Преобърната цистерна с гориво в Пакистан причини трагедия

Най-малко 132 човека загинаха и 80 получиха тежки изгаряния при възпламеняване на цистерна с течно гориво в пакистанския град Бахавалпур, провинция Пенджаб.

Обратно в новината

Коментари - Преобърната цистерна с гориво в Пакистан причини трагедия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да се смееш ли да плачеш ли.... тия инженери и лекари дано не ги изтеглят във европата че ни е спукана работата.....

Трагедия, не само инцидента а цялостната обстановка там

Да пратиме две-три цистерни във Факултето и Столипиново.

Представям си как неандерталеца е захапал цигара и тича с тенджера да събира бензин ....

Моите съболезнования към семействата на загиналите в тази ужасна катастрофа. Правителството трябва да вземе мерки и да организира разяснителни кампании че пушенето в близост до разлято гориво е опасно за здравето и живота на околните хора. Толкова по темата. Сега, някой да знае кога излизат наградите Дарвин, тази новина ще бъде в първите позиции! :)))

ама бива ли така бре?!? цяла цистерна с тонове гориво, а само 123 мангали долу.... при такъв разход сичкото петрол на земята няма да стигне да се справи с проблема...

Жалко че не си бил и ти там

ако към твоя коефициент на интелигентност добавиш сумарно коефициента на всички изгорели, пак няма да ти достигат стотина точки за да ме стигнеш. така че отивай в гетото и не дей да се опитваш да критикуваш.

Естествен подбор! "пожар, възникнал вероятно защото някои хора пушели цигари в близост до разлятото гориво" ТЪПИТЕ дават ФИРА - така е в природата.

Според информацията която излизат в нета, след като цистерната се е обърнала, орките от близките села са хукнали с тенджерите да "берат гориво". Това печели наградата Дарвин за колективна глупост за тази година. Орките по тези земи са несъвместими с всякакъв вид цивилизация. "People living in roadside villages, carrying domestic pots rushed to the scene to collect oil and they also made phone calls to their relatives living in other villages to immediately come to collect oil," the sources said. "According to the initial reports, somebody tried to light a cigarette," igniting spilt fuel, Jam Sajjad Hussain, spokesman for the rescue workers service, was quoted by Reuters news agency as saying.

Един шофьор ми демонстрира като загаси цигара в кофа с бензин. По принцип бензина не се пали много лесно, изпаренията са опасни. На открито трудно се получава опасност от изпарения. Пожара трябва да е пламнал от голяма искра най вероятно от търкането на 2 метала.Освен някой не е драснал клечка кибрит.

Щеше да стане голям майтап, ако беше пламнала!

Това си мислех и аз като ми разправяше а аз не вярвах.

За да не стават грешки- кофата трябва да е пълна до горе, ако не е, бензина като лесно летлива течност бързо се изпарява, в кофата винаги ще има пари които ще опърлят играещите си с огъня;)

Кофата не беше пълна до горе имаше 2 - 3 пръста празно на открито имаше вятър. Това той ми го демонстрира.За 250мл ракия. Спечели баса. Кой знае за 1л какво щеше да изгаси.

много съжалявам, да не прозвучи цинично, но се ПООПИЛЯХ ОТ СМЯХ!:-)))) пушили цигари в близост до разлятото гориво и после умрели?!? еми... освен да се заливам от смях, друго не мога да направя... :-))))))

Всяка година поне един два пъти се обръща цистерна и тия плъхове тичат да окрадат колкото могат и се опичат заради простотията си всеки път!!! Айде Меркел давай покани опечалените в Европа !

Каква трагедия! Следващият път 123 хиляди, а по-следващият 123 милиона! Амин!

Путин е виновен! И Тръмп.

Господ си знае работата... На тия индустанци,пакистанци и ачжикистанци ,дето се въдят като плъхове им дай някои от достиженията на ХХ-век и им гледай сеира... На нигерийци,сомалийци, и разните му африкански човекоподобни им дай-"калашника" и ги остави да си самоурегулират прираста.... На българина му дай "ДЕМОКРАЦИЯ",АВТОМОБИЛИ И МОТОРИ и ...ЩЕ СЕ ЗАТРИЕ ДО КРАК ...

Личи си родствената връзка с нашите мангали... "Ей бате един систерна са обърнал и Айшету вече там да си бере бендзин ..ади да одим чи ши свърши"

Да не забравиш да си вземеш цигарите. Не пускат без запалена цигара.

Жалко за толкова много жертви, но по тия географски ширини нещата открай време са много зле! Пакистан, Индия, Бангладеш... За 80% от населението реалността е такава - потресаваща бедност и мизерия, съчетани с азиатски примитивизъм и получовешки страсти - чудно ли е, че точат гориво на аванта и едновременно пушат/най-вероятно опиум/... Подобна е картинката и в нашенските гета с циганско население! А, конкретно за Пакистан, има и още един, решаващ минус - там религията е ислям!

Преобърнатата цистерна сама по себе си не може да причини трагедия, както се казва в заглавието. Виж, пушещи хомосапиенси в близост до нея - със сигурност!

Хомосапиенси... е силно казано.

Цигане. Точат бензин от пробита цистерна и пушат. Естествен подбор както е казал някой по долу.

Кофти е така да се говори, но... естествен подбор в май-висша форма...

По-скоро можем да смятаме за случаен фактор на средата.