Македония с ”Пътна карта” за ЕС до 1 юли

До 1 юли ще бъде изготвена "Пътна карта" и тя ще бъде водеща при преговори за членството в Европейския съюз, заяви премиерът Зоран Заев.

Обратно в новината

Коментари - Македония с ”Пътна карта” за ЕС до 1 юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заев-БУГАРЕТО е родом от най-бугарашкия град в Македония, Струмица.

Пише се "най-българския" град. Останалото е местен диалект на българския език със сръбско-коминтерновски привкус. Ако нещо не ти е ясно, питай - за да ти е по-лесно после...!

Когато започнат преговорите за членство на Мк в ЕС,тогава всички тези сърбомани и нацисти ще отидат в НЕБИТИЕТО. Ваша Корни ,влашка циганка.

Maкедонският народ трябва да влезне в положението на господин Димитров, че на него му става болно и криво като историк така да се окепазява истинската историческа наука в опитите да се накара да слугува на съвременната политическа конюктура. ОТ друга страна пред очите ни е поставена една фалшификация на действителността в стил "wanna be" както биха казали нашите американски партньори. Трябва да разберете че това е психологически проблем на цялото човечество, как всеки се опитва да се изкара в нещо повече от това, което е субективно преиначавайки обективната реалност опитвайки се да наложи своята версия на случилото се и на другите...

Македония пое пътят към Ада и забвението! Там ще намери гробовете и на другите балкански "Велики държави" измислени от запада за заблуда на тъпанарите кои ги обитават! Скоро от Македония няма да остане и името и! На балканите не остана нито един нормален политик, който да заяви на избирате ли те си истината " Балканска федерация или Смърт!"

Балканската федерация няма да се осъществи по насилствен начин.

Докато чужди Посолства назначават Български Управленци и Политици , ще бъдем Държава на подлоги и помияри продажни ! При Мажоритарни избори 50% да са избрани от народа ще се води нормална независима Външна Политика , а не както сега на Снишаване и Поща ЕС ! В никакъв случай да не се подържа Македония до като не си смени Името и съд за тези които унижават етническите българи там !

"..етническите българи там.." До други май няма.. :-)

От тази туфа заек няма да излезе !

Ако на руснаците целта е да пречат, то определено ние нямаме никакъв интерес да приемаме теми, които не са в наш интерес. Македонците са на зор, те трябва да приемат, че говорят български и албански, а не ние. А ако не искат, ние зор нямаме, но и не е работа на какъв език се говори в чужда къща, поради което не може да приемаме тема за езика.

Само гърците лекуват най успешно страстите македонски! А журналята да се научат да изписват правилно името на въпросната република БЮРОМ или FYROM за по европейско!!!

ДО HARON : .... ПОДПИСВАМЕ ВСИЧКО КВОТО КАЖАТ МАКЕДОНЦИТЕ АКО ТЕ ПРИЗНАЯТ ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СПОРЕД САН-СТЕФАНСКИЯ ДОГОВОР :)))

Ей "македонски мушмули" Сменяйте си веднага името и не се подигравайте с Гърция и с България , тяхната история и култура !

15-годишен спор Спорът между Скопие и Атина започна да тлее още от пролетта на 1992 година, когато една след друга европейските държави, първа от които бе България, започнаха да признават обявилата независимост година по-рано държава под конституционното й име Република Македония. Досега това са направили над 120 държави, сред които Русия, Турция, Китай и дори САЩ. Само през последните три месеца още три страни признаха република Македония. Последна това направи Парагвай, и то точно в хода на последните преговори в централата на ООН с посредничеството на специално назначения пратеник Матю Нимиц. Най-голямата дипломатическа победа в последно време бе признаването на страната и от Канада, която загърби атлантическата солидарност с партньорката си от НАТО Гърция и призна Македония под това име. Малко след това обаче Австралия потвърди подкрепата си за позицията на Атина. Най-тежката криза между двете страни бе през 1994-95 година, когато заради спора за знамето и Звездата от Вергина Атина наложи икономическо ембарго на Скопие. Това бе тежък удар за младата държава, за която Гърция е основен икономически партньор. Тогава бе ограничен и достъпа до солунското пристанище, което е най-близката морска врата за Македония. Впоследствие Скопие се отказа от Звездата от Вергина и сложи на знамето стилизирано слънце с лъчи, което прилича на самолетна перка, а македонците гальовно наричат "вентилатора". Атина плаши с вето за ЕС и НАТО През 1995 г. двете страни постигнаха едно временно споразумение, което задължава Атина да не спъва интеграцията на Македония в международните институции въпреки че няма официално признато име. Времето обаче неумолимо тече и догодина през април в Букурещ страните от НАТО ще обсъждат кандидатурата на страната за членство. Гърция предупреждава, че ще наложи вето на такова членство, ако Скопие продължава да държи на конституционното име Република Македония.

