Нинова: Има начин да се увеличат всички пенсии

Има начин за увеличение на всички пенсии. Парите ги има от събраните в повече осигурителни вноски и излишъка от борбата с контрабандата, заяви Корнелия Нинова.

Обратно в новината

Коментари - Нинова: Има начин да се увеличат всички пенсии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пенсия от 2009г./началото на Борисов1/-доста над мин.раб.заплата заради внасяни добри пенс.осигуровки.Сега тази пенсия е много под мин.раб.заплата.Заплатите порастнаха ,а пенсиите забравиха.Пенсиите изостанаха в пъти.Ненормално е учител-пенсионер от 2009г.с 2 висши образования, автор на учебници, с първи клас квалификация и т.н.да се пенсионира с добра пенсия,сравнена с останалите пенсии, а сега пенсията да е много по-ниска от пенсията на колеги с по-нисък ценз.Затова ще има сива икономика!

Нинова: Има начин да се увеличат всички пенсии Има да... Стискате още по-здраво всички работещи за топките , увеличавайки данъците и ще има за пенсии, за да гласуват за вас на следващите избори! Дa e6a ваш'та мaма да e6a!...

фактите. 1/Пенсиите бяха много ниски и при "зрелия" социализъм преди 1989 г.,като земеделските пенсии на кооператорите от ТКЗС-то бяха от 30 до 50 лв.,а на работниците от 80 лв. до 140 лв.според категориите труд. 2/По времето на първото Луканово правителство събориха яко и ощетиха пенсионерите,за да дойде 1999 г. когато правителството на Иван Костов съвсем удари пенсионерите. 3/А сега българския феномен във пенсионната "реформа".От 2000 г.,че и досега,най-важния индикатор за изчисляване на пенсиите - среден осигурителен доход се увеличава ежемесечно най-малко с по 20-50 лв,а трудовите възнаграждения на работещите стоят едни и същи с години.Значи колкото повече работиш,ежемесечно ти пада коефициента за изчисляване на пенсия,а от там и на размера им. Тьотка Курни не случайно,пак популистки и частично иска да се преизчислят пенсиите на годишния среден осигурителен доход за 2013 г.,а не предлага нов по съвременен механизъм за изчисляване на пенсиите и се игнорира средния осигурителен доход за страната.

Уж БСП са леви т.е. социални. Пък за тях по-важно е да се запази голмата разликата между минималната и максималната пенсия, а не да намалява. А пък за десните ГЕРБ обратно правят така, че разликата между минимална и максимална пенсия да намаляват. С новите правила на ГЕРБ разликата между минимална и максимална пенсия е 5 пъти. Това социално ли е другарко лицемер Нинова.

Уравниловката спира развитието на обществото, както и голямата диференциация на доходите.

Тази мисирка пак се изцепи! какви сметки ни изтъкващ,другарко? Кога комунист е мовел да смята? Нали когато управлявахте и смятахте, фалирахте България 3 пъти !!! Ние помним! На кого продаващ тъпите си идейки?

ДО ДА-ДА ГО ВЪРНАТ,АМИ ГЕРБ КОГА,ЧЕ ТАМ Е МАЙ ДОСТА???

Аз съм жив свидетел на това колко обещания имаще когато управляваха комунистите - според тях отдавна щяхме да живеем без пари : "На всеки според нуждите, от всеки според възможностите". Като резултат от техните обещания днес сме най-бедните и все повечео бедняващи!

ако върнеш откраднатото

Айде де, не само на най-бедните 200 лв. за никаква или без работа а на работилите по 38-40 год. 245-250 лв. Уравниловка и екплоатация. Това и при комунизъма го нямаше.

Най-добре да се плащат минимални осигуровки и да си прибират остатъка от заплатата работещите.После пак ще ги изравнят с другите.

някаква паралелна държава.Ама Курни,като казваш А,кажи и Б. Коя е тази паралелна държава,какво е безаконието им,какво е натрупала незаконно и как да се отнеме заграбеното и даде за пенсии.Аз още от началота на 1990 г.ми беше ясно,че се създават паралелни структури в цялата ни икономика и държава.Да каже,да си нарита "експертите" и да каже как да се борим с паралелните структури,а не да констатира и високопарно да се изхвърля,че е видяла нещо,което българите знаят от 27 год.И какво,тя водичката ненапита няма пръсче в тезипаралелни структори. Станишко да не я изгони от правителството заради това,че не му харесва осанката им.

При саниране има далавера и за партията ,а при увеличението на пенсията ползата е за пенсионера

саниране на управляващите им носи кинти, а от нашите пенсии за тях лично няма никаква файда.

