САЩ заплашиха Дамаск заради бъдещо престъпление

Белият дом обяви снощи, че сирийското правителство изглежда се готви да извърши ново нападение с химическо оръжие.

Обратно в новината

Коментари - САЩ заплашиха Дамаск заради бъдещо престъпление | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва на някого да се дървят големите играчи от Белия дом. Пак е вдигнат мерника към Тръмп заради простотиите му. В момента димната завеса Сирия отвлича вниманието от неговите гафове.

Мине се, не мине се време и американците почват да плачат, че нещо не им уйдисва. Я демокрацията ударила на камък, я някой въздъхнал, ама не както трябва, я някой погледнал лошо, а друг се събудил с лоши мисли. Сега им е криво, че престъплението не било още извършено, За такива изказвания се слагат диагнози.

Ти пък,атентатора е разкрит и поне преванивно са казали на Асадито, че няма повече да е химик,нито хирург,нито някой си,а да си обира крушите,нали Путин му пази мангизите!А иначе Русия е гарант за неупотреба на химическо оръжие,ама на,да го пуснат и пак да се опитат да прехвърлят топката!

Ние хубаво си коментираме тук и сигурно 80 % от хората знаят, че това са лъжи на американците, но реално какво се случва. Те си бомбят по сирийската армия и целия свят начело с ООН си мълчи ли мълчи.

Ей какъв невненяем руски паразит,че и с българско гражданство!Резил!Те американците нищо " не знаят"," нямат" инфо,а оня олигофрен Асад е един миролюбив и " никога" не полва химическо оръжие срещу опоненти с изтекъл мандат от 2014г.Я се ограмоти за сирийската криза,стига с тези защити на диктатори!Държава със смъртно наказание,ограничаване на човешките права,най вече с политическа полиция и шпиони които да ликвидират всякаква опозиция за несменяемата фамилия милиардери от 1970 г. ти на кой ги приказваш тия,бе гашник?

Башар Асад не е олигофрен (олигофренията е болест )както вие се изразявате а проспа ситуацията в началото и не действа както баща му а и всеки сериозен лидер действа срещу хора които искат да унищожат държавата му.Ако беше видял сметката мълниеносно на 10000 души сега нямаше да има война.Изглежда жестоко но е в пъти,пъти по добро от това което е сега.Сирия преди това беше сериозна държава далеч пред нас и това го знам не от кварталната кръчма.

От едната страна са ИДИЛ, Путлер и Асад. От другата е целия цивилизован свят. Айде на бас, че ако Путлер не е на власт за 2 месеца ще изчезне ИДИЛ, ще падне Асад, ще секне мигрантската вълна и терористичните актове в Европа.

Видно е, че си виден педе..аст.

Абсолютно вярно!Единствено рашистките тролове се застъпват за диктатори ,навярно са същите съдисти и жалко за тяхното малоумие!

Въобще не е смешно това, което пишеш. Жега е и трудно се издържа на глупостите ти. Смени си попрището!

"Саудитска Арабия няма повече да се отнася меко към Русия, ние ще поставим ултиматум на Путин. Ако русия продължи безразборните си бомбардировки, ние трябва ясно да покажем, че ще вземем мерки независимо от големите усложнения за сдържане на силите ѝ. Русия трябва да знае и помни, че нашите военни възможности са достатъчни, за да унищожим руските войски в Сирия за 3 дни, категоричен е принц Мохамед бин Салман ал Сауд.

Рушняците са разкрити.

Ройтерс ясно но пуделите от БТА какъв го дъвчат та припяват на пиндостаните от краварника!!!????

хахахаха....бил съм щял да работя...бъдеще, минало, олеле , мешана скара, ти от фащ надминаха себе си по простотии.

