Александър Маринов: Няма нищо фатално във визитата на Путин

Не виждам как визитата на президента на Русия Владимир Путин ще се отрази негативно на отношенията на България с ЕС и НАТО.

Обратно в новината

Коментари - Александър Маринов: Няма нищо фатално във визитата на Путин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудя се, колко ли ще да им е моралът и акълът на тия отговорни управляващи другари, че да поставят въпроса дали има нещо фатално във визитата на представителя на нашата Освободителка от петвековното турско робство и то не кога да е, ами точно на 3 март, на която дата и благодарение на Русия е сложено началото на Третата българска държава и България отново се появява на световната карта, след 500 годишното османско иго?! И що ми се струва, че дори и болен с неизлечимо органично мозъчно увреждане съзнава, че без Русия днес нямаше да има България и би се отвратил от продажното до идиотизъм такова поведение на тези...?!

фатално, но е гнусно

Интересни, откъде ги намират такива ненормалници та им дават гласност на глупостите? КОЙ и КАКВА поръчка е това? Има ли нещо общо с американското посолство?

Много се съмнявам, че е морално да поканим внука на един от убийците на нашите освободители от турско робство за отбелязвоне на годишнината ни от Освобождението! По този начин ние реабилитираме убийците!

След руско турската война русия доволно потрива ръце , Русия мисли , че е постигнала целите си , създала е марионетно княжество , което я приближава до бленувания Цариград и топли морета. Налице са всички предпоставки да стане губерния- руска войска, княз , роднина на руския император, опитни руски генерали и администратори, вещи в манипулацията и смазване на народната съпротива , трасиращи пътя от княжество към губерния, неопитно политически , предимно селско население. Обаче сметките излизат криви , кнежеството се освобождава от изпитана другаде мъртва хватка. Оказва се , че има здрави и прозорливи и действени политици, князът почва да действа за поданиците си, българските офицери се оказват мъже , а не слуги на учителите си и всички те провалят плана да станем губерния и руска марионетка, заслужават с достойнство и с помощта на запада свободно отечество с граждани , а не губерния с мужици. Слава на тези мъже посрамили руското задкулисие, лицемерие , насилие и рекет срам сегашните руски слуги, посрамващи дедите си и несвободни след 140 години.

Чи русите ни искали за гберния, ма бугари юнаци им разказали играта. Смех. Ората ни освободили, уредили държавата и се оттеглили. Виж, ако бяха твойте братя томитата, Босфора сега щеше да е техен, кат Гибралтар и десетки други територии.

Прекрасно е, че Путин ще посети България. Тези , които твърдят, че България можела да се има проблем с ЕС и сие са долни продажници и лакеи на запада.

Проблем имаме с Русия, каним един рекетьор, заставаме в полезрението и плановете му да ни рекетира и натиска се актуализират. Той е изолиран и такива меки душички като българите дето сами се предлагат и го зоват освободител, идват като свежо агнешко на което да упржнява вълчия си нрав при стеснените му хоризонти в цяла Европа.От русия няма какво да получим, могат да се облажат само шепа мафиоти от прпдажба на национални интереси по ненужни проети в полза на Русия.

Нас ни освобождава Западът и нашите здрави политици като Стамболов, които не позволяват русия да ни превърне в губерния, както планира и както ни налагат нейните генерали и сатрапи в България след Освобождението. Какво щеше да стане с България, ако не беше западния натиск да изпълнява Русия Берлинския договор, се видя след 1944 -фактически руска провинция, поне 30 хиляди избити само за месеци без съд и присъда - два пъти повече от убитите руснаци в руско-турската война, 20 пъти повече от Баташкото клане, общо броя на убитите за руската окупация повече от всичките ни войни с турци, гърци, сърби и антантата, повече от 300 хиляди репресирани, стандарт на живот :от сравним със стандарта в съседна Гърция преди руската окупация пада до над 10 пъти по-нисък от гръцкия стандарт на живот след окупацията.

Много си неук .

stan_posta@

Слушането на дойчевеле не прощава ! Тежки щети на психиката !

От загриженост за Българо-Руските взаймоотношения -предупреждавам!!! Другарю президент! Има много голяма вероятност при пристигането на вашия ТАВАРИЩ путин от летището до центъра да му се "САМОРАЗВИЯТ" болтовете на колата. Те в България напоследък масово се саморазвиват даже и на Мерцедеси!!! Та предлагам: На летището направете столче с Йотова и на ръце го понесете скъпия гост. Е, повечко време ще отнеме, ама ако огладнее позата и ръста му са удобни Йотова да го накърми!!! Той няма да откаже защото е свикнал да цоца от България. Още повече при пози който БСП винаги е осигурявала на "Освободителката"

Не се притеснявай!Ескорта ще е от нощните вълци.