Защо не се поставят истинските проблеми за пенсиите и работните заплати. България е единствената страна където има таван на осигуровките за пенсия - хората с заплата над 2600 лв. не плащат осигуровки. Не се правят индивидуални партиди за осигуряващите се, защото реално един мъж от трета категория труд получава пет пъти по-малка пари като пенсия от колкото е внесъл. За работните заплати, непрекъснато се противопоставят различните професии на държавна издръжка

Комуниста е научен да харчи наготово. Види ли пари харчи до дупка, после друг да събира.

Стига вече с тоя примитивизъм.Отдавна в България няма комунисти.Бсп не е комунистическа партия.Тя е прозападна и пронатовска.А тъй наречените бивши комунисти,които станаха капиталисти са във всяка една партия ,управлявала след 1989 г. Нима СДС не крадеше,НДСВ-също,а и и герб крадеше и сега продължава да краде.Просто тоя прогнил вече елит,създаден след 1989 г. трябва да си ходи.Ние живеем тук и сега и искаме достоен живот,а те са некадърни да го осигурят.

Властимащите владеят до съвършенство начините за крадене на пари-и то съвсем законно.Простия народ е съучастник в ограбването си.Думичката ИКОНОМИКА позната ли ви е? А ТРУД?

трябва да се вдигнат преди всичко фалшивите инвалидни пенсии на циганите, там и децета са пенсионери.

мда опитва се да увлеличи електорате им... :(

МОЖЕ И ДА ИМА ,НО БЕДНЯКА СЕ УПРАВЛЯВА ТАКА ПО-ДОБРЕ!ТОВА Е ОТ 09.09.1944Г.

нинова ,разбира се че има начин пенсиите и заплатите да се увеличат. Първо трябва съдебната система да заработи и всички без изключение да сте в затвора и имуществото което е крадено да ви се кунфискува.Вие затрихте България.Вие сте мафия и като тумор злокачествен всичко сте обхванали.Ще поживееш и ще видиш с очите си какво още ще последва.

Не обиждай мафията, там има чест, правила и ред!

Да не повярваш! Корнелия да признае,че правителството на Бойко е събрало излишък от борба с контрабандата! И сега какво? Ако преизчислят пенсиите и ги вдигнат примерно с 20%, работягите с 200 лева пенсия ще получат още 40 лева, а партийните секретари с 900 лева ще получат още 180. На тая работа ѝ се казва "С чужда пита, майчин помен прави".

Боже, тази женица ще спре ли да ръси глупости......куха лейка!

Трол!

Кухите лейки са запазена марка на гроб...

Ами тази женица е в пъти по-свестна от други две, на които ти горещо пожелаваше успех, те пък се осраха и двете-Сталинка и Цецка!!Помним простотиите ти, мърло герберастка, 10 пъти ти препоръчах, да стоиш при тенджерите и да не пишеш, повлекано!!!

Роске, абе когато и да вляза във форума ти все си като "на всяка манджа мерудия". А аз рядко влизам във форума и така вече 6-7 години... Май друга работа не можеш да намериш, освен да тролиш...

Като има начини, те като бяха на власт що не ги увеличиха повече от обичайното увеличение? Само приказват, Нинова що не каже що я уволни Станишката за корупция, а ся ми се прави на най-важната....

увеличат пенсиите не със 22%,а с 44%,ако : 1/Има мъже и политици в България които да се направи ревизия от 1989 г. на разграбване на държавата. 2/Ревизия на първия милион 3/Ревизия на бандитската приватизаци,в т.ч и на Техноимпекс и акциите на другарката от снимката. 4/Ревизия на имуществото на олигарси,милиардери и милионери,дали е придобито по честен път или заграбено по мафиотски. 5/Връщане на изнесеното във ошфорни фирми и облагане със данъци,ама вече прогресивени. 6/Да се заемат специализираната прокуратура,Комисията за отнемане имуществото на незаконно забогателите и тогава ще има бол пари за пенсионерите и за пенсиите. Това са едни мерка,ама има още много,много

Ясно,че чакаме нов 9-ти септември и пълна национализация.

Докато България е под ботуша на МВФ и СБ нищо няма да се оправи. Някой хора си мислят, че Валутният Борд е само връзване на лева към еврото, нищо подобно - към борда вървят една купчина допълнителни условия. Във Виена определят основния лихвен процент в България, пенсии, средна заплата, откъде и как да се вземат заеми, приватизации и т.н. В България политиците може да искат да направят пенсиите по 1000 лв., но последната дума е на банкерчетата във Виена. Но никой български политик и дума не обелва по този въпрос ?!?

