Талибан №1: На война, докато НАТО е в Афганистан

Войната в Афганистан ще приключи, след като НАТО напусне страната, заяви талибански лидер

Обратно в новината

Коментари - Талибан №1: На война, докато НАТО е в Афганистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВОЙНАТА В АВГАНИСТАН,КОСВЕНО Е ВОЙНА МЕЖДУ САЩ И КИТАЙ,В КОЯТО КИТАЙ ПЕЧЕЛИ НАДМОЩИЕ!!!

Нато сигурно знае.Бостънски проф.по история.Войната в Афганистан е от 2001.Постоянна константа била.Производството на наркотици се увеличило 10 пъти.Решили да правят демокрация в страна ,в която преди това е имало десетилетия гражданска война.От други източници-САЩ провеждали военни операции"Талибан"и "ИД"През 2015 год нова мисия на Нато"Решителна подръжка"Операция "Талибан" се финансирала се от производство на наркотици.Добивали се наркотици .Афганистан има запаси на полезни изкопаеми.На година за трилиони долара.А самият Афганистан печели само 30 милиона долара на година.Скъпоценните камъни извозени в чужбина.На талибаните остава контрабандата.Удало им се да продадат в Дубай рубин за 600000 долара.Рубини в Кабул.Добива се лазарит ,мрамор,талк използван в козметиката.Цялата работа е за ресурси.И войната е продължителна.

на туй се вика храни куче да те лае:)

аз не съм някой вездесъщ съветник по междуконтиненталните въпроси, като збигнев, кисинджър, или доналд туск, но мога да ви дам полезен, житейски съвет: вслушайте се в думите на този човек! ""Американците трябва да разберат, че продължаването на войната в Афганистан и засилването на бомбардировките никога няма да ги доведат до успех. Афганистанците не са народ, който би се преклонил пред някого"," разбира се, че тук той не вкарва в сметката гей-парадите, медийните манипулации, и пропагандата на неолиберал фашизма, който пречупи гръбнака на европейците и те се подчиниха.

Талибаните са корави, умни и инат мъже, както повечето от планински райони!Ясно е, че няма да отстъпят.Руснаците го разбраха много по-бързо от американците, което пак е в реда на нещата. Природна обусловеност!

наши момчета! Правоверни и православни - Вечна Дружба, АлахуАкбар-Ала.ЯвБар!

крайно време е Русия и Китай да подкрепят враговете на САЩ и ИДИЛ в Афганистан. Това са талибаните.

Че та Русия си ги снабдява талибаните с оръжие и боаприпоси и даже руската оръжейна мафия отваря коридори за движение на наркотици към Европа!А Китай е велика сила сам за себе си!Той не се подчинява на Русия,нито пък и е съюзник !Китай води своя политика която не означава конфронтация на всяка цена със САЩ и Европа!

Афганистан беше 15 милиона когато американците въоръжиха муджахидини и талибани. Сега върви към 30 милиона. Така, че аскар( войник) има, оръжие си набавят от продажната армия, има и омраза - гаранция за една безкрайна фиеста :) Като казвме на Афганистан - Шурави -хуб, Амрика - марг!

на времето американците казаха на афганистанците: изгонете руснаците и ние ще ви разрешим да си произвеждате и изнасяте колкото си искате дрога. За сега дрогата , която изнася Афганистан е 90% от световното й количество. Анадъма????

War machine - много поучителен филм.

Тц. Глупав и претенциозен.

русия и китай поддържат талибаните и наркотиците, но измират бавно

а САЩ растът откъм негри и латиноси дето носят кока

Напротив малоумнико! Ако беше повече чел, отколкото да ръсиш глупости, щеше да знае, че от момента в който Горбачов отзова руските войски от Афганистан и там щастливо се настаниха американците, производството и трафика на грога е нараснал между 3 до 5 пъти през годините! И това е официална информация от международни наблюдатели и организации. ФАКТ!

Пак русопутски глупости! КГБ агентурата заграница едно от перата на бизнеса й е наркотици и оръжие, освен проституцията. Така че колегите на Путин са тия, които най-много печелят от войни и конфликти.

талибаните забраниха наркотиците като взеха властта. След като САЩ влезе в Афганистан и постави свои марионетки на власт, производството нарасна главоломно.

Който сее ветрове, жъне бури - хак да им на американците, техните отрочета мудхидините, талибаните и ИД...Дано са си вземали повече чували за трупове. Дори и Рамбо ги отсвири нали воюваше за афганистанците...пък и Слай май се пенсионира!

