Забраняват продажбата на опасни спинери

Общо 75% от спинерите се оказаха опасни, посочват до момента данните от проверките за опасна концентрация на живак и олово в играчките.

Обратно в новината

Коментари - Забраняват продажбата на опасни спинери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-интересно е защо се прави след дъжд качулка? НЕ трябва ли тези проверки да се правят ПРЕДИ продукта да е стигнал до магазините и да са си го накупили дечурлигата? Кво правим ако тези спинъри се окажат пълни със живак? ЩЕ издирваме децата по къщите ли?

"Радост" за децата - тамагочита, покемони, спинери... През фейсбук, та докато им дойде времето за турските сериали. Важното е с безсмислени и безплодни занимания вниманието да се отклонява от истинските проблеми в действителността.

Лагери за вас нямали, ми спинари?

"Спинари" звучи по-загадъчно о купешко.

честно казано и аз не знаех що е т'ва "СПИН-ер". рекох, че е някаква болест и се зачудих що за болест има такива дефекти. ръгнах да диря речника си на циганските думи в родната ни реч, но се сетих да погледна коментарите първо. добре, че добри хора са разяснили, защото автора на статията не си е направил труда да ограмоти простолюдието като мен с 2-3 деца. аз имам 3 деца м/у 3 и 12 години и нито едно не е имало СПИН-ер. то не, че го и разбрах много какво е. купувам им само топки, кукли, камиончета и толкова. даже телефон не им дават да пипат, а компютъра по 30мин на ден (само в мое присъствие или на жена ми). но пък от книги не ги ограничавам!

"над 75% от проверените спинери, само за три дни, се оказва, че са несъответстващи продукти. Поради това се налага да бъдат взети и проби, които вече са изпратени в лаборатории и те се изпитват." Как се проверява за живак и олово без да е минал продукта през лаборатория? или визуално се преглеждат етикетите и ако продукта не е внесен от "партийната фирма" не е годен. Ако е на нашите, е годен? Така ли се проверяват стоките на пазара? На нашите лабораторий им трябват няколко месеца да направят проверка на чаша с водя, пък камоли не не о по-сложно.

Хорааа,моля нЕкой да ме светне какво точно ще да е това нещо спинер!!!

Пластмасова играчка с лагер по средата и три баластни тежести. Страшна тъпотия ма децата си играят с тях. А шокиращите разкрития се дължат на факта, че лагерите са си съвсем нормални (може би бракувани?) и разбираси имат всички белези на промишлена механика.

Баба Пенке , и аз не знам, въпреки, че имам дете, което върти две такива " врътки" , спинери. Според мен това е поредната детска играчка - мания, превърнала се в машина за пари.

еее,благодара,че се отзовахте,не ми станА много ясно,ама разбрах- играчка некаква...благодара ви

А бе и аз това се питам ...опасни...опасни СПИНери...имат ли нещо общо със ...СПИН-а бре...Да знам да не се окепазя на стари године де :)))

Значи забранителните за един месец ги издават, а разрешително с години ги бавите????

Лелееее.... и ние на тия хора им плащаме заплати.... Абе това държавна агенция ли е ...... нищо не правят, само заплати получават И каква информация ми даде тази статия? Защо са опасни спинерите? Защо? Ама и журналиста дето е говорил с тоя от таз държавна агенция е за ..... И тия от дира са едни преписвачи.... Защо спинерите са опасни?????? единствената информация е: 75% от проверените спинери, само за три дни, се оказва, че са несъответстващи продукти. Тия от таз агенция имат референтен спинер по който съпоставят всички останали ли? това е смешно. По скоро трагично че има хора които се занимават с такива работи и данъкоплатеца им плаща заплата.

Ами то този живак трябваше да го хванат при вноса на продуктите а не след като вече никой не се инттересува от тях. Всичи си накупихме по 2/3 а сега има живак! СПоред мен някой трябва да се хване и да осъди държавата за геноцид. Проблемът е само с коя тема да се захване, защото където и дабръкнеш корупция, нехайство и негодяйство!!!

