БСП предлага смесена избирателна система

ПГ на „БСП за България“ ще внесе в парламента предложение за въвеждане на смесена избирателна система.

Обратно в новината

Коментари - БСП предлага смесена избирателна система | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ни Ва ли я срам уа? Ааа? Пут къдя, на къдя?

Щом БСП предлага, в никакъв случай!

ЕЙ ДИБИЛИ, брей??? ТЪПАНАРИ сте до един от тая крадлива партия, КУРнелкееее, народа се произнесе на Раферендум и ИСКА МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ! Комунистите може да си предлагате колкото си щете и гъза на Околовръстното, но за друго, НИКОЙ НЕ ВИ ТЪРСИ КРАДЛИВОТО МНЕНИЕ, да ви еем майката крадлива и лъжлива...

Типично за партийните секретари. Ти им казваш че искаш мажоритарни избори, а те ти казват, че искаш нещо друго. Няма да е лошо да се нами броя на депутатите на 100, т.к. нямаме качествени хора. Сегашният парламент е ялов и некадърен да напраи нещо смислено.

vasil

Искаш,ама нема! И пак народът го е казал.

Кури ,така хубаво се хилиш, но след едни избори ще си като "напикано мушкато", както винаги.ЦИРКАДЖИИКА

БСП предлага това, БСП предлага онова, ама като повдигнеш завесата , всичкото БСП, като онова, останалото дето ни управлява. Или си правят ташак с нас, или изобщо не ни смятат за пичове. Ама, ако погледнем реално, какво ли ни е пичовсквото поведение, де ? Кой, де дойде на власт само граби Костов, Царя, Станишев. БХ. Всичкото на власт, еднакво в мисли и желания. Сал, един Сидеров и Каракачанката все още са на минус, ама има време и за тях през Мандата. Та мисълта ми е, не мажоритарна или пропорционална система ще ни оправи живота, а една сопа преди изборите и кой откъде е - хаахахахах

Нинова вярва, че Зарков, Таков или Томов ще спечелят мажоритарно. Защо пък да не опитат? Нали някой трябва да ни весели?

Моля ,дира да не ни занимава с тая глупачка

Кака Кури знае че при една мажоритарна с-ма е загубила изборите 100% . Тази "уфсъ" може ли да се сравнява изобщо с ББ ?????? Затова сега събира пленуми и сборища. Курвонелио убита си отвякъде, заедно със скапаната ти партия ......

Как ще искаш смесена система, ма? Изтриха ви партийната памет ли? Нима не помниш, че сте губили и по смесена система?

като какви предлагат? шафера прадлага да оправи булката.......такава е техната.

сегашният закон си е харен! трябва само да се забранят предизборните коалиции! участват само партии, и която премине 4% влиза в парламента, и тогава ако искат правят коалиции, ако не е искат не правят!

Нали сме пълни с можещи и знаещи кадри.Защо сега треперим от страх,че нито един боклук няма да влезе в парламата

Демек няма да има празно,ако не по единия начин то по другия другарите ще бъдат избрани - еле пък тя да не остане капо.

1 ЛЕВ ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ ОТ 2018 Г. 150 депутати . Избор- пропорционален и мажоритарен вот . 3 народни представители- мин.квота за регион 1 кандидат да участва само в един многомандатен регион на избори. 4,5 % , като граница за влизане в парламента. 3 % мимимум за право на партиина субсидия от 1 лв за глас. Минимум 50 % ,гласували от населението за да бъдат признавани изборите.

Смешници. Какво да коментираме?

Всички полицейски подлоги да знаят че колкото и да ми крадете кабелите и да ми блокирате интернет достапа не можете да ме накарате да си променя убежденията.

Смесена, разбъркана, все тая! Вечно втори! Дори след толкова посредствен индивид като Пожарникаря от Банкя!

Политическата мафия се тресе че при мажоритарен избор може да попаднат хора които не са послушковци на същата тази мафия.

Лъжливи к---и Погледнете какво се случва в ЕС-стига с този нео-либерализм.