окаже след време, че номерирания талибан е с висок чин в пакистанското военно разузнаване!?Както с ред други баш-талибани, досега!?Ба си, какви дебели "театри" се играят, ум да ти зайде!?

Дгд

Хаха ... Нато (САЩ) няма да напусне Афганистан докато има дрога. Как ще напусне златна земя )

приискало му се на тоя добитък! ама нема

Братушките трепят Джихади Джота.......а лудите крави в това време дигат пройзводството на хероин в Афганистан 40 пъти!!!...По данни на ООН то!

погледнеш едно, по-внимателно, най-затънало съветското население, в наркоманИи!?Другаря Путятин, да вземе да я затвори тая рядка негова граница, най-накрая!?

Дайте ми командването на НАТО в Афганистан и до 5 години обещавам, че ще изчистя Афганистан от Талибани. Само че после ще ревете, че съм военнопрестъпник :))))))))

мамин благ убавец,посран баш като натовски памперс

Ти талибан насран ли си?!

Айде още един чикиджия...

Тончо Токмакчиев с брада и чалма. Леле, колко е страшен. Щатите никога няма да изтеглят войските си. Региона е от жизнено значение за тях. Иначе кво праи'м с петрола и наркотиците.

Право е брадатото мюсли: Има хамерика - има проблем. Няма хамерика - няма проблеми!!!

Държава "хамерика" няма! Неграмотник ли е този писач, или е злобар? Нека да се обяви! ДИР не трябва да бъде просташка говорилня!

Няма верно си е. Краварите живеят във ФАЩ

Не защитавам талибаните ,но когато идват през 1992г на власт успяват да изкоренят маковите полета за наркотик ! Когато САЩ влизат с техните еничари до сега производството на наркотик се е увеличило 40 ПЪТИ ! 90% от наркотика в Европа и бившия СССР идва от Афганистан и убива над 1 милион младежи годишно !?? Тези канали се контролират от ЦРУ и този за Европа пристига директно в Американската база в Косово от където чрез Албанската мафия го разпространяват по цяла Европа !? Бандитите от САЩ и техните еничари-помияри /включително България/ единственото нещо ,което правят в Афганистан ,е да охраняват маковите полета от Талибаните ,които ги палят и това беше ясно доказано от германски разследващ журналист !??

Ужким са ги изкоренили, ама имат пари 20 години да воюват. А се бият и срещу Ал Кайда и срещу Пакистан. Айде бе... Износът на хероин от Афганистан никога не е спирал! Ако нещо са предприели е било срещу конкуренцията и срещу политическите противници, както правят Комундетата като дойдат на власт! :)))

Информацията ти е малко неточна. През 1992-ра година на власт идват не "талибаните", а "муджахидините". Това са различни ислямски групировки, които подпомагани от САЩ и от Пакистан се бориха срещу просъветското правителство. След разпадането на СССР Елцин спира подкрепата за Наджибулла и за няколко месеца "муджахидините", начело с инж.Гулбедин Хекматяр вземат властта. След което започват жестока война помежду си за разпределение на пазара на дрогата. Страната изпада в пълен хаос, загиват десетки хиляди... Талибаните идват през 1996-та. Те въвеждат някакъв ред, но държавата се връща десетилетия назад. Освен това установяват тесни връзки с радикални ислямисти. До 2001-ва, когато Буш започна "войната с тероризма"...

Десетки хиляди са по-малко от милиона, който загина повреме на Съветската окупация.

НАТО обаче иска да контролира бизнеса с дрогата

Иска, ама Путин друг път ще му даде!

Продължавай, трябва да споменеш Путин поне 200 пъти на ден!

Путлер потрива доволно ръчички,соросоиди.Набута краварите в Авганистан и сега няма излизанеот там,но ще си припомнят Виетнам,и ще се спасяват с бягство през главата си на края.Сега се опитва да набута тъпите говедари и в Сирия и тогава ще стане весело,дано успее.

То ще бъде още по-голям майтап, когато Русия се разпадне и изчезне след Сирия, както СССР, след Афганистан! Щото след Виетнам САЩ не изчезнаха, а Виетнам днес са първи приятели с тях!

Виетнам първи приятел на кочината Хамерика?:) Мухахахахахаххаха.......Краварника се разпада пред очите на целия сят..90 милиона безработни негри гледат алчно паричките на богатите евреи в фашингтон:) ще пламне Краварника и то скоро:)

Ами майтапи се ,аманаговедарите не им е до майтап,16 години война и ако утре се изтеглиш марионетките те ще увиснат обесени по стълбовете и ти си воювал за нищото.Пак ще ти го обясня тъпако 16 години,война,милиарди разходи хиляди жертви на млади американци и засега едно голямо нищо,е голям майтап е.

