Преразглеждат военните разходи, залагат на пехотата

Министерството на отбраната предвижда преразглеждане на финансовите параметри на вече приетите проекти за инвестиционни разходи за ВВС и ВМС.

Обратно в новината

Коментари - Преразглеждат военните разходи, залагат на пехотата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе,взимайте F-15 трета ръка, така и така сте го решили вече.Разпределяйте си комисионните и стига ни баламосвали .Как пък 20 г. не можахте един куп стратези и експерти да решите какво е необходимо за"малка,мобилна и боеспособна армия"това го прочетох от документи.

Тоо прасьок тръцне ли... въоръжени сме вече.

Да обяват данните за числеността на пехотата ни, понеже имам подозрения, че и тя е в същото положение като авиацията ни с разликата, че ще има повече обществени поръчки с пехотата ни от около не повече 1000 човека, от която, най-вероятно, е оборудвана само около 200 човека. Това са мои предположения. Предполагам, че не съм далеч от истината.

грешиш ще бъде обурудвана с кутия презервативи и кофа възелин.

не може да купи мигова, затва търси как да се отплати на матушката по друг начин :)

Ф-16 все пак е модел отпреди 40 години ! Някой спомня ли си какви бяха компютрите преди 40 години ??? Щото все още се говори , че при военните УЖ се внедрявали най-новите технологии ... Ама това май не важи за БГ "армията" !

модераторчето явно не знае, че последната модификация на ф-16 е от 2012, а евреите работят и на по-нова.

Боинг 747 - първи полет: 9 февруари 1969 До ден днешен се произвежда и може би е най-масовия самолет изобщо. Електрониката вътре и системите си се обновяват разбира се, но конструкцията на един самолет докато се изчисти от ''бъгове'' се усъвършенства непрекъснато и това е с цената и на много кръв и катастрофи. Ужасно просто парче трябва да си, щом мислиш, че самолета е като смартфона ти и всяка година е остарял.

Българската армия е използвала самолети срещу пехотата на противника преди повече от сто години, а сега колониалната ни власт казва, че ще използваме пехота срещу самолетите и ракетите на противника. "Камуфлажния" военен министър явно не е в час с историята и съвременните реалности. Съвременната отбранителна стратегия се казва нападение срещу врага на негова територия. Справка Близкия изток. Израел защитава държавата си и интересите си като непрекъснато нанася удари със самолети и ракети по противника. Сухопътната войска на Израел в момента служи само за всекидневно отстрелване на протестиращи палестинци. По аналогия сухопътна войска в България е нужна само за охраняване на колониалната власт и външните господари от народа. И решенията, които взимат представителите на властта са насочени срещу българите и държавата им.

им го каза-Трябват ни самолети, а не да обновяваме пехотата, която е била приоритет в първата световна война. Ама те сами ли ги измислят тия работи, или-както обикновено...

И замириса на война...

Oт края на годината започва наборната служба,честито на кашиците ще им скъсат задниците и ще бъде купена и една мухоловка марка "грипен".Tамън ще гледаме парад на световноташаклииската геиска армия.

Щото не одобрихме боклука Ф-15 и съответните разходи за ремонт и подръжка???!!!

Т.е ще се хвърлят някакви кинти за пушечно месо,а небето ни вече е в чужди ръце.

Кавалерията е най важния род войска.

до 1921 ..виж сега коя година сме.

Cега сме годината на педалите,в место автомат ще носят кутия с презервативи и кофа възелин.

Много правилно. Пехотата трябва да е добре подготвена за да се справи със самолетите. Пушките трябва да са с обхват от поне 10 000 метра. Най-добре е обаче прасето министър да излезе сам срещу самолетите. Така макетата и доносниците ще станат с един по-малко.

ше изпъчи шкембе геройско и ше ги отблъсне аероплането вражеско! За чий ни е аероплан, а! По 5 на нож и айдеее в мокрите сънища на геройко патриотино тлъстийййй!

Вие май виждате България на три морета в мокрите си сънища. Световната война е в ход и условията са съвсем различни. Преди месец 200 човека завзеха 200 хиляден град с леко стрелково оръжие. И никакви самолети и танкове не могат да ги изгонят. Последното нещо от което имаме нужда са няколко изложбени скъпи самолета, а населението не може да отвори консерва с нож!

До края на годината формираме поне 100 панцер-гренадирски дивизии. Така ги виждам аз нещата :))

А такааааа, имаме 3.5 милиарда лева и ще ги похарчим за от където можем да смъкнем повечко в офшорните сметки... какви самолети, саби ще купуваме за войската, стига далаверата да е добра...

Забравете за нови самолети, докато тези са на власт, няма да купят.

старо правило. Докато кракът на кашика не стъпи на дадена територия то тя не е твоя.

не са това, което бяха.

не е мръднало освен комуникаци,снаражение и екипировка. Да вземем да затрием и морската пехота на САЩ:)))

Да купуват по едни прашки и готово! Евтино и надеждно.

д бъдат?

демек гащи, по нашему, а! Ми що са им, да ги фърлат и них, че е по мазно, нали!

