ЕС опрости означенията за енергиен клас на електроуредите

Обозначенията за енергийна ефективност в ЕС ще бъдат сведени до ясна скала от А до G (латински букви).

Обратно в новината

Коментари - ЕС опрости означенията за енергиен клас на електроуредите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"И с обозначения нови, и с обозначения стари пак сте от е*аната страна!"

Ето това е истински тоталитарен социализъм . И законите им са същите . И тълкуването им . Пълна бъркотия . Не е вярно че нещата са станали по-разбираеми . Тъкмо обратното . За да нямат основание хората да претендират за икономичност . Занимавам се с техника и знам желанията на производителите .

А забелязали ли сте друго: уредите, произведени преди 20 г., все още работят, а тези отпреди 4-5г. вече не, при това не подлежат на поправка, за разлика от старите.

ВАЖНО Е ДА СЕ ТОЛЕРИРА РАЗРАБОТКАТА ,ПРОИЗВОДСТВОТО И ПРОДАЖБАТА НА ИКОНОМИЧНИ ЕЛЕКТРОУРЕДИ! Само сдухан русофил българомразец може да твърди обратното.

Някои хора взимат добри при за нищоправене.

Халал им милиардите на евробюрократите, хубава работа вършат.

Група производители, които не могат да произвеждат А++ а стигат до А, искат да задраскат плюсовете и да се наредят своето А до А++. Това става с промяна на законодателството, ако не могат да произвеждат А++.

Тези плюсове са една измама и те. Някой проверява ли като си купи уреда дали харчи точно толкова?

потербителите се обърквали? баси и потребителите щом това ги обърква или просто искат пак да ни мамят с класовете?

Това решение е толкова важно, колкото и играчките за прасета! В същото време орките завземат Европа!...

Господине, има си новини специално за орки! Намерете ги и си ги коментирайте, а не спамете тук. Не казвам, че новината е нещо кой знае колко от жизнено значение, но все пак да намесвате орките ни в клин, ни в ръкав... ПП: Без значение е вашата партийна или друга симпатия!

Приказки за балъци. Дал съм ви закона, смятайте.

Става въпрос за работа на уреда с по-голяма ефективност, да се намалят загубите! Или, според теб, една пералня от края на 70-те години "Перла-02" е на същото ниво на ефективност, колкото една съвременна пералня от добър производител, само защото Закона Ом си е в сила? :)

На същото е. Енергията която е нужна да подгрееш литър вода, и преди 100г и сега си е баш една и съща. Можеш и А++++ котлон да направиш, но за да ти стопли супата той ше похарчи точно толко ток, колкото котлона без никви плюсове от преди 100г.