Яки глоби за палатки и туби с бензин в Гърция

В Гърция глобяват за поставянето на палатки извън определените места за къмпинг. Зачестиха и глобите за пренасяне на бензин и нафта в туби.

Обратно в новината

Коментари - Яки глоби за палатки и туби с бензин в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няколко пъти споменавате думата "много". Кажете колко са точно. За къмпингуване са глобени двама българи. За носене на нафта - колко?

Гръцката полиция ще оправи родните оръфляци. Като ги одрусат в Гърция, ще са по-кротки в България.

Е да де ,ама гърците като си зареждат бензин от България ,не ги глобяват....

Няма никакъв проблем,спазваш ли правилата всичко минава тихо и спокойно.Е,вярно разни селски тарикатчета и тотални мизерници ,хем искат да се хвалят махалата как почиват на чужда територия хем си носят и домашната простащина.Ако нямат да си пари да си стоят в къщи , и когато ги съберат да отиват да почиват като хората , а не като мизерни тарикати

И като скромен българин можеш да изкараш прекрасно навсякъде в Европа.

Само си представете че вземем да глобяваме гръцките ТИР ове минаващи през България за туби с бензин Искът срещу България ще е за поне 100 милина евро И няма как да не ни осъдят в съда на ЕС Въпроса е да платим поне половината Отделно глобените шофьори също ще ни смъкнат кожата в съда

Ползвай точки или някакъв друг разделителен знак, че не ти се разбира.

Комунистите да си ходят по бетонните комплекси, да се разминават с мафиози и т.н. За обикновения българин са природно запазените крайбрежия в Гърция, Италия, Хърватия и т.н. Храната не е по-скъпа отколкото в България, но е по-качествена. Нощувките са по-евтини отколкото в бетонен хотел на морето в бг. Защо не и планина в Австрия или Румъния...

Викаш бетонен хотел на нашето море А в курортите които посещаваш какви са хотелите - от слама , лего или нещо друго. Ей ама къде ви намират такива акалии

Обикновено са красиви частни къщи, къде по-големи, къде скромни.

Това което булгаристанеца се опитва да направи като "диво къмпингуване" в белите държави се третира като чергарство или катунарство. Не стига че си взели палатка, за да не плащат за тоалетна и вода, не стига че си напълнили хладилните чанти с пържоли от Лидл още в БГ ами си понесли и туби с гориво, за да зареждат от гръцкото....

И тук трябва да е така. Опъвш палтка живееш като чергарин - глоби, принудителен труд и т.н.

Опъваш палатка - глоба принудителен труд Бетонираш плажа наемаш мутри да гонят хората от него - може и депутат да те направят

Това да не е банка,да карат всички задължително да плащат за всяко действие

за спора за цените на горивата там и тук из ЕС "energy.eu"

за спора за цените на горивата там и тук из ЕС https://link

Гърците ще духат супата! Сами спират хората да не пътуват у тях!

Няма такова нещо.

В началото на юни и аз като повечето били в Гърция реших да го видя туй прехвалено гръцко крайбрежие. Къмпингар съм по дух и естествено бях на къмпинг. Само ще кажа-това бе последното ми лято в България, като дестинация за морска почивка. За мое огромно съжаление!

Явно мутрите по родното черноморие са огладнели и са си платили за кампания срещу Гърция. Е да ама не, ние не пасе трева. Ще си сърбате надробеното, господа бетонени хотелиери.

нали много се пъчеха нашите диви къмпингари как в Гърция можело кк това как онова. Истината е че в нито една цивилизована държава дивото къмпингуване не се разрешава и се санкционира когато стане прекалемо масово.

От 9 години пътувам редовно с кола от Ст. Загора до Каламата, Пелопонес. Освен десетина спирания край границата за лиЦна карта, други проблеми не съм имал с гърците. Единствения ми акт в Гърция беще за непоставени ЗАДНИ колани, 160 евро, но можеш до една седмица или до 10 дена, не помня точно, да платиш наполовина. За нафта и бензин в туби наистина глобяват и това не е от вчера. Но за палатки и тем подобни за пръв път чувам, че глобявали.

Да не ви казвам какъв боклук оставят самите гърци, като отскочат до плажа да си направят пикник. Ние чистим след тях.

Последния път като отскочихме за един уикенд на такова плажче (на палатка) като си тръгвахме изхвърлихме 1 найлонов чувал боклуци, който събрахме за да не ни грози гледката.

Понеже ходя на къмпинг - на Черно море има ли къмпинг, който не е мощно озвучен?

От Български Пясъчен плаж по хубаво няма по целия бряг на Егейско и Бяло Морета ! Всичко е скали и камичета , дори и в Хърватска !

Така е.

ама мнооо мръсно морето ве! само лайна и простотия...