Предният път работата беше "съшита с бели конци". Така наречената "умерена опозиция" използува химическо оръжие, но преписаха нападението на Башар Асад и сирийската армия. Русия посочи железни факти за това, че Асат няма такова оръжие и поради това не го е използувал.Може ли да използуваш нещо, което не притежаваш. Освен това,защо му е на Асад да използува такова оръжие, като и без него, сирийската армия ще очисти страната? За да настрои целият свят срещу себе си! Затова ли? Трябва да е съвсем полудял. Виж това ,че САЩ не искат "умерената опозиция" да бъде изтласкана е друг разговор. Затова търсят поводи за удар срещу Асад и сирийската армия. Нямат въображение обаче. Смятате ли, че те не знаят,че Асад няма и не е използувал такова оръжие? Всичко знаят! Само че, така им е по изгодно. Сега подготвят същия сценарий. "Умерената опозиция" ще използува химическо оръжие, а за това ще обвинят Асад. Както предния път,веднага ще се появят "белите каски" и ще започне театрото и манипулацията за лошия Асад. Предния път шведски лекари специалисти изследваха клипчето на "белите каски" и бяха възмутени от манипулацията. Сега се готви същото. Нужен е повод, за да може саЩ да ударят сирийските сили и помогнат на своите. Дали е възможен директен сблъсък с Русия съдете сами. Дали това е опасно или не, нека всеки сам да прецени.

Бай Иване всичко хубаво, ама много използУваш ба.

е сега поне можем да сме 1000% сигурни че ще има отново атака с газ. въпросът е тоя път дали ще успеят да взривят бомбата правилно - това 70 човека, от които бая деца да загинат при атака със зарин си е направо смешно. като знам колко е нужно за да убие човек - количеството зарин използвано там е колкото един дезодорант. та нека да видим - хАмериканските съветници дали тоя път ще си свършат правилно работата или не... по броя на жетвите ще ги познаем.

Абе как ще се бият срещу терористи,поредните руски внушения и дебели лъжи!Руснаците пак се излагат!Режима на Асад се бие само срещу опозицията и единствено срещу нея,по погрешка може да удари и ИДИЛ,защото след 45 години фамилен деспотизъм, не дава кокала ,богаствата и ползва всичко срещу ,абсолютно безскруполно и химическо оръжие!

викаш друго си е когато някой умерен ти реже главата. не е като да е някой фанатик? аз малко трудно успявам да схвана разликата - уж се бият, а се оказва че просто си разменят позиции....като гледам картите на градовете - се едно е шахматна дъска - един квартал на умерените, един на ИД, и от време на време по някой за който уж се водят битки...

ИД не се бие срещу режима,тя го подпомага!

Бе явно ще ядат к..а накрая американците ,като във Виетнам,Корея, Ирак. Нито америкосите,нито рашаните нямат успешна война като агресор. Явно безскрупулните кравари искат по-сериозен конфликт, но ...

Вчера четох статия за "успешните войни" в съвремието и как големите сили се дърпат от въоръжени конфликти. Та там казаха, че последната успешна война от голяма сила е анексирането на Крим от Русия

На тия брътвежи за използвано от сирийската армия химическо оръжие дори и самия Шон Спейсър не вярва. За какво му е на Асад химическо оръжие като и без него печели убедително войната към момента? Ето на този елементарен въпрос никой не си прави труда да отговори

САМО ТО ТОВА РАЗБИРАТ !

Следващият удар на САЩ и как безпомощните руснаци и калпавата им пропаганда ще обявят,че всъщност като са унищожили я правителствена авиобаза,я някоя руска бракма са претърпели голямо поражение от руското ПРО което си е на ниво ВСВ и е абсолютно неадекватно в 21 век!

Епа те за тва рашаните са си натикани на една шепа територия Русия и никой не се сеща за тях.

Много скромно го даваш.Давай направо с ядрено оръжие.

Това е като в оня виц - Зайо, ти що си със шапка. Само дето сега е - Зайо, имам достоверна информация, че мислиш да бъдеш със шапка. И пак бой! Ама как ли ще реагира тоя път Мечо, приятеля на Зайо???

"Белият дом обяви снощи, че сирийското правителство изглежда се готви да извърши ново нападение с химическо оръжие". Това е според последните разшифровки на нострадамусовите писания...Абе тоя Нострадамус бил голема работа! Покрай другите неща и това предвидил...

Браво знайко, все едно че си седял на Путин на хоя!

Използване на химическо оръжие е единствения начин за законно нападение над Сирия от страна на НАТО. Всяко едно нападение би отслабило сирийските позиции и усилило терористичните такива, повечето от които бивши иракски наемници на Садам. Първо, каква е логиката Асад да ползва химическо оръжие? Второ, ако САЩ имат доказателства по каквито и да е било въпроси, защо не ги предоставят публично?

