БСП прие от държавата паметника на Бузлуджа за срок от 10 г.

БСП се съгласи държавата да й предостави монумента на връх “Бузлуджа“ за срок от десет години.

Обратно в новината

Коментари - БСП прие от държавата паметника на Бузлуджа за срок от 10 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тарикатите от ГЕРБ ще намерат начин, да не дадат паметника на БСП! Те като ренегати от БКП са по-настървени срещу БСП, от автентичните десни! Понеже предусещат, как БСП ще се самоубие с внасянето на закона за 120 мажоритарни и 120 пропорционални депутатски места, ГЕРБ ще шикалкави с даването на паметника, докато са на власт! А, това ще е толкова дълго, че до тогава паметника ще се само-разруши, напълно!

Този исторически дом паметник на БКП е на България . Там можеше да се види историята на БКП и на България в най тежките години и най добрите да 1990г. Тъй като има още индивиди и партии не знаейки друго освен да говорят глупости в момента само Б С П трябва да бъде стопанин на този паметник. Резултата без стопанин за 27 г. е налице - срам за зялата ни нация.

Какви са ти аргументите,точно за БСП?Че са наследници на БКП и не го отричат,и какво,освен че разрушиха всичко постигнаха през соца,окрадоха,създадоха мутрите ,безработицата,емиграцията сега им се полага чинията,е що,пак за демагогия! И какво пише на чинията" Напред о пари и презрени..."," Работници и работнички от вси страни,сплотете се...заедно срещу врага",и тем подобни,а вътре се кипрят Маркс,Енгелс,Благоев,сърпа и чука на покрива и така!Но е вярно че покрива се саморазрушава,доста е зле,но не виждам какво ще нсправят и БСП,освен че се полакумиха за туризъм и кой знае още какво?

Това е най - мръсната гавра с българския народ. Вместо тази партия да бъде забранена и всичките й висши членове арестувани, ние й дадохме картбланш да съществува....

Трябва да се забранят всякакви червени сбирки вътре в Чинията,защото ако наистина се реставрира то образите на Ленин и Маркс какъв плацдарм ще бъдат на бившите,просто отвратително!Единствено както е отредено и от чужди експерти да се ползва за паметник на тоталитарния туризъм,нищо друго,както сгради на бившето ГДР се ползват само за посещения!

Защо си мисля тази вечер за вашия безсмъртен бой. Защо ви виждам от далече във оня веженски усой Защо задъхано по склона вървя след вашата колона и срашно искам аз и срашно искам аз да бъда с вас да бъда с вас Партизани,партизани легендарни синове над полета и балкани над села и градове Партизани,партизани на челата със звезди от вашите кърви проляни свободата,свободата се роди свободата,свободата се роди Защо си мисля тази вечер за вашия безсмъртен бой. Защо ви виждам от далече във оня веженски усой Защо задъхано по склона вървя след вашата колона и срашно искам аз и срашно искам аз да бъда с вас да бъда с вас Партизани,партизани легендарни синове над полета и балкани над села и градове Партизани,партизани на челата със звезди от вашите кърви проляни свободата,свободата се роди свободата,свободата се роди.

След като се запънаха да платят 100 000 лв., защо им го дават без пари??? Защо построеното вместо много жилищни комплекси или промишлени обекти соц недомислие (подобно на многоъгълния петик*р на НДК) ОБЩОНАРОДНО имущество се предоставя на една партия безвъзмездно???? На кой гражданин на РБ (или на организация) се предоставя общонародно имущество за без пари???????

Именно телевизията ще капсулира партията!Не правете глупости като уйдисвате на остарели идеологически хора!

да наричаш културно наследство комунистически недомислия, твърде смело.

Глупости ,ремонт? Този ремонт ще глътне не по-малко от 200мл.лева.Това са средства по всички части на проекта а състоянието им е окаяно.Дарителска кампания!?!?От кого бе? От пенсиите на червените старци.Ами нека да даряват,след като искат.Това е утопия,по-добре да го оставят да се саморазруши или, да го предложат на Холивуд са смимане на филми на ужасите.

"Паметникът" на Бузлуджа - културно наследство???!