Изрод

Зависи кога и къде отидеш ! Има прекрасни места !

В Хърватско е супер! Препоръчвам Задар, за който се чуди къде да отседне!

Изрод

Аз не видях плаж с пясък всичко е чакъл !

Поредната тенденциозна статия. Това шефа на хотелиерите в БГ ли го измисли!? Който е почивал в Гърция е видял тази липсваща дребнавост - да ти дерат кожата за дреболии /паркинг, чадър, шезлонг, напитки на плажа.../

Ужасни спомени от тая сбъркана страна. Три денонощия висяхме заради стачка на фериботите в колата, не ща да ги чувам!!

Не бъркай гражданско общество, което си отстоява позицията със сбъркана държа.

Очевидно българския селтак се е изнесъл към гърция. Тъкмо тези с консервите и тубите няма да се мотаят по нашето море. Ако ги нямаше и пропадналите чужденци щеше да е супер. Но пак става , андрешко е родоотстъпник и милее да си остави паричките на византийците

Ми аз искам да отида на Силистар, но местният бабаит е застанал на пътя и не пуска. ПРОБЛЕМ.... Ко праим сега, Патриоте?

Това за силистар е поредната партенка. имота е частна собственост и стопанина може да прецени - дали да пуска хора, дали да им взима парите или да го прегради. Разбираш ли тъпако, достъп до плажа има, но трябва да се заобиколи, просто през имота на човека е по-пряко. и понеже гането е див селтак иска ако може с колата до плажа да стигне. разбираш ли ме или си рядко прост и неук? Като ходите в гърция искате ли да минавате през някой частен двор за по-пряко, пък и колата да си оставите там. Защо не пробате да го направите..., а умнико важен или не ти се лежи в гръцки пандиз. деа и селтаците деа прости добре че такива ви няма по нашите курорти че на нормарлните българи им се повръща от подобия на подчовеци.

Тубите и консервите са си мои Ще си ги нося където си искам Ако на гърците не им харесва да напускат ЕС

Почивката ще си я караме, където ни харесва! Членството в ЕС ни позволява да пътуваме навсякъде. А парите ще си дам, на този, който заслужава!

като те глобят солидно тогава ще ми разправяш къде ще ходиш. В евпопейският съюз не е за такива като теб.

колкото и платени новини да пишете за Гърция...никога няма да закарате 800 000 българи на нашия кенеффф...хахаха..нещастници...нито някой ще ви спре в Гърция...нито ще ви глобява...да не говорим за спокойния плаж и чистото море...около 10 000 пъти е по хубаво от мизерницата тук...

дир-а си мисли че сме по татовото време и ще манипулира народа. само луд ще ходи на нашето море. в гърция си бял човек.за морето да не говорим.

Един негър като се окъпе в Бяло море не става бял а, е мокър !

А като се окъпе в Черно море става кафяв.

Посети ли човек веднъж ""гръцкото черноморие", повече не стъпва на българското!

Те и избягалите да мият чинии в америка това разправят.

че не си ходил на гръцкото море, та ръсиш глупотевини всекакви...

Глупости , гръцкия камънак няма нищо общо с плаж . Маломерните стай на хотелите и маломерните порции няма нищо общо с българските !

Явно и ти не си ходила нито в гръцки хотел, нито в гръцки ресторант. И стаите са прекрасни и порциите са огромни. Храната е прясна а бирите студени :) плажа е великолепен! Жалко за теб!

Има си и красиви плажове с много пясък, просто не ги знаеш.

Пълни глупости! В европейския съюз има свобода на движение на стоки и капитали!

И аз това разправям ама тук всички грачат че гърците били прави Ти представяш ли си как точно гърците ще осъдят България ако въведем същия закон и вземем да ги глобяваме

Години вече почивам в Гърция, често пътувам в Гърция често, и все пак като чета такива "новини" имам чувството, че никога не съм ходил там... Абе хора, вземете се у ръце, как може п аникога да не са ме спрели гръцки полицаи, никога да не са ми проверявали кола или багаж, а едновременно с това да чета за "много българи и гърци, които зареждат на по-ниска цена у нас, останаха без автомобили"?! Кого мислите, че лъжете?!

Мои познати бяха глобени 50 евро, защото децата им си играели в 4 следобяд и дигали шум. Ако това не е порнография, не знам какво е! Всички деца вдигат шум. Гърците са алчни и събират пари за каквото им хрумне. Семейството е от Стара Загора, онколог и зъболекарка.

Така ли ти казаха познатите?

вдигат шум. Който е живял в голям град знае , че навремето децата не играеха навън между 14 - 16 часа, за да не се пречи на околните.

Да. В моя хотел на Слънчака децата играят по 24 часа. В Гърция ходят само загубеняците дето търсят чистота и спокойствие.