Казано съвсем накратко: Признаваме съществуването на сегашната македонска нация и език с техните имена. Можем да си твърдим колкото искаме и да доказваме ГЕНЕЗАТА на тази нация от българи и да доказваме, че лингвистично езика им е български но НЕ ТРЯБВА НАСИЛСТВЕНО КАТО ГЪРЦИТЕ да искаме да ги преименуваме на българи и езика им на български. Просто като отговор няма да получим приятелство а ще позволим на утрепки като Миленко Неделковски да ги цакат "ми що да уважаваме българите като те не ни уважават и не ни признават". Разберете и в сърбия никой не смята александър Македонски за днешен македонец. но им признават нацията и езика. това е чиста формалност но е много важна ако искаме да имаме някакви добри отношения с тях. Не е проблем да не признаваш александър за днещшен македонец. Половината там също не го признават. Но 99.99% смятат себе си за македонци и езика си за македонски.

А сега честно ми кажи-при кой професор държа изпита за Балканска история? Не можеш да ме излъжеш-историк или дипломат си ?

Crazy Space

Абе ти разбираш ли, че на нас ни трябват прагматици? Тук няма никаква история. Има факти. Македонците днес се мислят за друга нация и езика си за друг език.Е гледай го Заев не стои до българското знаме,а до вентилатора.Човека иска добри отношения с нас ,ние не дедо ти беше българин признай си. Човека се поклони на паметник насред софия на който пише "Самуил цар на България" вие искате невъзможното от човека в зловонната сърбоманска атмосфера.Той е биткаджия и свали един от най -гнусните диктатори в Европа ама не е господ и не може да върне историята назад. Най-многото което могат да признаят и то неявно е, че са бивши българи. Сега просто след 100 години антибългарска реторика не може да искаме невъзможното. Трябва да сме реалисти а не тъпи мегаломани. Заради мегаломания загубихме доста територии. всичко или нищо не е добра стратегия. Не подкрепим ли Заев, провали ли се той идва Груевски. знаете как беше с него не вярвам да го желаете пак за тамошен премиер.

петковкски, не съм съгласен с теб. това че не възприемаме езика им за български и тях за българи, не го признаваме офицялно не значи че насила ги правим българи. просто им казваме, подкрепяме ви за всичко, стига да махнете глупостите от учебниците си и да спрете антибългарската пропаганда на държавно ниво. а това че ние ви възпиемаме вас като българи, и езика ви като български си е наша работа, вие като искате да си бъдете македонци с с македонски език - бъдете си, но не очакваите да си променяме възприятието. просто за разлика от гърците няма да ви блокираме и няма да ви пречиме, а просто никога няма да получите нашето офицялно признание. наскоро говорих с една група македонци в англия. тези които са били в българия са съсвсем наясно че сме едни и същи - колкото и да им е трудно да си го признаият. като влязат в евросъюза и народът отново се намеша разликите ще си изчезнат от самосебе си. в момента хората в източна македония говорят на език които е много по близък до българския от колкото офицялния македонски- как да признаме че този език е "македонски". така че те махат глупостите от учебниците си и от историята а ние ги подкрепяме за евросъюза и рано или късно те сами ще си доидат при нас и няма да имат нищо против че говорят на български дялект а не на офицялен македонски.