Ха така , БСП-то по - умни от тия дето ги избират , не мога да им схвана логиката , имаше референдум по този повод и е ясно какво се получи като резултат. Какви са сега тия глупости ?!?!?!? ами дайте ако искат БСП-то да сложим ЦАР и да се приключи вече този панаир с изборната система как и да се въртят , явно хората искат мажоритарна и това е . Не мога да разбера защо трябва да се правят на умни и да обясняват къде как било е при нас като е като в най-развитите демокрации , какъв е резултата ? Нали ползваме най-добрата система защо сме толкова зле А? ааааа явно проблема е в хората не в системата ... ааааа явно ако се гласува за личности може да се реши проблема с кадрите ааааа я виж че има логика в избора на хората !

Политиците не разбраха ли, че народът не иска пропорционлна или смесена система? Само мажоритарен вот може да смени статуквото. Който мрънма срещу мажоритарен вот, значи подкрепя статуквот. После това не ставало, всички бали такива и т.н.

Пичове, събота е, а некои отговорни другари и другарки явно са слънчасали и бълват политически фантастики. През 90-та година БСП направи избирателна география и си осигури, чрез измама в преброяването огромно мнозинство, с което ни осигури огромна катастрофа , дефицит и спекула. Сега пак предлагат нещо добре забравено старо, белким им мине номерчето отново. Надеждата ми е в Нинова, която като човек на Костов и РОвч няма да спечели нито едни избори, а дори ще опука БСП до размерите на вагон истеризирали катерички. До днес от избирането си Нинова няма нито един печеливш ход, основан на честна основа. Тя е кръгла политическа нула, защото на последните избори ГЕРБ и даваха властта, а се оказа, че в тази държава яма нормални хора, които да не се пазят от бсп като от чума.

За смесената система...-добре ,но нека с това предложение внесат и за намаляване на броя на депутатите...-на 120...!

А аз предлагам БСП, селският им идиот Радев, гнусните им олигарси експлоататори, платените им тролове и вся подобная красная измет да се натоварят на летящата чиния на Бузлуджа и да се транспортират в Сибир, където да славят вожда Путин во веки веков докато режат дърва и пият самогон. Така и те ще са добре, а и най-накрая България ще се избави от тази крадлива и лъжлива предателска напаст.

Прави ми силно впечатление....че най-верните партийци от преди 10.11.89г. се проявяват като най-крайни антикомунисти. От тях репресираните и безпартийните в БГ,не могат да вземат думата.

А аз гледам как червени "безпартийни" кокошки ръсят глупости в жалък опит да сменят темата.

Да гласуваш при пропорционална изборна система днес в България е все едно да си избираш булка от околовръстното - коя от коя по - красива, по - умна , че и по - "честна".

абе нинова ти не помниш ли какво каза народа на референдума....ей тая партия все страда от амнезия.....

ъждноАло Нинова въпроса е зададен мго точно на референдума и е обсан в НС преди да се проведе референдума стига с тия завратулки и заигравки със суверенна , 89г. при свалянето на Бащицата другарите Луканов , Лилов също се договориха с Ж. Зелев по безкръвен начин да здадът властта.

Защо отказа срещата в Люмиер? Май,май....нещо се възгекщиса,а?

Да, смесена, за да може в 50 процента на пропорционалната система да се намърдат такива гниди като тебе!

Считаш че немците не разбират от избирателни системи...така ли?

Нали знаеш, че щом това го предлагат червените помияри, значи са измислили как да го манипулират...?!

Не - политиците им не са така цинични и бездарни като нашите и още им върши работа смесена система.

Ало Нинова въпроса е зададен много точно на референдума и е обсъждан в НС преди да се проведе референдума стига с тия завратулки и заигравки със суверенна , 89г. при свалянето на Бащицата другарите Луканов , Лилов също се договориха с Ж. Зелев по безкръвен начин да здадът властта.

Повече няма да гласувам на избори и референдуми. Ще обясня защо а кой както иска да си го разбира, като искам да е ясно че не симпатизирам на никоя партия. Смятам че живеем в удугокрация ( всеки си гласи нещата както са му угодни), и така проблема на тази новина е че партия която има не повече от няколко стотин гласа си позволява да предлага промени които реално народа според референдум от миналата година не приема, а самата тази партия е гласувал против да се въведе системата която иска гласоподавателя. Тази наглост е уникална това означава че партия с няколко десетки депутата решава съдбата на въпрос по който решението е реално взето. Смятам че единствено партия зад която стоят 2,5 милиона гласоподаватели може да внася каквото и да било по въпроса. От написаното горе смятам че така е направен закона и така се прилага в случая от народните представители че не е в полза на избирателя. Съжалявам но дори да е грешно да имаме мажоритарен вот това е без значение защото избирателя иска да гласува по този начин. Все едно да поръчате пица да я платите защото ви се яде пица а да ви донесат салата и да ви принудят да си я изядете. До тук съм с гласуването точка, напълно е безмислено,!

