Каракачанов: В армията не достигат 5600 души

5600 военнослужещи не достигат в момента в Българската армия. Една от причините за това е ниската начална заплата от 608 лева, посочи министърът на отбраната.

Обратно в новината

Коментари - Каракачанов: В армията не достигат 5600 души | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фалшивите квартирни пари за някои. Фирмите към МО от бюджета на министерството. Да си ги заработят сами. Назначени наши и шуребадженащина. осигуровките.....

На първо време и един нов министър ще свърши работа!

шопар може да бъде министърът на отбрана?

Ама Каракачанката не е ли служил?

5599 СА ТИ СЕ БРОИШ ЗА ДВАМА

..а в държавата липсват около 2 милиона, но това явно не вълнува ВОЙВОДАТА. Много вожд, малко индианец.

значи ти да ядеш като за петима, да ставаш като бременен в деветия, еле пък откакто си на власт, а аз да тичам по чукарите с пълно бойно снаряжение. Как я виждаш тая? Няма да стане.

великата телена ограда не е ли достатъчна :D

няма ли да стигнат полковниците, които се сматкат из София да попълнят армията?

5600души не са чак толкова много. Ако проблемът е само в количеството лесно може да бъде решен. Но в армията проблемът е друг. Там има свободни места за точно определени длъжности. А всички места за големи и средни началници са пълни, та препълнени. Иначе казано"Много вожд, малко индианец". Я да сметнем колко полковници и генерали се шматкат. Колко полка имаме та в София полковниците да се разкарват на стада (полковникът командва полк). Я вижте що генерали и адмирали има. Колко дивизии има в България? Колко ескадри? Или то ескадри и дивизии няма, ама длъжности за командири има. проблемът е в качеството на хората. И в мотивацията. Аз по прихнцип нямам нищо против жените в армията, но ако се наложи даме пази лелка, която до вчера е била доячка в ТКЗС-то - не благодаря. И като ги гледам какъв башибузук са освен момчетата от "Специални сили" не виждам кой може да изтича едни елементарни 3-4 км, или да направи един стандартен "марш на скок" от 16 км. Жалка работа! Мързеливци, събрани на едно място с единствената цел да не бачкат.

и кого да охраняват - престъпници каквито сте всички - ти ченге, колкото и да ви прикриват едно по едно излизат искания за отказване на имунитета ви. Я марш у лево.

.........кадрови войници са негодни за военна служба поради здравословни или образователни причини.................лъжа е за образователните причини- гледам ги на обучението- обръща лопатата обратно дето с нея трябва да копа окоп и с железната част се предпазват от патроните, а със сапа-нападат противника и удрят ............. образована работа са.......

Абе 5600 чиляка- все ще се намерят толкова ромски младежи! Остава му да разбере колко ром може да влезе в един танк например- ще пада смях по Евронюз като покажат как сто мангусти влизат за отрицателно време в железния звер, и още 100 отзад тикат да върви, а да- останалите сто берат телената ограда отпред да не я смачка танка, а двама гонят снаряда да съберат осколките. И като сложим още 200 парчета чевръсти с клонки от дърветата да правят маскировка на джелезната техника- ето ти как една армия се събира в един танк! Малко зор ще видят само като трябва бързо да го пренесат от едната граница до другата на бегом- зора е в това, че първо го разглабят за половин час, на бегом до другата граница с парчетата и там завиват за половин час- верно от танк излиза самолет Грипен, ма карай!

Малииииииии, за билки ходи с очила за нощно виждане.........!

Каква отбрана ,какви 5 лева? Ходи си купи мозък бе дебелак!

Наборната армия е нещо много скъпо, защото постоянно се обучават нови хора, категорично незаинтересувани в това, което ги учат. Всъщност рандемата там е учудващо нисък.

Аз съм от последните служили 2 години. Тогава в армията нямаше недостиг на нищо, освен акъл. Сега да порасъждаваме - моят син се роди в година с доста ниска раждаемост. Има няма - родиха се тогава 68 000 деца. Интересно, но когато тръгна първи клас, тръгната 54 000 деца. За седем години 14 000 изчезнаха по трасето. Колко завършиха - не знам. Да предположим, че темпа на изчезване не е бил 2000 нагодина, а само 1000. Значи, завършили са 42 000 души. Ама имам съмнения, че е е било баш така, а темпа на отпадане е бил пак толкова. Половината, чисто статистически са момичета. Значи 21 000 наборника, При 40% негодност - ами малко над 12 000 наборника годни за служба.

