Полша събаря комунистическите паметници

Полският парламент прие законови промени за демонтиране на паметниците на Червената армия, комунизма или друг тоталитарен строй.

Обратно в новината

Коментари - Полша събаря комунистическите паметници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има нещо много извратено в това да демонтираш паметниците на народа който те е спасил от 100 процентово изтребване. Германците са планирали да избият целия полски народ и да заселят земите им с германци.

Като в Украйна!

Жалко че и тея са с къса памет. Руснаците трябваше да оставят да ги дооправят германците. Сега от Полша щеше да е останала само една кална нива без хора. Всичките Пляци щяха да минат през комините ;-)

Е, мужиците попречиха ,,бая сериозно,, на германците ..да ги оправат! Ама и сега - не е късно!?

Ми и, щом това им е първа грижа - да събарят! .. НО, трябва да внимават , да не бичнат и ..себе си!

Ей, сеги веке ПАНОВЕТЕ ша съ опраат - НАПЪЛНО!

То ни е ясно къ ша съ самоопраат!

Полша, догодина и у нас, и те така и те така до пълния разгром на болшевикофашизЪма.

,,Розово сънче,, ..нещо?

Ша гледаме..................

Ще цитирам един велик АСТРОНАВТ "Малка стъпка за човека ,огромен скок за човечеството " ,Браво братя поляци !!!

Ти имаш братя поляци? Майка ти яко се е вихрила на Сънито преди 30 години май :)

Фригидна беше, ама се напънах доста и ...сполучих. АМА -ПАК ИЗРОД .... излезе !?

Кога ще ги стигнем поляците? А в България се проектира построяването на величествен паметник на другаря Путин, по случай личното му участие в боевете на Шипка за освобождението на България от турецко рабство!

Па не си доразбрал, братчед ..! Ша съ прай паметник, ,,ПУТКА,, за такива като нас!

Я-а-а! какви прозорливци имаме тук! Малко ОФИЦИАЛНИ данни явно няма да са излишни: "Causes[edit] Most Polish citizens who perished in the war were civilian victims of the war crimes and crimes against humanity during the occupation by Nazi Germany and the Soviet Union. The Polish Institute of National Remembrance (IPN) estimates total deaths under the German occupation at 5,470,000 to 5,670,000 Jews and Poles,[7] 2,770,000 Poles,[8] 2.7 to 2.9 million Polish Jews [9] According to IPN research there were also 150,000 victims of Soviet repression.[10]" Източник: en.wikipedia . org / wiki / WorldWarIIcasualties of_Poland

Забавно - със закон се премахват паметници на тоталитаризмите. Та то, самият този закон е тоталитарен. Защото налагането на демократични ценности със сила си е истински тоталитаризъм или диктатура. От друга страна, законът е смешен - щото по тази логика, в Запдана Европа следва да сринат всички паметници на Наполеон (един истински диктатор), а също и на неговите противници - Русия, Прусия, Великобритания са тоталитарни държави... В самата Полша пък са разглеждали диктатора Наполеон като освободител и за това в армията му е имало много поляци... Ми ще оставите Европа съвсем без паметници бе! :)))

Какво друго може да се очаква от полските пияндурници.

Днеска пак си яко разгонен,вземи пийни нещо от онова на ,,б,, за вани ли, за джанти ли, какво беше, да се успокоиш малко.

Според тази логика престъпниците не трябва да влизат в затвора,защото не е демократично,а?

Наполеон е освобождавал Полша от Руско робство, както Александър Втори България от турско! Тъпаци, учете историята!

Ми що у нас няма паметник на Хитлер, нали той е Наполеона на 20-ти век?

А сто годишната бабичка иска да си възстанови гнездото на Буздлужа. Ние не сме БКП,но със зъби и нокти защитаваме наследствата от комунизма.

Браво!

Колкото по-бързо се изтрие споменът за заразното зло - "комунизма" толкова по-бързо ще се нормализира положението и при нас! Какви са тези паметници на хората наредели изтребление на елита на всички "освободени" от тях държави?!?!

В полша добре, ами у нас кога? Че колкото злато е изнесла рУсия от България - никой друг не би могъл да ни навреди толкова! И днес руски мекерета "дерат кожи" чрез тотално монополизиране на цели сектори от БГ икономиката ... А за това че модела #КОЙ, и тотално безконтролната прокуратура ги дължим пак на "братушките" ... но това е дълга тема!