Да не стъпва блядски крак в България .Бах ги в пиенити бурсуци

А ти съвсем очевидно че не си българин. Може ли да се сетиш по какво се познава. А мен като българин, мнението на чужденец, на човек у който няма нищо българско не ме интересува.

Няма нищо фатално ,особено,ако реши да ни върне парите ,които сме платили на Русия за присъствието им в българските земи в ония години.От публикувания в Държавен вестник през януари в далечната 1884 г. Указ 1144 става ясно, че безкористната помощ на братушките-освободители е струвала на изстрадалия български народ повече 10 милиона и половина книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на 33т злато.

2 години след освобождението 1878-1880 г. България не е имала своя армия. Минималният срок да се обучат офицери е 2 години, даже по съкратени програми. Била е вече държава (в строеж), но армия не е имала. А турците са търсели реванш. Та вместо да плащаме за своята армия сме плащали на руската, която е останала след войната. Или да не ги храним, гладни и на студено да ги държим ? Пито платено. Военен бюджет трябва да има и трябва да се плаща. Всяка година. За доставеното ни руско оръжие също е трябвало да се плаща. Браво на дедите ни, че са намерили парите, за да се разплатят. За цяла нова армия - българска. И изобщо не са много пари, нормален бюджет е. В наше време българската икономика заработва 82 милиарда лева годишно, или 1250 тона злато, еквивалент. Една униция е 33 грама, 1200 долара. Та нищо не са 32 тона злато, сегашни пари са 1.2 милиарда долара, колкото ни е бюджетът за отбраната и днес. Нищо не са 32 тона, особено за свободата ! Независимостта няма цена ! В наше време всяка година даваме по 32 тона - за нашата армия. Ще кажете - ама в ония години сме били по-бедни. Да, но и златото е било по-евтино. Не давайте ухо на антибългарските писания !

В Указ 1144 НЕ съществуват думите присъствие- и -помощ на братушките-освободители- . В него е записано, че се уреждат - разноските по окупацията на Княжеството от Руските Императорски Войски- . Думата ОКУПАЦИЯ е легален термин.

Русия не бива да ни връща парите по Указ 1144. От войската й сме имали файда; двете империи си мерят пиш`ките във войната от 1877 / 78г., в резултат на която ние се измъкмаме като пръ`ни из гащи; отстояваме независимостта си и даже се съединямаме въпреки волята и ненавистта на Русия. Ние плащаме, защото сме достоен народ; не оставаме длъжници, че да ни изнудват. Поради това не сме морално задължени никому за свободата си НИЕ СИ ПЛАТИХМЕ.

Айде де :( Тоя ще се гаври с нас по въпроса за кирилицата, а тия дето го канят страдат не от стокхолмски а от идиотския синдром на обичайните национални предатели.

И какво значение има какво говори Путин за азбуката? Тук става дума за признателността на бг народ към братския руски народ.

ние сме един малък но много прост народ

вече го знаят и малките деца:)

българското общество не е разделено по отношението си към русия. има една каруца хора, които не са българи а атлантици, платени да говорят, това което говорят, против русия. благодарение на тия хора преди 25 години загубихме руските пазари. а техните хонорари си вървят

Абсолютно точно и ясно. Поздравления! Искам само да добавя нещо. Задължително трябва да има руска делегация начело с Путин на 3 март.Трябва да си оправим отношенията с Русия, за да имаме икономически просперитет и да живеем по-добре. Така както правят унгарци, словенци, французи,турци и още много други. Плевнелиев отрови тези отношения колкото можа. Така ли се защитават български интереси? Кой го предложи и кой го избра този Плевнелиев?! Слава богу,че сега имаме читав Президент!

