Семейство се бори за живота на 7-годишния си син

7-годишният Александър Каменов Петров от Русе се бори с тумор в главния мозък, а родителите му молят за помощ, тъй като нямат необходимите средства.

Обратно в новината

Коментари - Семейство се бори за живота на 7-годишния си син | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

100 лв. от мен!

Когато видя такива случаи, ми се къса сърцето. За самолети имат пари, а за здравеопазване няма. Ами кой ще ви ги пилотира, ако не ви пука за дечицата?

Ей, смотани ДИРници, какъв ми е спама на коментара, че го триете?

Когато видя такова нещо, кипя от безсилна злоба. Защо в нашата държава има пари за луксозни джипове на горските /???/, а няма пари за операциите на деца? Защо аз се чувствам гузна, ако не даря, а онези горе, управляващите - не? Кой избира кое дете ще живее, кое не? Нашата солидарност не бива да е само в даряването на средства, нашата солидарност трябва да бъде в гражданското общество - да направим така, че онези там да си размърдат корумпираните задници и да си свършат пряката работа. Ама не бездушно и как да е, а така, сякаш е тяхното дете.

Това ще се промени, когато излезнем на улицата, но не на седянка, не с колела, кучета и деца и песни, а с лопати, с молотовки и с желание за бой, няма кой да ни спре, ако се вдигнат всички градове в България, ще ги изметем, ще ги пометем и следващите, ще си знаят мястото. Това е начина, няма безкръвна революция за съжаление. "Без агресия" няма кой да се впечатли от нашето нещастие.

Ами за какво имахте избори? Всеки народ си заслужава управниците, беше казал някой...

Защо събират пари от хората? Нямали средства за лечение на детето?! Ами за това има Фонд за лечение на деца!!!! Ако дететто наистина е болно да се обърнат към министерство на здравето! Поредните измамници, които УЖ събират пари за лечение на дете!

Увеличи снимката и виж белега от предишната операция. Това не му е прическата на детето а белега от операцията.

На теб и всички като теб ще кажа ,че за съжаление болестта е истинска! Бих бил щастлив ако детето е здраво а родителите са мошеници но за жалост детето е болно а родителите са свестни хора.... Стига мнителност ако искате и можете -помагайте ако ли не си затваряйте мръсните устенца!!!

Очевидно е, че ти си от бандата измамници, която събира парите на балъците!

Мизерникк изпаднал, 5 лева ли не можеш да отделиш? За всичко на държавата ли чакаш?? Отпаддък!

лъчезарно детенце

дарих

Как искам да има държава, която да се грижи за болните, слабите, старите!

...няма нужда да се "грижи", просто да спре да бъде съучастник на тези, които ни заразяват с Цитомегаловирус CMV, масово от идване на новия световен "демократичен" режим!!! Бременните жени се заразяват умишлено с определени дози от този вирус CMV, родилките се заразяват при шиенето след нормално раждане или секцио, след което чрез кърмата се заразява и бебето, има го дори в млеката и хуманите за деца!!!, има го дори в "витамините"-пренатални за планирана бременност!!!, после по кръвен път преминава през плацентата от майката в плода, след раждането на детето вируса CMV се пробужда от "ваксините", които съдържат "спящи" или "обезвредени" вируси в малки количества, събуждат CMV и започват всички проблеми със здравето на детето!!! Възрастните се заразяват по друг начин(умишлено, разбира се), след което настъпват "неизлечими" болести и ходене по мъките от болница в болница, изследване след изследване, "лечение"...без особено подобрение и резултат, и много, много подаръци и рушвети на доктори и лекари, шарлатани и знахари които или знаят малко, или знаят много, или нищо не знаят,...и така до края на света...

goose

Значи направо застреляй родителите си, защото е 100% сигурно, че те са те "заразили" с него.

От къде пък го измисли това сега??? То бива езотерични глупости, бива теории, но понякога прекалявате....

loyola

У нас действа яко пазарната икономика и шоковата терапия ... Парите ще ги усвоят в болницата, не се притеснявайте. А резултата ... ми каквото се получи.