Тюрлю гювеч - популус ала Славчо. Приготвя се от стари сурогати с нови имена. Електоратът го хапва поради липса на друго и полива с брандирана парцуца и форумни полюции. Другарите решават да останат още един мандат с деградилата френска кухня и да пратят децата си в империалистически колежи за шпионаж на опит..

Още малко да се напънат и ще го докарат до което трябва. Да се гласува с една бюлетина в един тур, като имената на партиите да са наравно с независимите кандидати. Трябва да има лимит за броя на кандидатите в листите. пресяването да се извърши от избирателната комисия на база на предварителните подписки от всеки кандидат. Партиите, ако искат, да си провеждат първични избори чрез които да си сортират кандидатите предварително. Има и още много друго, но друг път.

А отзовааване на тия които не опрадават доверието на ибираелите си? Шубето е глям страх

БСП с партийна телевизия от месец октоври/ОФ нюз. Ами крайно време беше.

И да са онаследяват по права линия

Нещо не е наред с Абу Абдуллах.. Смърт за комунистите и техните подлоги!

Такива като теб са за лудницата,там ти е мястото.

1 ЛЕВ ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ ОТ 2018 Г. 150 депутати . Избор- пропорционален и мажоритарен вот . 3 народни представители- мин.квота за регион 1 кандидат да участва само в един многомандатен регион на избори. 4,5 % , като граница за влизане в парламента. 3 % мимимум за право на партиина субсидия от 1 лв за глас. Минимум 50 % ,гласували от населението за да бъдат признавани изборите.

Как определи бройката на народните представители - някаква обосновка или с ...хвърляне на боб?!

и депозит-мин 100 бона.Който не мине 1% да го губи

4,5 % , като граница за влизане в парламента

Е чак сега се оплетоха пенсионерите на партията.Да гласуваш с две бюлетини и да не знаеш коя от тях да пуснеш в урната.И както се гласи Курнелия да прави и телевизия на БСП от сутрин до здрач ще има пояснителни клипове коя бюлетина за какво е придружени с маршове и възхвала на комунизма като цяло.

Минимум 50 гласували от населението за да бъдат признавани изборите.

Смесена в смисъл.....милиционер, роднина, милиционер, роднина. Колко популярно звучи. Ама ние вече сме го гледали този филм, другарко Нинова.

1 ЛЕВ ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ ОТ 2018 Г.

150 депутати . Избор- пропорционален и мажоритарен вот . 3 народни представители- мин.квота за регион 1 кандидат да участва само в един многомандатен регион на избори.

По-ново: --Товарим българите на влакове Русофилите на изток! Русофобите на запад! Докарваме 5 /пет / влака немци! След 5/пет/ години НОВИНИТЕ ще са следните : --В Балканската перла България заплатите надхвърлиха средно 7 000евро!

А ...българи има ли?! Или това не е важно...

Добра идея, и без това в България българи почти няма.ВСИЧКО ЧИТАВО се изнесе отдавна....А депутатите трябва да са не повече от 100-120. След година-две и толкова НЯМА да има КОЙ да ги храни....

България още по-справедливо е депутатите да бъдат в съотношение 60/60 мажоритарно и пропорционално. И никакви субсидии за партиите.А Нинова наистина е доказала,че е класа над всички заедно по лъжа,клюки,интриги,оплюване,дезинформация.

Оценката за ШЕСТ млн. е прекалено оптимистична......

Това БСП-ьето много се активизираха откак са в опозиция-като че ли са на "ектази" с водка! Карайте я по кротко че столетницата ще я прасне някоя дамла и тю-тю-ттюююююйю.........бог да я прости!:))))

Да, ама българския народ не иска системата на циганката.

Така предложено е най-справедливо!!! Нинова пак е класи над всички взети задно-боковци,моковци,патреоти,матреоти,воля,воня,дпс,мпс и т.н.!!! ХО ХО ХО

По-скоро редичко/кафяво разбира се/ атак!:)))