Ние пазари не сме имали в Русия, социализмът отричаше пазара, имаше задължение ние да купуваме машините им , които никой не купува срещу зеленчуци , цигари и консерви. Загубата беше за нас , щото те нищо не губеха от консумация на българските стоки, а ние се обрекохме на дългогодишно техно изоставане с 50 години от анахроничните руски машини. Сега има пазар , както ние не купуваме слава богу по задължение остарелите им технологии, така и те нямат задължение да купуват нашите стоки, не купуват стюардеса и глубци и имам баялдъ.Всеки , който е търгувал с Русия е изгорял-мафия , рекет, неплащане , несигурност, измами, произвол. Ако имаше кирия другарето щяха да печелят, но се връщат оттам попарени, предпочитат да ни грабят с руската мафия с надути и ненужни енергопроекти.Сега продаваме на Запад и то все по-успешно наше производство на пазарен принцип. Русия нищо не продава, освен суровини и единственото , което прави е не продукт, а рекет да продаде на по-високи цени от пазарните.. Сега сме по-конкурентни и разполагаме с най-богатия пазар в света -европейския.

пълни глупости! Очевидно че си сополиво соросоидче, което по онези времена дори не е било проектирано. В България повечето заводи работеха на 3 смени, както и селскостопанското производство за износ за СССР. А само паричната годишна помощ беше 600 млн долара. Да не говорим за почти безплатния петрол. Част от който реекспортирахме за прилични печалби в западно направление, зот което прибирахме солидни печалби. А руснаците си затваряха очите по братски. За това имаше средна класа и мнозинството живееше сносно. Явно ти плащат за такива коментари. То как да се изказваш по тема, която ти е съвършено непозната. А изказването е целенасочена лъжа.

Искам само да ви помоля да прочетете историята на България, както и историята на Руско - Турската война 1876 - 1878г.

Я, имало и мислещи нормални политолози. Че съм свикнал това да са група кресльовци, на заплата на някоя соросова фондация. При които мисленето е твърде страничен процес. А основната им дейност е да кряскат колкото се може по-силно и повече. И тази манипулация на обществото наричат демокрация.

Ще се накефя да дойде Путин и соросоидните кресльовци да излязат да протестират. Най- накрая и хората ще видят, че са една психиатрия хора.

Ще излязат! Трети Март е ! Студ. Това да не е да превземеш СУ. Шипка е това!

Заради крякането ще излязат, щото друго не могат да правят.

БРАВО! МНОГО РАЗУМНО И БАЛАНСИРАНО ГОВОРЕНЕ!

Чака да му издадат разрешения за строеж, чака 6 години, а Бойко шикалкавеше, и накрая му писна!

Русия мрази България . Путин да не е стъпил тук. Не е желан!

Прав си. Не е желан и от 5-тимата соросоидни мекерета, ама пък сега е момента да си изядат боя, както се казва.

Ах вие руските мекерета как бленувате за времената, когато колехте и бесехте...

Да.Русия носи духана Киевска Рус,а Украйна в момента се убива.

Тези сороски терзания,че началниците щели да се обидят ако поканим Путин са все едно шефа дати се обиди ако поканиш роднините си на рождения си ден.Пълна тъптия. Тази покана няма да извади бГ от ЕС и Нато, и нищо няма да промени. Защо се тези истерии?

Бруталното потушаване на Априлското въстание предизвиква широк отзвук в цяла Европа в подкрепа на българската национална кауза. През август 1876 г. османската армия нанася поражение на сръбските сили. Рязко намаляват възможностите за мирно решаване на кризата. През декември 1876 г. е свикана Цариградската конференция. Великите сили обсъждат границите на една или повече автономни български провинции в рамките на Османската империя. Изготвят проект за автономия на Босна и България. Османският външен министър уведомява делегатите, че в Османската империя е приета нова конституция, гарантираща права и свободи на всички етнически малцинства и българите ще се ползват със същите права, като всички други народности. Великите сили обявяват, че конституцията е само частично и незадоволително решение. След поредица от опити за постигане на компромис, конференцията приключва без споразумение.

Никой в България не иска да го вижда. Стига стойки и пинизи. Стига руска простотия. За чий ни е този? Нали си плащаме скъпо и прескъпо газа, петрола и урана от Русия? Нали сме ги пуснали свободно да правят бизнес в България? Какво искат от нас повече тези натрапници?

Прав си. Не е желан и от 5-тимата соросоидни мекерета, ама пък сега е момента да си изядат боя, както се казва.

Маринов, споменаваш за румънци и финландци в състава на царската руска армия. А украинци имало ли е, а?

Армията е руска,държавата,която води войната е Русия,императора обявил войната е руски, народа освободил ни е руски. Украйна и Финландия ако направят нещо от сега за нас ще ги отбележим.

Румъния и Финландия е имало като държави, а Украйна като държава е възникнала през 1991 (да не броим няколкото месеца около 1917-1919, когато през Киев се редуват ту Петлюра, ту белогвардейците ту червеноармейците)

Финландия я е нямало като държава. Недей да заблуждаваш.