Нищто подобно, Българите окрадъха страната ни.Нима мутрите ги създадоха руснаците нима русия се намеси на орязване на пенсиите на хората които са работили по времето на социализма нима русия разпродаде заводитени фабриките и т.н. много нещта явно не са ти ясни явно си млад ощте и зелен или някоя будала ти е мътила главата

явно на вас са ви мътили главата или сте продукт на оня урудлив строй, чийто "плодове" сега берем всички ... Мутрите, драги са точно креатура на бившите комунистически величия, а тези величия са креатура на социалистическия интернационал или това удобно го спестявате!?

Руските КГБ-ешници!

подготвя се патриотичен мит: Сами се освободихме. При нас от османско присъствие, при тях от немско. Подготвят се и поколения, които са способни да го повярват.

Добре ще е пишман "инжинерино" да се запознаеш с българските писмени извори, писани от Български Революционери и Патриоти, живели по време на турското робство и освобождението на България! Те по-добре ЗНАЯТ историята от тебе! Христо Ботев "Русия, тази развратница и мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да затрие от лицето на земята българските колонии!" Публ. във в. "Знаме", г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51 Един цитат от писмо на ВАСИЛ ЛЕВСКИ до Каравелов: "Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгарско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките." - В. Лъвский ЛЕВСКИ споменава за личните си неприятности с руските агенти (шантанлъци): "С факти имам да докажа, че с руски агенти съм имал да работя, без да знам, в 1869 г., единия препоръчан от одеските българи, пък не излезе така. Уловихме няколко шартанлъци и хайде - отдето е дошъл. Стефан Стамболов, в. "Свобода", бр. 7, 19.XI.1886 г. "Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество" Георги Раковски Букурещ, 1861 г. "От тях времена, като почна да слабей Турция, Русите започнаха често да минуват Дунава и да разоряват бедното ни Отечечество. Колкото пъти руските войски са минували Дунава, най-големи опустошения и разорения е претърпяло нашето бедно Отечество. От една страна, необузданото тогавашно нередовно турско войнство е пленило, клало, грабило и робило Българите, а от друга страна, руските войски, още по-свирепи и по-немилостиви от Турците, опустошавали са лозя, ниви, грабили овце, говеда и горили Българските градове и села! А кога са се връщали, или победоносци или победени, карали и отвличали са насила по няколко хиляди български домородства и заселвали са ги в обширните си пустини!

Остава да кажеш, че ботевите четници и опълченците са се присъединили към войските на Сюлейман паша в боя на Шипка, че песента "Пустите клисурцио/станали московци/а панагюрци/донски казаци" и други подобни са писани от руснаци...

Това добре, но мразят ли германците по този повод? Все пак онези са окупирали и избили в пъти повече поляци от съветската армия. Стига тъпотии. А Немците мразят ли англичаните, а французите мразят ли немците, ... и т.н до безкрай.

Ми сам можеш да си направиш тогава сметката, какво нещо е Русия, щом поляците не мразят Германия, а мразят Русия! Както казваше основоположника на организираната националнореволюционна борба за освобождаването на България Георги Раковски "Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти". Из "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите"

Полша събаря комунистическите паметници, които ще бъдат заменени с фашистки паметници.

ако имаше как на тебе да ти сменят картофеното пюре в главата с мозък... ама надали

Като в Украйна!

ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПОЛША Е ОКУПИРАНА УКРАИНСКА ТЕРИТОРИЯ ... И АКО РУСИЯ НЯМА ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ПОЛША , БАНДЕРЮХИТЕ ИМАТ :)))

Поляците май са позабравили втората световна и кой ги спаси от императива на Хитлер за тях "Няма такъв народ,няма такава държава!"Обяснимо-те векове са водили войни с Русия!

По принцип съм против сабарянето на каквито и да е паметници - дори да са турски останали от османско време в България. Те са част от историята и не са виновни ,затова че са построени в онази епоха при тогавашните вярвания. Проблема при поляците обаче е много по-сериозен и затова съм склонен да разбера защо го правят. Много от форумните русофличета тук не знаят грам исторя. През втората световна война в Полша се случват 2 неща които карат поляците да мразят Русия. 1. Договорът Молотов- Рибентроп. Подялбата на Полша между Германия и СССР. Когато Руснаците си взимат тяхната част , се случват едни от най-големите военни престъпления (които естествено са забравени от историята). НКВД масово избива всички политически опоненти. Нацистите после им намираха телата в масови гробове- хиляди разтреляни ,само защото са демократи , социал-демократи или просто не искат комунизъм. + всички полски офицери които са останали в тази част на Полша -да не организират революция. 2. Възтанието във варшавското гето. Сталин паркира огромна армия пред Варшва по времето на въстанието ,но не прави нищо. Посто оставя SS да разчисти терена от бъдещи опоненти които ще се опитат да поемат контрол над държвата и да я насочат към стария и път - не към великият комунистически модел. Порсто си спести още един геноцид в който да е обвиняван (защото щеше да ги разчисти после). Това са причините поляците да не навиждат руснаците. Ако някой от вас е работил с поляци , ще разбере защо ги мразят толкова и правят всичко възможно ,за да се одължават санкциите срещу Русия.

