Арабски страни: Катар да затвори ”Ал Джазира” и турска база

Саудитска Арабия и другите арабски страни искат Катар да закрие "Ал Джазира", да прекъсне дипломатическите отношения с Иран и да затвори турската база.

Обратно в новината

Коментари - Арабски страни: Катар да затвори ”Ал Джазира” и турска база | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

C. Aрабиа и другите чалми от региона, гъзоблизци на Cащ + Cиси пудела от Eгипет - са наи-долните твари на тази планета! първите са камилари, а полседният е просто една мижитурка - марионетка наречена "Cиси". Kатар са единствените "пичове" в региона и са в пряко взаимодеистве със запада. Kатар имат огромни фондове и инвестиции в старните от западна Eвропа и са единствената държава в региона кояtо се управлява от високо квалифицирани и високо образовани лидери - учили в Aнглия, франция и щатите.

Учили и в България.

Като чуя за вълк и се сещам за простия вълк от приказката Болен здрав носи!

Тея маймуни с чаршафите за какви се мислят!

и сега какво ще прави ерНасран ....

Kак какво?.. ще оноди тебе и всичката паплач около тебе. Cамо чакаи и ще видиш к'во ще стане.

защо да прекъсва дипломатически отношения с Иран

по рано уж садам хюсеин нападна кувейт и започна никому ненужната война в залива, арабските пролети, смърта на кадафи, появата на ид, войната в сирия, тероризма и до сега

Тези вече ще запалят войната!!!!

Ултиматум от всички тоталитарни монархии в региона към една такава, защо се сближава с единствените две държави от региона, където има демократични избори /Турция и Иран/!? Много показателни са "исканията" в стил чорбаджии към раята преди 200 г.!

Египет не е монархия! Общият знаменател е друг.

прави са за ал джазира -това е проводник и трибуна на джихадистите и терористите да отправят заплахи видеа и да пропагандиран уж безобидно техни идеи-освен това подкрепата за изброените терористични организации наистина трябва да спре и освентова какво търси турция тоест нато в катар с военна база!

Петролът е богатство благодарение на запада и западната технология.Катар, Русия и висчки останали подобни трябва да знаят кой и защо изкупува техния петрол и газ. В случая тук имаме атака срещу Турция и Иран. Катар е инструментът за въздействие и политически натист и конфронтация.

Технологиите западни, ама суровините източни. Като оная чаша, дето била наполовина празна и наполовина пълна. Хахааааа!

Ако ни няма нас - да използваме петрола, тия чаршафи в гъзовете на камилите ли ще го наливат?

как така бе, нали Алджазира е или беше английски проект и финансиране? Сега Катар, после кувейт, ами СА кога, правят си игричките колкото да ритат кошера и пчелите и осите да са в хаос, сега сащ ще закрият идил и ще приберат главатарите в гуантанамо, може пак да потрябват.

Израел си задейства подлогите чрез куклата на верига Америка.

Американските искания изказани от подлогите им дето си мислят че като навредят на Катар те ще просперират.. Играйте по гайдата американска и в скоро време ще да сте като Сирия, Либия и т,н, страни с американска ''демокрация'' разруха смърт ...

И само да питам. Някой дали помни колко от терористите от 11.09 са САУДИТСКИ граждани? Някой дали помни, в коя държава беше ситуирана общата компания на Буш и Бин Ладен?

Всички си мислехме, че Турция ще я подпукат по европейския фронт. А я изненадаха в гръб. Наистина живеем в интересни времена.

Kакво? Mоже да "подпукате" Tурция само с голите с дупета по резаните карабини.

и да се откаже от световното първенство по футбол! или да каже на кой фронт да се проведе.

интересно Израел на чия страна ще застанат. От една страна ако подкрепят СА, ще имат повод да разорат палестинските земи и да изкоренят Хизбула (това до някъде се покрива с леката им неприязън и към Иран и Турция). От друга страна СА и Йордания са в един отбор, а това прави проблематично военното присъствие (а също и еврейските поселения) по западният бряг на река Йордан. А ако обяви неутралитет и стреля по всеки който наруши границите, може да се стигне до ситуация - "всички араби срещу Израел", което вече сме го гледали. И тогава САЩ ще бъдат намесени колкото и да не му се иска на чичко Тръмп.