А той какво разбира от военно дело???

Бил ходил войник, а има и стаж в ДС.

Т'ва за ДС-то го знае целата нациа, а за т'ва да е бил у казармата - никой. Се па, баща му беше партизански генерал, нали!

но не с кремъклийки. и не с купешки джаджи. а с наши.

Това значи ли че ще сменим простите но устойчиви,високопроходими и лесни за ремонт БТР със сложния,капризен и безкрайно труден,да не говорим не особено проходим Брадли?!?!?!

Да не говорим, че БТР и без две гуми пак ще те изнесе от напеченото.

Пари нема действайте. За осраното саниране заделяме няколко милиарда, дето в Лондон показа, че тъпанарите ще горят като факли, ако не дай си боже стане пожар, а за армията която трябва да ни пази срещу мигрантите пари на разсрочено плащане - хахахахах

Каруцар да ти избира кола. Какво да правиш, като многотиковите са все каруцари и аграри?

Абе няма ли да се сетят, че бъдещето е във възраждането на нашето производство. Защо да плащаме трудът на разни чужди трудяги, а в България да бега всичко към София за бачкане???

авиацията ни е обречена! За него са по важни руските санкции, а не българската авиация.

въобще защо продължавате агонията на армията - ЗАКРИВАЙЙЙ

Има едно изказване не загубило свойта актуалност през вековете: Ако нямаш армия - храниш чужда !!!

Язък ! Изпуснахме възможността във военноисторическия музей да имаме и Ф-15 и да обясняваме след време на деца и внуци, че Ф-15 е батко на МИГ 29, но че е бил в чужбина и след много години е дошъл в България и сме го припознали. :))

нова народа македонска песен: ------ нема нема неке се роди по-тъпо нещо от европеец! и по-гадно от реформатор-патриот! -----

ЗАКРИВАЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ

погледни календара- 21 век сме ,ква кашимерия?!?

Огледай се добре, войните се печелят не от техниката, а от хората!

белите са превзели другите континенти точно с техника ,а не са били много хора. А мощта на техниката от тогава е нараснала неимоверно много.

Ще купим боклука на САЩ , Ф- 15 , той е стар модел колкото Баба ми Мара е ! Ембарго има на Руски самолети те са най-евтини и най-добри , но ако искаме можем да не обръщаме на някакво ембарго внимание и да купим 20 по цена 10 трета употреба Ф-15 , за 20 години да плащаме ! Но ни управляват подлоги във Власт и комисионери ! В първата световна купили от Австрия ножици за бодлива тел с които само лоза може да се реже и купувача на Военното Министерство от тази сделка спечелил комисионни та построил две къщи в София на два ката !

Правнука му! Защото е прав и внука, койта е учил сина си: "където е текло, пак ще тече".

Военная приемка. (ТК Звезда) много железо и джойстици нормативи некви а идеи..у водку. ..може и да е дезинфрмация.. на джойстика пишеше логитеч на дисплея панасоник.. русия има огромен проблем! индия и китай с по над милиард население. ако ще- може да е с България и Европа. ако ни ще..жалко. за русия. щото ний сме уредба между три зъбчати колела- русия изток европа. ..

Нищо не разбрах ...

кат ни разбираш тарсачки. и леко с желанията за по твърдо мнение. имам си гадже вече.

Това ли са инструкциите на вашите Натовски "приятели"? Да наблягаме на кашимерията (пушечно месо)....защо са ни самолети, защо са ни кораби..... Майко България, тези "приятели" като нищо ще изпратят нашите момчета да се бият срещу Руснака, но тогава много ще се изненадат. Или понеже очакват изненада, БГ армията не трябва да има самолети и кораби?

То и през 2СВ са се опитали да ни хвърлят срещу Русия, ама се изненадали ;)

Не прочетох цялата дописка, но и рекрамите по телевизията са по-умни от този човек, който се нарича мминистър на нещоси, той за мен е гнусен. И е. Какво му е на Сидеров, поне е умен? А този е торба. С онези неща. И с копче, то се вижда.

Правилно защото, авиацията не е лъжица за всяка уста, пре скъпо и като първоначална инвестиция и като поддръжка, поддържахме и жива сила и техника преко сили и резултата беше банкрут. Военните не трябва да се слушат а трябва да се смята, защото накрая плаща народа а не те.

Плаща с кръв и жертви защото армията му не е подготвена за отблъскване на агресори!

Nali nato ve pazi

айде да обявим война на русия и лично на Путин! руснаците като додат и ще решат всичките ни проблеми, включително и тези на войската!!!

WtF is RFP? Може ли на Български?