За човек, който твърди, че вярва в Господ, се изказвате по доста несмирен и ужасяващ, меко казано, начин. Да тръгнете да обяснявате на човек, който е загубил детето си, какво е трябвало да направи и да му набивате вина в главата... Все едно човекът не е страдал достатъчно. Да го карате да Ви се извинява и да го гледате от позицията на всезнаещия... Его-то Ви е доста в повече, което не мисля, че е по християнски. За наличие на възпитание и съпричастност към мъката на другите от Ваша страна, няма и да повдигам темата.

Аз също дарих по банков път. Мила душица!

5000 човека да дарят по 20 лв. примерно и ще се съберат парите

50лв от мен. Изпратени.

Детето има Цитомегаловирус CMV(тумор-огнище). Да го изследват в лаборатория за генетична диагностиката на ДНК анализ на вироса (Цитомегаловирус CMV). Лекува се без хирургични интервенции(не пипайте главата на детето!!!). 48 часа преди пълнолуние Цитомегаловирус CMV, както и всички други вируси в човешкия организъм се пробуждат леко(организма се опитва да се освободи от тях), тогава се започва да се пие лекарството, което го детруира" и го изхвърля по кръвен път(изпикава се) и се вижда в урината(безбройни бели и др. "отпадъци"!!! След което си жив и здрав и като "нов"*...с помощта и благословията на ГОСПОД, защото си му казвал много пъти преди това : "ГОСПОДИ спаси ме, защото се оставям се в твоите ръце."

goose

Искрено се надявам да нямаш деца - те с нищо не са заслужили страданията, на които ги обрича родител като теб. п.с. моето дете умря в началото на годината от ЦМВ пневмнония след трансплантация на костен мозък, имам достатъчно точни наблюдения и знания по темата, за да кажа горното.

goose

п.с. Господ няма. Още повече както го славят като човеколюбец. Няма разумна сила на този свят, която след като е натресло левкемия на 10 годишно дете, да му дава 3 пъти надежда, че се е преборило с болестта, три пъти да го лъже и да му отнема надеждата и накрая да го приспи преди коледа, за да не може да види дори приятелите си, които са пропътували 2000км., за да го видят и да го прибере след нова година при себе си без изобщо да му даде шанс да се върне в съзнание и да се прости поне с родителите си.

Aз деца имам, а ти защо допусна да стигнеш до там, трансплантация на костен мозък на детето си, Господ да го прости и мир на праха му(въпреки, че на една невинна душа няма какво Господ да прощава), а не го изследва преди това за Цитомегаловирус CMV(тумор-огнище) и да унищожиш вируса, то го е имало преди да започнат всичките му здравословни проблеми и точно този гад-Цитомегаловирус CMV ги е предизвиквал!!! P.S. A сега се извини и другия път преди да обидиш някого се замисли, колко е огромна собсвената ти непросветеност, невежество и самонадеяност!!!

Моите най-искрени съболезнования за детенцето Ви :(

Я кажи поне кое е лекарството де? Корен от самодивско биле, препикан 2 пъти от бременна в 3 месец? Да то знаем и ние.

дкми

Пожелавам ти лично ТИ да се разболееш от нещо подобно, и да чакаш твоя измислен господ да те спаси! Пожелавам ти да всичко това да ти мине "през главата", за да видиш колко му пука за теб на твоя господ. Тогава ще имаш възможността да изпиташ лекарството си при пълнолуние, и да изпикаеш тумора. И да повтаряш колкото пъти искаш името на твоя господ (който и да е той), за да видим как и дали ще ти помогне.

O ГОСПОДИ, прости на тези нещастни хора с тези коментари тук отдолу, освободи ги от злобата и невежеството, за да спасиш(ако не тях, защото "този който не поиска да бъде спасен, не може да бъде спасен"!!!)то децата им(ако имат такива), които са невинни!!!

goose

От невежеството трябва теб да спаси, затънал си със знанията си някъде в средата на 16-ти век :-)

Ама вярно си голям дебил. Това, че мяташ в пространството термини, които нито разбираш, нито дори изписваш правилно, те прави единствено смешен и жалък. Надява се ще обясниш на аудиторията как се "детруира по кръвен път с изпикаване ".