Тези метрологични дебили защо не са обяснили с какво са опасни тези играчки? Излитат като бумерарг и шибват в челото някой от метрологичните експерти ли, или се усукват около меките пръстенца на някой лигльо от метрологичния надзор ли? Били опасни, но не е ясно защо. Кръгли тъпаци, ама повече - обли!

Sm3hurk0

Добре е, че не са открили уран в тях ! .. и да не се окаже, че някой е мил играчките и за това водата е радиоактивна... в Хасково.

Нищо не забранявате, палячовци. С подобни "заплахи" вдигате търсенето на играчката

не знаех, че са за ядене

Е НЕ.... ТАЗИ ДЪРЖАВА КАКВОТО ТРЯБВА ДА ГЛЕДА, НЕ ГО ГЛЕДА, ЩЕ ЗАБРАНЯВА ЕДНА ИГРАЧКА, НА КОЯТО НИЩО И НЯМА! ДА НЕ ДА ГИ ЛАПАМЕ, КАКВО КАТО ИМАТ ОЛОВО ИЛИ ЖИВАК.

По добре се информирайте с какво точно са опасни оловото и живака преди да говорите глупости. Невежеството е по-опасно от всяка отрова!

За има-няма седмица успяха да определят че 75% от спинерите на пазара са опасни... А кога ще споделят и с нас резултатите от широко рекламираната акция за сравнителна проверка на качеството и съдържащото се в стоките продавани у нас от някои големи производители, които бяха уличени в Чехия и Словакия че продават продуктите си на по-високи цени, в сравнение с тези на които продават в Германия и Австрия, като за сметка на това влагат по-евтини съставки в едни и същи продукти в ущърб на чехите и словаците.

Ще се побъркам накрая! Купих 2 спинера за двете си деца, още 2 ни подариха, видимо не виждам да ги застрашават с нещо - е ми напишете аджеба с какво са вредни, на всеки ъгъл се продават в хиляди цветове, размери, материали и форми, буквално на всяка сергия, по молове и пазарчета, по будки и интернет. Защо чакаха да се наводни пазара и тогава да алармират че са вредни.Защо не ги провериха преди всичко това?????

Трябва да се збранят , защото са вредни , а и толкова много пари изтичат навън ! Да се проведе ''прозрачна общесвенна поръчка '' за местно производство , което да стимулира икономиката ! На това бай Тошо казваше '' самозадоволяване '' ! Не мисля че ще проблем . ако и Бойко го каже .

Агенция, живееща от европари забранява. Още малко ще забранят на децата да играят. Ами естествено, те ако могат ще държат всички деца вързани пред екрана с порното за предпочитане по-перверзно като най-евро ценност.

Защо така сте се загрижили. Нали това е целта на демокрацията да изчисти стария свят и да дойде новата шеста раса която може би ще бъде по умна.

Чудно как така се сетиха точно за спинърите? Поръчка на някой ли беше, що за чудо? След като във всеки магазин "от левче" има далеч по-опасни продукти. Години наред никой не ги проверява.

Формата на спинера наподобява знака на слънцето, а евреите, юдомасоните и всички темподобни организации изпадат в ужас от всичко свързано със слънцето. Свастиката - хилядолетен знак на слънцето, направиха всичко възможно да бъде опорочен и забранен в много държави. В Библията също еврейският планински плъх Йахве забранява всичко за слънцето.

Хитлер дали знае как са го употребили, само и само да забранят свастиката?

Остава и кубчето на Рубик да го забранят, защото има зелена страна /може да е с оловна боя/, няма инструкция как да го подредиш, а може и да се разглоби само в ръцете ти :) Едно време си играехме с каквото си поискаме и сме още живи. Помня само дето едно дете си завря бобено зърно в носа.... , ама боба не го забраниха!

С бързината на охлювите.... Преди повече от месец беше бума.Модата отмина.