Как ще достигат Каракачанов, нито ти си ходил в казарма като беше доносник на ДС, нито Сидеров е бил и не сте се клели в българското знаме, че и Станишко и повечето БГ политици. Голям пример давате.

Е, че съседната статия казва, че ние си имаме СУПЕР БОЙКО! За какво са ни войници!

Айде изревахте, манини женчовци, няма да ви се отрази зле малко военна подготовка, не само на зяпате капитан америка с пуканки в ръка. Жените имат дълг да родят и отгледат поколение, а вие да ги защитавате. Така че стига сте се оправдавали и хленчели.

608лв е много висока заплата ,за т.н.военослужещи ,защото и работата им е толкова.Даже е висока.Познавам един такъв военослужещ ,който си чака пенсията пред компютъра,има собствено жилище ,но е на квартира и тя му се плаща.каракачанов непригоден си за нищо.Дажи и идеите ти са абсурдни.Кой ще ти служи в защита на престъпници като тебе?Кой?Децата даже знаят какви са"управляващите "ни.

"Според министър Каракачанов, цитиран от БНР, най-сериозният проблем е, че около 30-40 на сто от кандидатстващите за кадрови войници са негодни за военна служба поради здравословни или образователни причини." А как тогава другарят Каракачанов си представя наборната военна служба? А? След като близо половината са негодни, откъде ще си "набере" годни за наборна служба момчета? Да не говорим че младите изобщо намаляха драстично. Само дъртаци останахме в тая... държава.

"Една от причините за това е ниската начална заплата от 608 лева, посочи министърът на отбраната." Ами увеличете им заплатите бе! Чистачката в нашия офис получава повече пари, пък не си рискува живота като войник!

Военният министър Каракачанов присъства на празника на билките Лошо Каракачанов ,лошо- те за това е армията на това ниво . 30 години смешни хора на сериозни места. Не сам привърженик на 100 летницата така че не ме заклеймявайте като комунде, но смешниците са на всякъде важното е да са на държавния казан .

И повече ще стават. 27 год. рИформа правили ? Върховете на армията се оядоха при демокрацията. войските все по зле.

Г-н Каракачанов ще спечели ако подкрепи президента Радев за укрепване на армията и флота, и не се влияе от двамата мушмороци които всячески се стремят да пречат да се свърши нещо съществено в тази държава.

мръсен крадец от ДС

На полицаите и военните все парите им малко,а какво да кажат останалите?Парите пропорционално на свършената работа,така ще се оправят нещата.Кандидатите за работа в армията,млади интелигентни,атлетични.

Винаги в Голяямата игра, а ченге? Ако не във властта - поне депутат. И все по-дебел и по-дебел...

Агент Иван, кажи нещо и за партньора си - ямболският "завършен онанист", дето се е направил на болен, за да не ходи в казарма.

да е забелязал тоя че и лекари и учители и електротехници и всякакви липсват вече от България...само пенсионерите има и то с тая окачна, но прескъпа здравна система и тях няма да ги има скоро....Има един гей парад, може там да потъси войници господина. Едно нещо само има в изобилие в обезлюдената България - дупетати, министри, замминистри и всекакви такива отрепки...

Да не забравим и държавните чиновници. Държава може да няма, но тях ще ги има винаги - несменяеми, наследствени професии.

тоз Geй сега да вземе да ъзстанови и противоатомните скривалища по блоковете, бойната готовност на всеки и пр.

Този Комсомолски Секретар,комунистическа издънка,от тези които поради интернационални подбуди и стремеж за самооблагодетелстване,иска какво?Никога не съм го чул за какво се бори,лапач на държавни кинти.Като е много ербап да вземе да напише барем една книга по история на България,и да се опъне на Путин за това че СССР отцепи македония от България,на такива им викат плшипутци.

НИКАКВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СЛУЖБА,ЗАЩОТО ТОГАВА МНОГО ДЕЦА ЩЕ СЕ ОТКАЖАТ ОТ БЪЛГАРСКОТО СИ ГРАЖДАНСТВО...ВМЕСТО ДА НАГЪВАШ ЧЕВЕРМЕТАТА СИ,КАРАКАЧАНОВ,ТИ ВЪРВИ В КАЗАРМАТА,А НЕ ДА ПЛЕЩИШ ГЛУПОСТИ.НЯМА ТАКИВА ЗАДЪЛЖЕНИЯ-ВОЕННАТА СЛУЖБА Е НА ДОБРОВОЛНИ НАЧАЛА..НЕ ВСЕКИ ИСКА ДА СЕ ЗАНИМАВА С ВОЕННО ДЕЛО.

Хайде тогава , вземай пушката и в казармата , че и без друго имаш нужда !!!!

Твоя проект не става даже и за строителните войски. И там трябва мотивация, заплати и яко плюскане. Братята роми вече бачкат у чужбината.

Каракачанов да направи 30 лицеви опори, 30 коремни преси, 10 набирания, крос 5 километра и ако е жив след това да говори за военно обучение и наборна служба :)

Тумби, издишаш!Като депутат си нула, ама като министър- две нули!

5600 сегашни мешки, сиреч торби като министъра!!!

Е, тоя безформен идиот да говори за негодността на младежите. Половината младежи са фитнес маниаци и фитнесите са пълни. А "здравите" служили младежи , набори на Каракачана имат същия освинен като на Каракачана, само, че някои като позаболяха и те почнаха да подражават на съвременните младежи във фитнеса и се подмладиха. Свинеподобни бяха и всички генерали и полковници от соц армията все селски пръчки кръстени на Сталин ,Ленин и съкратени по селски имена Доко, Гочо , Михо , Димо, Ваньо, прости до безобразие и с мания за големи войни , но без ден реален боен опит и победи на идеологическия и интригантския фронт с жертви българи и ни един убит враг.

Това, че са фитнес маниаци не означава, че са годни.

А кои кандидатстват в Армията? Млади мъже на 20-30 години. И здравословното състояние на цели поколения е плачевно, заради разбитото здравеопазване, пардон - "медицински услуги", но няма да го пишем така, а ще пишем "кандидатите" Изтрепахте си крепостните, кой ще ви слугува сега???

Кой ще набива крак за 600лева. Пък и без съвременна техника и начини на воюване си не войник , а временно жив труп. Дори дрехите ги карат да си купуват, щото не стават. Нямаме техника , щото русофолистиците в армият саботират купуването на техника от запад. Ей тъй, по :-добре да няма , ама да не е от Нато и после реват , че няма армия.

Щом в Израел казармата е демкратична, защо да не демократична и в България? Или каквото е позволено на господаря е забранено на слугата , т.е. стадото за заколение?

Смешно е как соросоидните тролове се представят за майки... миличките те...

МОМЕНТАЛНО В ИЗРАЕЛ. ДА СИ СЛУЖИШ.....

Отлична е идеята службата първоначално да е доброволна. Според мен на доброволците след уволнението им е редно да се гарантира предимство при постъпване на държавна служба според квалификацията им, евентуално с изгодна възможност за повишаването й.

Безплатна военна служба няма, както няма и безплатен обяд в ресторанта.

Само глупаците и крадците измерват всичко в пари. Дори цивилизацията на търгашите от Запад го разбра, а нашите Крадци на Прехода не.

И ти реши да ги попълнеш с измислената си глупост да връщаш казармата защото така и не проумяваш че на сила хубост не става.. Когато хората виждат как разпродавате България, как не ви е еня за хората в нея с лупа да търсиш няма да намериш кандидат да ви защитава гъзовете на база някакъв ''идеал''

А на държавата не достигат 3-4 милиона човека, дето ги изгнихте от България.

да. недостигат 6000 военни и около 1000 танка, 100 изтребителя, 500 хеликоптера, 10 подводници и 50 кораба също не достигат...

Ами върви ти в армията, свиня дебела!

Миличките те, пречупили китчица, мами ще ги пази да не им направи някой нещо.

Няма кой да й подари на тая "Маминото детенце" от Каравелов...

За 1000лв заплата се записвам, продавам овците и идвам да ви уча на табла и сантасе!