Имало е със сигурност, за което съм им признателен, но с тази фашистка хунта начело на страната в момента, няма как да бъдат поканени!

За първи път се зачитам в нещо написано от този човек, или поне не си спомням, но ми звучи много адекватен и премерен, за разлика от повечето политолози, на които случаят им е повече медицински или грантаджийски!

На тоя професор е редно да му напомним, че руската Дунавска армия (около 480 000 души) е формирана от войници набрани от три военни окръга - Киевски, Харковски и Одески! Ако каним Путин ще трябва да каним и Порошенко!

Той не го отрича! Значи щом признаваш Украйна, значи признаваш и македонските земи

Украйна има литература на украински от края на 18 век. , оттогава е и литературния руски, а македонския пък от 1945 и е руска политика.А Украйна е наследник на Киевска Русь, която първо татарите унищожават, а после съюзниците им Москалите им довършват и ограбват остатъците от Русь с помощта на татарите и като техни слуги. И накрая за да си заличат следите от срамното татарско минало, москалите се изкарват за наследници на унищожената от тях Русь.

Русия е наследница на бивша империя. А Украина-страна на хунта порошенко от 2014!

Украйна е отделна държава вече сто години от 1917, призната от самата Русия държава от 1922г, субект в рамките на Съветският съюз, който се водеше съюз на държави. Украинският е признат от руснаците и беше официален в Украйна, литраъура на украински възниква, когато и възниква и такава на руски по времето на Пушкин, потискана , но обширна. Милиционерски философии и рабфаци не ми се четат.

Да, вярно е, че в нашето освобождение са участвали руски войници от Киевския, руски войници от Харковския и руски войници от Одеския окръзи. А какво отношение към тях имат държавата Украйна, която е създадена 1991 г. и Порошенко???

Не е вярно, че Украйна е създадена през 1991г. Украйна е древна държава, което личи от Бахчисарайския мирен договор след войната от 1676 1681 година между Руското царство и Кримско ханство в съюз с Османската империя. В договора е записано, че Руското царство взема Киев и Левобрежна Украйна; следователно държавата Украйна е съществувала към 1681г.

Какъв Порошенко? Русия и руския народ водят войната. Не ни трябват диктатори като Порошенко на националния празник.

Дунавска армия е наброявала 185000 а Кавказката 80000 души през войната от 1877/78 година между Руската и Османската империя. Нямам нищо против украинците; те са ми симпатичен и героичен древен народ.

Кажи кога бяхме износители на петрол!

Абе българинът е богат и работлив, както търпи Лукойл, дето има десет процента от икономиката и гарантирана печслба, да не плаща лев данък и така да се отказва от приходи в полза на руската мафия, да плаща гьол и реактор за ненужна централа, която не е поръчвал , сега към тези загуби що да не приеме и да строи цяла централа и путок и после още две поколения да плащат скъпо гориво . цял живот Здраво бачкане за българина да издържа бедна русия, руската мафия, войните на тиранчето , че и да остане и за водка и одеклон на безхаберния мужик.

Я кажи как България може да е богата! Знаем, че с работа се става гърбав, а не богат! Нямаме залежи, нямаме гори, нямаме нищо! От Турция идват зеленчуци, които са по-евтини! А, ако се върнат имигрантите, направо ще вържем!

Как да нямаме залежи.А нашите златни залежи,които американо- канадски фирми изнасят от България на безценица какво е това?

Селският комсомолец показа червеното си д.пе. Какъв дупелизец трябва да е човек, за да покани недоученият малоумник, обиждащ България на път и под път???

Трябва да имаш топки, за да не те е страх, че глутницата ще те разкъса!

Ати господине замисли ли се каква беше българската политика спрямо Русия след 1989 г?

Кажи го министърката на туризма,кога тя ходи до русия да НАКАНИ РУСКИ ТУРИСТИ!Няма файда от Европа? Западни "другари" не носят бакшиш и печалби?

Кавга да има и да отклонява атмосферата в Булгаристан от нарастващата Мизерия и нищета. Малък народ но за сметка на това много лош и много прост.

покани един диктатор от КГБ. БСП(ДС) никога няма да скъса пъпната връв с КГБ. Действията на това недоразумение наречено (П)РЕЗИДЕНТ го доказва. Комунистите освен да пречат за развитието на България друго не знаят.