Само че е некултурно наследство.

Ако го бяхте посетили преди "демокрацията" да го доведе до това състояние може би мнението Ви щеше да е съвсем друго.

без съмнение това е много умен ход на Борисов. По тоя начин изпълнителното бюро на БСП ще се види принудено да вкара огромна част от финансовия си ресурс в следващите 10 години в Бузлуджа. Това са следващите две президентски кампании и поне три парламентарни кампании, както и за местни избори. БСП няма да има пари за реклами и кибапчета. Милионите ще идат да се нарисува реалистично брадата на Карл Маркс и то в духа на соц-реализма. А след 10 години държавата си го взема и го дава на главното мюфтииство. Слагат на Маркс една чалма и те ти пророка Мохамед. Джамията е готова.

Вярвай си,че ще ползват субсидията,като има още червени бабички и дядковци да й вярват и най вече бедните ще финансират ремонта на червеното чучело!И от новото червено тв ще приканват и лъжкондрят наред с руската пропаганда!Накрая Зарков ше къса билетчета за посещения!

И откъде накъде на Курна Мазната,Баце много лесен!" Културно" било наследството,голям майтап!Тоталитаризма не е култура,а това че Чинията е включена в тоталитарния туризъм е защото външно архитектурата е модерна за времето,добър архитект, не че БКП нещо са допринесли,освен да ги увековечат,щот са много " убави"!Строен с дарения,и ако беше прехвърлен на община Казанлък,имаше резон да се дари,но на БСП - не,ще стане комунистическо свърталище!

БКП - БСП ... комунисти - социалисти . Змия с две глави ! Тази змия трябва да се унищожи . Трябваше да им дадем Белене и да ги затворим там , където изтезаваха наши близки , бащи , майки , деца . И ние да им направим същото . Колко са останали от Белене ? Да разкажат за бедствието , което ги е сполетяло , без никакава вина . Ужас ! Възмутен съм от нехайството и забравата на българите , които разрешават тези убиици да продължават да живеят .

на Правителство да продава, подарява, дава безвъзмездно или преотстъпва мой връх? Мой е, защото е връх и е народен, а не партиен. Защо БСП? Те приеха ли факта, че са наследници на БКП? Впрочем те затова и не го искаха официално. Заради "взел-дал".... Щеше да се наложи да обясняват имоти с политика на БКП от 1800 до 2080 год.?! Ние не сме тия, но си искаме онова, нашето от ония, наште!!!???

Станаха за смях с този паметник. наприказваха куп глупости и лъжи и контрата все в тях си стоя. У тях е и днес. Вчера казаха, че ще купуват. Днес щели за 10 години да ползват, но безвъзмездно.

Стъпил Хитлер, стъпил Хитлер на руската земя да си цели, да си цели на Кремъл звездата. Не уцели, не уцели на Кремъл звездата, най уцели, най уцели клетото си сърце... Викна Хитлер, викна Хитлер, викна, та заплака: - Хей дружина, хей дружина, верна и сговорна! Дето паднах, дето паднах - там ме заровете.... На глава ми, на глава ми счупен кръст сложете; на крака ми, на крака ми - карта на Европа: на гърба ми, на гърба ми - Сталиновата сопа.

И той поет се пише.Нищожество!

Боли, нали? Но какво да правя, това е истината.

ще кацнат на Бузлуджа ,мислейки ,че техните колеги са дошли преди тях . затова е необходимо много добро осветление през нощта !

Най сетне българска версия на Первий канал! Путин искаме само него, Европа не!

Ще гледаме Путин, Медведев и колегите му отколкото ББ с Макарон, Перкел и М. Гербиел.

Абе тая партия не става за чеп за зеле. Който ставаше си замина отдавна. То тая работа с телевизиите и агитацията беше актуална преди 10г. Сега вече всичко е разпределено... Та пак чуваме лозунги от типа "дайте да дадем", но вече парен каша духа. А и бойко ни обра до шушка, че и КТБто лапнаха а ние трябва да го платим в трен размер - веднъж дето фалираха кредитираните, втори път дето им изплатихме влоговете и трети път като ни осъди Оманския фонд!

