Година след референдума ”Великобритания е в хаос”

Изминалата след референдума за Брекзит година "показа, че британците така и не могат да се разберат какво искат и не знаят как да го получат".

Обратно в новината

Коментари - Година след референдума ”Великобритания е в хаос” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това, което си направиш сам, никой не може да ти го направи-поговорка. Важи и за добро и за лошо.

Англичаните, а не британците искат да се отцепят от ЕС и се надяват на същите облаги както преди. Но Меркел и Макрон са на друго мнение и не споделят тарикатските номера на надменните англичани. Шотландци и североирландци нямат намерение да бягат от ЕС. Както се вижда като са усетили дебелия , Мей и компания започват да се отказват от идеята на простите английски селяни.

Трябва да си изкл. тъп за да го напишеш.Икономиката на Шотландия и Северна Ирландия е обвързана с английската икономика не от години , а от векове.А за тези които си мислят , че Шотландия ще се отдели горещо им препоръчват да прочетат Роб Рой и да гледат Смело сърце и ще видят докъде им стигат амбиции за независимост на Шотландия и Северна Ирландия.

няма хаос има само платени медии които изпълняват поръчки, просто опит да внушат на хората че едва ли не Англия ще потъне без еврогейският сбирщинак, няма да стане

Ако са добре със зрението, ще могат.

Великобритания е в хаос, но незнайно защо не виждам по летищата бягащи от Великобритания европейци.Така че не плачете на чужд гроб - англичаните си знаят интереса от както се помнят като империя ... и факта че не са се отказали от паунда би трябвало да ви говори много.

Цялата английска аристокрация и партокрация са група жалки демагози начело с кралското семейство. На 31 август ще станат 10 години от поръчковото убийство на Даяна. Няма да се учудя ако приготовленията за юбилейните чествания на смъртта и вече са започнали. Нима такъв "прехвален" елит е по-добър от нашия? Едва ли.

По-добър е. Защото цени самата Англия като място, където живее, и съответно има някакъв интерес да не я превърне в кочина. А манталитетът на нашите е - да изсмучат каквото могат от народа, а после - парите в офшорки, а децата на запад.

Тази статия ме върна направо четиридесетина години назад във времената на съветската пропаганда и ОФ агитация в "Работническо дело". Доживях комунизъма да победи на европейско ниво.

Разбрахме за Белене. Имаме познати, всичко е минало и заминало, давай напред, виж в каква яма ни набутаха, по лошо и от Белене, по лошо и от убийство, убиват те и нищо не чувстваш, а сега живи сме умрели. Голям човек съм, живели сме през държавният социализъм и при частният социализъм. При държавният социализъм бай Тошо беше хвален от западните ръководители, а сега куцо и сакато се уредиха в парламента, само крадат, лъжат бедният измъчен народ и това му викаш добре. Явно и ти,вие сте от крадците и затова сте против Тодор Живков. Здравеопазване, обучение, всичко беше безплатно, а сега стари жени с пари с младоци, и млади девойки със стари мъже с много пари. Минали сме през много неща, но от това по лошо няма, младите по света разпръснати, старите едвам кретат, и какво му е хубавото сега. Западняците от ЕС заминават за Америка, ИЕ за западните държави, пълен хаос, с изключение на номенклатурата, на комунистите, които бащите им бяха директори и пр., които крадоха, сега и децата им имат фирми, къщи огромни т.е. замъци...И да бе= точно тия които са репресирани по времето на Тато си мълчат, или прощават, а тези крадците с големите замъци са против, много ясно, то децата от детската градина, ако ги попитате и те ще ви отговорят на зададения от вас въпрос-толкова е хубав живота в бг, че всеки ден се бесят, убиват, проституират и пр. млади хора, от хубаво да бе, а за хибридната война-християни срещу мюсюлмани, богати срещу бедни, нищо не можем да променим, човекът е издръжлив на всичко, но тези негативни всекидневни новини ни идват в повече, а няма с кого да говориш. на работното место всеки мълчи, защото както казва х , ако проговориш те докладват на директора и си аут, у дома всеки се е заключил и никой с никого не разговаря. Благодаря, предпочитам бедността на Живков, отколкото сега. Винаги съм билла демократ,