Дааа, откак сме първи брадъри със САЩ и Зап. Европа така се развихме, че свят ни се зави.

Русия е рекетьорска държава от древни времена, Московското княжество става от най-забито , водещо , когато си извоюва правото да рекетира и плячковсва от Името и с помощта на татрските ханове другите руски княжества. Това е генезисът и традижията на руската държава досега-плячка, натиск и рекет , а не стопанско развитие . Да каниш диктатора и у дома като Освободител е все едно : Ела , Вълчо, изяж ме. Изключително опасно е и не става за заигравка, защото има среди , които тайно и зад гърба ни работят за руските интереси- видяхме как тайно ни набутаха два реактора , без да има решение за АЕЦ на обществото, как се продадоха земи без да има решение за потока. Сега пък , напълно разсипническа логика: понеже имало реактор и тръби дай да строим АЕЦ и путок , да се набутаме още , да станем още по-зависими и да ни рекетират още сто години с цени. Да пришием на копчето балтон , като сме се набутали с торба цимент да строим с нея ненужна къща, която да плащат децата ни , като сме изгубили сто да изгубим още хиляда и подобно логики на разсипията и затъването в руските рекетьорски схеми. Радев е престъпник , това , че е прост като Боко, не го оправдава . Подобни покани ни правят мишени на рекетьора и още повече засилват апетита и натиска му.

Идването на Путин е добро дело за България, разнообразяване на контактите, диверсификация и най-вече раздвижване на бизнесконтактите и бизнеса. Цел номер едно на нашата дипломация дотогава е да го научи, че кирилицата идва от българските земи и кой точно българин я е написал. Когато дойде това трябва да го чурулика вместо добър ден.

Гръцка Азбука, Византийска, занесена в Русия от Македонските земи! Българска другият път!

Льольо гръцката азбука е крадната от финикийската до последния знак.

Азбука без книги няма , никой не чете азбука. Кирилицата щеше да е куриоз без българоте, тя съществува , щото има книги на нея, иначе е мъртъв знак. Жива я правят българските книжовници, като създават литература на нея , създават литературен език и хиляди книги на нея. Само от Симеоновия сборник в Русь получават библиотека и език наготово с 383 заглавия, естесъвено не става дума за московските блата и дивите им обитатели , които нямат тогава капацитет нищо да получат и съдават литература на собствен език с 900години закъснение от българите , а библията превеждат на свой език след 1000години през 1876г.

Абе я червените се изнасяйте директно в Русия. Какво ще се мъчите и гъните да ни баламосвате със стари мераци. 16-та република не станахме, зор ви е да ни докарате пак дотам

Значи,посещението на Путин може да бъде фатално,защото последиците му може да бъдат фатални! 1.Евгений Михайлов напр.може изведнъж да си спомни какво е правил в Москва в младежките си години ,отново да си върже червена пионерска връзка и да изрецитира пред Путин стихотворението "Москва ,Москва ти пак пламтиш..." 2.Изявените русофоби,които редовно виждаме по медиите може да получат припадъци,гърчове с пяна на устата и фатален изход! 3.Ще започнат сега едни посещения на американски и неамерикански сенатори,едни аналитични статии в Дойче веле,Вашингтон пост и др- и ние ще разберем окончателно истината за нашата история -не е имало никаква руско -турска война,даже и Макгахан не е съществувал!

След Баташкото клане: През 1877 г. поради неприемането на английските резолюции относно свободата на българския народ избухва Руско-турската освободителна война. На 20 януари 1878 г. оцелелите жители на град Батак посрещат пристигащата руска освободителна армия.

Такова нещо в никакъв случай не бива да се допуска. Посещението на Темнейший може да убие нашето най голямо достижение, вечните и непреходни евроатлантически ценности. Това ще бъде предателство и към ЕС и НАТО явяващи се елита на света към който ние гордо принадлежим

Лабут паша, не може, да го срещне, помежду колоните, на Дудуков Две* Така се изсули, по гащи, от кабинета си, да посреща примера на Македония! Оня пък се реваншира, и му поднесе Договор на Три езика, от едно знае: "Конграчолейша Бойко" и не повече не чува, което е, не- допустимо, за пример с Три манда

Тук не става дума за отношенията ни с НАТО и ЕС. Тук става дума за това, дали имаме достойнство като нация. Дали държим на достойнството си? Дали сме мекотели, които одобрително ще приемат като гост някой, водещ откровено нагла политика срещу България? Аз казвам - НЕ ! Не става така!