" Haron Haron ( нерегистриран ) 27.06.2017 01:30 link --чуй ме сега моето момче.Подхождай спокойно към нещата.Дори и Б.Димитров да е в грешка-той има опита и знанията.Ако искаш да ни убедиш-кротко обясни.Аз съм германофил,а Детройта-русофил-но ние си имаме взаимно уважение.Дори и да си прав-подхождай спокойно и ни убеди." Ок ще пробвам .На Заев му е много трудно там. Б. Димитров там за масовия македонец е идиот който е български шовинист и не ги признава нито като нация нито като език.Заев първо въобще не мисли, че е българин та да каже в тяхното Народно събрание "Абе вижте кво ние сме българи дайте да се присъединим към българия и да се свършва". Заев има искрено намерение да подобри отношенията с всички съседи и да премахне епитетите от учебниците там за нас като "фашисти" и т.н.Но ние никак не му помагаме като слагаме напред дебили като Б. Димитров. Аз прекрасно знам, че там са бивши българи и то не от историята а от комуникацията с тях. Просто имат друг етикет и са учили други работи. Важно е, че Заев иска приятелство с нас и го иска искренно. За нас е важно там да има една приятелска страна.За това трябва да им признаем езика за македонски,Ще видите, че като отговор ще ни позволят да направим каквито искаме паметници и много други работи! Ако не подкрепим заев и се дървим за езика просто играем по свирката на сърбомана Груевски. Е това е накратко.

Така ми хесваш-разбрахме те и искрено се надявам да си прав.Но не забравяй,че те държат медиите и нарекоха Заев-предател.Трудно ще осъществи целите си той.Но--ние българите искаме дела-прав е Б.Димитров-трябва да спре това обругаване на всичко българско и ще повярваме.А ти най-вероятно си дипломат-прекалено си навътре в нещата и ти пожелавам успех.

Crazy Space

Абе като сме си българи пак ще осерем нещата. Признаем ли скапания им език 90% от аргументите на сърбоманските медии ще отпаднат.А и сега медиите които поддържат Заев са добронамерени.Но разбери колкото и да си добронамерен няма как искренно да уважаваш някой който не ти признава езика.

link --чуй ме сега моето момче.Подхождай спокойно към нещата.Дори и Б.Димитров да е в грешка-той има опита и знанията.Ако искаш да ни убедиш-кротко обясни.Аз съм германофил,а Детройта-русофил-но ние си имаме взаимно уважение.Дори и да си прав-подхождай спокойно и ни убеди.

АЗ ПРЕДЛОЖИХ ДОГОВОРА ДА СЕ ПОДПИШЕ НА КИРИЛИЦА :))) ....

Правилният изход за българската дипломация е-църковнославянски език.Така и вълка сит и агнето цяло.

Въобще извода ми е, че нищо не е научено от националните катастрофи до днес! Никаква гъвкавост няма, не се разбира факта, че в македония са учили книжовен български само за 4 години от 1940 до 1944 и това са били хора 33 набор които сега са умрели! Там са ги учили че са македонци и езика им е македонски. И въпреки тази пропаганда много народ в Источна Македония е доста пробългарски настроен. Не е така в някои други райони обаче. Особенно в стърбоманското средище на страната Скопие.Въобще дълго е за обяснение- с две думи не трябва да се опъваме за политическото име на езика им и ще спечелим много от това! а нищо няма да загубим понеже те и сега си го наричат македонски!Разберете го най-после дървари с дървари, нито следите положението там, нито знаете как са нещата а се изказвате като оня малоумник Б. димитров за който времето е спряло 1913 когато там бяха българи!

АЛБАНСКИТЕ ШУВРАНТИИ ( КУРВИ НА МАКЕДОНСКИ) ... ИСКАТ ДА ПОДПИШАТ ДОГОВОРА НА МАКЕДОНСКИ , ЗАЩОТО ТАКА БЪЛГАРИЯ АВТОМАТИЧЕСКИ ПРИЗНАВА ЧЕ НЯМА БЪЛГАРИ В МАКЕДОНИЯ , А САМО АЛБАНСКО МАЛЦИНСТВО И АЛБАНСКИ ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ :))

Абе тъпак а сърбия като признава черногорския това значи ли, че няма 30% сърби в Черна гора? Е зарад такива като тоя идиот загубихме Македония. Пълен глупак.

ТВА ЧЕ СИ СЕ РЕГИСТРИРАЛ В АБВ НЕ ЗНАЧИ ЧЕ НЯМА ДА УСЕТИМ ЧЕ СИ МУРГАВ КАТО ШИПТЪР :))

Искам да питам аз когато подписваме договор с Черна гора там ще държим ли толкова на лингвистиката и ще пише ли, че договора ще е на български и сръбски или ще държим на политическото име на сръбския в Черна гора,а там той е черногорски? А когато подписваме договор с Босна и Херцеговина пак ли лингвистично ще държим да е на сръбски и български?

Ще ти отговоря-ние не искаме да присъединим Македония към нас,но ако се усетиш ние ги пазим така от гръцки и сръбски домогвания.Главната грешка на Македония е че мисли България за главния си враг,а не вижда кой е отзад-Албания.

