Багери рушат могила на над 5000 години в Пловдив

Багери и строители рушат могила на над 5000 г. в Пловдив. Предполага се, че това е най-старото селище в района, откъдето е тръгнала историята на града.

Обратно в новината

Коментари - Багери рушат могила на над 5000 години в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да действам! Ето какво трябва! Иначе утре в тази римска баня ще се появи и шести американски флот!

ми е любопитно как ще действа тази комисия. Като чета новината и умирам от яд и безсилие. Ще следя с интерес развитието на въпроса ще има ли наказани или ще имислят логично оправдание. Що за народ сме?

Бетонът Панчо изгражда, бетонът не е да разгражда, той изгражда.

Децата нямат право да ходят по тревните площи в Градската, че видите ли било градина, а тя каква стана?! Няма щандове за бързо хране по центъра, както е на всякъде по света, за да не се нарушава културния облик на града, а тя каква стана?!

Зеаеби някаква могила....мола трябва да се строи.

Пуста лакмомия за пари, власт и имане - що поразии е направила по света! Всичките злини са от това - кой да е над друг, кой да има повече, кой да е по бабаит. И идва ден, когато всеки си отива от тази Земя. Слагат го в дупката или се затрива по друг начин. И толкоз! Първо изчезва властта, после парите и накрая славата. Нищо не остава, даже и спомените - и те изчезват! Е, струва ли си за някакви 40-50 години човек да направи толкова зло на тези около неги, на Природата????

дкми

Ако имотът е мой - кой си ти, че да ми кажеш какво да правя в него? Или ако искаш да ми кажеш - можеш да купиш съответният имот, да стане твой, пък после ако искаш си го прави каквото искаш.

stan_posta@

Имотът може да е частен, но земните недра са държавна собственост.

Отива човека да внася документите за започване на строеж и на никой не му прави впечатление,че разрешителното е на две години и че може би трябва да го върне за ново разрешително.И естествено не се проверява дали терена не е защитена земя благодарение на което строителят започва работа необезпокоявано,мила родна картина.

всичко българско трябва да се разруши и унищожи за да не остане нищо за крадене от македонските крадци на история

ИДИЛ под прикритие руши архитектурни ценности в Пловдив!

Абе, ИДИЛ... рушвет му кажи по нашенски и няма да сбъркаш;))

В Европа, не се нарича ИДИЛ, а европейски държавни и общински органи и структури ЕДООС

Вече е минала проверка на Инспектората за опазване на културното наследство към Министерството на културата, а в понеделник се очаква среща на комисия от министерството и общината с инвеститора, за да се реши как ще се действа. " Ами то "вече" е излята бетонната плоча... ПАК след дъжда качулката сложихте... Тъй ми - за чий вие тази гола могила, че и плоска, я си вирнете на нейно място един съвременен осмоъгълен петохуй и му се радвайте...

пише че там вече са правени проучвания. Защо са реституирали имота без да завършат разкопките?

"Разрешението за строеж е издадено от бившия главен архитект на Пловдив Румен Русев..." Този е същият "доблестен" човек, който е разрешил разрушаването на тютюневите складове - май ще се окаже по-пропаднал и от Емито Божкова-Прахосмукачката.

дали е случайно, че се е гътнал?

дкми

И за какъв х_й са ти тези руини - тютюневите складове? Всички много знаете, ама за тия складове заговорихте едва след като ги подпалиха. Иначе бяха оградени с паравани, защото може да падне нещо на главата на някой :) Градът има нужда от развитие, а не от руини! Руините не носят нищо на никого. Защо са ви тия складове, какво и как може да бъде направено с тях, ако бяха останали в състоянието, в което бяха - полуразрушени и опасни?

дкми

И каква би била ползвта от съществуването на тази "могила"? С какво ще бъде полезна, кой и за какво може да я използва? Колко и какво ще спечелим, ако я има? Живеем в 21 век, а не преди 2,3 или 5 хиляди години. Най-голямата простотия, която съм виждал се случи в Пловдив - със затварянето на единствената връзка с централната част на града, когато мамин реши, че ще разруши път, който беше ремонтиран и преасфалтиран само година по-рано, за да открива разкопки (до Св. Петка). В момента за да влезеш в центъра, идвайки по бул. Мария Луиза трябва да завиеш по Източен... и задръстванията са ОГРОМНИ. 6-ти септемвти е разкопан трета година, по-нагоре правят разкопки, всичко е омазано. Били щели да идват туристи... хахаха, и кои ще са тия туристи, дето ще дойдат да гледат руини? :) И още повече - да дойде турист, и да се забуе в Пловдив???? Какво да прави в Пловдив, туристите ходят по курорти, а не в градовете.

Що ни земиш да са гръмниш?! Че се работи бавно е вярно, за съжаление. Но - останалите ти разсъждения са пълна простотия!

дкми

Ти от Пловдив ли си? Много моля - покажи ми туристи, които ходят да гледат руини и разкопки? Не турисТИ, а турисТ пак върши работа. Само един искам да видя! До сега не съм видял нито един турист да обикаля и да гледа разкопки. Още повече - след като някой умник реши, че трябва да ги огради с ограда. Но искам всезнайковците да ми посочат поне един случай на турист или група туристи, които са посетили разкопки, разгледали са ги, и са платили такса за това. И нека таксата не е платена към Империал :)

Жалко, но в написаното има много истина!

