невежа, драги. Ракета "Булава" се разработва специално за подводните лодки строящи си по проект "Борей". Това са най-съвременни стратегически атомни подводни ракетоносци на Русия от 4-то поколение клас "Борей" по Проект 955/955A "Юрий Долгоруки", "Александър Невски" и "Владимир Мономах". Стратегическият ракетен комплекс "Булава" може да носи до 10 ядрени блока с индивидуално насочване, всеки по 115 кг. и с общо тегло 1150 кг., а обсегът му на действие е до 8000 км.В момента по своите ТТД Булава няма аналог в света.

лошо товаришчи лошо! Още един пирон в ковчега!

Добре е, че ще стои в Южна Англия, да не се удари в някой айсберг. Хитри са ингилизите, ей!

Самолетоносачите са за нападение, а не за защита. Да откарат самолети в близост до друга държава и от там да нападат. Те са за агресори. И на Русия не и трябва изобщо. Въобще не трябва да се ръководи от това какво правят американците. На тях им трябват подводници с ядрени ракети, за да са в близост до САЩ. Това освен другите ядрени ракети. Като неядрена войска на първо място са САЩ. Като ядрена на първо място е Русия. Въпреки огромните съкращения на ядреният арсенал по разни договори. Може би им трябва и за сваляне на сателити, но те сигурно вече са толкова много и многофунционални, че едва ли може да се спре наблюдението и насочването.

И кой мисли за ядрена война бе серсемино??? То и подводници не сте в състояние да правите, примера Курск, ами само замърсявате световния океан с железата си и ядрените отпадъци, да не говорим, че и един прост трюмен сепаратор още не сте направили!!!

Имат над 60 активни подводници. САЩ около 70. Със сигурност разни руски подводници висят в Тихия и Атлантическият океан и чакат заповед реално за края на живота на Земята. Макар онези да се изстрелват и автоматично при активиране на Система Периметър (Dead Hand). И кое не хареса в изказването ми? Кое не е вярно? На нас например трябва ли ни самолетоносач? НЕ! За страна която не иска да напада далеч от себе си, самолетоносач не и трябва. Иначе е прав един надолу че за такива са предвидени ракети Циркон. Да не говорим за предвидени ядрени торпеда Статус-6 - не се знае на какъв етап са. За тяхна цел са предвидени военни пристанища. ПВО не ги лови (не летят във въздуха), как ще се справят под вода е неясно.

Дъвче мурзи старите клишета без много да мисли: били за нападение, не за защита. Индия, Китай, Япония, Франция, Великобритания, Испания - все 'нападатели и агресори'. И стратегическите ядрени подводници кой защитава? Надводния флот, морската авиация и многоцелевите подводници, като Рашка издиша и по трите. Дори стратегическите и подводници с калпавата Булава и те толкова струват.

В момента американците нямат ракети от рода на Булава. Имат само 2 вида активни ядрени - Минутеман 3 (наземна от 1970г.) и Тридент 2 (от подводници от 1990г.). От тогава Русия има ракети Синева (от подводници), които сравняват с Тридента, но ги считат за по-добри. Булавата замества Синевата. Тоест тя замества за в бъдеще ракетите които са по-добри от Тридент. Имали са много проблеми с нея. Подава някакъв ръководител оставка и следващия ги развива до край. Последните 5-6 теста са успешни. Всичко преди това е било част от процеса на разработка. Дори само това, че Тридент 2 е с твърдо гориво, а Синева и всичко нови ядрени ракети на Русия с течно, е предимство за руските. Ракетите с течно гориво са по-бързи и маневрени. При тези с твърдо, май не може май да бъде спрян процеса. Ползва се основно за космически.

Гладната руска лисица казала, че гроздето е кисело, а мишките се жилави и се свила в листата под дървото!!!

Ха-ха, пияните ватенки нямат нито един читав самолетоносач... мизерна раша.

Щом не пуши кат' "Адмирал Кузнецов"- за нищо не става.

Пуши, пуши, дори има същият трамплин за излитането на самолети, платен тъпако.

"Всички системи на този самолетоносач за 3,5 млрд паунда работят под управлението на Windows XP от 2001 година, което прави най-големият и скъп плавателен съд на Кралството уязвим на всяка атака от хакери" - The Guardian.

научете се!!! Единбра! ЕДИНБРА !!! няма нищо общо с "бург", много е дразнещо! А иначе да е жива и здрава кралицата, господ да я пази, а и нас, нейните поданици покрай нея.

Пита се в задачата защо малката Англия строи самолетоносачи, а голямата Русия не може?