Има доста да чакаш да се разпадне Русия. Няма да живееш толкова дълго. Ама като гледам какво става при краварите май те ще се разпаднат първи. Това ще го доживееш

не мога да ги разбера САщ - кво се занимават с тия... Оставяш ги като руснаците да си мрат с простотията, да се трепят там в клоаката и тва е! Гледаш си бизнеса и не се занимаваш слупости!

Те краварите са безсмъртни нали? Там е такава наркомания, че нямаш идея. А от къде идват наркотиците? Сега стопляш ли защо краварите са в Афганистан? Ще, ама малко време ти трябва.

Поредният престъпник, който говори за корумпираност и се бори за национална независимост.

Талибан 1: На война, докато НАТО е в Афганистан Разбирал и война с България!

Добре талибане, а защо след като КОРАНА забранява наркотици и алкохол вие сте могъщи производирели, консуматори и износители на всичко това? Всичко е измама и прах в очите... ако не сте забелязали вече.

Корана забранява на мюсюлманите! Ама Русия е християнска, и е най-големия консуматор на алкохол и наркотици! Да си чул Библията да ги забранява?

ПутюХ ....ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ПИШЕШ НЕБИВАЛИЦИ И ДА ЗАБАВЛЯВАШ !))

Ако Путер си пусне брада, ще се получи точно копие на лидерът на афганистанските талибани Маулви Хайбатула Ахунзада!

То и ти да си пуснеш брада и да си сложиш чалма ще станеш същия. Путин поне не е толкова мургав, за разлика от тебе.

Козметика, брато, козметика! Американската козметика, която ползва Путин, прави чудеса!

Афганистан - най-големият завод за дрога в света. И този иска да се разкарат въоръжените сили, за да продава само той :)

Афганистан - най-големият РУСКИ завод за дрога в света! Дайте да бъдем точни и обективни! 100% от продукцията съвсем официално се реализира през базата в Русия, град Ульяновск!

Коментарът ми е безпристрастен, точен и обективен, за разлика от твойят, който е едностранчив!

Ахунзада ходещ мъртвец , вече е умрял само още не го знае !

Талибан са симпатяги! Те са особенно симпатични на производителя на "Калашници" и РПГ-7! Голяма аванта пада!

Войната в Авганистан започна през 1979 т. след като СССР окупира Авганистан да правят комунизъм. Преди това тренираха в Унгария и Чехословакия.След 10 години муджахидините изгониха окупатора,който даде 28000 жертви и изби около над 100 хиляди авганистанци.Това роди талибани и Ислямска държава.Производството на хероин е в основата на икономиката в района.

Наистина си голю босев

Кви ще да са тия дето талибан могат да ти направят симпатичен?

Много правилно "На война, докато НАТО е в Афганистан" и докато руския Империализъм ни снабдява с оръжие за борба срещу Американския империализъм!

Сега ще се появят евротолерастите и юдео-болшевиките да заявят, че щом западните сили бомбардират страната им те имат право на защита. Грешка дрОгари! Проблемът не е, че помийната яма наречена Афганистан се бомбардира, а че не се бомбардира достатъчно! Само касетъчни бомби и напалм ще се решат проблема с ислямската измет, докато тя не престане да съществува!Ето това е проблемът!

Проблемът е, че САЩ заради парите се бъркат навсякъде и това ще им изиграе лоша шега!

Vinetou

Проблема ти е, че имаш морал на тигрова акула!

имаш ти с психическото си състояние. А САЩ и НАТО ще си отидат бити и е... като във Виетнам.

arvegil@abv.bg

Червена гнидо, въобще не ми пука дали САЩ и НАТО ще си заминат бити, да не съм рубладжия като вас. Честно казано си го заслужават щом са решили да използват диваците вместо да ги избият!

И какво цъкате минуси, бре помияри?! Непълноценните индивиди /напр. юдео-болшевики, ислямски подхора и др./ трябва да се убиват без съд и присъда!

Все пак САЩ използват Афганистан, като производствено поле за дрога, ако талибаните се върнат на власт, добивите отново ще паднат 10 пъти.

Не Щатите, а Русия инвестира в Афганистан произвдството на дрога, защото тя е потребител на 90% от производството! Кокаинът се доставя директно в базата в Ульяновск, и оттам вече се разпределя по назначение и потребност!