и на мен се струва неадекватно и смешно ние да даваме акъл на братанците - страна с демократични традиции, а ние - довчера само под юрган шепнехме, а сега кат сме творили едни уста - няма затъкване. Абе кой иска акъл от нас? Но младите не знаят, че за един виц отиваш в Белене и не се свръщаш - ядат те свинете.

ДОста нелепо и направо абсурдно ми се струва от мизерстваща и изчезваща БЪлгария да се ядосват за "хаоса" в и бъдещето на Великобритания! По отношение на ефективност да държавата, и примерно на мидерната напоследък и у нас дигитализация в бизнес, финансовите и обществените отношения, Великобритания е поне 15 години пред ЕС. Защо ли и Швейцария, която е другата най ефективна държава, с ниска тежест и виска полезност на бюрокрацията си, несравними с тези в ЕС, реши също да прекрати преговорите си за членство? Не е ли очевидно, че в клуб, в който приемат и държат такива като България, която иначе е синоним на корупция и шуробаджанащина, на мафия, има нещо гнило?

Хората се спасяват.

Е главният виновник за хаоса и евентуалния разпад в Европа! Какво ми го пускате? Сам си го призна и бързо-бързо се чупи да не го линчуват.

Егати тъпаците, Това ли им е проблема, Нека да си се пълнят с талибани и после ох някой ни бомби,

Да... Британия е в хаос а Европа е в Recht und Ordnung. Sieg Merkel!

Бях тръгнал да чета, ама стигнах до Големанов и си дадох сметка че вече съм го чел по времето когато DW беше черна станция.

Да им имаме "хаосът" на Великобритания.

"ЧЕ КВО МУ Е ЛОШОТО НА ЛЬО РАЙХ-А " ... ВЪЗКЛИКНА КИРИКК СТЕФЧОВ .... СТАТИЙКИ НА ЛИБЕРАСТКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛ В ПОДКРЕПА НА ИГОТО НА КАПИТАЛИСТИТЕ ОТ ЛЬО РАЙХ-А

Чувам че британци купили имоти у нас искали политическо убежище тук, а живеещите англичани в германия кандидатствали за германско гражданство цащото германците не дават двойно гражданство- умници.

Ти ман само вицовете слушаш.

Лошо и да си неграмотен :) Преди 20г не даваха , а сега колко искаш с двойно гражданство в Германия :)

До скоро и аз си мислех, че управляващите на Великобритания правят грешка с напускане на ЕС, но сега, след като видях как се назначават "калинки" в Европарламента ми стана ясно, че каквато и да е цената на напускането им ще бъдат в пъти по-малко от това, което ще изгубят ако останат. Тия не са глупаци и са като плъховете - усещат кога потъва кораба и се изнасят.

Бо Бо

Господа Британци, не е демократично да сте част от обединена Европа, но е демократично да напуснете ЕС, за да сте кукли на конци на САЩ.

Кукли на конци са САЩ и всички други келеши!Конците ги дърпа бабати Ели,капу де тути капи чоджум!

Нека и в България да има такъв "хаос"!