Това добре, но мразят ли германците по този повод?

Нямаш представа от история... Т.е. пропагандата за подмяна явно действа! Когато стигнеш до възхваляването на редник Райън, победоносно забил звездно-раирания флаг над Райхстага и с това завършил победоносния поход на славната американска армия над фашисти и комунисти, ще си си заработил сребърниците! Ако още има сребърници, а не виртуални банково-юдейски знаци за балъци!

Полша върви напред защото намери сила и воля да скъса с миризливото руско блато и политиците им имат кураж да се опънат на Путьо с високите токчета и ботокса. В БЪлгария кремълската мафия е хванала всичко в смъртна хватка и за това сме наникъде.

Пълни глупости.

" 123 ( нерегистриран ) 23.06.2017 14:46 НАТО е отбранителен съюз и никога няма да нападне Русия."НАТО напада Югославия, отбранявайки се от агресията на югославяните.

Безобразие! Никаква благодарност от Поляците за ДОБРИНИТЕ на Русия, като Катинското клане: Катинското клане е съветско военно престъпление масово убийство по време на Втората световна война на близо 22 хил. поляци (офицери, войници и интелектуалци), извършено от служители на съветското НКВД (Народен комисариат на вътрешните работи- НКВД се преобразува по-късно в КГБ). Жертвите са взети като пленници, когато Съветският съюз нахлува в Полша през септември 1939 г. Разстрелите са извършени главно в гората край с. Катин (Katyń) (на 18 км западно от Смоленск, Русия) и в щабквартирата на НКВД в град Калинин, Русия. В клането загиват много полски войници, офицери, представители на интелигенцията, едри собственици "цветът" на полската нация. Сред жертвите са общо 16 генерали, 1 адмирал, 24 полковници, 79 подполковници, 258 майори, 654 капитани, 3420 подофицери, 7 армейски свещеници, 3 едри земевладелци, 1 принц, 43 служители, 85 редници; 200 университетски професори, 300 физици, няколко хиляди адвокати, инженери и учители; повече от 100 писатели и журналисти и над 200 пилоти.

При атентата в църквата Света Неделя загиват 134 души, други умират по-късно от раните си. Ранените са около 500. Загиват 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-ма майори, 9-ма капитани, 3 депутати ( д-р Недялко Колушев, адв. Н. Рачев и Хр. Цанев) и множество граждани, включително деца. Голяма част от цвета на българската нация също е избита! Това обаче на "комунистите" им се вижда малко,та след 9.9.1944 избиват каквото е останало, като например петимата синове на Райна княгиня! Смърт до крак! Но тук московците не се цапат,а използват верните си български слуги! И с тоя си тероризъм сталинистките фашисти отвратиха до край последователите на най-светлата идея на Новото време - социализма, съответно комунизма, единствена като идея защитаваща бедните!

Безобразие! Та "освободителката" Русия освободи Полша от няколко хиляди поляци и никаква благодарност! Поляците да се поучат от България, където Русия е "матушка" за българина, въпреки че Русия "освободи" от българските правителства и няколко хиляди българи, а и ни натресе комунизма!

Следващият път, когато поляците квичат на умряло, руснаците няма да си вдигат телефона.

Абе мерси от такива "освободители" бе, ало!

Да си бутнат и сградите дето руснаците им възстановиха,че от Варшава не беше останал камък върху камък след войната.А и да не забравят да си закопаят метрото,че то пак по времето на Сталин е построено.

Какво значи по времето на Сталин? Сталин ли им го е копал?

Какви убийци бе тъпунгер, Съветския съюз освободи половин Европа и даде милиони жертви.

Недейте така, братя, поляци. Оставете ги - след 50 години правнуците ви пари ще изкарват от тях. Казват му туризъм.

Е, да запазят някой и друг в музеи, щото като ги освободи пак Червената Армия да не се хабят излишно.