даритеулска акция за ремонт на ...символ на социализма!! курнелия, чинията на будзлуджа е символ на комунизма, строен от всички нас по време на нрб! социалистите нямате нищо общо с това!

Септемврийци Когато над Дунав се мръкне и сънен Балканът заспи, отново в полетата бойни пожара на бунта гори. Отново вървят септемврийци... За всеки загинал герой те мрачно проклинат: "Убийци, ний пак ви зовеме на бой!" Ний искаме пак свободата, земята и нашия труд, че ние твориме благата със сърпа и тежкия чук. А тихият вятър отнася гласа на прикрития враг и глуха закана оглася селото и димния град. Кълнем се в смъртта ви, другари, и в всеки загинал герой, че скоро часът ще удари, часът на съветския строй! Червеното слънце ще грейне във всички бедняшки сърца и в новия кървав септември - кълнем се - ще бием врага!

5. По-добре да слушаш изобличения от мъдър, нежели да слушаш песни на глупави; 9. Не бивай с духа си бръз на гняв, защото гневът се гнезди в сърцето на глупави. Еклесиаст 7:7-9

Е ти пречиш сега-остави го поезията е мн.хубава.Ти няма да си продадеш таблета за сградата но той може би пък ДА!

И това го казваш---на рожденния ден на свети Йоан Предтеча?:)))))))) Чадо неразумно!:))))))

товаришч, часовника на съветският строй спря да цъка на 26 декември 1991г в 19.32 часът!

Някаква голяма тайна ще си остане защо тази сграда е на този връх а лично Корнелия не като политик а жена ми е симпатична.

"Летящата чиния" винаги ми е харесвала. Дано да я оправят, като хората.

На времето,се наричаше Черпака на Бай Тошо.Дирекно от заплата отдържаха 5или 10лв срещу пощенска марка,получих я,със заплатата,,,,С този черпак искат пак да крадат от хората,,,,

дизайнерски даже!

Нелчето ще даде ли пари или ще муфти пенсийте

Прилича на джамия с минаре. От минарето трябва да се свали петолъчката, ако не е паднала. В чинията могат да се сушат билки. В Балкана има много. На мястото има много ветрове. Проветриво е. Каквото е останало от прозорците да се замени с решетки и мрежи.

Курнела ще гледа на карти Таро, за да припечели за ремонта Бузлуджа.

Антон тодоров---гледа на барабонките СИ!:))))

За съжаление ББ отново изигра левицата. След като се прехвърли паметника ще се ремонтира и това ще отнемане доста време. След това ще се разработи като туристическа дистинация и 10 година минало. След това някой олигарх ще получиш всичко на готово. От опит знам, как с много труд разработваш бизнеса си и после някой с власт ти го отнема.

Браво, Корнелия! Цяла България е горда с теб. Ти възвърна една предишна монументална слава, пред която всички се прекланяхме още от 1891 година! Готова съм да даря 2500 лева за Бузлуджа и те моля да я превърнете в паметна плоча-свидетел за безобразията на ГЕРБ! Нека след хиляди години целият свят пази спомена за дерибействата и беззаконията на ГЕРП, довели страната ни до кучешка тояга, превърнали я в отровно марсианско блато, в което ние всички - и бедни, и богати - се давим като риби на сухо, останали без сетен дъх! Аз съм готова да даря безвъзмездно и без лихва и 32400 лева собствени средства за основаването на телевизия на БСП и те заклевам да я кръстите телевизия "Бузлуджа". Тя ще предава без цензура и без страх вашите конгреси, съвещания и пленуми. Тази телевизия ще покаже как Демокрацията ни върна в каменната ера, където бедните българи са принудени да ядем асфалт и други помии и как Новите Господари по формата на еврогейове, либерасти, толерасти и друга паасмина искат да ни сменят насила ценостната система, пола и да ни направят гейове, които скачат до умопомрачение върху движещиет се пларформи полуголи на ежедневните задължителни гейпаради във всяко едно градче, селце, махала и паланка. Да живее един светлий комунизъм, чието ново начало иде от паметника Бузлуджа, извоюван за 10 години от славната БСП и нейния генерален секретар Корнелия Нинова! Поклон!