Поредният еврогейски рев. Тъкмо бяха млъкнали малко, но болката явно е голяма. В хаос били. Островчето, геополитически е десетилетия напред, те знаят какво правят. Не им се свири втора цигулка след Геймания (особено пък след тях) и си се прибират в Империята (the commonwealth). Тях ги очакват добри времена, както последните няколко века, а новият гей Райх, скоро ще бъде новият краварски противник, както икономически, така и в скоро време, политически и военно. И разбира се райха, пак няма шанс, още от сега се водят хибридни, военни действия (нашествия на орки, икономически финтове). Освен ако не се сближи с Русия, което гейманците пак няма да направят, защото не си учат уроците на историята и са си все така глупави. А еврогейският съюз бил по сплотен от всякога - смех. Сплотена е Ханзата, както винаги. Иначе някакви новоотгледани п*дерасти, лесбо, транс, зелени, червени, вегани и мнооого други и всякакви уроди, си играят на диктатори спрямо свободните народи и нации. Взеха ни парите и собствеността и сега са се насочили към суверенитетът и независимостта. Някакви (само)назначени изроди искат да се правят на императори на някаква нова римска империя, със всичките и изрватенящини и поквара, други тихомълком възродиха, нов немски райх, но в някаква гротеска, хомосексуална, наркоманска форма. Колко сплотено е това и колко още ще изкара? Само клаузите за връщане на пари, спират всички да си плюят на петите, по далече от геймания. Така ни държат за топките, но и това ще е до време.

Хитрата сврака - с двата крака. И те като гърците си играха на руска рулетка - и изгубиха.

Не бъркай гърците с UK. Едните нямат пари за хлеб , а другите няма пари за самолет - стар лав :) И вече това което имат UK няма да го делят с бедняците :) Всички забравяте , че най-голмятъа вноска в бюджета на ЕС беше на UK.Интересно защо никой не казва кой ще поеме това бреме след като се махнат UK.

Великобритания е в хаос, но не виждам големи тумби "европейци" да изоставят "потъващия кораб" и да се прибират по родните си места. Така че не плачете на чужда гроб!

Тук се сещам за една фраза на Никита Хрушчов за капитализма-Капитализм гибнет, но хорошо пахнет :) Май така е и в UK с хаоса :)

Така става когато не планираш предварително. Камерън и неговата партия толкова искаха да се докопат до власт че обещаваха и най-големите глупости които човек може да измисли. Обещаха референдум за ЕС без ясна представа кой, как и кога........ та той и за това тихичко се изниза от политиката след като обявиха резултатите. Тези за Брекзит гласуваха предимно против хората от ЕС които идваха на острова. Сега Мей казва че тези хора остават. И сега брекзитърите гледат с отворена уста

без британски маймуни в ЕU

Колкото имаше GREXIT, толкова ще има и BREXIT. Само 3 дни кеф за путлерастите и вой до небето за "разпадащия се ЕС". После пак обратно по дупките...

Не знам, дали е "хаос", но че е отмъщение на глобалистичните либералисти от САЩ и ЕС е вярно. Рушейки, те създават новия си свят-утопия.

Има ли някой който да вярва че в Англия е хаос? Ако да, сигурно вярва че в Б-я е рай. Е за този мат'риал иде реч - заблуден, необразован, меркантилен и оскотял.

Ти за образован ли са помисли?! България наистина е Рай ! Вярно не може да друсаш като в UK, и тук има паплач ама не е като в UK, там наистина е качествена !

Има хаос в душите на пришълците от ЕС в Британият :) Не знаят кога ще им покажат пътя към ферибота за ЕС :)

аз мисля, че ОК е абсолютен боклучарник от десетилетия. Единственият смисъл да се живее там ако си ландлорд.

и под ландлорд нямам предвид хазяин. а ми е ясно, че неграмотни хорица са намерили там смисълът на съществуването си защото могат да си купят маратонките, които като деца са искали, но не са могли.... живота е повече от 1000-та ви седмични мизерни паунда...

пръждосвайте се! и си вземете бежанците!

канени от Меркел, нек Германия да ги прибира!

В слънчака брат половината сервитьорки и камериерки са англичанки.Идват тука да изкарат някой лев брат че тая техната Мей ги умори брат.

Няма да те разберат

Умник, а какво ще правиш с хилядите т.н. мигранти като ни налазят?