За хора с чувствителна кожа и деца, морето в Гърция е опасно. 37 грама сол на литър, срещу 15 в Черно Море.

За солта разбрахме , а за лайната каква е нормата?

И пак там ще ходим вместо в бетонените ж.к. курорти

Трябва да си мазохист да влизаш във кафяво мътна пълна с бактерии ,вода където отгоре плуват лайна, всякакви опаковки и боклуци и да пускаш и деца

Това на Слънчака ли е?

НА ЦЯЛОТО БГ ЧЕРНОМОРИЕ

Правилно е да има глоби! Като видите какво мазало оставят не само наши, а и нелегални гръцки къмпингари, ще разберете защо! И полицията идва, защото не някой друг, а близките хотелиери следят и докладват. Измъкване няма. За паленето на огън също са абсолютно прави. Има наблюдателни постове на високите части на планините, има въздушно наблюдение, има и кост гардове, както и всички гърци от къщи, плажове и лодки и всички докладват при най-малкия дим. Имат и добри бинокли и виждат от доста далече без дори да подозирате. Който е виждал как преди години изгоря цялата Касандра, може да осъзнае какъв проблем е пожар в борова гора на 40 градуса слънце! Вижте сега и Португалия. Казано е, че горива не се носят и се знае. Горещините са големи. Не пълнете до горе газовите бутилки. Друг е въпроса, че доста нашенци си носят туби с няколко литра бензин не за икономия, а за надувни лодки, джетове и т. н. Носете си ги празни! Бензин купете там! Също е забранено да се кара кола със стърчащ теглич, да се кара с чехли/джапанки без каишка отзад и куп други неща. Забранено е да се носи и оръжие, включително нож, харпун /не, че всички не носят/ и т. н... Може нож, който е специфичен за някаква дейност, кухненски, рибарски, но си е тълкуване. Забранени са и антирадари. Като ги махате и криете, трийте следите от тапите по стъклата, че гърците не са прости, един обиск и сте изгърмели. Най-добре се поинтересувайте за забрани и особености при пътуване в Гърция, пък и във всяка друга държава. Спестява пари и нерви! А почивката в Гърция си е супер и който е ходил, пак и пак...

В булгаристан се насирахме до кизирката от лайната в морето и от храната, а в Гърция е чисто всичко

Стига сте плашили хората.Палатки е забранено още от 76 г.ама какво от това. Ако не правиш боклук и не вдигаш шум никои не те придиснява.Всяко населено място има определени места за къмпингуване освен къмпингите. Като прекарваш незаконни неща във всяка държава може да те глобят .Бензин няма за какво да се кара щото разликата е малка.

Малко ли е 2 евро на литър, срещу 1,1 евро в България?

малоумник...1,15 еуро е бензина в Гърция

И като направиш разликата в качеството на горивото,гръцкото излиза по ефтино.

Какъв ви е проблема тогава, отидете в Турция, там направо ще ви тикнат в панделата за опит за преврат.

Ебаси Якото като има Яко в заглавието.Иначе става дума за държавност и политики.

TIREX

цитат "съобщи кореспондентът на БНР." демек поредната апокалиптична "новона" що за анадола нищо такова не четем? коя друга държава и то православна прави изнесени заседания на министерски съвет в турция?? коя друга е така робски прилепена до турция?!

Проблемът е не в глобите, а че са много малки.

Като отговор , Остава сега ние да затворим границата и съвсем ще им фалират мизерните хотелчета !

Времето на границите и откритите листове отмина. Вероятно не си стъпвал по беломорието за да видиш, че там повече от 50% туристите са от Румъния.

Изрод

Когато те затвориха границата , не минаваше никой ни румънец , ни германец !

TIREX

поредната акциия срещу Гърция. втори месец съм с каравана от 19 години никой никога не е правил проблем. ако не правиш катун и не се разхайтваш да палиш в гора лятото огън си ОК. с лодка и каравана е кеф в Гърция и мъка в булгаристан. Никога в булгаристан на почивка!

не се излагай бе. в Нитен, Царево, Ахтопол - мутри няма. Морето е страхотно. и не е толкова солено, колкото в Гърция.

Ти пиеш ли я тази вода, какво?!? А кожата ми е по-чувствителна към лайна, отколкото към сол!

гърция е държава, а не катун! Вчера по тв гракнаха,че предвижданите мерки за изолирането на Слънчака щели да отблъснат свинете, оп, чуждите туристи...

Точно катун си е Нямат право да ми пречат да си нося бензин Нали това е ЕС Свободно движение на хора стоки и лапитали Бас държа че това се прилага само срещу българи а ако в колата на грък намерят туба няма да го глобят Имат късмет че Боко е тиква щото ако имахме управляващ който държи за българите щеше да им цепне задника в съда на ЕС

Кой е предприел тази кампания срещу летуване на Гръцкото море? Всички медии се надпреварват да оплюват почивките там. Кафето на някои плажове било поскъпнало от 3.00 евро на 3,50, бирата също , но забравят да споменат че срещу това кафе получаваш безплатно чадър и шезлонг. Глоби за бензин в туби, кой пренася бензин за да спести 2-3 евро на резервоар?

