Проф. Минасян: Първо да се оправим, после еврото

Паричният съвет не е свещена крава, заслужава си да се дискутира, нищо не е предопределено и вечно, всичко се променя.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Минасян: Първо да се оправим, после еврото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Италия не беше съвсем готова за еврото и е в икономическа стагнация от 15 години.

институт за ново икономическо мислене!? със старите мас.тии няма как да се получи !

Учили в Москва професори в България - с лопата да ги ринеш.

тука както знаете първо е еврото после оправянето

иска отново инфлация хора като гергов с кредити за 60 милиона и хора като бойко борисов с кредити за хазната с 16 милиарда честито българи

Такава манипулация граничи с престъпно поведение. След приемане на еврото не може да има инфлация, защото банкнотите няма да се обезценят. А премахване на валутния борд веднага ще донесе инфлация. Това означава, че някои кръгове упорито лъжат как ще тръгне икономиката ако си махнем борда, докато всъщност ще обезценят всички левове , ще ограбят спестяванията и ще ни накарат да бачкаме за по- малко пари, докато изнасят стоките за валута... Хора, обърнете си кинтите своевременно и оставете тия помияри на сухо.

Гърция иска България да е в Шенген за да се прехвърлят мигрантите в България. Не се връзвайте. Пазете си златото и имотите.

симо

Бах мааму,30 години на РАЗТЕЖ и не се оправили?????Ужас.От 1944+30=1974--вече бяхме средно развита ИНДУСТРАЛНА ДЪРЖАВА.....Сега не сме нито индустриална ,нито държава......Санирана територия.

До подръжниците на ЛЕВА. Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничн недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията,-а бе дантел марка сме и това се дължи двойната парична система. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Люблянка... Честно казано, имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....

Ти си много невеж. Хроничният недоимък на българите се дължи на липсата на достатъчно развито производство, а не на "двойна" парична система. Такива продажници като теб съсипаха България и още се обаждате.

Oт България се краде златото, как да се изравним икономически.

Таз свиня що си не ходи в армения там акъл да дава, ама като гледам арменците много не са прокопсали тез изгнанници клети отломка нищожна...

Още трябва да теглиш и ти и такивата с твоето мислене ! Истински домуз !

Никакво Евро за Национална Валута! Загубваме си независимостта с него! Златото да е националната валута! Златото са истинските пари от 5,000г. Лева със златото да се върже.

Клатеняци от Дира защо не цитирате и това долу което е казал професорЪт Има усещате какво идва:)) Проф. Минасян подчерта, че при паричното предлагане има голям ръст на парите в обращение. Той съобщи, че за тези години са нараснали с две трети и изказа лично мнение, че техният оборот подхранва сивата икономика. Но защо тя се развива в левове, а не в евро, попита риторично ученият. Съхранението на парите извън банките той нарече ликвидна бомба и бомба със закъснител, защото не е ясно къде ще изригнат и ще ударят икономическите процеси

Евала на Професора!

С тая УМРЕЛА ИКОНОМИКА. С Винету начело няма да се оправим. НАПРОТИВ. Затъваме с всяка изминала година. Ето и доклада от вчера ГО ПОКАЗВА. Беднотията се разширява.

Винету сега прави Съвет на старейшините. Ще пушат и ще играят шамански танци. И ще стигнат там, докъде са стигнали индианците.

Проф. Минасян: Първо да се оправим, после еврото Аааа, в България е обратното.На магистралата първо е еврото и после "оправянето".