Скъсай си дипломата ----по простотия! Същата диплома---дето ти я дадоха, щот се опитваха да научат лумпенпролетариата на УМ!.. Безплатно,.....Сър!:))))))

Професорка по тъпотия ли сте?

Заради такива откаалки като т.нар. проф. Сълзица Чакалова, интелигентните и умните хора напускат България.

най- сетне някой да се сети нещо да поправи, нещо да построи, че досега само се разтуряше- Евгени Бакърджиев взриви мавзолея (ама си построи небостъргача срещу Интерпред!!!), Костов разруши всички фабрики и предаде машините за скраб, унищожиха селското стопанство, унищожиха всичко което беше построено с труда на народа. лайте сега, заливайте се от злоба, Бузлуджа ще се построи и ще стане за чудо и приказ, както си беше преди. Ако ви е яд, хапнете си отзад!

лапна и хотел Хемус и му пристрои 5 етажен бизнес център

ходи да береш домати на бригада, а не ми гледай сериали

От Балкана слиза, мамо, от Балкана слиза, от Балкана слиза, мамо, мома партизанка. На рамо си носи, мамо, на рамо си носи, на рамо си носи, мамо, пъстра пелерина. А под пелерина, мамо, а под пелерина, а под пелерина, мамо, шмайзер карабина, В левий джоб си носи, мамо, в левий джоб си носи. в левий джоб си носи, мамо, писмо партизанско. Във писмото пише, мамо, във писмото пише, във писмото пише, мамо: "Свобода народу, свобода народу, мамо, и смърт на фашизма!"

WOOLFA ако си напишеш така името WULWA (ВУЛВА) по ще ти подхожда. Пък ако си мъж- пак ще ти стане.

Явно, КУРнелке, вече си пристигнала на връо, а? Турга ли я веке скарата с шиш-кебапа? Да не забравиш селитра за биричката, а за плебса студената водичка и менте-кибапче!

Кибапчиту, соросош ага----е при мень!:)))))

И какво ? 10 години ще ги гледаме да правят комунистическа пропаганда и отново да побъркват хората с лъжите и обещанията си за светло бъдеще. Щом има интереси и от други лица при същите условия, защо прибързано се дава на БСП?

Woolfa ( регистриран ) 24.06.2017 16:56 *Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам -------------------- Господин/Госпожо Модератор, Коментарът ми нито е извън темата нито пък е спам! Един Закон, гласуван, приет и обнародван, няма как да е спам, а и си е точно по темата. В България май наистина има вече прекалено много самозабравили се путинопоклонници с червени комунистически душици! Когато един закон се погазва явно, открито и арогантно, то трябва да има и наказания. Това е престъпление!

Сега разбирате ли каква е основната разлика между БСП и всички останали партии: Ами фактът, че паметникът е даден за стопанисване на БСП в срок от 10 години показва, че тази партия ще я има в следващите 10 години! Тази партия я има от 1891 година - вече 126 години! Явно ще я има още 10! И още! И още...!!! Тя е ВЕЧНА! Ще бъде ВЕЧНА! ... А СДС има ли го?! - НЕ! НДСВ има ли го?! - НЕ! ГЕРБ ще ги има ли след 10 години?! - НЕ!!!

А БСП ако изчезне, по-рано ще си върне паметника държавата.

Дали ще го има ГЕРБ, Боко като предаде Богу Дух?!?!?! Я пак си помисли, прости човече!!!

и с различни имена. 126 години са нищо от друга гледна точка. Можеш да му служиш, или да си в битка с него - от теб зависи

Това трябваше да направят отдавна.

Не знам само дали им я дават с двигатели... иначе трябваше мнооого отдавна...

Дрогаре, спешно обръщайте тюфлеците и фърляйте пенциите от балконите на нашите мобилни групи млади социалист за нови пвц джамове ,шпакловка и саниране за свещенния ни храм на бузлуджа! Даренията да се изпращат на адрез- град ветово, гара левски ,горна гарата и -квартал калтинец,червен бряг зад гарата и столипиново! За три изпратени пенции - бонус - партрет на Путин,за 2- на Нинова ,за 1- на Таско!