Е какви доказателства да представят публично? Нещо като оная епруветка, дето Колин Пауъл я размахваше в ООН...Там изпаднаха в ролята на лъжливото овчарче, но тоя път ще действат без такива доказателства! Достатъчно е някой малоумник да пише нещо в сураттефтеря или да публикува едно клипче с бели каски у "умиращи деца" и ето ти доказателство, достатъчно за започване на пълномащабна война в Сирия...

нали не очакваш, че хамериканците ще ти дадат фактурите с които са купили зарина, или транспортните документи за доставка в Сирия?

Хахаха

Те рушняците така и Кадафи щяха да пазят, и Садам, и Милошевич. Да си знае Башар колко струват руските гаранции.

Сирия "мъти водата" на САЩ.

Той и Садам се готвеше да изтрови Света. Реално беше унищожена една държава и разграбен петролът и'. Мръсни американски лъжи!

Мурзилажа цвърчи, но Томахоук са готови, а руското ПВО пак ще е нас -рано. Сирийските и путинските самолети падат като круши, само тролчетата реят байраците със сърп и чука по форумите. Нека дерзаят.

и като се събудиш какво се оказва

БРЦК

И на мен ми е интересно да видя този път какво ще стане. Нали знаеш приказката за стомната?

томахоук дето умориха света от смях падайки като пъпеши в морето ли??.Муахахахааааааа

Няколко дена след като F-18A / Супер Норнет свали сирийски Су - 22 , държавната сирийска агенция САНА съобщи, че от руска система С-300 намираща се в района на гр. Тартуса е изстреляна най-малко една ракета в посока Средиземно море. Тази информация е потвърдена и от жители на града в социалните мрежи. По странно стечение на обстоятелствата малко след това стана известно ....... че в Калифорния е паднал най-големият , най - съоръженият с шпионска електроника и най-скъпият (222 млн.$) американски безмоторен самолет - EQ-4 Global Hawk. Този военен разузнавателен безпилотник е снабден със последно поколение станция за високоскоростна връзка между военни и командни пунктове и в денонощие може да покрие 10000 кв.км площ. Зли езици обаче говорят, че самолет EQ-4 Global Hawk не е паднал в Калифорния, а някъде в Средиземно море. Същите зли езици твърдят, че на руснаците е било известно, че самолет EQ-4 Global Hawk се намира в района на Средиземно море и осъществява връзка между американските кораби разположени там и командни пенктове на т.н. умерена опозиция в Сирия. Твърди се че F- 18 A e бил вдигнат във въздуха след радиовръзка на такава групировка с американците чрез EQ-4 Global Hawk . Смята се , че след пореден радиосеанс руснаците са проследили сигнала и са установили местоположението на EQ-4 Global Hawk.

тия тъпи американци не могат да измислят нещо ново тази песен всички я знаят, явно пак се готвят да подкрепят ИД и си измислят поводи за нападения и провокации

Най-искрени в желанията си войната в Сирия да приключи бързо са кюрдите. Американците се мотаят, руснаците не могат. Жалко за сирийския народ !

като гледам как се активизираха Израел и Сащ, явно войната върви към края. Картите с освободените територии много ясно го показват. Успехът е на страната на Русия, Сирия и Иран. Освобождават постоянно все нови и новитеритории.

нали руснаците обявиха, че войната е приключила ?

Дано преди това химическо ''нападение'' от Асад американците да са подготвели добре статистите си че при предишното завалиите ''възкръсваха'' и се местиха от място на място догато са ''агонизирали от нападението''..Най големите изверги на света дето и собствените си граждани няма да пощадят ако трябва да доказват ''терористичен акт от Асад на тяхна територия''..

НАПАДЕНИЕТО ПАК ЛИ ЩЕ БЪДЕ "ПОТВЪРДЕНО" ОТ ЕДИНСТВЕНИЯ ЧЛЕН НА ИЗМИСЛЕНИТЕ НЕКАКВИ "КАСКИ", ДЕТО СИ СЕДИ В ЛОНДОН И МАЙ МУ ПЛАЩАТ ЗА ПОДОБНИ "СИГНАЛИ"!? ДА НЕ ПОЧНАТ ПАК "ОБГАЗЕНИТЕ" ДА ОЖИВЯВАТ СЛЕД СНИМКИТЕ?