Повече ме е страх от управници с нисък интелект, подобни на Цецо и Боко,

преди години в разговори с мои приятели от ОК им разказах мнението си как намирам обществото им за нехомогенно и сегрегирано и виждам големи проблеми да се пораждат там. Те се опитаха да ме убедят, че това е защото не познавам добре ОК... Сега вече не спорят с мен.

Ако Т.Мей се задържи още 1 година, хаосът ще стане ГОЛЯМ ХАОС.....

Соросоидната гмеж и до днес не може да преглътне излизането на Великобритания.Следват пропагандна новина след пропагандна новина как британците горчиво съжаляват че ТЕ САМИТЕ са пожелали да излязат от ЕС , как едва ли не са готови във всеки момент да се покаят и с наведена главица да се извинят и да анулират референдума.Няма такова нещо.Още повече преди референдума медиите освен че вещаеха сигурно оставане прогнозираха и че ако британците все пак гласуват за напускане на ЕС ги чака невиждан в историята на човечеството крах, щяха мигновено да изпаднат в уникална икономическа криза едва ли не като на при Жан Виденов.Какво стана?Нищо.

Как да не са изпаднали, ти луд ли си, от миналата година получаваме десетки хиляди молби от англичани да работят в България и да вземат български (ЕС) паспорт.

нещо се бъркаш - СОРОС защитава излизането на ОК от ЕС и не би реагирал по такъв начин.

Като те чете човек ще си помисли че Великобритания е по-добре от всякога, хаха. От началото на годината минаха 6 месеца а инфлацията вече е 2.9% а централната банка не залага повече от 2% за цяла година. Великобритания вняса много стоки и заради падналият курс на паунда (в сравнение с някои валути 20%) цените са отишли нагоре. Заплатите на хората качили ли са се? Ами не! Държавните особено от няколко години насам са замразени. А държавните унституции са развити особено в райони които Маргарет Тачър се опита да затрие. Всички стоят, чакат и не знаят какво става.

ИСКАМ И БЪЛГАРИЯ ДА Е В ТАКЪВ ХАОС, АНГЛИЧАНИ НА РАБОТА ТУК ДА ИДВАТ

Аз път не искам материални утрепки като теб и друга паплач да идва тук !!!

ами англичаните работят в ОК, но явно идват на почивка в БГ, което говори за разликите в държавите.-

"Само ти си знаеш кво ти е"

А знаете ли на кой е представител така наречената кралица и още повече майка и. А защо мъжът и не е крал а е принц. Или пък така наречените "озарени от светлината". А възможно ли е и вашето слънце да се е намъкнал в тази далавера. ... Да наистина ще става и по лошо след като ви вземат над хилядате лева и ги направят виртуални. Че той и шалтера е в тях.

Ех, да можеше да де присъединим към Британската общност....та да се отървем от брюкселските лъжци и фини крадци!

БВП на човек Общността на нациите -4,446 USD БВП на човек Европейси съюз- 32,384 USD Дали ще си по-добре?

Включил си и Индия.

Вярно е в хаос, но този хаос е много добре организиран и направляван. Жертвите не се броят. Важна е целта - Британия да остане в ЕС. Но пък всички видяхме и чухме, че и кралският двор застана зад Брекзит.

е необходима англия на ес ??? за европейците е много по-добре англия да е извън ес защото тя спъва федерализацията и прокарва интересите на щатите. освен това англия е застъпник на нато които е вреден за ес.

Тя и федерализацията не е полезна за държавите, съставляващи ЕС. Тъй като означава загуба на национален суверенитет.

Е как ще остане в ЕС, като народа гласува за излизане? Нали това е демокрацията - волята на народа.

Едно гласуване во веки веков ли е? Ми тогава няма нужда от периодични парламентарни и президентски избори.

Какво предлагаш? Да отлагат волята на народа политиците, до тогава, до като народа не си промени мнението с това на власт имащите ли?