Crazy Space

Най-главния враг в момента на Македония е Сърбия. Не играй на албанската карта, едва ли ще ти е приятно някой да играе на турската у нас.

"Цирк ( нерегистриран ) 27.06.2017 00:26 Единственото хубаво нещо в тази безименна държава е, че нескопосаният им български език винаги ме разсмива." Що да е нескопосан? Езика е изграден на основа на западнобългарски диалекти и за тях той си е съвсем нормален,а книжовния български с това мяукане им е доста смешен:)

Вие знаете ли какви ги говорят още срещу България? Що им се връзвате на тези неблагодарници?! Досега който им е доверил нещо, след това стократно е ставал за смях. Прави са гърците, да ги държат в ъгъла! Единственото хубаво нещо в тази безименна държава е, че нескопосаният им български език винаги ме разсмива.

Pesh0

++++

Кои"те"? Най-гръмогласните антибългари преди бяха удбашите сърбомани които сега са основно в ДПМНЕ на Груевски.Е Македония журналист се става само от доказани сърбомани такава е практиката от 1945. Така, че не се връзвай на изчадия като миленко неделковски - много народ и там го псува и то съвсем основателно.

Заради теб си вземам назад всичко лошо,което съм казал за Македония.Ти ми даваш надежда,че има там разбрани хора,с които човек може да изпие една ракия.

АЛБАНЧЕТО ЗАЙКОВ Е НЕЩО КАТО ВАШИЯ РАМАДАН КЪНЕВ :))

Тоя албанец ли е ? Объркаха ми се понятията за всичко-няма ред в тоя свят,а анархия.И все пак си мисля,че не Македония трябва да кандидатства за НАТО и ЕС,а обратно--тяхната държава започва от Гренландия и свършва до Индия-ние българите,къде ще се мерим с тях.

- ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРЛАМЕНТА АЛБАНЕЦ -ЗАЙКОВ В КОАЛИЦИЯ С АЛБАНСКИТЕ ПАРТИИ - ЗАЙКОВ ЩЕ ВЪВЕЖДА АЛБАНСКИЯ КАТО ОФИЦИАЛЕН ЕЗИК :)) ... КАКЪВ Е ??

А, милите били с пътна карта за ЕС... ама няма как да стане... Гърция само може да каже. То и ние пък чакаме Шенген, ама - надали.

То па ти на фала да подкрепяш гърците само че те завалиите не казват, че македонците са българи. гърците са прави когато казват, че александър няма общо с фиромите ама не са прави като ги блокират за името.Щптп и те до пред 20 години имаха един хотел Македония в солун и до там. Да не говорим, че най-яростните гръцки македонисти са преселници от Мала Азия и от Русия. тия баш гърците надолу и по островите въобще не им пука.

Знаеш ли,че си прав за написаното.Приятел-ти си македонец,но ми харесваш.За пръв път ми е приятно да разговарям с македонец.

" Adolfo ( нерегистриран ) 26.06.2017 23:56 Ако Македония влезе в ЕС не само че македонците няма да взомат български паспорти но иняма какво да ги спре да помакедончат половин България " Македонците взимат български паспорти за да духнат по света. Как ще стане помакедончването?Ще почнем да учим и сръбски ли? Не бой се никой няма да помакедончат най много няклой от тях да се българизира.Има много латентни българи там в Источна Македония:)

Името ти е някъде из ботевградско или дупнишко-нямам нищо против да им помогнем,но откъде тази вяра у тебе ,че ще оценят стореното от нас.?Вярваш ли им ?

Crazy Space

Вярвам им понеже са сложени на гилотината. Откоровени десетилетни македонисти сега говорят, че Самуил е бил български цар и ВМРО 1903 та повече от половината са се чувствали българи.Сега бившия комунистически апарат там работи за нас.А против е само една клика от ДПМНЕ откровени сърбо,мани и антиквичари.Така, че искренни не са- просто са принудени да искат добросъседство заради ЕС.Но както виждаш влизайки веднъж в ЕС и противоречията се притъпяват. Ние с гърците и власите не знам да имаме някакви противоречия сега. И с тях няма да имаме.