Затова откакто лудите говеда са в Афганистан, ЦРУ е успяло да дигне производството на хероин близо 40 ПЪТИ!! И това не са данни на руснаците..о не! А НА ООН!!! Ясно е , че лудите говеда искат да са монополисти на производството на хероин! Щото те най-много се друсат като някви отрепки, и искат и Гейсъюза да бъде залят освен с мюслита и с наркомани педалчета...факт!

Този някой нов актьор ли е? Сигурно са дали 15 долара на някой клошар да го снимат.

А, поне 20- инфлацията си върви.

На Блатечки и други български бездарници и 5 лева са им много ...

и тия са разделена нация- едната част искат нато, другата-не. наследство, кво да прайш...

Бе то и държава Америка няма ама вие говорите - американския президент. Само не уточнявати чилийски, аржентински или какъв

и е прав.Така и ние сме се борили със стократно по-силен и безпощаден и изостанал враг 500г.

Англичаните им бяха виновни, руснаците им бяха виновни, сега НАТО им виновни ... Тези и сами да си останат на територията на Афганистан пак ще воюват помежду си, това е нормалното им състояние

Добри новини за Казанлък!

За едни сватба, за други брадва....

някога бяхме на голямата сватба- барабар Петко с мъжете- милиарди се въртяха в продукция и сега да даде господ сме на прав път

ще изнесат войната някъде, но къде ли? в европа вече имат форпостове - многобройни афгански младежи, готови да колят и взривяват

Vinetou

Един народ се бори с окупаторите си. Жалко, че и ние станахме съучастници в това. Да не се наложи после да се извиняваме, като на чехите за 1968 г.

Както изглежда към 20 000 чувала с труповете на мъртви луди крави са малко...Та искат да изпращат нови попълнения в Афганистан, та да пълнят после обратно гробовете в Краварника. Халал да им е!

А като намаляват лудите крави и еврогейовете на мен ми е кофти, защото само те могат да задоволят латентната ми пасивна хомосексуалност.

Снимка на лидера на талибаните Маулви Хайбатула Ахунзада, направена неизвестно къде и кога То така беше и с Осама бин Ладен, ама накрая разбраха къде и кога точно се е "снимал". И тогава Обама бин "Ладен" му видя сметката.

Ако искат да подчинят афганистанците трябва да избият всичко до крак. Този народ няма пречупване. От векове и от изток, и от запад са си счупвали вратовете в тези земи.

тая пасмина е резултат от експеримента на кравария когато рашките бяха там,така че краварите си намериха майстора както винаги с това дето да го създали за терор,и сега ще папат маймунския по твоите думи

Тази язва в Авганистан се дължи но опита на геронтофилите от КПСС да изнасят революция в Средна Азия!И забъркаха нормални руски ...овна!Сега Путин се прави на хитрец и продава оръжие както на правителството в Кабул,така и на талибаните!В безкрайната си простотия си го набива сам на себе си през балтона,но си мисли,че е велик!

След Британската и Съветската империи, САЩ е поредната "Велика сила", която ще си счупи главата в Афганистан. Което идва да покаже, че когато един народ е готов на всичко за свободата си, империите не са страшни.

В руския военен филм "Девета рота" при обучението на новобранците за Афганистан един от офицерите им набимаше в главата: "Запомнете, че Афганистан в цялата си история никога и от никого не е бил победен и завладян!"

Кратко и ясно послание, което има своите основания. Но не вярвам да бъде чуто. Това не е СССР, а НАТО.

добре е да се види че русия и китай подпомагат талибаните приятна коалиция русия иран талибаните

Джон МакКейн, Обама, Хилари Клинтън, Ал Багдади, САЩ, Саудитска Арабия, Ислямска Държава, муджахидини... Тази коалиция по-добре ли изглежда?

Лъжеш - нали руснаците са много бедни, откъде ресурси??????

Копат и продават. Плюс оръжия. Това са ''ресурсите'' на Русия.

ЩЕ ПРИКЛЮЧИ КОГАТО ТАЯ ПАСМИНА МАЙМУНСКА БЪДЕ ИЗЧИСТЕНА ДО КРАК!

..сигурно точно същото са ми мислили турците за нас, когато сме се бунтували срещу окупацията им..

Dobromir Dimitrow

Май че не е точна така, турчолята не са искали да ни избият всички, защото им е трябвало някой, който да ги издържа, рая !