Абе Вие за толкова години не се ли научихте че демокрация има само по учебниците? Този който има власт той решава как ще е. А някакъв сульо и пульо който пуска бюлетини а познанията за политика и икономика ги взема от Yahoo и MSN не може и няма да решава съдбата на народа.

по-зле Вече са публикувани новини, че британски агент на спецслужбите проговорил преди смъртта си, че по заповед на принц Филип ликвидирал принцеса Даяна, за да не сподели кралските тайни... Идва краят на кралството! 70% от канадците не искат да бъдат под шапката на кралицата

Това е една сбирщина от политици-неофашисти,които отнеха суверенитета на по-малките,по-слабите и по-бедните си членки,държат ги приклещени и ги потопиха в блатото.Дай Боже този прогнил еврогейски съюз по-скоро да се разпадне.В този си вид,той няма как да продължи да съществува. Необходима е нова формация на Европа,с нови и мъдри политици,една силна и независима от чужди намеси,отнасяща се еднакво отговорно към всички свои членки...... Но ,всичко вече е толкова прогнило,че това ще остане само като едно добро пожелание.

Не била вече ИМПЕРИЯ ? А Британската общност, какво е ? 54 страни с 3 ядрени от тях на всички континенти. Едноличен глава кралицата !

За резултатите от референдума са отговорни индийците, пакистанците, бангладешците, джамайкаджиите, барбадосците и цялата кръщисана колониална измет, настанила се в Кралството. От горд символ на империализма Великобритания се свлече до нивото на държава от Третия свят. Чудя се още колко простотитии на британските политици може да понесе кралица Елизабета II ?

когато представители на нация, била 800 години под робство, коментират политиката на една велика империя

когато обиждаш собствената си нация, величаеки една залязваща империя.

И колко велика щеше да е тази империя, ако не изсмукваше със страшна сила ресурсите от колониите си години наред?

Британците и сега са роби и те като теб ! Роби на парите !

Ние няма от какво да се срамуваме -не сме убивали,поробвали,крали и плячкосвали като за последно,не защото не сме имали възможност,а защото явно считаме,че целта не оправдава средствата.А фактът,че сме се съхранили като народ ,дори и под робство,говори много.

интересното е, че живеете като реднекове в ЮК, но не проумявате нищо от обществото около вас. ОК е било и в известен смисъл още е империя. Но тя е колониална империя, която източва ресурси към управлаващата класа. Към колонизирането и се счита и нейният собствен народ, като всичко е в името на ландлордовете, а от както има и буржоазия - и на едрата буржоазия, която вече се е сляла с ландлордовите. Всички останали нямат шанс.

Да, велика английска империя.....основана от Норманското копеле, където до преди 100-тина години аристократите говорят на френски. Същото е било и в Русия, и там руски са говорели само крепостните, а аристокрацията френски и италиански...... Ние поне винаги сме говорили на български.

теглиха майната на брюкселските калинки

Великобритания не е в хаос . Хаоса е в нечии глави . А руските олигарси и клептократи продължават да си влагат милионите там. Тях гледайте и сравнявайте поведението им с писанията в дир .

Тази империя когато решат , че нещо не им по свирка намират начин да го разкарат така , че да е в тяхна полза.Така ще си променят трудовото законодателство , че чуждите граждани сами ще си тръгнат от UK.В това са виртуози UK :)

империя? ма умори мъ ут смях

империя при това ВЕЛИКА! прав си. А как по-различно би звучало ако аз го бях казал: В тази империя когато решиМ ... все пак империята е съставена от гражданите и, и включително мен! а ти? кога

Всяка империя до сега е падала, и тая ще падне. Колкото и велики да са били британците, сега деградират с укорени темпове. Самовлюбени и самозабравили са и подлогите като теб.

Само си мислиш , че решаваш :) Решава камарата на лордовете :)

"Великобритания може да се завърне в ЕС, ако промени мнението си за Брекзита"

може да се върне, когато си поиска. Ама не иска!

прав си, но гардиан не мисли така