И да не сме под ботуша на МВФ, докато сивата икономика е на такива нива, няма да има голямо увеличение на пенсиите. За това се сърди на всички, които взимат пари под масата и се осигуряват на минимума. От друга страна стабилната икономика не работи с шокови увеличения на пенсии и заплати, защото като скочат много, и цените ще скочат... т.е. цифрите нямат никакво значение, значение има какво можеш да си купиш с тия цифри.

Тъпак, цените не могат да се увеличават произволно, защото са на нива не европейските, че и малко по-високи.

Недоверието към пенсионната система е храна за сивата икономика.Много мои познати в частния бизнес обмислят да се осигуряват пенсионно вече само на позволения минимум.Имам познати автомонтьори които затвориха фирмете си и работят в сивия сектор заради това уравняване на пенсиите.То си е далавера-не внасяш достатъчно осигуровки и пенсията ти я уравняват с тези будали дето съвестно са си внасяли добри осигуровки.Този със спестените осигуровки вкарва парите в нещо сигурно-напр.купува имот и става наемодател.Това е гадната действителност.Сивата икономика е следствие от несправедливостта в пенсионната система и ниските пенсии.Помисли !

Получаването на достойна европейска заплата за работещите и достойна европейска пенсия за българските пенсионери е ВЪПРОС НА СПРАВЕДЛИВОСТ. Сега положението е отчайващо !!! Това всички го признават,но нищо не правят. Знайте истолически как стоят нещата- Когато дълго време няма справедливост,идва ТЪЛПАТА И освен справедливост ТЪРСИ МЪСТ И ВЪЗМЕЗДИЕ ! Не дали, а кога. Бой се от търпеливия. З всичките тези години безумен преход ние се превърнахме в страна от третия свят. И за това са ВИНОВНИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ. Ако незабавно и несимволично не се увеличат доходите,да станат наистина европейски,ще стане така че виновинят "елит" ще може да си събере нещата в една чанта и ще се чуди на къде да захване. Това Ви го казвам най-сериозно и тговорорно. Българите са много търпеливи,на са крайни в отмъщението. Достаъчно ще бъде да си богат и управляващ и ше имаш проблеми огромни. Действайте,защото от продажните профсъюзи осъзнаха този хакт и гледам по телевизията трескаво говорят каво трябва да се направи. Часът е без пет.

Мъжко момиче се оказа Корнелия Нинова.Държи си на думата и се бори докрай.А как да вярваш на властимащите,още на другия ден забравиха предизборните си обещания и се вторачиха в собствените интереси.Четири годишен мандат - НИКОГА!

Само приказва, щото не спечелиха, ако бяха спечелили, щеше бързо да забрави какво е обещавала... в момента обаче й е изгодно да приказва, за да може да трупа електорат за следващите избори... работи се по опорни точки

Ima Kordelke ,има! Ако всички държавни жрантутници ци намалите заплатите с по 30% же остане нещо иза другите.Стиска ли ти да го предложиш,А?......................... Тате,тате днеска лошо,лошо.Що бе сине? Имам двойка по български. Как по български бе,хаймана такава? Ами госпожата рече:сега ще диктувам,а вие пишете. "Вече 10 години българите гласуват или за герб или за бсп" кажете какво е "българите"?! Е,идиоти...какво друго:) Е и аз така казах,ама не е.Било "подлог" тате;)

По коментарите се разбира, че каквито са партиите такива са и избирателите. Партиите се омаскаряват една друга като същото прави и т.н. електорат. Боко бил тиква, а Корни била простакела и интригантка. Живеем в най-гадната държава с най-противните управляващи и опозиция. Само скандали, очерняне, заплахи и какво ли не. Прос народ - слаба държава. Идеални условия за мафията, която това и чака. Тя процъфтява както на управленско ниво така и на опозиционно. Всичко това е благодарение на простолюдието, което не е единно. Продължавайте да се ДЪРЛИТЕ господа и другари. Има кой да печели от това, но не и вие.

Има начин, да - като се "национализира" цялото имущество на БСП, техните крадливи поклоници, олигарсите, ДС служителите и т.н. сволочи, дето окрадоха държавата от 1944-та насам...

Др. Нинова, върнете откраднатите милиони, станете обикновени парии, каквито си бяхте и целия, народ ще ви, повярва и за пенсии ще има?