Защото Русия може да ги потопява....а това са скъпи големи плуващи ковчези :))

Само с една ракетка за 100 (или 1000) евро цопващ 3.4 МИЛИАРДА!!! По ефективно е :)

Ако имаш предвид техния собствен, единствен, при това дизелов самолетоносач, си абсолютно прав. Това е просто един скъп руски ковчег. :)

Защото са бедни алкохолици и само балалайката и лае...

Гладна кокошка, просо сънува!!! Някой тук пише глупости, че бил беден и искал пари, ами работи и ще имаш!!! Който работи има, който стои и гледа от страни, стои гладен!!! Путинофилите, пак с техните мантри!!! За да уцелиш нещо първо трябва да го локализираш/ откриеш/, пък за мамашистанският технически капацитет това е невъзможно!!! Щели да ги унищожат с ракета Циркон!!! да ама първо трябва да я направите да лети в правилната посока!!! Да не стане като с Калибрите, които уцелиха, но след тях се наложи да минат бомбандировачи, за да заличат "успеха", сиреч великите ракети нищо не уцелиха и после от въздуха прикрихте излагацията!!!

Новите ракети "Циркон" са от принципно нов клас. За разлика от дозвуковите, "промъкващи се" по релефа "Калибър", "Циркон" ще си пробива път със скорост, 8 пъти по-висока от скоростта на звука. Съпротивлението на въздуха при такива скорости е подобно на това на твърди тела. Главата на ракетата се нагрява и около нея се образува облак от плазма. Ракети, движещи се с такава скорост, практически е невъзможно да бъдат прехванати: управляващите ПРО системи имат прекалено малко време за вземане на решение, а прехващащите ракети могат да бъдат използвани само при насрещен курс. Плазменият вихър, освен всичко друго, поглъща радиовълните и в резултат ракетата, преминала на свръхзвукова скорост, практически става невидима - радарите не могат да я засекат... Такива ми ти реалности... 

Има го тоз кьорфишек колкот' има танка "Армата" и самальота ПАКФА Т50. Будалкай ватниците по евразийските форуми.

А при контакт с плазмата която сънуваш, какво става с ракетата??? Щели да ги направят, отново в бъдеще време!!!

На Раша не и трябват ни кораби, ни самолети ни подводници - има такива едни магически ракети дето ей тъй излитат от никъде и потопяват де що има. Тъпа, неука и наивна ватна чугунария..

Самолетоносачът ще оперира в Средиземно море, Западна Африка (оттам идват единствените "собствени" за Европа суровини) и в района на Суецкия канал. Не е предвиден за северните ширини. Великобритания предвижда строителството на още един самолетоносач. Авиокрилото се предвижда да е от Ф-35. Строителството е форсирано, заради оттеглянето на Лондон от ЕС и опитът му за изграждането на собствена иконом. и валутна зона.

Хубав кораб. Хайде и ние да си направим един! Ако няма война, ще го напълним със селскостопанска авиация и ще ходим по света да пръскаме против вредители. Идеята ми е иновативна и печеливша !

господаря прави армия, покланяюйте се роби нещастни!

За какво ги дават тия пари,не мога да разбера?Самолетоносачите вече са остаряло оръжие!

за да бият и тормозят малки държави които нямат ракети и брегова охрана! Такива като нас васали - роби!

иамт си пари, строят си самолетоносач. Ама и самолети си имат, тъй че и втори самолетоносач ще си строят. А ние, малка и бедна дъражва, нямаме си самолети, следователно самолетоносач не ни трябва. Излишни разходи. Да бяха ни дали тези пари на нас да може малко да отлепим от дъното. Нооо за оръжия пари винаги се намират.

Както вече отбелязаха в Кралството "пари хвърлени на вятъра". Във военен конфликт с РФ подобни кораби ще имат минути живот заради новата руска хиперзвукова ракет "Циркон".

По полека с баданарката мой човек!Ракитота Циркон е малко попрехвалена от стюпидната руската пропаганда и недей забравя,че NATO и САЩ владеят много по сафистиковани технологии за прихващане,унищожаване и ответен удар по кратуните на вечно губещите войните руснаци!

Според британското издание "Индипендънт" (The Independent) системата за противовъздушна отбрана на Кралските военноморски сили "Сий Септър" (Sea Ceptor) може да спира само ракети, движещи се със скорост до 3700 км/ч., а "Циркон" достига скорост 8 пъти над скоростта на звука или приблизително 9800 км/ч.

Циркон ти е главата.

Тия уроди се готвят активно за война. Ама сериозно са се объркали! Самолетоносачите няма да им вършат никаква работа. Войната ще е по улиците на лондон, Ливърпул, Единбург и други градове. Джихадистите яко са ги налазили и скоро ще ги изпапат!