Прав сте за това.Ама тука са луди и зли.И не заслужават тази информация .И само може злокобни клетви по ваш адрес да чуете.Простено е на жената ,която е загубила детето си от болка да е загубила здравия си разум.Добре че сте добър човек ,та не я осъдихте.

Да не дава Господ! Защо не оперират детето в България по здравна каса!!! Тук има отлични специалисти, признати в цял свят. Защо 50-60 хиляди евра трябва да се наливат в чужбина!!!

goose

Защото лекарите са стигнали да се бият един с друг, за да се докопат до животоспасяващи лекарства за пациентите си ... Защото колкото и да са добри нашите лекари, копторите, в които провеждат операциите водят до далеч по-голяма смъртност, отколкото при западните им колеги. Защото необходимата апаратура е толкова недостатъчна, че и за нея се води бой чий пациент да е вързан на монитори ... Защото съгласно конвенцията на ООН за правата на детето, която и ние сме ратифицирали, изрично пише, че децата имат право на достъп до най-доброто възможно лечение ... Още отговори трябват ли ви?

Къде е тази скапана държава? За 6 апартамента има,за вили на любовници има,за чанти по 50 хил. лв. има.Абе за всичко има ,но за подобни случай НЯМА. ,,Матряла " ще даде на това детенце,но ГОСПОД ДА ВИ НАКАЖЕ ПРЕСТЪПНИ ГЕРБЕРАСТИ.

И аз помогнах. Пак че са хората да помагат, иначе децата ни ще умират...

Моля ви, тъй като сме беден народ, в това число аз и моите деца - моля, пуснете SMS, откъдето капка по капка ще се съберат някакви средства - например всеки може да дари да 10 лева и са пари, освен сметките, както и за всички други случай пускайте и SNS - поне кои колкото маже ще даде, С МОЛБА!

Давайте хора, заедно можем да помогнем на детето. Аз се включих. Господ е милостив, когато повече хора ги е грижа и се помолят за това дете, едни уши и сърце се отварят. Амин. Всички можем. Имам доверие на Дир.бг.

В почти всички такива статии пропускат да кажат, че операцията не води до оздравяване и обикновено в България отказват да я направят защото или не удължава живота или го удължава но последните дни са страшна агония.

Ако се отстрани целия тумор има огромни шансове за пълно оздравяване. Стига сте намирали оправдания за коравосърдечието си. Значи според вас по-добре да му теглят куршума на детето още сега да не се мъчи.

Нямам никаква идея. Зависи какъв е туморът. При някои има шансве, при някои преживяемостта е равна на нула. Не пишат какъв е. Защо? Щом в България не са го махнали целия, значи е засягал важни части от мозъка, а от тогава е минало бая време.

Ти голям специалист се извъди. Лекар ли си, пророк ли си? Или просто си плещиш? Аз също се включих, дано повече хора помогнат.

Абе ти нормален ли си или какъв?!?

Преведох пари чрез ПейПал. Нека повече такива кампании да предлагат ПейПал или Ипей като опция, защото е много по-удобно от банковите преводи. Дано детето се оправи!!!

Жалко е здравеопазването да има пари за да спаси живота и да лекува престъпник като Митьо Очите,а да няма пари да спаси това лъчезарно дете.

ТОЧНО! ...за огромно съжаление..... :(

TIREX

за никомоненужа армия има милиарди за депутати милиони за децата нищо алоууу?

Опитвам се да направя превод, чрез интернет, но ми изписва неправилен IBAN"

е ИБАН-а , вече преведох. Използвайте копи/пейст ако имате интернет банкиране

Дир-а май не понася други коментари освен положителни... Трябва ли непременно да бъде тази частна немска клиника, за която не плаща дори немската здравна каса ако не си допълнително скъпо осигурен? Тоест, германецът да ходи в нормална болница, а нашето дете в частна клиника...

Тумор в главата е УЖАСНО състояние за хората. Вижте видеата в тубата и ще разберете колко е сложна операцията. Зависи в кой дял на мозъка се работи, след операцията има ПРОМЕНИ от които НОРМАЛНИЯ човек се плаши и с основание. Всяка грешка се плаща със страданието на пациента за цял живот. Бях в Хановерската болница INI и са много добри, не са богове но е за предпочитане пред нашите болници. Имаме прекрасни хирурзи но средата в която работят прецаква добрите им резултати. А ви уверявам че ако дойде преме да ви отварят главата ще се молите за най-добрите.