Ти----трезвен ли си?:)))))) Пит надо менше!:))))----и только виски!:)))

Вече, почти 30 години с идването на демокрацията и капитализма България се съсипва и изчезва. Образование, здравеопазване, култура, спорт, икономика вървят с бърза крачка надолу. Развихря се корупцията, простотията, чалгаджийството, робството, беднотията. Вижте в другата статия какво констатират за нас германските бизнесмени. И не ми говорете за накаква "свобода".

Сподели че си песимистично посткомунде, а братята ти не са те защитили от тяхната си "демокрация". Браво за поста, грабвай кирка и лопата и им помогни за летящата чиния. Може да спечелиш билет за новия полет

Телевизията от розовите ли ще е? Иначе кой ще я гледа?

Едно време насила дарения правихме, за да го построят, сега искат да дарения да правим, за да си го ремонтират. ДГД

Как става така, че пред медиите БСП, чрез Корнелия Нинова поиска ултимативно летящата чиния на Бузлуджа, а сега ни се поднася новина, че БСП приемат нещо, което сами са си изпросили с изнудване? Освен това как така един паметник на културата, който е публична държавна собственост ще се предостави на политическа организация, юридическо лице с нестопанска цел, регистрирано като политическа партия без конкурс, търг, обществена поръчка и без определен финансов резултат за държавата? Що за идиотия ни се пробутва?

KYPtv - в чест на др. курнелия

Аз пък ще даря пари за възстановяването. Тази чиния може да стане отлична туристическа атракция. Така или иначе, за добро или лошо, тя е част от Българската история. Във Виена Австрия още има Паметник на Съветската Армия. Не го събарят а го ползват като туристическа атракция. Според мен направихме доста глупости през последните 30 години с разрушаването не тоталитарни паметници, които ако не бяха съборени сега щяха да са идеални туристичвески обекти.

Не мечтая безсмъртие и пътища леки, а ватенка топла за зимния ден. Безсмъртно нека остане навеки построеното тук от мен!

В главата ти

Имах един приятел, който много искаше да направи кафене в Мавзолея, но дойде един активист(терорист) и го взриви. Моя приятел сега е в Брюксел. Там поне не си рушат каквото са построили.

Комунистическият режим в България 9.09.1944 10.11.1989 г. и дейността на БКП са обявени за престъпни със закон, приет от 38-то Народно събрание.

Бог да прости баба йорданка! Убав човек----беше!:))))))

Настъпи златна жътва за мургавите телефонни брачеди от калтинец,гара левски и ветово ,ще има масово фърляне от червените бабички на пенции от балконите за фондации за събиране на средства за Бузлуджа !

Drogare,var'te da varim da rap'tite. Kumonistetu taka na u4eha anno vreme.

На пресконференция : "БСП: Елате, хиляди младежи!!! Соцпартията иска оградата по границата с Турция да се строи от бригадири". Може да включат и чинията в почина. УРА другари -напред !!!

Това си е чисто комунистически партиен символ! Издигнат е в чест на една партия със средствата на държавата. Питам - каква заслуга пред държавата има тази партия? Бе приет дори Закон, определящ тази партия ,като престъпна! Времето на нейното управление бе определено като престъпно. Забранена е символиката. Защо това бетонно недоразумение все още съществува на този старопланински връх? Щом от БСП(к)/БКП(соц) си го припознават, да бъдат така добри със собствени сили и средства да разчистят това архитектурно недоразумение. Така, както бе свалена петолъчката от центъра на София! Другият вариант е това нещо да бъде показвано на екскурзианти поради същите причини, като лагерите на смъртта, за да не се повтаря това никога повече!

И кретенизма е определен като заболяване!:)))) Ама сума ти вълци и улични псета---скитат на воля!:)))))

Явно ти знаеш най-добре: " Комунистическият режим в България 9.09.1944 до 10.11.1989 г. и дейността на БКП са обявени за престъпни със закон, приет от 38-то Народно събрание"

партията с най много членове милионери и тръгнали от народа пари за ремонт да събират..каква извратена наглост!

Поименен списък ще намерите в пресцентъра ни.