немаш ни най-малка идеа за обстановката. СА СЕ НАХВЪРЛИ ВЪРХУ КАТАР И ИРАН ПО ДИЗАЙН НА ИЗРАЕЛ. Решиха да не си цапат ръцете сами, а чрез дончо заповедаха дистанционно на тъпите са владетели да атакуват враговете на израел в региона. сега нема да зимат страна, ше минав в ражим на радиосенка и ше викат само мяу,мяу.....ние сме за мир. ЧАК ДО МОМЕНТА, В КОЙТО ВИДАТ, ЧЕ ВОЙНА И КРОВ МЕЖДУ СА И ИРАН НЕМА ДА ИМА. ТОГАВА: ПАК ШЕ РАЗЛАЕМЕ КУЧ(ЕТАТА В ГОНЕНЕ НА ЖИДОВИТЕ ЦЕЛИ.

арабеските съвсем изтрещеха. Ето до какво води дружбата с УСА. Съвсем прос.раха Близкия изток...

Ултиматомите- това не е средство за добри отношения с други страни. Но очевидно тези не са надраснали времето на пророкът им Мохамед, който също така с ултиматуми и заплахи е принуждавал арабките племена да приемат неговите писания и наркотични видения уж божии откровения.

И последно Катар да се закрие като държава защото дразни САЩ.Янките усърдно си подготвят нов конфликт,защото сагата с ИДИЛ рано или късно ще свърши а от северна Корея малко ги е шубе.

Истинските терористи скоро привършват с Ислямският свят. Останаха две свестни държави - Иран и Турция, едната е под директа заплаха, а комшиите видяха какво е да си приятел с предател. След разбиването им(въпрос на кога, не дали) започват останлите 'лоши'. Ние сме вангарда на операцията - чисто логистично и имаме единична телена ограда да ни пази.Скъпа и безполезна. УЖАС!!!

Саудитска Арабия я изкараха най-големият противник на тероризма... След като влезе в комисията по правата на жените на ООН обаче всичко е възможно.

виж ти, виж ти, в какви големи игри се бил забъркал малкият катар...

От днес Катар се преименува на Катър!!!

Ех, още в епохата преди Средновековието са постъпвали доста по-умно от Саудитския "елит" (полуфашистка сган). А си личи, че списъка е тъпотия предизвикана от САЩ.

съвсем не. Саудитите са мини-версия на Русия - като им свършат парите от нефт и газ започват да дрънкат оръжие и да плашат съседите. Най-вероятно крайната цел е да овладеят енерго-ресурсите на района, тоест да намалят конкуренцията и в крайна сметка да диктуват цените. Тези пари дето ги обещаха на САЩ са да си затворят очите за Иран и на сляпо да ги санкционират отново. Сметката им е крива, щото турците няма да играят безгласна буква и макар сегашната армия да не е като онази, която контролираше самозабравили се политици е достатъчно костелив орех, който ще създаде проблем.

Това хамбургерите са много нахално просто и нахално племе. Всичко започва от тях...

Когато сатаната се раздели в царството си, то значи Царството Божие е наближило. Индикациите са повече от ясни. Накрая шибучицата внезапно ще удари по най-нахалната задокеанска муха и - финито, адиос, мафиози.

Някой да ми преведе - "шибучица". Промиването на мозъците ни,продължава! Половината Русия е в Щатите. Проверете с чичо Гугъл колко и кои РУСКИ ГРАДОВЕ са разположени в Щатите. Има град Москва, Севастопол, Одеса и каквото ви хрумне. Чикаго е руски град. Защо руснаците са там? Нали построиха комунизЪма? И 101.5% обичат Товарищ Путя.

идиотино ,брой колко Българи изгонихте в чужбина,а не се занимавай с Русия!

Много куртоазно и демократично действат спрямо Катар и прочутата му и доскоро "най-обективна" спрямо пролетните революции телевизия тия араби бе! Да им се неначудиш от кого са се научили на такъв мек дипломатически език? Дали не от Големия Шейтан, който ги закриля и тласка към инвестиции в демократичното преобразяване чрез хаотизация на целия Близък Изток, Централна Азия, Северна Африка?

да смачкат Катар. Няколко милиона народ владее богатства за няколко хиляди трилиона!!! Някой иска богатствата!

катарците са 200,000

още по-лошо

Пак да обясня, защото от този Катарски газ ми писна! Целта е Иран! После Китай! Казали са го умни хора! Сирия е единствения съюзнйк на Иран в региона, пада Сирия, пада Иран. Следващата цел е Китай! На всякъде върви демокрация там , къдет Китай инжестирал големи пари за концесии, за добив на петрол!