Истината, че ни е забранено да купуваме руска техника, заради ембаргото. Жалко но факт! Американци и португалци ни предлагат 3-та ръка самолети на цената на нови - не е ясно защо постоянно ни ги навират в очите!!! Ако бъдем нападнати, то атаката ще е от въздуха - ракети или самолети! Никой не си праща пехотата първа, напротив, тя последна утвърждава победата, но само на "подготвен терен". Реформата в армията и закупуването на бойна техника трабва да се ръководи от хора, които разбират, а сега кьораво и сакато се упражнява! с това

И от кого ще бъдем нападнати? В стратегията е важно да се напише - кой е потенциалния враг. Така наоколо - би трябвало да е Украйна и Русия. Не дай си боже идиотите които пишат стратегии да са написали, че Русия ни е потенциален враг. Но, да допуснем, реалистично, че ни управляват идиоти, избрани демократично от аналогично мнозинство. Та по какъв начин ще спираме Русия? Няма такъв, според мен - нито със самолети, нито с въртолети, нито с подводници - нямаме оръжие и хора да спрат Руснаците. Пък те ще нападат с ракети, няма даже самолети да използват. Аналогична идиотия е да смятаме САЩ за враг. С какво бихме ги спрели? Понеже имат бази на наша територия де - много повече средства за нападение имат.

Турция ...

Каква стратегия бе? Бойко Борисов и стратегия ... А отбора си съставя така, че той да е най-големият стратег ... При това положение е очевидно, че няма никакъв шанс за смислени действия, обмислени с няколко хода напред. Неговата безпринципна "стратегия" не е даже ден за ден поне. По проекта "Белене", например, ако имаше някаква стратегия ... То не беше гьол, не беше глупост, безумно скъпа авантюра на "предишните", излишно, нов реактор в Козлодуй, великите възобновяеми ... И сега преговаряме с Росатом за Белене ... Борисов и стратегия - пази, Боже!

Ние няма да нападаме, а ще се копаем, и пеходата ни ще предотвратява последния момент.

и правилно !!! до сега никои не се е предал на самолет !!! и не е бил арестуван от самолет !!!!

Югославия се предаде!

за милошевич.. ма нейсе. зимай рублите и да го духат.

F16 е отхвърлен не защото е лош самолет ами защото ни дават стар и амортизиран на цената за нов. Точка. Стига сте се надпреварвали един през друг да целувате руски и американски гзове без дори да ви го искат.

търгаши на самолети ще ни вкарат в гражданска война !Много колонии са имали , а то управлението им е да разделяш и владееш!

ЗА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА НЕ ТРЯБВАТ САМАЛЬОТИ А КАЛАШНИЦИ :) ... А В БЪЛГАРИЯ НАТАМ СМЕ ТРЪГНАЛИ ... АКО НЕ ИЗБУХНЕ ГРАЖДАНСКА ЗА ИЗБИВАНЕ НА МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ .. ЩЕ ИЗБЪХНЕ ГРАЖДАНСКА МЕЖДУ РОМЛЯНИ И БЪЛГАРИ .. ОСОБЕННО КАКТО СЕ ОЧЕРТАВА 2030 ДА СА 30% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО :))

ЗАщо не се разглеждат руски оферти за самолети след като цял свят пазарува от там?

защото Русия се води потенциален агресор.

При военен конфликт ние ще ги ударим със Мерцедес, БМВ и други АСУ-та. Имаме ги във десетките хиляди, от 1ва до 7ма ръка. Имаме си опитни пилоти с поне няколко резки на 'капака' си. Ще им превземем капанчета, дискотеки и ще им продаваме хапове докато умрат. Ако издържат ще влезе 'женският батльон' дислоциран по черноморието сега. Болести и смачкан морал - те нямат шанс.

кой ни превземе..фалира. е парво превзимат крим..

попаднах на убийствена статия - НОВИНИ Писмо против Бузлуджа поредното доказателство за безумието на площадната ни ГРАНТО-интелЕгенция ---ще се изненадате, но румънците печелят от Чаушеску милиони всяка година. Който иска да прочете и после да си говорим за нашата чиния.

става само за китайско казино с врътолети часни.. работливи хора ще са добре с убави храни. ма нали народа се требе да дава кото голо му е останало. ..то май искат да изнудват некав хамерикански филм с нашата държавна чиния де кат я върне ша ядем кат прасетата..

каракачана ще вземе да отслабне :Д или надебелей още,ако успее да изкрънка нови комисионни/освен платените на служебните продажници/ !

Трябва да се заложи на пехотата и да се отхвърли F-16!

Най-важното е че няма да се купуват американски тенджери дето занищо не стават И козяците начело с Проскубания мокет и чехъла са загинали с 0, 01% на изборите

не стават ама друг път просто сме руска колония руски газ руски нефт руска атомна енергия руски оръжия не че са по-добри ама сме си колония

Аве чиракли чалгаджи кат немаш свое кво си се разквичал ве? Кат не ти харесва моеш да се изнесеш у африканско!мбухахаха

тва че сме в ЕС и НАТО е добре но даде помощни колела на всякакви идиоти да управляват без да предизвикват катастрофи както беше при виденов се едно карат триколка няма падане :))) а да карат не могат

Турете един автомат в ръцете на Каракачанката и вижте за каква гротеска иде реч! После сравнете снимката му с тази на Шойгу и се посмейте отново на воля! Ами това е, съдба българска! ... и натовска! В комичнио-развлекателния жанр е весело! ... ама може и на грил да те опекат ...