Нападение с химическо най добре го знаят тия дето го подготвят за кой ли път. Убиха Садам също заради химическо ама след това и с лупа неможаха да открият такова но разбуниха арабския свят за да си задоволят алчността.. И кулите си срутиха пак заради алчност ама обвиниха тези дето сега им продават оръжия за милиарди..

Бо Бо

САЩ = ИДИЛ, ИДИЛ = САЩ или казано Съединени Идилски Щати

Наглите кравари отново и за кой ли път си измислят провокация, подготвят си почвата за своята агресия, както беше със Садам и Кадафи. Кой на земята ги е упълномощил изобщо да съблюдават употребата или неупотребата на химическо оръжие, както и те лично да наказват виновниците?! Кой?! По какво решения, в какъв акт е записано, къде? ЦРУ, слуги на чифутската сатанинска глобална банда си вършее и предизвиква гнева на чалмите, а после се чудят защо правят атентати. Вбесяват света и то съвсем целенасочено и провокационно, да има война, мор, да бъде избито над половината от населението на земята.

Русия е силна на своя територия но слаба ако трябва да води военни действия от разтояние. Американската военна машина е построена да прожектира сила на далече. Американците и руснаците го знаят и заради това САЩ може да си позволи да опъва нервите на Русия в Сирия. Кво ше направят руснаците? Нищо! Техните задгранични сили са нищожни в сравнение с американските и дори щатите да им ударят базата в Латакия, Путин едва ли ще започне ядрена война заради това. Друго ядче би стоял въпроса ако НАТО се опита да удари цели в самата Русия..тогава руснаците няма да се поколебаят да запалят Сатаните щото няма на къде да отстъпват. Аз не очаквам руснаците да си позволпт да свалят американски самолет над Сирия, дори и да им се отдаде възможност да го направят. Ще повикат, ще протестират но реално няма да посмеят да ударят американски самолет. Това не го казвам защото ми е приятно или защото съм про-американски настроен. Просто това са реалностите и те се интересуват дали това ни харесва или не.

Ьовиги, що не попиташ по този въпрос Наполеон,турските султани, Хитлер и т.н.Или може би Париж,София и Берлин са част от РФ.

sonibvc@gmail.com

Не хубаво да потаряш заучени фрази. поинтересувай се за Наполеон. Далече от вкъщи, ограничени ресурс и сложна логистика за снабдяване. И пак ги е бил и то здраво. Макар и да е изгубил е постигнал повече от руснаците имайки в предвид че Русия е превъзхождала Франция в пъти с ресурси. Почти същото важи и за Хитлер. Почти ги е смазал. 4 милионна немска армия почти смачка 200+ милионен СССР. Знаеш ли че немската икономика дори не е била във военнен режим? Само 10% от Германия е работела за фронта :-) Ако Хитлер не е бил толкоз разпилян, немските генерали са показали че са могли поне да стигнат до Москва и после да започнат мирни преговори със Сталин и той е щял да клекне. Това го знаеме защото той е търсил диалог с немците по време на войната но Хитлер е отказвал. САЩ не е Франция или Германия. САЩ е Германия на стероиди!!! СССР е превъзхождал и Франция и Германи по ВСИЧКИ параметри и пак едва са се справили!!! За пръв път обаче Русия има враг който я превъзхожда във всички отношения. Има повече пари, по голяма армия, ресурси и прочие. Да не говорим че тука става на въпрос не за вътрешната част на Русия а за некаква държава до коят дори няма директен достъп! Ако махнеш ядрените ракети и американците са по настоятелни, може да заложиш главата си и майка си САЩ ще смачка Русия за 2 месеца и може и по малко. Немците почти го направиха с къде по малко ресурси с които САЩ разполага. Една 40 милиона Германия - и то сама - почти смачка 200+ млиона Русия. Какво остава за 300+ милионен САЩ със съюз като НАТО срещу 145 милиона Русия? Само ядрените бобми спасяват на Русия...нищо друго. Дори Путин каза "Слава Богу че имаме ядрени ракети"!