нема такава даже и знамето не е красно

ЗАГУБИ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ПОЛША - МИРНИ ЖИТЕЛИ ... 5 600 000 ПОЛША - ВОЕННИ ..................587 000 .... СТАЛИН МНОГО БЪРЗО ОСВОБОДИ ЕВРОПА :))) ...

Я-а-а! какви прозорливци имаме тук! Малко ОФИЦИАЛНИ данни явно няма да са излишни: "Causes[edit] Most Polish citizens who perished in the war were civilian victims of the war crimes and crimes against humanity during the occupation by Nazi Germany and the Soviet Union. The Polish Institute of National Remembrance (IPN) estimates total deaths under the German occupation at 5,470,000 to 5,670,000 Jews and Poles,[7] 2,770,000 Poles,[8] 2.7 to 2.9 million Polish Jews [9] According to IPN research there were also 150,000 victims of Soviet repression.[10]" Източник: en.wikipedia . org / wiki / WorldWarIIcasualties of_Poland

Точно така трябва да се прави с всички комунделски паметници,символи и прочие...слава на достойните полски братя!!!

.?полски стерви.. ..

С МЪРТВИТЕ НЕ СЕ ВОЮВА

Явно кукловодите ги е страх. Всички спомени трябва да бъдат изтрити. Сталин ако можеше да види какво ще се случи, дали шяха да се развият по този начин нешата?

Тия които са на власт в Полша не са вземали решения за паметниците , не са ги строили и нямат право да ги събарят!Това е диващина!Тия които са изразили своята признателност с такива паметници , вероятно не са живи и затова е светотатство да пипаш знак поставен от твоите предци!Явно полските фашаги ще задминат украинските!

Наистина не са ги строили. Не са като родните национални предатели да строят паметници на армията, окупирала държавата им. И всъщност когато тези паметници, строени от държавата окупаторка унижават националното ти достойнство най-естественото е да ги разрушиш. А диващина е да разстрелваш военнопленници. Най-гнусно военно престъпление. Като в Катин. С куршум в тила. А още по-гнусното е да припишеш това престъпление на друг. Че и не са се извинили мръсниците. Абе комуняга ли е, "йеби га", като кават сърбите

Давайте Поляци , като свършите елате в България , тук има много такива каманяци.

Какво ще събарят или строят си е работа на поляците. Не виждам защо трябва толкова да се разгарят страстите .

хехе ще съборят ли всички дворци на царе и техни по веригата 'благородни'? Не? Поляците се усраха в анти-руската си пропаганда.

Сега вече поляците ще цъфнат!Ако не бяха руснаците,до сега всички поляци щяха да станат на сапун!Неблагодарници!

В Ориента, се разлушават христианските паметници, в Полша други в България - мавзолей, значи на всякаде вандализъм!

Защо едно време комунизмът победи монархии и капиталистически държави ? Защото нямаше равенство. Имаше свръхбогати, имаше и "бели роби". Слепи ли са сега хората ? Не виждат ли, че днес нещата са същите, ако не и по-зле. Работиш на някого за жълти стотинки от 8 до 18, понякога и в събота и неделя. Бутайте сега паметници, след няколко десетилетия пак ще ги строите!

отсега нататък ще разчитат и ще се надяват само на живи.

Немците не напразно са ги правили на сапун !

Да не спират до тук - по подобна логика да си съборят и паметниците от времето на феодализма.

католицизма е създаден за да унищожава Православните Християни,инструмент в юдею-ционистката клика!

най нахалната и заблудена нация.

Абе то и пирамидите в Египет не символизират демокрация,ама не ги бутат.Това е историята. Това се периоди дето са били. Не пречат паметниците,не пречат.Просто този истинското лице на капитала е това което е и не вървят нещата за народа. Ама сега петолъчката пречи. Плохому танцйору яйца мешают.

пирамидите- най безаналогов паметник на саветската армия...

Поляците да седнат и си прочетата историята отново, че както са започнали започват глупост, след глупост да творят. Фактът, че се страхуват от Паметници е показателен. Явно много неуки хора са на власт в тази била някога горда страна.

Учудва ме, че още не са го направили.

Кога?!...

Не може всички да се мерят с един аршин!За нас българите ген. Скобелев , ген. Гурко , ген. Радецки са светли имена от нашето Освобождение , за поляците обаче това са зверовете окупирали Полша!Истината е , че между католици и православни тлее омраза от време оно и така ще е!