Горещите теми в ЕС: Отбрана, миграция, икономика и Брекзит

Лидерите на ЕС започнаха двудневната си среща на върха в Брюксел. Ще обсъждат въпроси, свързани с отбраната, миграцията, икономиката и Брекзит.

Обратно в новината

Коментари - Горещите теми в ЕС: Отбрана, миграция, икономика и Брекзит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

говорене от среща на върха на ЕС....

Имам само един въпрос към умните глàви, които решават съдбините ни от наше име: Като как си представяте отбраната на ЕС, след като идил е вече на всеки километър? Междуевропейски, партизански формирования водени от бундесвера?

Взимайте си нищоправещите агенцийки, измислени единствено да осигуряват работа на един куп чиновници. На никой не са му потрябвали. Ама като гледам май 27-те ще се сбият помежду си кой да ги вземе Ха ха ха

Абе хюмне безродно, ти на по англичанин от англичаните ли ще се правиш ?! Признай си , че като мигрант от източна Европа слугуваш на пакистанци и англичанин само по телевизор си виждал ....

maloryx@usa.com

Ето това е типичния ТРОЛ

Не разбрахте ли че този ЕС е вреден за Балгария сега и араби ще ни натресат

"... за домакинство на двете агенции, за които предлага София .." Има ли нещо в България дето да не е в София ?! То скоро няма да има хора извън София

Оти ги ручаме жабетата-Извадка от Петиция 0870/2009: Вносителката на петицията твърди, че либийската полиция използва сила, за да задържа имигранти с крайна цел Европа, и критикува ролята на Италия в тази връзка, като твърди, че от 2004 г. Италия предоставя финансова и техническа помощ на Либия за контрол на потока на незаконни имигранти.Вносителката призовава към провеждане на разследване от страна на независим международен комитет на третирането на имигранти в Либия в контекста на двустранните споразумения.Вносителката посочва, че следва също така да се разследва пряката и косвената отговорност на Италия с оглед на евентуална забрана за удължаването на тези двустранни споразумения, и че сътрудничеството с Либия следва да се разглежда в европейски и международен контекст. Наблюдения на Комисията: Либия, която вече е важна дестинация за хиляди мигранти от Северна Африка и страните от Субсахарска Африка, през последните десет години все повече се превръща в транзитна страна за мигранти, желаещи да прекосят Средиземно море и да навлязат незаконно на територията на Италия и Малта.Първоначално либийските органи реагираха на това явление по пасивен начин и дори допринесоха за него, като му позволиха да добие застрашителни размери.Това явление достигна връхна точка през 2008 г., когато в рамките на една година италианските и малтийските органи задържаха около 40000 незаконни мигранти или в териториалните си води, или на бреговете на Малта и Италия, а много други мигранти успяха да избегнат залавяне или се удавиха в морето.През 2009г. това явление внезапно отчете спад, като почти изчезна, след като през май същата година влезе в сила италиано-либийското двустранно споразумение.Въз основа на това споразумение либийските органи, с италианска подкрепа, започнаха да патрулират своите брегове и териториалните си води ефективно и систематично с цел предотвратяване на опитите на мигрантите да напуснат незаконно страната и да се насочат към Европейския съюз.Освен това в Либия бяха арестувани множество контрабандисти и лица, подпомагащи незаконната миграция.Въпреки че постигна успех по отношение на спирането на незаконното заминаване и пристигане, италиано-либийското двустранно сътрудничество нито предвиди, нито се справи адекватно с друг много важен и свързан с това въпрос, който е и във фокуса на внимание на вносителя на петицията, а именно въпросът за третирането на незаконните мигранти в Либия. .....

Аз чак искам да стане хаос и да почнеме да се избиваме. ПиснА ми просто да гледам тълпите мусулмани, да им устроим една вартоломеева нощ и да се очистим от исламската чума. Все още сме повече но бройката е вече на ръба и скоро и това нема да помогне. Дай поне да го направим увреме.

Кат осе чуе че ги избиваме, и ше спрът да идват. нюадевам се де. Да не земат да се изсипът ноо повече па.... ебаси, как ни го нахакаха зионистите.... Нема да стане с приемане на настаняване на мигранти. Европа е най-малкия континент и дори за нас е тесен. В гащите си ли да ги слагаме? То е ясно, че е въпрос на време да почнем да се избиваме, дай поне увреме да почваме доде имаме още шанс.

След следващата световна война няма да има нито християни ,нито мюсюлмани,може да остане някои друг будист за продължение на човечеството !?

БЕЖАНСКИ ЛАГЕРИ В ЛИБИЯ ... ДАЖЕ ОРБАН Е ПО-ПРОСТ ОТКОЛКОТО СИ МИСЛЕХ :)))) ... ЕВРОПА Е ТРЪГНАЛА КЪМ ЛЬО РАЙХ - ЗАТОВА ИМА БРЕКЗИТ, .. А АВСТРО-УНГАРИЯ ПАК СЕ ОПЪВА:)) ... НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЕСТЕСТВЕНО ПАК СМЕ В ГУБЕЩИЯ ОТБОР - 2 СВЕТОВНИ ВОЙНИ НЕ СТИГАТ НА ГАНЬО ДА СЕ НАУЧИ :))

Странно ,но фактите показват ,че западните държави винаги са се водили от тая максима и войните винаги са тръгвали от тях.Много е щокиращо и стряскащо да се разбере,че Европа два пъти е била "обединявана" - от Наполеон и и Хитлер и в двата случая следва война с Русия.Обикновено се казва ,че Франция и Германия са водили война с Русия ,но това не е вярно-европейски коалиции са водили война с Русия.Обърнете внимание -не някакви мижави коалиции/както сега в Сирия напр/,а реални ,участва по-голямата част от Европа,едни с армии и дивизии,други помагат с оръжие,техника ,снабдяване и т.н,да не изброяваме кой с какво!?Към тях трябва да добавим и още една коалиция от 11-12 държави ,нападнали Съветска Русия през 1919-1920г!?Така че,аз лично имам сериозни притеснение от тези формулировки за обединената отбрана на Европа и ми се струва ,че ако Русия нямаше атомно оръжие и подходящи ракети за пренасянето му- досега войната щеше да е започнала!?Мисля,че Западът изобщо не се е отказал и всъщност сега се прави анализ ,как може да бъде нападната Русия!?

Горещите теми в ЕС: - рова - стената - балканската федерация!

как пък, вместо затваряне, регулация или ограничаване, никой не предложи да се потърси отговорност за отварянето на "този маршрут" !? Тоест, сега трябва да се очаква, че наакващите се ще започнат да снасят рози, или как ?? Вижданията на Орбан може да се реализират само, ако болната в райхстага и стопаните й не са фактор. Надявам се , че не е достатъчно наясно с това. Защото целта съвсем не е да се интегрира някой или да се помага на истински бежанци, а това е и основната реална тема!

Скоро България трябва да излезе от ЕС , защото е вреден и крадлив за България ! В ЕС няма и не се вижда някакво добро бъдеще за нас !

Да си му дръпнем тука Сталиновата Балканска федерация и...пей сърце ! ...??

Само да поемем Председателството - ,,ще решим всичко,,!..?

Гарантирам , че ,,ще го поемем,, и то о- дълбоко!

Искам европеския банков ОРГАН

Ми и, раздвижи се, де. Намести си го .

Искаме банкова агенция,ша ни я тръснат яко,особено след ктб