Евакуираха четири пожароопасни блока в Лондон

Обитатели на четири високи жилищни сгради в лондонския район Камдън бяха евакуирани, след като инспектори откриха проблеми в огнеупорната облицовка.

Обратно в новината

Коментари - Евакуираха четири пожароопасни блока в Лондон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обаче и капиталистите се опитват на правят от пръдня боя. Тук явно липсват строителни норми. Какво ли е положението у нас може само да гадаем.

Трябваше първо да ги запалят, а след това да ги евакуират!

Не го приемайте като нападка, но ако това се бе случило в някоя комунистическа страна първите реплики щяха да са против некадърността на куп институции и изпълнители. къде са обаче сега тук компетентността на същите институции? Постфактум всички щяха да реагират!

На тези ще им дадат ли безплатни луксозни жилища?Да не излезе нова мода-епидемия от пожари за нови жилища.Навлеците са много хитри,когато трябва да взимат наготово.

Някои англичани в страната (с акъл незамъглен) смятат, че всъщност точно това е целта. Въпреки, че в случая може и да е било от стар хладилник. Но на тия тарамбуки (в пожара има изгоряли само 6-7 бели човека, англичанка възрастна, двама млади италианци и няколко мъже) им е коронен номер да палят за да им дадат нови по-хубави жилища. Сега им дават апартаменти в по-тежкарски квартал на Лондон, където един апартамент струвал 1.8 милиона паунда !!! И тамошните хора писнали, че не ги искат такива за съседи, че щяло да падне цената на тяхните жилища заради чалмите. И са си прави де. Намерете двете статии за това в Блиц, има и снимки с луксозното обзавеждане вътре, огромни и дълги тераси горе на сградите. Наистина лукс ;-)

Току що научих че ги настаняват в ултра модерен чисто нов комплекс в Кенсингтън .Който познава Лондон знае какво значи това място. Апартаментите там са милиони,явно правителството глед да тушира напрежението.

От 01 август някоя година започва евакуация на пожароопасните сгради в София. Оборотни жилища ще се осигуряват в родните селища на евакуираните. При конфликт ще се дава предимство на родното място на главата на двойката. При конфликт за главата ще се изисква съдебно споразумение на какъв да е хартиен носител.

Някой май сънува жителството и комунизЪма на Тато?

И ПАК НЯМА ДА ИМА ОСЪДЕНИ В МУТРИСТАНА:))

За какво осъдени? Вече горят ли блокове?

По принцип стиропора гори. Мисля ще се използва но трябва над всеки порзорец да има каменна вата, тя НЕ гори и то грам. С поставянето на каменна вата някъде 1 метър над всеки прозорец по цялата негова ширина, даже още малко странично, се забавя разпространението на пожар по изолацията на сградата и остава локализиран където е възникнал. Наблюдавайки изолирането на блоковете, забелязах че някъде се спазва технологията, някъде не се спазва. Ако стане нещо, не дай си боже, ще им тежи на съвестта на онези които са го направили от пестене, защото съм сигурен че всички занимаващи се с това го знаят.

Колега, личи че много разбирате материята. На каменната вата така пише в сертификата: не гори грам.

А всъщност ти къде си я видял тази тухнология? Щото аз съм по строежите вече 18 години ама такава изолация нито съм виждал нито съм чувал някой да прави. Иначе добве си го измислил. Мисли още. Има и други начини. Пример- има и гипскартон негорим.

По принцип нивото на строителството и архитектурата в България не е мръднало от нивото на кирпичено-сламените коптори, така че няма, какво да се чудиш.

В Украйна изгоря една такава фасада на голям блок.

Вероятно сега правителството плаща милиарди, за да прави такова саниране на блокове. Едва ли е огнеустойчиво.

Това, ако беше станало в България...Другарските лумпени щяха да посинеят от вой...А, като гледам предходните коментари, лумпените вият дори и без да е станало...Обаче, ако десетки се издавят по времето на тавариш Олигарски, това е дреболия

Живея на близо до пожара. Ако това стане в БГ ще кажем гледай каква. Българска работа (имам предвид изселването на хората в петък вечер).... А тук никой не каза Английска му работа.Заключението е че навсякъде има идиотщина и бюрокрация да не плюем по България.

И аз това казвам

Пожарникар ни оправя (санира), не бойте се..

Помня един виц горе-долу на тая тема: В обикновен делничен ден, в германско градче, пламнала къща на 4 етажа. На първия живеели сомалийци, на втория - афганистанци, на третия - иракчани, а на четвъртия - немци. При пожара загинали всички живущи на първия, втория и третия етаж. Само от немците не пострадал никой. Питате се - защо? Ами, по това време били на работа!

какъв етнически нетолерантен коментар,съдържащ обиди,накърняващ доброто име и не е по темата.браво,от мен +

Качество... Огнеупорната облицовка се е оказала пожароопасна?!

В доста държави стиропорът е забранен (както и между другото и дунапранът за хотели - особено след пожара в хотел Россия). С нашето 'САНИРАНЕ' превръщаме едни относително пожаробезопасни сгради в рисокорискови за пожар. Досега пожарът в един апартамент се локализираше, санираната сграда изгаря ЦЯЛАТА.

Не всеки стиропор гори.

Фибранът не е точно стиропор ! Има и специални вати (строителни), които при опит да ги запалиш се гасят сами ! Друг е въпроса в тия санирания, и у нас съответно, от кой тип вата и фибран се е ползувало. Вероятно са по-скъпи тези негоримите. А като знаем "икономията-майка на мизерията"...кой знае какво точно е използувано за целта.

Санирането е сладка работа, и не само у нас очевидно. Макар че тук би било интересно да се запитаме, у нас какви материали са използвани?

Стерео пор мисля ,че гори може да пробвате. Колко ли милиарда са изразходени за санирането.Дано да е друг материала.Защото се видя как гореше в Лондон сградата.

Няма стерео-пор... !!! Какво е това, пор, който слуша стерео музика ли ?!? Аман от илитерати. Стиропор !!!