Миналата седмица руснаците прикриха небето над Сирия. Това кара фъшкиите да квичат и заплашват.Сега ще изядат якия казашки лобут и ще им държи влага за векове напред.Справка: Швеция Франция Германия,Турция

На 25.06. ЦАХАЛ извърши два масирани въздушни удара хад военни обекти точно в "забранената" зона, показвайки пълната неадекватност на ПВО на руските конно-космически сили,

БРЦК

Късно е тролче. Руснаците вече свалиха 6 американски дрона над сирия. Най-големия е струвал 300к $ и американците толкова ги е срам, че изфабрикуваха новината ,че паднал сам над щатска територия. Що не летят повече над Сирия , а? А австрлийците и канадците що си изтеглиха ВВС то след предупреждението на руснаците? Що по медиите не се пускат новините които ги имаше даже и по СиЕнЕн ,че пак са летяли калибри , ама тоя път ирански еквивалент?

тия бананови параноици САЩ от стойка на колене вече се пързалят по корем в партер.Смеееех.

Не се притеснявайте, Ким Чен Ир пък се е обадил на говедата да ги предупреди, че ако пръднат, ще ги насере.

Виждам долу-Асад,Путин и т.н.-изчадия адови. Само напомням: Буш старши-войната в залива-500000 убити.За по-неграмотните-залива не е част от територията на САЩ,а суверенната страна Ирак. -Бил Клинтън-не зная точна статистика за убитите в Сърбия от интервенцията на НАТО(пише се НАТО,чете се САЩ), но отново става въпрос за атака срещу чужда,суверенна територия -Буш-младши-отново Ирак.Резултат-1000000 убити -Барак Обама-непрекъснати военни действия, отново в суверенна държава-Афганистан.Статистика на жертвите-неясна, но се предполага-съпоставима с действията в Залива. С цел да бъда коректен ще отбележа, че действията при първата война в Залива бяха в резултат окупацията на Кувейт от страна на Ирак и мисля,че бе санкционирана от ООН.В този смисъл действията на групировката начело със САЩ може да се приемат като легитимни,но че е атака срещу суверенна държава също е факт. Върха на циничноста е, че години по-съсно един британски политик,министър-председател на Великобритания по времето на втората интервенция(абсолютно нелегитимна) и активен участник в събитията призна,че не е трябвало"така", т.е.,1 млн човешки живота и милиони преобърнати човешки съдби е било политическа грешка.Подобно бе и просенето на извинение от страна на един бивш вице-президент на САЩ в Сърбия.Ами, то по тази логика на Нюрнбергския процес нацистите да бяха казали-а,извинете,войната и геноцида бяха грешка и да бяха помилвани.Не,циничноста няма граници.Та, кога и най-вече къде сатрапите Путин, и т.н. са ликвидирали хора в такива мащаби?

Сащанците да внимават, че при следващата си терористична атака срещу Асад може да измрат някои сащански терористи и да настанат "патриотични" вопли и стонове. В действителност сащанските терористи не са мъже, не са и жени, не е ясно от какъв пол са. Но ако се изправят срещу Русия, ще им поникнат мигновено още няколко вагини. Тръгнали да се перчат нищожествата, които ще се напикаят от страх при вида на руската мечка.

И това не бяхме чували и това доживяхме! сащ да предупреждават някой, че ще използват химическо оръжие, ама той да внимава, защото е виновен...

Що да не сте цували? -еврозелките непрекъснато налагат санкции на Русия, защото не била спазвала някакви споразумения по които тя не е страна?!

Имаше един филм за едни, дето предвиждаха престъпления. Може би си имат няколко в белия дом.

Всички дето са се ползвали с протекциите на Москва са 2 метра под земята. С изключение на Янукович, който си лекува нервите в санаториум край Москва. Чуваш ли, Асад?

Хапчетата - напомням.

Кво го бавите тоя убиец на деца? Една томахавка в спалнята и света ще си отдъхне!

Престъпника вика: Дръжте престъпника!

Хубаво са предупредили "режима" на Асад, ама к'во прайм с режима в САЩ, Саудитска Арабия и наоколо?

...е кога САЩ ще нападнат и разгромят Русия

Да не си правиш инхалации с зарин сутрин. САЩ не са спечелили нито една война през цялата си история. Можеш да провериш.