Има да почакаш да падне Иран а пък Китай да не говорим. По-вероятно е преди това САЩ да го няма

Не е мое мнение , а на специалисти! Защото все се чудя как и защо Асад отказва този газопровод, и се бие 4 години, и защо не го прекарат през Ирак?

На времето Джордж Буш започна войната в Ирак по настояване и под изключителния натиск на "много добрият семеен приятел" и голям бизнес партнъор на семейство Буш (татко му, бивш американски президент, вицепрезидент и шеф на ЦРУ - старият Буш) - кралят на Саудитска Арабия и кралят на Катар, и това е публична тайна - Садам Хюсеин, бивш "много добър приятел на Америка" се бе превърнал с техен заклет враг и смъртна опасност за тях след войната там...Шефът на нажионалната сигурност и близък доверен роднина на краля на Саудитска Арабиа, една страховита и енигматична със силата, влиянието и възможностите си ЗАД КУЛИСИТЕ личност си влизаше и излизаше в Белия Дом при Буш ПО ВСЯКО ВРЕМЕ НА ДЕНЯ И НОЩА БЕЗ ПРОВЕРКИ, КАТО ЧЛЕН ОТ СЕМЕЙСТВОТО И ДОРИ ОХРАНАТА ГО НАРИЧАШЕ БУШ!!! 17 от 23-та терористи, които атакуваха двете кули на Търговския център в Ню Йорк на 11 септември и причиниха смъртта на толкова много невинни хора БЯХА ОТ САУДИТСКА АРАБИЯ!!! Сега като чета и гледам новините и как точно Саудитска Арабия е начело на атаките срещу Катар, които не са неоснователни по принцип, и се сещам за призива преди време на небезисвестния Илия Павлов от Г-7 КЪМ СЪЗДАДЕНИТЕ И ОРГАНИЗИРАНИ ОТ (проруската) ЧЕРВЕНА МАФИЯ ГРУПИРОВКИ С ОПГ, ЧЕ БИЛО НАСТАНАЛО ВРЕМЕ " ДА СИ КЪСАТ ОПАШКИТЕ"!!! Така след това някои заедно с опашките останаха и без главите си... =============== "По-рано този месец Саудитска Арабия, Египет, Обединените арабски емирства и Бахрейн прекратиха връзките си с Катар заради обвинения, че подкрепя тероризма." ===============

Най мразя ИКОНОМИЧЕСКИ имигранти, да ми дават акъл. Не успял в Родината си, тръгнал ум да лее! Наемен работник!

Крадеца вика: Дръжте крадеца!

Я тези катарци са уникални: Там е най-голямата американска база в залива 10000 човека, а сега и турска база! да не забравяме че Сирия е взривена точно защото е на пътя на трасето за катарския газ. Но да побеснеят всички араби вкупом значи им е бръкнато дълбока в джоба, всичко друго те го преживяват. Според израелският Аарец причината е решението на Катар да размрази най-голямото си газово находище, с което застрашава приходите на съседите си от залива. Лошо е да си малка страна с голямо газово находище. По-лошото от това е само да си малка страна без газово находище. Като нас например А сега катарците закупиха по спешност изтребители за 12 млрд. долара от САЩ. Щото усетиха дебелия край. Преди няма и месец, на 21 май, в саудитската столица Тръмп прегърна катарския емир шейх Тамим и нежно му прошепна в ухото, че може да му продаде прекрасни оръжия. Но шейхът се ослуша и затова изведнъж се оказа, че Катар финансира радикализма. И си е баш така който не иска да финансира американския ВПК явно финансира радикализма! А да не забравяме че и Путин си предложи услугите да посредничи между Катар и другите араби, ама интересно дали за посредник би изпратил главния чеченец Кадиров! Интересно как една малка страна стана пресечна точка на толкова интереси: САЩ; Арабска Лига; Русия; Турция; Иран, а сега очаквам да се включат и ЕС; за Израел е ясно те са си в играта в региона макар и зад кулисите!

