До кога можем да се прехвърлим към НОИ

Социалното министерство подготвя законодателни промени, които ще разрешат проблеми при преминаването от частен пенсионен фонд към НОИ и обратно.

Обратно в новината

Коментари - До кога можем да се прехвърлим към НОИ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държавата ни задължи с това през 2000 г. и сега следва именно тя да оправи нещата така, че да са равнопоставени за хората. В ксква държава живеем, майко мила... Ако бях 15-20 г. по-млад, адиос, България! Завинаги!

Нали това искаше народа, "тъпата" държава да не му пречи на "бъдещето". Е, сега като го получи май народа разбра, че това не му е така удобно както преди. Като не ти харесва айде марш из европата, вече си европеец със свобода на придвижване.

В ной взимаш пенсия без значение,колко си внасал,а частен фонд според това колко си внасал.

си паричкитепри нас , и.... има да вземате - еееххххх дърво недоокастрено

Няма да си сменям ДЗПО-то!

А аз незнам, прост съм и не мога да взема информиран ИЗБОР. - ТОВА СТАНА МНОГО СЛОЖНО, Трябва да си висшист с 3 специалностти за да разбереш, кое да избереш....

Защото ДЗПО е "допълнително ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пенсионно осигуряване" Мога ли да разпределя пари към НОИ? Да, в моя случай. Искам ли? Не, в моя случай, защото ми е все едно кой ще ги открадне! дЗпо е полезно, но за други.

Защо се създава чувство на лична вина на Бъдещите Пенсионери от Република България като Държава . Тези фондове бяха създадени през 2000 година като ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ и ЧАСТНИ .Бяха широко РЕКЛАМИРАНИ от ПРАВИТЕЛСТВОТО като СТЪЛБ на ПЕНСИЯТА . Трябва Държавата да излезе със Закон както тогава . Ние като работници бяхме против и излязохме на протести , но Демокрацията се оказа по-силна от Комунизма или Капитализма . Сега се гушат и казват - решавайте си сами .Мама ви да еба ромска , изгубихме си доходите с тези ДАНЪЦИ за Частни Мафиоти да си правят Хотели .

Защо трябва да се прехвърлят от частния в НОИ, - Нали Частните пенсионни фондове са много ДОБРИ и дават ОГРОМНИ ПЕНСИИ?

Защото така е замислена играта - частните фондове лапат, а НОИ плаща.