правилно го е казал народът. Пари за пенсии няма, но милиони за ремонти и обзавеждане, за специална храна за евродепутатите и какви ли не още екстри - има. Защо не ги разходят тези европейци в грозните крайните квартали на София/ не "баровските под планината/, нечистени и немити от години, в малките селца и градчета по изтърбушените пътища, та да видят истината, как живеем, а не само да служат хвалбите на управляващите, колко добре сме били.

Преди изборите бъзикнах един мой съсед-пенсионер, че като вземе Корнелия властта най-напред ще оправи пенсионерите. Той ми каза следното Да им .ба майката на комунистите, 50 г. ни оправяха, повече не искам, аман и бактън от тях. Работихме без пари и по магазините нищо нямаше.

Сега в магазините има всичко,само в хладилника ми няма нищо

Господ да убие оцеляващите все още с кражби и измами Хайдуккостови четници и червени капиталисти, за дето окрадоха и бастисаха държавицата ни, прокудиха децата ни и ни докараха до просешка тояга.

Всиете преди избори-после забравяте за лъжите си, но маловерните глупци вече са ви дали за пореден път властта! ТОВА Е ЛОШОТО!!

има: - копаме рова - вдигаме стената - праим балканската федерация

Много просто решение, всички комунисти-капиталисти притежатели на големите предприятия, които окрадоха България, да дадат по 100 млн. лв. на бюджета и всичко е готово.

Нали правителството обеща, че ще вдига пенсиите и посочи с колко може. Ако нямахме външен дълг и огромна администрация с постоянно раздуващ се щат, тогава Нинова да е съвсем права, но от държавата все още много хора бягат заради хора като Нинова, Иван Костов, Р.Овч. Радан Кънев, Цветан Цветанов, ДПС и все по- малко остават да ви работят и раждат деца. Оставате като кухи акации и няма кой да внася за пенсионно осигуряване. Тогава ще видите какво е катастрофа. Без поголовното ви отстраняване мисията повишаващи се пенсии е невъзможна.

Няма срам да говори за пенсии. БКП изнесе пенсионния фонд в червени куфарчета.

ГЕРБ не са обещавали пенсии 300 лв.Напротив, Горанов беше категоричен, че не може. Патриотите искаха 300, водеха се перговори, стигнаха до споразумение до 200, не се съгласиха и правителството подаде оставка.Това беше. Комунистите да не лъжат и да не създават интриги. Спечелилите изборите ще управляват по тяхната си програма. Нинова няма думата - да си гледа грохналата партия.

Кога след договорените 200 лв. минимална пенсия правителството е подало оставка ,бе МАГНОЛИО ГЕРБЕРСКА???? Да,ще подава оставка или ще бъде изгонено с камъни правителството на нискочелия примат от Банкя!!!!!

goose

На комунист му дай да харчи чужди пари, там е в стихията си :-)

ФАлстарта на тази мутро-патриоташка власт е факт. Осраха се с пенсиите, осраха се със закона за дв. по пътищата и ще си плащат тепърва, осраха се и с отбраната вече. Законодателно са мухи без глави. Икономически са инвалиди. Виж в краденето и в замазването на кражбите според закона и ЕС са велики и ненадминати.

До всичи гробаро-патроитарници. Прегледайте си предизборните обещания. Останахме с впечатление, че 300 лева вече е стандарт за малка пенсия у нас, а то било 200 и не сега, а след като вдигнат цените, с което да съберат пари за вдигането и на пенсията на никога неработилите. Голям ми е кеф, че патриотарниците се обърнаха към никога неработилите цигани - да им вдигат пенсиите. То това заслужават като електорат тези малоумници. Обещаното не е като даденото, ама многомесечните повтаряния 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300

По-голями измамници от българските политици няма ! Крадат повече от мафията и престъпниците и са по-продажни от магистралните труженички ! А предизборните им обещания са надлъгване и лъжи от начало до край ! Би трябвало да се въведе закон , който автоматически да задейства оставките им при неизпълнение на предизборните им обещания !

za pensionerite - gazovi kameri za da se otarvat ot tozi idiotski svqt po lesno vmesto da se samoubivat -a izli6aka pari kakto e bilo i do sega za vas vsi4ki bili i v momenta vav vlastta za da jiveete oholno - v zamaci po cql svqt - s 4astni samoleti,luksozni vozila - znaete go mnogo dobre i go prilagate perfektno a govorite sas zagrijenost za divacite koito vi vqrvat

Тук има само политически коментари и то доста злобни. Но честно ли е да ни излъжат, че ще получим всички по швейцарското правило и накрая гол в ръката нож. И какво общо има с пенсиите бузлуджанския паметник.

Нинова продължава с интригите ! Тази измамница трябва да се осъди, лъжи и озлобява простите хора !