Пратих през epay скромна сума. Дано има късмет и бог да му помогне! :((

Преведох малко парички. Дано повече хора дарят колкото могат и заедно да спасим живота на милото дете.

Качете в снимкови файлове епикризи и предложение за лечение.

goose

Това е правилния вариант по случая, но нали си имаме "журналисти" - една статия не могат да подготвят като хората ... Последната година имаше поне 4 измамни такива кампании, хората го разбраха, без публикуване на горните документи вече шансовете за успешна кампания са много малки.

goose

p.s. Много странно не успявам да намеря във фейсбук нито Филипина Цонева, нито информация за хлапето ... има я само по страниците на медиите ...

Ако искате да помогнете, дарете колкото можете. Ако ли не, недейте да философствате и да се правите на умни, опитвайки се да разубедите желаещите да помогнат !

Разбира се, все пак ако чете някой от Фонда за лечение на деца и ма желание може да изрази мнение.

Защо е нужно в такива случаи родителите да се молят за средства за спасението на детето си? Къде е държавата в лицето на властимащите?

Да не ти дойде до главата! Не си съгласен-не прави такива злобни коментари.Излишно е!

Или помагай, или си мълчи! Напълно излишни приказки!

Питам се няма ли в БГ и в чужбина по-нормално решение от една частна клиника в Хановер, която не бива плащана дори и от немската здравна каса ако не си специално скъпо застрахован. Малко ми прилича на "искаме най-доброто, ама не можем да си го позволим, съберете ни пари".

Ти би ли опитал, и то повторно, да оперират мозъка на най-милото ти, в не най-доброто мяст???

Не знам дали да ти пожелавам да не те стига, че е грехота или да ти пожелая да ти потрябва и някой умник да ти каже твоите думи?

Дир-аааа, поискайте СМС номер за даряване! Не всеки има време за банки и пей-пал.

дкми

Вярно, че с СМС е по-удобно, но и за пейпал и за банков превод не се иска кой знае колко време.. става за секунди.

И за какво да се хрантутят банките с такси за превод от по 2 лв., като тези пари биха били ценни за детето? Някои хора могат да отделят 5 или 10 лв. за което банката ще им прибере 2?

goose

Не се научихте за толкова време, че ДМС номер може да бъде разкрит само след отказ от Център Фонд за лечение на деца. Много от децата обаче нямат време да чакат 40 дни (минимум) да излезе решение от него, съответно няма и как да разкрият ДМС номер.

дкми

Препоръчвам на родителите да се свържат и с д-р Славомир Кондов. Както и да посетят кабинета "д-р Спартак Хаджиев" в Пловдив.

Хайде сега си отвори гугъл и прочети колко почернени семейства има, колко разстроени излъгани хора има от тези шарлатани, където пращаш една майка да си играе игрички с живота на детето си!

дкми

"тези щарлатани" ми спасиха живота, ако много искаш да знаеш. Така че я пращам точно където трябва и то от опит.

ДИР-а, тази новина я сложете точно под тази за наръгания с нож А.Йо. или по-добре ги обединете и четете коментарите . Ама внимателно четете !

Помагайте хора!

Всички симпатизираме

какво красиво и миловидно дете! Да помогнем всеки кой с каквито средства разполага. Вярвам, че Господ ще опази живота му и ще расте здрав и щаслив.

Успех, детенце! Мъничък си, но много силен и смел, дано скоро оздравееш напълно и имаш едно щастливо детство и един прекрасен живот!

А фонда за лечение на деца?!

На тях все по-малко им пука за децата! Голяма мъка им е да отпуснат средства... дори и минимални. В повечето случаи отказват. Трябва да стане голям калабалък и да се вдигне доста медиен шум, за да се постигне нещо с тях!

И за него трябват дарители!

goose

Много хора изобщо не знаят за него, идва им като гръм от ясно небе с диагнозата и никой от лекарите, с които работят, не се сеща поне да им спомене за този фонд ...