Какво излиза братя и сестри! 1. Празнуваме Братята Кирил и Методий, които нямат нищо общо с българската Азбука! 2. Крадваме 24 букви от гръцката азбука и добяваме 12, с две думи вземаме на готово и само малко я пудрим! 3. Даваме на Руснаците, които я преработват, Петър Първи, и ни я връщат за ползване. Не искам моят патриотизъм да се крепи на лъжа!

Истината е че си кух трол и повтаряш една и съща лъжа до втръсване. Кирилицата е българска и руснаците трябва да ни плащат данък докато съществуват заради това. Кирилицата е българско дело, а гърците са краднали от финикийците цялата си азбука.

Кирилицата е гръцка - 24 букви и добавени 12! Това, по съвременните закони си е чисто плагиатство! И що празнуваме Кирил и Методий?

Българите въобще нямат самочувствие - всека страна може сама да определя кого кани на посещение. А наште са робски натури,

е част от тази върхушка която изби руските генерали участващи в руско-турската война! Спасилите се избягаха в България и получиха тук ПЕНСИЯ!

ПУТКИН КАКВО БЕШЕ КАЗАЛ ЗА КИРИЛ И МЕТОДИЙ!!! няма нужда да идва...

Абе, Путьо, Путин НИЩО не е казвал за Кирил и Методи... Пак не си в час, както обикновено!

Та, какво викаш, е казал Путин за Кирил и Методи, че нещо съм го пропуснал, а глупако?!

ПУТКИН КАШО БЕШЕ КАЗАЛ ЗА КИРИЛ И МЕТОДИЙ!!! няма нужда да идва...

Беше казал истината, и никой не може да я оспори! Беше казал, че Азбуката отива в Русия от Македонските земи! Хайде докажи от къде отива в Русия!

Без доказателства!

loyola

В НАТО и ЕС сме, защото те го искат а не ние... А и нищо страшно няма да стане, ако някой сбърка, спретват ни едно майданче (виденова зима) и правилните хора заемат ръководството и постъпват правилно.

А бе тъпанарино комунистически МАРИНОВ, как да няма фатално, като ние една част от истинските Българи ще му направим черни дните в България на този КГБ-истки боклук бе...!!!!!! Изобщо да си ходи в Македония или ако иска да вземе Карпов и да отидат двамата във Византия - А НАЙ ДОБРЕ ДА ВЪРВЯТ НА МАЙНАТА СИ...!!!!!! За да не ги пратим ние там...

ceрa във неблагодарната фашистка уста. По-добре руснаци да не бяха ни освобождавали, а да тънем в турски гнет, нали? Сега отдавна, като турски вилает, щяхме да бъдем част от великото империалистиоческо НАТО, нали?

Абе руска подлого, Путин най-нагло се подигра с България навръх 24,05, а ти ни караш да лижем руски задници. Айде улево!!!!

КАКЪВ БОГАТ СТИЛОВ РЕЧНИК. ВЪЗПИТАНИК НА ДЕМОКРАЦИЯТА

Няма нищо фатално според майкопродавеца. Путин ще ни надене нов голямЧлен за 10-15 милиарда - нищо фатално няма. България се доказва като държава нелоялна към цивилизования свят, циганска държава, поддържаща дивите азиатски монголоиди - нищо фатално няма. Все пак е добре, че сме в НАТО.

Да идва, но защо на 3 март и защо да е патрон на честванията, ето това не разбирам, защото тя не само, че не е била сама в тази война, къде са украинци, румънци, фини и т.н. , българските опълченци без които войната е била обречена. Малко достойнство все пак..

че сме в ЕС и НАТО няма как да скъса връзките ни с Русия-православието, кирилицата /с и без оспорван произход/, пролятата кръв в Руско-турската война. Ама Русия имала интерес от войната, та затова ни освобождава...И така да е...Руските войници,лекари, мед.сестри обаче, идват тук с ЕДНА ЕДИНСТВЕНА МИСИЯ-ДА ОСВОБОДЯТ БРАТЯТА ХРИСТИЯНИ..Героят на Достоевски Граф Вронски / Ана Каренина/ идва тук да се бие за нас, същата идея у Тургенев-"В навечерието".И въобще-цялата руска интелигенция и общественост са ентусиазирани от идеята за ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА БРАТЯТА ХРИСТИЯНИ...Вярно, за нас се бият и финландци, украинци....но като ЧАСТ ОТ РУСКАТА ВОЙСКА и под руско командване...И всичко това не дава основание да поканим Путин???