Тоя пък...всеки съвременен модерен град в центъра си няма движение.

мноо си зле. Ти чула ли си, че Пловдив е много древен град. Ти за Рим чувал ли си? А културното наследство и уникалност на Рим виждал ли си? Всичко осрахме, унищожихме, нищо не ценим. Градим светлото бъдеще в МОЛове и офис-сгради с евтини матрЯли дето се рушат на втората година. Ама лъскаво да ни е. Щото сме ВИП. По кои точно курорти ши ходят туристите? На Слънчев бряг - за секс-алкохолен туризъм в градски условия с разкопани алеи и прахоляк? Пловдив е уникален град, само не ми го застроявайте и разваляйте с новости и "развитие" в съвременната изкривена насока, моля!

дкми

А къде са туристите? Вече седма година маминия говори как тълпи туристи чакат и нямат търпение да дойдат в Пловдив.... къде са? Защо няма туристи из Стариа град? Защо няма туристи на Римския стадион? Къде са туристите, които щяха да идват да гледат развалините на Пловдив, наречени "археологически находки"? Колко са хората, които се интересуват от т.нар. "разкопки" (освен онези, които крадат пари... опс, обърках се - усвояват пари от тях). И не на последно място (който не вярва - да провери): защо в т.нат. туристически информационен център като попиташ за хотел - задължително ти препоръчват империал? Какво ще стане, ако се окаже, че под Империал има дрвено римско селище и безценни могили? Ще съборят империала ли? Или ще зае_ат римското селище? :)

Hезнанието и некадърноста на този кмет са в основата .Мирише на корупция.

как опредялят ,че от 5000 години. когато няма в света нито един метод за определяне на староста на даден обект

В името на рушвета сме готови да продадем дори и децата си.

Цар Иван-Асен: ще си го взема.

Хахахаха ! Ама сме едни жлаки, едни малки. Били сме империя от преди Христа, но сега сме тоалетната чиния в произведенията на творците ! "България, страна на разтреляни поети".

Само така ! Никакви старини, тая страна скоро няма да има история, освен най-нова - под ръководството на ГЕРБ. Ама и тя ще се забрави.

Тъй де, има открит стиропор от първия мандат на ББ...

А земята дето я ровят сигурно е на няколко милиарда години.

Съвременните варвари сме!

При демоНОкрацията е така - унищожава се всичко: история, образование, морал, здравеопазване, култура, икономика, спорт... Провежда се геноцид над българския етнос... Цели се пълно унищожение. Според плана на Ротшилд до 2030г. не трябва да има България и българи. Но... Господ разполага.

да ти изброя ли колко неща бяха унищожени по бленувания от вас режим?

Само му кажи върху какво е построен Партийния дом, ЦУМ и Президенството.. И се моли да е идвал в София, че да те разбере. Всички ценности са изгребани и на бунището.

Ясно - кой не скача е червен, пък който вижда геноцида, "бленува режим". "Бленувания от мен режим" на първо време изключва идиотите, независимо от цвета(партийните им пристрастия).

Значи ако преди 1989 г. е било така и сега трябва да е така?Нали сме сега демократични,би трябвало да е по добре,а то какво излиза?!

Комунистическо простолюдие!!!

ДемоНОкратическо малоумие, зомбировка и полиране на мозъка. ШЪ СЪ УПРАЙМ!!!

Който кмет бе излъчен от... Коя партия?

Който не зачита историята си, се кланя на чужда такава.

ти сега ли разбра, че това е стратегията?

не

Ми то, Пловдив, кога е имал свестен кмет или архитект, че да очакваме нещо различно. Аман от говеда с пари и власт в тази държава.

jingiby

А бай Ганьо, извика победоносно: - Булгар! Булга-ар! - и още по-силно се удари в гърдите. Горделивият тон, с който изрече тази рекомендация, говореше много; този тон казваше: "Ето го, видите ли го българина! Този е той, такъв е той! Вий сте го чували само за балканския гений! Ето го сега пред вас, цял-целиничък! Видите ли какви чудеса е той в състояние да направи! Ехе, на какви работи още е той способен! Прости били българите, а?"

Най-смешното е, че всеки мисли другите за Ганьо, а не съзнава, че е като тях. Само това да осъзнаем и ще направим еволюционен скок.

Поредната победа на материалното над духовното, свързана със стремежа на шепа хора да разпродадат България за "тридесет сребърника". Но явно забравят какъв е бил краят на Юда.

Възмутена съм от тези собственици!!! Как не ги е срам! ..е, ако имота беше мой, щях да съм също толкова възмутена от "произвола на общинарите и нарушаване на правата ми". Грижата за горите, екологията и старините у нас зависи само и единствено от това собственик ли си или не. От нищо друго. Мила родна КЪРТИнка..

държавната и общинската администрация не можаха да се научат да не реституират имоти с историческа ценност. Разстрел. Щом е починал да го извадят от гроба и за назидание на живите пак да го разстрелят!!!

Да не си мислите, че над историческите находки има указателни табелки с описание какво може да се намери под тях? ;))

че там вече са правили разкопки. Значи - знае се!!!

Явно имота е на някой от недосегаемите ! Та...кой ще ги спре да правят каквото искат! Те може да са прости, ама са си наели една торба продажни , безскруполни адвокати, които ще узаконят нещата и така,на всички ще им стане ясно,че недосегаемите нищо неможе да им се случи.

...в анасон с лятото....може би...????