Pesh0

а бургаското село Равда ... сега част от слънчев бряг. Всички са преселници от македония . След като тя не е станала Българска . Е и сега говорят с диалект . и казват че са македонци .... което не значи че не се чувстват българи . но ако им помогнем ... може да се почувствт и те антични

Никаква пътна карта няма да има. И през ум да не ви минава че ние гърците ще се наведем като вас А иначе си говорете каквото си искате

как е на гръцки "Молодец"

Ако Македония влезе в ЕС не само че македонците няма да взомат български паспорти но иняма какво да ги спре да помакедончат половин България

Затова трябва да има условия и официално да се оризнае бтлгарския произход,а който се противипостави или изнудва и заплашва деянието да се криминализира!

Да бе, ама Бойко като пита Божо, и кур пътна карта!

Вече му е наредено-сигурен съм-съпротивата му отслабна.Явно няма избор.

" Pesh0o ( регистриран ) 26.06.2017 23:41 ние сме в сферата на влияние на САЩ МАкедония е в Руската сфера . Как си мислят да се сприятелят , двамата премиери , пионки в чужда игра ?" Мнозионството от народа там е за ЕС и НАТО. Имат договор със САЩ в отбранителната сфера и участват във всички мисии на НАТО с войници. Така, че са в руската сфера ама друг път:)

Навързано-сръбска сфера са-тя проруска.Македония смята да цуца и от НАТО и от Русия-двуличници са.

Crazy Space

Просръбски са настроени само една сърбомаска клика като оня боклук Миленко Неделковски който мечтае за нова Югославия но и той има влияние колкото и божо идиота:)Официално и ДПМНЕ са за ЕС и НАТО така, че може да се каже, че има консенсус по въпроса.

Pesh0

Кретен .... не използвай мой думи и цитати . Дразниш ме . Преди няколко дена беше с друго име . А това колко са облъчени в македония и колко са изобщо , можем да поспорим. И в крайна сметка след като се чувстват антични .... ние трябва да им признаем правото да се чувстват такива . Както и да се самоуважаваме и да не ги признаваме .

Pesh0

ние сме в сферата на влияние на САЩ МАкедония е в Руската сфера . Как си мислят да се сприятелят , двамата премиери , пионки в чужда игра ?

Те това е-първа беше Черна гора,сега Македония--Сърбия остана сама и кръга се затвори.Висши интереси-няма мърдане.

Pesh0

е това че Сърбия е едно евентуално княжество ... си е история . Но през последните 100 години ни нанесе доста удари , териториални . За което ще си платят , в което не се съмнявам . Само не знам кога :)

Pesh0

в партия шах , 2 пешки се наговарят даса партия ... едната черна другата бяла . Дори как ще ги разместят не зависи от тях . дори техните им народи биха ги изритали . за какво са се договорили пешките точно ?

Самоизяждане ,докато се стигне до короната.

Pesh0

че свобода на медиите ? за какво им е в европа ? Мие да не би да имаме ?????????? Купиха дира в момента в който взе да провежда гласа на хората и сега сега се цензурира . Ние сме последни по свобода на медиите според всички световни изследвания .... ама сме европейци :)

Мислете широкообхватно-едва ли на ЕС и Германия им е нужна Македония.Разплетете кълбото на интереси на двамата големи и ще стигнете сами до извода.

Щом е начертана, това е добре. Беше крайно време. Но кои бяха тез`будители на калиграфското и картографското изкуство? Да не е е Б.Б., който едва ли е чувал за Герардус Меркатор, при цялото ми уважение и към двамата учени? Какво да правя с по-стари карти от музеите, когато Македония се изпише на Изток до Варна и от север ни натисне Гренландия? За Юг и Запад даже не ми се мисли. П.П. Гренландия и Аляска са "класика в жанра". На всяка една двуизмерна карта Гренландия изглежда много по-голяма. На някои е като цяла Африка- нищо че е 14-пъти по-малка. За Аляска е известно същото, но може би не се знае, че там е възможно да е живял и самия Винету. С други думи, взехте ли си ските, когато ще пътувате по новата пътна карта на Македония или само тропически шлем носите в багажника на "Хъмви-то" или танка ?

При Меркаторавата проекция същото важи и за Рашата. Изглежда като Африка и половина ама не е. А Гренландия прави Дания най-голямата европейска държава. Случващото се затопляне + добрите датски позиции в новите технологии скоро може да я поставят далеч преди мама Раша във всяко едно отношение

И нашият ще гласува както каже началничката -- македонците да станат началници на българия. Те това им е пътната карта.

Не е Германия-по-голям ще да е...