я напиши колко е А95 при маляките бе, шемет.

Към 1,20 евро доколкот помня.

абе тъпанар....10ст е по скъп от тук...а някъде 15ст...зависи...малоумник

Гърция А95 1.5290 € Дизел 1.2690 € 23.06.2017

Елините май други кахъри -НЯМАТ?...! Палатките и бензиня са им първа грижа? Вода и тоалетни и ... пускайте хората да си живеят, бе.

изключително демократично и съседско е всичко това. а безогледната експлоатация на българи от гърци в кочината продължава, а тиквата нехае. той строи магистрали и санира. откак изгоряха мангалите в лондон талпата и тиквата мълчат като насрани за санирането.

Светнете ме колко ще спести селяка от бензин, та повече време се пътува в България отколкото в Гърция до морето?

ти нещо на гражданче се правиш, а??

...Я ела ми бе, селяко, да ти навра тубата отзад, без вазелин!

Горе долу разстоянието от границата до Бяло море е 100 км и нещо (повечето ходят на толкова). Значи 200 км, ако таратайката гори 8 на сто бензин - 16 литра. 16 литра на гръцки цени са 16х1,6=25,6 евро. А на наши цени е 16х1,1 евро=17,6 евро. 25,6-17,6=8 евра, или 16 кинта - много пара.

си носят туба с бензин, за да си сипят на лодката, която ги чака на пристанището ;-)

Тези които пътуват да Северна Гърция/тяхната Македония/ не зареждат там, а ако се наложи да заредят плащат за един резервоар 2-3 евро повече. :) Аз почивам в Комотини, от Пловдив до там са 185 км, от които 40 км в гръцко , за 2:30 часа съм там.

В Гюмюрджина в турската махала ли почиваш или в помашката?

Аре стига сте защитавали тия боклуци. Да не би законно 10 години всяка зима да затваряха границата??

Гърчолята бяха изкуствено, , витрината на Запада, , срещу соц лагера и най- вече срещу България и ..Румъняската!.

...всичко друго може да си, но НЕ и обективен! Никой не ги защитава, а просто част от мислещите хора тук им се възхищават на това, че си пазят природата от чуждо посегателство, както и факта че, си защитават бизнес интересите... А т'ва с блокадите по границата, го правят шепа диви аграри, които у нас сигурно са преобладаващо мнозинство, за разлика от при тях! Така че, любезно можеш да си навреш "обективността" там за където се сещаш...

У нас галено им казваме протестери вместо Протестна мрежа, а са мрежа и то каква само.

Ние сега какво? Толкова сме богати че и гърците почнахме храним. Ей така се прави. Ядеш и пиеш и ...съседа да плаща сметката. Ама не те са тъпи а ние. Всека събота и неделя както и всички останали почивни пълним гръцката хазна. А после мрънкаме че нашите пенсии били една двайста от техните макар че тяхната държава е ...фалирала.

Ами и ние ако вместо 20 млрд външен дълг имаме 350 млрд. външен дълг и нашите пенсии ще са големи. Всичко което имат и го виждаш там е взето на заем, а не е изработено. За кое точно завиждаме?

Шилo

Само така. Идиотитте не разбират от друго, освен от глоби. Специално в Гърция, 90% от боклуците по плажовете са български, от български стоки.

Имаше статия в Ню Йорк Таймс в която се споменаваше как данъчните в Гърция започнали да облитат с дрон кварталите. Хора, които плащали минимални данъци всъщност имали басейни и какви ли какво ли не. Докторите реално взимали 100,000 евро, а декларирали 15,000 и т.н. Хайде да не ги прехвалваме гърците, защото в статията много добре им показаха кирливите ризи. Те се правят на бабаити с тези големи глоби пред чужденците, но тях си не ги глобяват така. Но е факт също и ганьовщината с тези туби бензин и т.н. Ако човек има затруднения с горивото, то мисля, че мястото му да почива ваканциите е у тях си, а не да кара по 500 км и да се чуди как да свърже двата края само и само да се похвали, че е бил в Гърция. Още повече, че ако искате хубава почивка, трябва да отидете на Санторини, а не на 100 км от границата

То и тука НАПчовците облитаха, даже с хеликоптери, ама файда никаква.

по добре глоби в гърция от колкото да ида на слънчака и мутрите да ми дигнат колата с паяка на 5тата мунута.....

Търмъци, вместо да си намалят цената на бензиня ще ме глобяват що си нося от БГ. Ай сектир.