Да не забравяме, че Катар има дял в "Роснефт". Сега току виж цъфне и руска база на полуостровчето. А може и да не цъфне. То "калибрите" могат да набарат Риад и от Каспийско море. Имам някакво смътно усещане, че Путин го сърбят ръцете да поначеше камиларите. Въобще саудитците са си тъпи парчета, докато емира на Катар е пич! В тоз конфликт изцяло съм на страната на Катар. Сигурен съм, че скочат ли им на катарците, ще ги прегазят. Но смятам, че няма да им стиска да им скочат. А най-жалкото в тази история е, че българстакат индустрия няма да се възползва от кризата.

1000 +. браво, точно изразен коментар.

Само не разбрах ако Катар не изпълни исканията какво ще стане? Защото този списък на практика ми звучи като анексиране на страната от съседите и.

И турците замесени, заради близките отношения с Русия ще да е...

Сауди Араби - БВП на глава от населението 29 500 долара! Катар - 129 000 долара!

Точно и ясно - съвсем по демократичному.Както го правят навсякъде, където има демокрация, ако не ми играеш по свирката, не си демократ.Бах му ма..та, що ги ручахме жабетата и ние, пък и сега-хем ги ручаме, хем още ни ги навират.Абе демократите не знаят ли, че и жабетата са изчезващ вид, като нас де.

Да, лъсна истината. Уж подкрепяли тероризма и затова ги санкционирали, а сега изведнъж какво излезе то? Американските подлоги се ядосват, че не могат да наложат цензура на Ал Джазира, която стана известна именно благодарение на тях.

Медия, която подкрепя тероризма е логично да бъде закрита. Разбира се за българските поклонници на Путкин тази логика не е ясна.

Ами то Путин списъка е написал ...лично и с неговия почерк!Много си тъп ,Саше....

Пробвай пак, но първо помисли. Първият път нищо не се получи.

Леле какъв народ има? Значи Путин е виновен за Ал Джазира, а че нашумя благодарение на CNN и репортажите ѝ за алкайда е вина на Путин. Че американците я рекламираха години наред в пропагандните си войни е работа на Путин и той лично като неин програмен директор определя какво ще излъчва тя и какво не. За някои хора ще поясня, Путин е виновен за всичко, той лично е отприщил потопа, забравяйки кранчето на чешмата, той направил ледниковия период, забравяйки хладилника отворен и всичко е по негова вина. Ако Тръмп пръдне някъде, това ще е дело на внедрени руски агенти в кухнята му, които да му добавят по-големи количества боб.

Дончо рижавият е готин! Пусна мухата на саудитите и те решиха да лапнат богатото съседче. И те платина 100 милиарда да получат дончовата благословия. Мъникът обаче също си плати откупа на рижавия бандит и ситуацията е пат. Сега чакаме втория кръг, да видим прокситата. Когато те се намесят петролът ще стане долар за литър. Кефффффф.

света се промени, парите вече не са основен фактор и дори може да изчезнат като такива, имаме нови технологии и това е важно

Оранжевия за нула време създаде такава суматоха, че черния да му завиди. Той не успя за 8 г.

ами така се прави, щом имаш оръжия за продан...

Катар винаги са си били островът на комунизма сред Арабската лига! Все пак, именно за това са и толкова мизерни на фона на всичко друго около тях! А и случайност ли бяха събитията през 1983г? Ако някой си мисли така, значи ужасно, ам аужасно не е в час!

проповядва лека форма на социализъм. В собствените си очи те са прави и спазват корана. Това че християните изобщо не спазват новия завет е вече друга работа! Комунизъм, хахаха, изобщо голям страх имате от него!

Катар били мизерни? Още малко и помощи ще им пратиш :-)))))))))))

Арабите са тъпи и прости, но се оказа, че и страхливи. Турция май ще бъде оправена на сухо. Аллах е велик.

ащо в списъкът с искания не виждам основната причина за конфликта - връзки с тероризма а искания за закриване на телевизия и неуточнена сума пари...?

защото иска е всъщност за елиминиране на конкуренцията :)

Защо в списъкът с искания не виждам основната причина за конфликта - връзки с тероризма а искания за закриване на телевизия и неуточнена сума пари...?

Хау бледолики ! След посещението на Дончо Оранжевата лисица , Дъртата камила, Проскубания козел, Старото магаре и още нЕкои тарамбуки напнаа Катъра Катар ..... Да , за огнена подкрепа, черната горяща мазнина и чат -пат огнена вода , тиА Пущиняци си развалия дослука ! Доди Оранжевата лисица излезна гУулем пущиняк .... ХАУ !!!